Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Заглавие: Re: До студентите
Публикувано на: 06 Авг 2011 17:22

Един 13-14 инча лаптоп или най-добре нетбук ще е перфектното решение за лекциите по право. Тъкмо ще имаш възможността да пускаш мютната някоя и друга игра или скайпец, щото ще видиш кво става на ИБДП, примерно :D

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Аватар
Публикувано на: 06 Авг 2011 17:34

абе не мога да разбера само кви са тия лаптопи и лайна на лекции бе
хващаш химикалката и пишеш до откат, мажеш, съкращаваш, после дириш некой да препишеш квото не си могъл
лаптоп че ми носи

у бургаския свободен

мамо дръж ме :D :D :D :D

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 06 Авг 2011 18:02

Stylized Corpse написа:
лаптоп че ми носи

у бургаския свободен

:D :D :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 06 Авг 2011 20:43

тва, че е свободен, не ти ли говори нищо?

Профил

Аватар
Публикувано на: 06 Авг 2011 21:17

и най-вече, че е бургаски деба ..

Профил ICQ WWW

Аватар
Публикувано на: 06 Авг 2011 22:31

познавах една, ДОСТА ТЪПА мома, която нямаше шанс да влезе никъде, колкото и да се натегаше, но накрая отишла в Бургаския свободен и просто говорила ''на 4 очи'' с декана и той я уредил

лично ми го е разказвала, не са слухове, и естествено че това не важи за всички в тоя университет, но някои факти са си факти :D

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 07 Авг 2011 10:57

Абе тъпо е да се плюе по университета само защото е частен. В ТУ-Варна, където пропилях 3 години пак си е голяма мафия. То цяла Варна си е мафия ама това вече е друга тема. Да не говорим, че там като вляза в някоя от сградите, все едно с машина на времето съм се върнал някъде към 196x година. Само лозунгите и портретите на Димитров и Ленин липсват :D. А пък повечето преподаватели освен, че са ебати надутите, са на възрастта на дядо ми и преподават там още от тия соц времена все един и същ материал. И манталитета им е такъв и се имат за много велики. Цялата материална база в тоя университет е за някакъв музей.

В БСУ поне се надявам че следват мотото "клиентът винаги има право". Така де, таксите са големи, но поне предполагам, че отношението ще е по-човешко. А пък дали ще научиш нещо или не, въобще не зависи от университета, всичко зависи от това да имаш интерес към материала и мотивация. Университетът е просто помощно средство да научиш нещо по-лесно.

Всичко в България е като кенеф. Ако искаш наистина добър университет, бягаш на запад. Така е било преди 100 години, така е и сега. Сега поне границите са отворени - целият свят е една държава (отделна държава са само там чалмите терористи и Северна Корея :D ) Тъпо е в 21 век да се ограничаваш умствено и физически с определения от типа "Аз съм Българин" и досущ като някакъв бот машинално да правиш това което правят и мислят "другите", живеещи на определен къс земя, ограден с някакви измислени граници.

Профил

Аватар
Публикувано на: 07 Авг 2011 13:04

Ще ти кажа аз как бях. Листи голям формат, от тия дето се ползват за изпитите. Купуваш си такива от книжарницата и всички лекции/упражнения са ти разпределени без да трябва да се ровиш из тетрадки.

Профил

Аватар
Публикувано на: 07 Авг 2011 14:33

Ontopic :

Не си е работа да мъкнеш лаптоп до университета и обратно. Разбира се, воденето на записки става едния идея по-бързо, но трябва да го мислиш постоянно, както и да вардиш батерията като пастир овце. Тетрадка си е класика, удобна, компактна. С малко повече практира свикваш да пишеш бързо и четливо, а това ти е напълно достатъчно.

