Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Re: Паметника на Съветската армия
Публикувано на: 19 Юни 2011 11:55

bulLshi7 написа:
wiedzmin написа:
Боядисването на паметника ми върна надеждата в младите хора. Според мен прогресора много точно е разбрал идеята.
Обаче изключително много ме ядосват разни други млади хора, които осъждат направеното. Защо има такова пенсионерско мислене сред младежите? Ебаси. Направо ми става жал.
На България й трябват повече свободомислещи и освободени от комунистическите изкривявания хора. Тъжно е, че комунизмът продължава да изкривява психиката на децата толкова години по-късно...

:lol: :lol: :lol: Някоя друга държава да се гаври така с историята си? Май сме само ние. И лошото е, че има хора на които им харесва това. Малко неудачен пример ще дам ама като се сетя за него ме напушва смях. Все едно оная планината в Америка, където са издялани четирите лица на американски президенти, да ги боядисат единия като маската, другия като капитан Америка, следващия като супермен и последния кат батман.

Пращиш от мозък, ей!!! :lol:

Гавра с паметниците е вандали да ги РУШАТ, ОБЕЗОБРАЗЯВАТ и КРАДАТ. В този случай имаме налице някакъв вид изкуство. И не, определено не е гавра. Но както се каза в предното мнение....

Цитат:
Тъжно е, че комунизмът продължава да изкривява психиката на децата толкова години по-късно..

Ето ви и една доста добра статия по въпроса. http://www.dnes.bg/redakcia/2011/06/18/groteskata-kato-nacionalna-psihoanaliza.121707,play#13084773198751&if_height=213

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 19 Юни 2011 12:13

Това с президентите е нелеп пример. Там са едни от първите президенти на САЩ, създали държавата и т.н.
Тук имаме паметник на съветската армия нахлула в България, да ни "освободи" от капитализма и немците. И ако до тогава сме спасили евреите си и не сме били засегнати от германците по кой знае какъв начин, след идването на армията "спасител" мнозинството от индустраилците, интелектуалците и управляващата класа са избити заедно с още хиляди хора, които не са се харесвали на партизаните... В първите дни - 30 000 убити. Колкото нямаме за цялата война.

Утре да идеш да оставиш цветя пред паметника ;)

P.S. Фактът, че нещо е паметник не му дава имунитет срещу посегателство, независим от първоначалния смисъл. Точно обратното.

Музиката от Star Wars ли е това или бъркам? Щото тя е Търъдъдъъън дъъън дъръдъдъъън а твойта версия някво различно ми звучи :?

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: Белот ...
Публикувано на: 19 Юни 2011 12:26

wiedzmin написа:
Тъжно е, че комунизмът продължава да изкривява психиката на децата толкова години по-късно...

А според тебе американската култура не изкривява ли психиката на децата ?

Каквото и да правиме ще бъдеме винаги под влиянието на чужди култури, като малък по численост народ не можем да наложим своя култура над останалите. А и тук на балканите това понятие е малко условно, поради микса от народности и култури които се преплита непрекъснато.
Важното е когато заимстваме една западна култура, като американската ... да се стараеме да вземем добите елементи и да изхвърлиме лошите. Но аз през тези 20 години на преход виждам, че правиме точно обратното, взимаме най-лошото. Получава се ефектат на криворазбраната цивилизация. Но няма как да е другояче когато ние се блазнеме от повърхностна лъскавост и заблудата за по-добър живот които ни предлага запада ... Разликата е чe тука на балканите убиват с брадвата, а на запад със златна игла ... Нереално много ме дразни мислинето на по-голямата част от българите които мислят, че всичко западно е много хубаво, а всичко западно е от добро по-добро ... и са готови да лапат като музи западните боклуци, защото на нас само това ни дават, а пак ние му се и радваме ...
И да не ми харесва това което са направили на паметника. Нямам нищо против такива прояви на креативност, но си има достатъчно други места. Този паметник е символ на част от историята, която не трябва сляпо да се отхвърля понеже я асоцирате с комунизма. Нормално е по-младите да не разбират това ... защото те нищо не знаят за тази част от историята, не искат и да знаят. За тях паметника не е символ на нищо друго, освен на нещо много старо и ненужно, случило се едва ли не преди динозаврите ....
И още нещо да добавя .... Сега забелязах че са боядисали знамето като американско. Прекрасно. Наистина е в крак с времето идва си точно на мястото. Вместо да бутаме старият паметник и да градиме нов ... Сега вече не са руски войници които навлизат в българия, ами нахлуват американски псевдо символи ... Гледаите за 50 години нищо не се е променило. Чудно ми е след още 50 години какъв нов паметник ще се налага да изградим ? Бъдете сигурни няма да е български ...

