Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

но с големо съ̀рце
Аватар
В момента играе: A dance with rogues
Заглавие: Re: Google+ invitation?
Публикувано на: 10 Юли 2011 09:58

Дидо е единственият ми приятел :oops: Друг няма ли?

Профил Skype

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 10 Юли 2011 10:03

И все пак много мразя gmail, дано с времето не ме принудят да си я ползвам :/ Сега имам около 3000 непрочетени на gmaila си

Чакай и на тая страница да кажа - раздавам покани! А точно в този момент регистрациите с покани са отворени също така!

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 10 Юли 2011 16:19

Дидо как може да мразиш Gmail ? :lol: ... От както nLIght ми прати покана преди 6-7 години се преродих... Беше една малка революция в електронните пощи като цяло... В Abv.bg имам над 6000 писма 99% от които спам... Gmail-а си има перфектно пренасочване куп гъзарийки, вграден антивирус ... получавам дори безплатен SMS при всяко получено писмо... За толкова години имам над 7к мейла и само 6 спам съобщения... няма база за сравнение просто...

Иначе G+ го разцъквам вече 5ти ден и за сега съм доволен... Бих казал, че е симбиоза между twitter и facebook ... якото, че клюкарската нотка от фейса е изкоренена... на стената ви не пише кога последно сте "ходили до тоалетна" и т.н.... няма ферми и глупави куизове и тем подобни... Все още е доста пусто в сравнение с фейса но пък с тая разлика, че преобладаващото "население" е доста интелигентно липсва познатата социална паплач... поканите се включват всеки ден за по няколко часа ... от 31 ще е отворено за всички...

--Gort!Klaatu barada nikto!--

Профил ICQ

Дидко Бандитко
Аватар
Публикувано на: 10 Юли 2011 23:41

Ем аз съм си свикнал от малък на mail.bg и си ползвам gmail-ския като спам мейл :lol:

Иначе, днес поразцъках Г+ за около час и останах с много добри впечатления... верно 90% от всички хора там са някакви програмисти все още, но рано или късно ще се напълни и с нашите приятели :)

А, и много грубо от твоя страна, че не си предложил да разпратиш покани, след като имаш ацц от 5 дни :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Юли 2011 00:28

:lol: :oops: Ами сорка, но ти сам беше дал линк към fb групата където раздават покани и предположих, че всички вече са се сдобили с такава от там, както аз ... :wink:

PS: G+ Facebook Style Script

http://webtrickz.com/20-google-tips-to- ... xperience/

Профил ICQ

Футболен разбирач
Аватар
В момента играе: Football Manager 2007
Pro Evolution Soccer 2013
Публикувано на: 11 Юли 2011 01:00

Ейй, ако може една покана за мене, тебе не си спомням да съм те псувал :lol:

Профил

Аватар
В момента играе: Със самолетчета :)
Публикувано на: 11 Юли 2011 10:47

путки, пишете за покани на stan40.san@gmail.com 8)

Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn

а.к.а. Багериста

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Юли 2011 12:54

кво е тва бе

Профил Skype WWW

Дидко Бандитко
Аватар
Публикувано на: 11 Юли 2011 13:00

Ей ся сефтосах тея Hangouts и е доста яко. Малко е бъгаво, щото си нагласям микрофона и говорителите от настройките, но като дам OK, вместо да се запазят, се връщат по дифолт :/

Профил

Аватар
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
Публикувано на: 11 Юли 2011 14:12

-Stormrаge- написа:
Иначе G+ го разцъквам вече 5ти ден и за сега съм доволен... Бих казал, че е симбиоза между twitter и facebook ... якото, че клюкарската нотка от фейса е изкоренена... на стената ви не пише кога последно сте "ходили до тоалетна" и т.н.... няма ферми и глупави куизове и тем подобни... Все още е доста пусто в сравнение с фейса но пък с тая разлика, че преобладаващото "население" е доста интелигентно липсва познатата социална паплач... поканите се включват всеки ден за по няколко часа ... от 31 ще е отворено за всички...