Offtopic :

По темата за университетите. Значи, имах 'честта' да запиша МО в Софийския. Водят го желана и 'елитна' специалност. Дотук добре, но простотията и ташака започнаха с началото на първия семестър. Целият първи семестър нямахме НИТО ЕДНО контролно, нито едно упражнение. Даскалицата по Политология постоянно отсъстваше. Зимата не беше особено уютно в стаята. Вярно, таксите са доста ниски и унверситетът 'уж' има някакво име и реноме, но повярвайте ми - от това, което аз видях СУ вече лежи на стари лаври, запада и не предоставя качествено образование. Решението за мен беше едно - да прекъсна и да се пренасоча друаде.
От тази година ще съм студент в НБУ и искрено се надявам да отговори на очакванията ми. Не съм чул лоша дума за това място, освен от разни ограничени хора, за които всеки частен университет е място за лесно изкарване на диплома. Доста пъти съм бил там, даже и на лекция съм се набутвал, и мога да ви кажа, че базата е великолепна и според мен на 80% оправдава семестриалните такси.

Профил

Аватар
В момента играе: Severance:Blade Of Darkness
Заглавие:
Публикувано на: 07 Авг 2011 20:49

Правото в университета го преподават хора от Софийския,знам че е на доста прилично ниво.Много голяма част от адвокатите са завършили именно тоя университет,дето толкова го плюете,е наскоро обира на банката в София с ония 8те човека,дето всичките до 1 се изнизаха са ползвали услугите на адвокати завършили пак там!Към 30-тина човека разпитах дето учат правото,голяма част от тях са на ликвидации и не ви говоря за прости хора.После никой не е казал,че не мога да изкарам 4 години в тоя университет и за 5тата да се преместя в друг и да взема по-"престижна" диплома.Пък относно лаптопа,ще си запазя парите да си сменя дрехите.

Профил

Публикувано на: 07 Авг 2011 21:16

Бургаския свободен откога е частен? Или аз съм малко назад с инфото? А Международни отношения-няма толкова тъпа специалност, то просто не излизаш с професия като я завършиш.....

Профил Skype

Публикувано на: 07 Авг 2011 21:19

Stylized Corpse написа:
абе не мога да разбера само кви са тия лаптопи и лайна на лекции бе
хващаш химикалката и пишеш до откат, мажеш, съкращаваш, после дириш некой да препишеш квото не си могъл
лаптоп че ми носи

у бургаския свободен

yup. И съм сигурен, че ще ходиш редовно на лекции най-много първите 3-4 седмици.

Профил

Аватар
В момента играе: Според теб?
Публикувано на: 07 Авг 2011 21:29

Зависи какви са ти предметите и по какво ще пишеш, не знам за останалите ама при мене даже преподаватели са се карали за лаптоп на лекции да пишат(стари комунисти идея си нямаща какво представлява това нещо :lol: ). Абе тетрадката си ме е майката :wink: от двете години, които съм студент цели 4 съм изписал.

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 07 Авг 2011 21:35

Ми уча 2 специалности, средно имам по 8 часа лекции на ден, ако на сичките се набирам на тетрадката дали нема ми се отели вола, а?

Ебати кви сте непрогресивни, трее се имплементират новите технологии, ей! Друго си е с лаптопа да пишеш, 15 пъти по-бързо ми е, а и на некоя безумно тъпа лекция хващаш и разцъкваш некое conquiztador-че, кеф :!:

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 08 Авг 2011 10:13

Личното ми мнение е, че на лекции няма много смисъл да се пише, защото не внимаваш и не обръщаш внимание на това какво е казал преподавателя. В началото ходех и с тетрадка, и с лаптоп, накрая ходех с една тетрадка по всичкология в която имаше ден за ден записки и после като се върна вкъщи за всяка лекция в отделна тетрадка си правя прилежни записки.

Това не е приложимо за всички предмети обаче: При програмиране е хубаво да си с лаптоп и директно да си пишеш примерите в лекцията, за да ги видиш по-нагледно още докато лектора говори. По език задължително носиш тетрадка и си пишеш чинно и прилежно, правиш си упражненията и т.н.

Pleasure your torture, I will endure

Профил

Аватар
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
Публикувано на: 08 Авг 2011 13:32

Aware написа:
Ще ти кажа аз как бях. Листи голям формат, от тия дето се ползват за изпитите. Купуваш си такива от книжарницата и всички лекции/упражнения са ти разпределени без да трябва да се ровиш из тетрадки.