Профил Skype

Публикувано на: 19 Юни 2011 12:41

Прав си, съгласен съм с тебе.

Профил

Аватар
Публикувано на: 19 Юни 2011 13:03

@NoName
Боядисването на паметника е критика колкото към комунистите, толкова и към капиталистите. Никога не бих казал, че влиянието на лицемерния запад ни се е отразило добре. Както казах вече, "В крак с времето" значи, че отново ценностите ни са наложени отвън, просто този път лицата им са други.

Профил

Аватар
Публикувано на: 19 Юни 2011 13:09

пичове стига с това "част от историята". това, че нещо е част от историята не означава, че трябва да има паметник на него. по тая логика в германия трябва да има паметник на хитлер, защото е част от историята :lol:

Профил Skype

Публикувано на: 19 Юни 2011 13:24

Деба, много философствате. Аз след тоя оригинален акт започвам да си мисля, че все пак има някаква надежда за младото поколение да израстне като нещо повече от поредните затъпяващи чалгизирани говеда.

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 19 Юни 2011 13:28

http://vbox7.com/play:5c96730503

Ето относно -> !!

Довечера по бтв новините ще има разширен репортаж

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 19 Юни 2011 16:52

Der Meister написа:
пичове стига с това "част от историята". това, че нещо е част от историята не означава, че трябва да има паметник на него. по тая логика в германия трябва да има паметник на хитлер, защото е част от историята :lol:

+1 съгласен съм с мнението ти. Паметника трябваше да бъде бутнат още 89г. както и повечето соц неща. Все пак замисляте ли се че на най-централното място в София стърчи най-големия паметник, който е на "съветската армия освободителка"? Трябваше да бъде разрушен през 89-та като символ на началото на демокрацията, сега според мен е вече късно за това. (Добре че поне бутнаха мавзолея).

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 19 Юни 2011 17:31

Някой е проявил хумор, занимавало му се е и е боядисал паметника. Евала.
Форумните войни се скъсаха да коментират това жизнено важно събитие. Стигна се до комунизма, капитализма... сигурно следват и извънземните. Браво бичез. Това е малко като по литература - какво е имал предвид автора на произведението?! :lol:

Профил

Аватар
В момента играе: Белот ...
Публикувано на: 19 Юни 2011 17:36

Andrey358 написа:
Der Meister написа:

+1 съгласен съм с мнението ти. Паметника трябваше да бъде бутнат още 89г. както и повечето соц неща. Все пак замисляте ли се че на най-централното място в София стърчи най-големия паметник, който е на "съветската армия освободителка"? Трябваше да бъде разрушен през 89-та като символ на началото на демокрацията, сега според мен е вече късно за това. (Добре че поне бутнаха мавзолея).

Защо трябва да бъде бутнат ?
В България има една много тъпа закономерност. Когато подменяме своите ценности и когато преиминаваме от един етап на друг ние да отхвърляме безусловно предишният, да разрушаваме всичко от миналото и по този начин да тръгваме да градиме отново от нулата и така до следващите промени когато отново ще отхвърлим и разрушиме всичко.
Монархия - Комунизъм - Демокрация ... всички гледат да разрушат предишните. Затова толкова години седиме върху едни голи основи, които периодично разрушаваме и отново издигаме.