Не съм сигурен, че разбирам правилно това за "клюкарската нотка", определено фермите, куизовете и т.н. глупостите във фейсбук са досадни, НО могат много лесно да се махнат. Признавам си, че никога не съм бил особено голям фен на Фейсбук, но след като в продължение на няколко дни старателно блокирах всички тъпи приложенийца, които ми изкачаха в news feed-а, то Фейс-а стана доста по-приятно място, където виждам почти само статуси и коментари на хора, както и снимки (като последното общо взето е първоначалната идея на Фейсбук). Колкото до "интелигентното население" и "социалната паплач", бъдете спокойни, второто ще се появи с популяризирането на платформата и тотално ще измени първото. ;)
В Google+ нещо не виждам кое е толкова по-различното и по-важното - по-доброто. На мен ми прилича на поредния опит на Гугъл "да доминират навсякъде", като за целта се опитват да изместят Фейсбук от лидерското му място в социалните мрежи. Не че има нещо лошо в опитите им де. :)
Мисълта ми е, че не разбирам защо всички са толкова луднали по тоя G+. Аз лично отказах покана за него преди седмица и нещо май.

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 11 Юли 2011 17:56

Как се пращат покани ?

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 11 Юли 2011 19:54

Рекс, имам предвид следното... Отваряш нечий профил и виждаш всяко действие на въпросната личност, коя страница е харесал с кого се е сприятелил къде какво е коментирал и т.н. Лично мен това ме вбесява и така и не разбрах как да направя цялата си лична активност видима само за мен, а не за всички във френд листата ми...

Mention системата която FB изкопираха от Twitter (@Някой си) автоматично поства и на стената на въпросната личност правейки съобщението видимо и за цялата му френд листа... Обезсмисляйки цялата идея... Аз искам да споделя нещо с някого, но то става видимо и за всичките му 1000 приятели от които всъщност само 200 го познават лично... някой ще кажат да ама те не могат да коментират въпросната публикация, е да, но защо тогава трябва да е видима и за тях след като е упоменато за кого се отнася... "Ами тогава ползвай private message" - ще кажат други... Супер ами ако искам въпросната публикация да е споделена и с моята френд листа (общи приятели и т.н) ...Трябва да разпращам лични съобщения на още 200 човека ли? Един прост пример колко по-разчупен може да бъде G+ и как една функция там върши работата на две от FB ... в G+ по стените(stream) на хората няма да видите кога и какво са коментирали на снимка на бившите си гаджета и тем подобни, а само това което те са искали да споделят с вас... И пак ми кажете, че Facebook не е клюкарник...

Да не говорим, че новия FB интерфейс който наложиха преди почти година под предлог колко по-добре визуализира снимки и тем подобни всъщност увеличи десния рекламен панел до 1/4 от заемащата площ на монитора...

И ми е писнало ми е от покани за групи със заглавия "Андреа си бърка в гъза" които трупат муленца за да могат да си продадат групата/страницата/профила на недобросъвестни компанийки за групово пазаруване, псевдо онлайн издания и т.н. които всекидневно да ви заливат със спам ...

От друга страна хората които ще кажат, че G+ не е нищо революционно ще бъдат абсолютно прави... Така е, тук просто са се опитали да съберат всички положителни страни на две от най-популярните социални мрежи и да ги обединят в един по-удобен продукт чрез който да общувате и споделяте с приятели, познати роднини и т.н. Всъщност ако се върнем назад във времето ще си спомним, че в годините когато facebook прохождаше не беше нищо повече от Myspace но в доста по-изчистен минималистичен интерфейс...

Иначе ето някой дребни неща които ми харесаха в G+ и незнайно защо ги няма или не функционират като храта във FB...

+ В G+ няма ограничение в размера на постовете вчера постнах 24 000+ символа което са си няколко страници в Word... Както знаем във FB това е невъзможно... 400 за пост и 8 000 за коментар...

+ В G+ може да редактираш всеки свой пост/коментар...

+ Можеш да се сдобиеш с Permalink към всяка една публикация просто кликайки на датата на публикуване... Супер удобно при споделяне на точно определени неща....

+ Може да споделяте гифчета

+ Можеше да слагаш дребни ефекти по снимките си както и да получаваш подробна информация за конкретната снимка, ISO, ползван апарат, хистограма и т.н.

+ Може да Mute-ваш известията от която си пожелаеш публикация...

+ Чата познат още от Gmail работи в пъти по стабилно от FB-чата

+ Можеш да спреш коментарите за дадена публикация както и reshare опцията...