Аз изкарах вече 5 години на този принцип (макар че в магистратурата ми май почти не съм писал, понеже всичко беше на презентации). Но действително зависи какво ще учиш. Аз съм учил Информатика в СУ и бих казал, че с толкова много висша математика трябва да си виртуоз на Word, за да смогваш да пишеш правилно и достатъчно бързо по някои предмети, най-вече алгебрата. Това да пишеш директно на лаптоп по предметите за програмиране според мен не е особено полезно, понеже в повечето случаи на лекции се пише само псевдо код. Вярно е, че понякога се пише точния код, особено на упражнения и дори ще можеш някои примери да си ги пуснеш и да поправиш асистента, ако сгреши, но това далеч не винаги е голям плюс. Освен това специално ФМИ на СУ върви натам, че всички упражнения по програмиране да са в зали с компютри, така че личен компютър няма да ти е толкова належащ. Накрая бих искал да кажа, че да се научиш да програмираш на лист е доста полезно умение, колкото и някои хора да твърдят, че е безсмислено и неестествено.

Нямам наблюдения над други специалности, включително правото, което автора на темата каза, че ще учи, но предполагам, че на доста други предмети обикновено се пише чист текст, където според мен действително един лаптоп ще е изключително полезен - по-бързо писане, лесно и четливо поправяне, възможност за бързо копиране, лесно оцветяване (без нуждата да носиш 2 или повече цветни химикала/молива) и т.н. Във всеки случай обаче голям лаптоп няма да е много удобен. Именно затова съм се замислял и аз за едно малко лаптопче, netbook дето ги водят.
Колкото до батерията, съмнява ме да намериш нормален лаптоп, чиято батерия да издържа особено много след първата година. Именно тук таблетите на Apple май са оферта, понеже знам, че доста им държат батериите. От друга страна обаче сигурно в Свободния в Бургас ще имаш достатъчно много контакти, в които да си включиш компютъра - с тази сграда, която на мен ми мязаше на космодрум, няма как иначе да е! :)

Профил ICQ Skype

The King of Kings
Аватар
Публикувано на: 08 Авг 2011 17:16

Авторе, да пишеш лекции по право си е чисто самонаказание, пък и рядко преподаватели си преподават материала под формата на диктовка. И аз преди мъкнах лаптоп на лекции, но осъзнах, че лекции по право се намират буквално отвсякъде - принтираш и си цар. Аз лично на година ми трябва една тетрадка голям формат, където си правя главно записки, бележки, решавам юридически казуси на упражненията и си късам листи за текущи оценявания. Като цяло записаните лекции ще ти свършат работа само първите две години, оттам нататък ако искаш реално да се подготвяш се чете от големите тухли.
НО това не е причина да се лишиш от ултрамобилен лаптоп, което си е огромно удобство. Аз две години вече карам с един такъв: http://www.amazon.com/Asus-Eee-PC-1005H ... 59-5118536 и съм много доволен, експлоатирам го здраво. Иначе вече има и нови модели, просто се разрови из хардуерните уебмагазини.

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 08 Авг 2011 21:41

Замислял ли си се за диктофон?

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 09 Авг 2011 10:49

За какво ти е да пишеш лекции по право? Особено първа година... Като лекции са им 1 към 1 с учебника. Предплогам, че ще ти преподават Ташев, Милкова, Токушев.... а-у. Купуваш им учебниците и си готов. В праовто не се диктува.... поне в УНСС.... идеята е да запишеш важните неща.... примерно на Саздов ако му запишеш цялата лекция, ще осъзнаеш, че си е набутал много. Пък за СУ, също знам, че горе-долу така стоят нещата.

Профил

Аватар
Публикувано на: 09 Авг 2011 10:51

Пък за преподаването.... Едни и същи са навсякъде. Не мога да кажа, дали на тяхния си университет обръщат повече внинамние, но са едни и същи. Примерно римско право преподават два души в цялата страна, а има 6 юрд. факултета в България.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com