Профил Skype

Публикувано на: 19 Юни 2011 17:38

Andrey358 написа:
Der Meister написа:

Антикомунягите сте много смешни... Абсолютно никаква капиталистическа култура, мислиш точно като някой съветски товарищ. От мавзолея можеше да се печели доста, обаче "умните демократи" му видяха сметката.

Профил

Публикувано на: 19 Юни 2011 17:48

Gipo написа:
Някой е проявил хумор, занимавало му се е и е боядисал паметника. Евала.
Форумните войни се скъсаха да коментират това жизнено важно събитие. Стигна се до комунизма, капитализма... сигурно следват и извънземните. Браво бичез. Това е малко като по литература - какво е имал предвид автора на произведението?! :lol:

Забрави масоните и евреите :notfair:

Профил

Аватар
Публикувано на: 19 Юни 2011 18:31

@SeriousSam Извинявай ама на Васил Левски и на Ботев нямаме такива големи паметници. Най-внушителните момументи в тази страна са на Съветската армия, Братската могила, паметника на Альоша и не знам си още кой.

Профил ICQ

Публикувано на: 19 Юни 2011 19:25

А паметник на Таньо Войвода изобщо няма! Дори бюст или барелеф. И все пак това е уникално историческо наследство, глупаво е да се унищожава. Умният и практичен човек, винаги би се възползвал максимално от създалата се ситуация. Наскоро се шумеше около идеята за т.нар. тоталитУризъм, замисли се колко губим без мавзолея. Паметниците се използват като място за поклонение от пенсионери-партийци и потомци на такива, което ще рече че кръга се стеснява постоянно. Паметниците започват да се възприемат по-скоро като символ на града в който са, отколкото с това което са представлява ли. Дори в днешна Русия го има това явление - за пример мога да ти дам 7-ми ноември - преди - годишнина от ВОСР, днес - празник на Москва, заради прословутия парад на 07.11.1941 г. Ето как празниците се зараждат, после се претопяват от едни в други. Същото е и със всеки един културен аспект.
Също така, не можеш да отречеш и трансформацията на "социализма" в умерен национализъм, който умерен национализъм е възпитавал много повече в патриотизъм отколкото днешният полит режим. Разгледай снимки на гвардейските униформи, ще откриеш доста елементи от възрожденските революционни униформи.

П.С.
Най-внушителния монумент според мен е Шипка.

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Публикувано на: 19 Юни 2011 19:29

япония е най-добрия приятел на българия

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Публикувано на: 19 Юни 2011 19:39

А няма и един паметник. Стамота!

Профил

Аватар
Публикувано на: 19 Юни 2011 20:32

Социализма и национализма са две крайно противоположни неща, как може да кажеш, че едното се преливало в другото. Преди 89-та дори не се е празнувал 3-ти март и нищо свързано с Българската история преди 9-ти. Не ми се навлиза в дълбоки теоретични спорове, но основата на социализма е неговият ИНТЕРНАЦИОНАЛИЗЪМ т.е. всякакъв национализъм е повече от нежелан елемент в идеологията. Социалистите залагат на класовата борба не на националните, расовите или др. признаци. От тази гледна точка комунистите и социалистите са глобалисти.

По темата нищо не губим от тъпия мавзолей. България има далеч по преспективни природни и исторически ценности с които може да привлича туристи от соц горзотиите.
Специално за паметника на Съветската армия смятам, че на този етап е част от градския фолклор (както някой май написа вече) и не трябва да се събаря (вече). Иначе това можеше да стане в зората на демокрацията. Всяка революция трябва да има своята Бастилия която да събори, както се казва.

Профил ICQ

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Публикувано на: 19 Юни 2011 20:54

Подкрепям Андрей, да го духат братушките :!:

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Публикувано на: 19 Юни 2011 21:04

Нещата теоретично винаги се различават от нещата практично. Няма как държава, в която официалната власт претендира за интернационализъм да развива явно националистична политика. Казвам умерено, а ако искаш виж - това са тенденции които се появяват дори и в самия СССР и спомага за идеологическото разложение, а по-късно и разпадането му на отделните републики.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com