Да не забравяме и Hangouts, Sparks както и бъдещата възможност за интеграцията с услуги като Google Docs, Picasa, Blogger, Youtube, Gmail и т.н.

Но нека не превръщаме темата в спор FB vs G+ ...G+ така или иначе няма как да спечели повече от 750кк потребители за по-малко от 2 години... За мен е удобно защото така или иначе винаги съм мразел Skype а Facebook заради недостатъците му по-горе ;)

Wannabe написа:
Как се пращат покани?

Намира се на началната страница в дясната колона... Често въпросния бутон бива скриван с цел временно ограничаване на поканите.... Да не говорим, че поканите преди няколко дена пристигаха с по 3-4 дена закъснение :D Но май всичко вече е наред...

Хората които искат покани може да ползват и invite form-a от fb страницата >>> https://spreadsheets.google.com/spreads ... N1lsRkE6MQ или да си постнат мейл тук...

PS: В Hangouts ютюб опцията работили при вас? И как по дяволите да отворя снимка в пълната и резолюция....?

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
Публикувано на: 12 Юли 2011 14:30

-Stormrаge-, не ме разбирай погрешно, много съм далеч от някакъв луд фен на Фасбука. Дори напротив - и мен ме дразнеше и продължава да ме дразни. Ползвам го основно понеже това е начинът ми да комуникирам, макар и малко, с приятелите ми, които са в чужбина. А "макар и малко" е точно, както го искам, понеже не са ми някакви супер големи приятели. Това, което аз визирам, е, че G+ за мен не предотставя някакви големи подобрения спрямо Фейсбук, че да си струва да "мигрирам" от едното към другото. По същия начин не виждах защо трябваше да мигрирам от ICQ (с друг клиент) на Skype. Естествено го направих, понеже в един момент имах сигурно само петима приятели, които бяха в ICQ, а всички останали в скайп. В един момент скайп действително започна да предлага нови удобни неща (макар и не революционни) като например конферентните разговори и общите чатове. Вероятно когато/ако по-голямата част от приятелите ми мигрират към G+, аз също ще го направя, но докато това стане не виждам причината да го правя. В крайна сметка идеята на "социалните мрежи" е да си социален с приятелите и познатите си, а не да ползваш една или друга платформа за връзка с тях. Разбира се, удобството, което тази платформа ти предотставя е важно, но далеч не е най-важното. :)

С този си пост не искам да разпалвам (наново) спорове, а просто да си изложа мнението. Не критикувам хората, които се интересуват от и ползват новия G+. Просто влязох с въпрос, кое ви харесва повече като потребили. Мерси за отговора, който написа. :)

Профил ICQ Skype

Аватар
В момента играе: 4chan
Публикувано на: 14 Юли 2011 13:39

Нужно ли е емайла ми да е от Gmail. Имам на абв, но ми е линкнат с гоогъл акаунта. Ето го ако има мераклии да пробват fattolumba@abv.bg

Профил

Футболен разбирач
Аватар
Публикувано на: 14 Юли 2011 15:38

Ам, на пръв поглед - яко. На втори поглед - тъпо. На трети поглед - постно. Има още доста хляб да яде, ама айде нали е затворена бета, простено му е...

Профил

Публикувано на: 14 Юли 2011 15:40

Доста приятен ми се вижда G+, но за жалост няма много хора(тези, които познавам, да се уточня), което е разбираемо.

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Юли 2011 16:32

Bagerist0 написа:

ЩЕ ТИ НАПЪЛНЯ ИМЕЙЛА С ЛЮБОФФФ

Профил

Футболен разбирач
Аватар
Публикувано на: 16 Юли 2011 01:05

Абе днеска видях g+ чата и... ами, какво беше фейсбук?!

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Юли 2011 15:55

днеска го разгледах тоя сайт, ама не ме грабна

ако някой иска покани, да каже, че му ги пратим топли-топли

Профил Skype WWW

Аватар
В момента играе: Със самолетчета :)
Публикувано на: 20 Юли 2011 16:12

->Изход<- написа:
Bagerist0 написа:

ЩЕ ТИ НАПЪЛНЯ ИМЕЙЛА С ЛЮБОФФФ

Една от идеите да си пусна директно мейла беше за да видя доколко върши работа спамфилтъра на гмайле и се справя доста добре... ПАРАЗИТ!

Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn

а.к.а. Багериста

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com