Чакайте бе момци
няма ли да се научите да
мислите преди да говорите?
Стависки изплаща обезщетение на починалия и момичето от общо 170 хил.лв., това е по наказателното дело, по което Стависки е обвинен и обявен за виновен.
Семейството започва благотворителна кампания и събира пари за лечение на момичето, в Израел мисля. Лечението струва 189 хил.лв, каквато е стойността на иска, а кампанията е набрала 300 хил.
След което семейството подава граждански иск за имуществени щети към Стависки и застрахователя (Дженерали), тук в ролята на ответници, заради това лечение, и така пледира че те са поели щетите от самото лечение, като на практика това са дарителски пари, т.е. народа е поел лечението и в случая
имуществена загуба няма. Че има загуби които пари не могат да покрият е болезнена истина.
Съда обаче логично отхвърля иска, и по вековна практика загубилата страна поема разходите по делото, което практически ви е голямата драма, и медийната педерастия че едва ли не Мануела ше плаща на Стависки. Че то ако ответната страна си поемаше разходите въпреки че ти губиш, щеше да си подаваш искове през ден. Не плюйте така твърдоглаво. И още преди да лъсне новината навсякъде се появи и изявлението на адвоката на Стависки, че тези пари няма да бъдат потърсени. Естествено това го отразиха тамън 2 медии, сега гледам почва да му се дава малко повече гласност.
Естествено, ако момичето има нужда от допълнителни лечения, резултата от такъв иск ше е точно обратен. Няма обаче констатирана нужда от провеждане на активно лечение някъде. Момичето е в рехабилитация, но там ситуацията е наистина тъжна, такава трагедия никому не пожелавам.
Затова в този случай не мога да се съглася с вашето плюене. Не знам де, не съм 100% сигурен как точно стоят нещата и процедурите, знанията ми са основни, някой ако знае по-добре да ме поправи плс.
Всички това обаче не значи че бързия процес който се уреди на Стависки, което му гарантира присъда под минимума, та така да получи условна присъда наместо ефективна за няколко години, е адекватно. Кур за отсъдилите го, дреме ми дали ше обяснява как иска да е навън за да бачка и да изплаща на семейството. Не вярвам че Стависки се хили ехидно че печели искове, но за мен да утрепеш човек и да осакатиш доживот друг заради простотията си е предостатъчно ако си съвестен човек сам да се тикнеш в килията, щото не би могъл да живееш със себе си. Това не е умишлено да изнасилиш и да заколиш две сестрички, това е неволно, от невнимание, и затова е способно да ти разкъса душата. Ако имаш такава. Срам ме е че тоя човек е на свобода.
Иначе по политици сега не плюйте, това е съд, той е почти независим, освен ако не си лична приятелка на Цветан Цветанов.