Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Заглавие: Re: Философски клуб "Меч и резултати" - да поразсъждаваме
Публикувано на: 06 Юни 2011 01:31

Till Lindemann написа:
не вярвам гаджетата му да се задържат много

ахахахахаха

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Аватар
В момента играе: Игрътъ
Публикувано на: 06 Юни 2011 03:01

ахахахахахахахха

Профил

Цар
Аватар
В момента играе: с чурка
Публикувано на: 06 Юни 2011 12:25

От няколко дни си обременявам ума с филми и статии за полезните храни и като цяло храненето, настроението и болестите.

Според медици, учени и интересуващи се, яденето на готова храна - бял хляб, сандвичи, пържено месо и печено тлъсто (разбирай вкусно) месо, както и захар във всякаква форма извън плодовете и зеленчуците води до депресия и боледуване.
Макар и на 20 и кусур години това да не е фатално, ефектите се усещат, особено в по-късна възраст.

Тези храни просто нямат нужните и в достатъчно количество витамини, минерали, фибри, микро- и макроелементи. Някои от тези вещества са кофактори на ензими и участват в различни по вид реакции в организма, т.е. нужни са големи дози от тях!

Симптомите - умора, отпадналост, меланхолия, депресия и разбира се потиснат имунитет - първата среща с променлива температура, влага или хвърчащи из въздуха и по повърхностите патогени ще доведат до инфекция и 7-14 дни страдание.

Страдайки от периодичен мързел и демотивация, а също така и бидейки върл фен на суджуто, пиците и кроасаните, от време на време излизам от комфортната си зона и нейните пагубни навици и с дори с изненада успявам да си разнообразя ежедневието.

Искам да кажа, че днес вместо да мачкам банички и кифли, ядох следната храна но обяд:

Пресни ягоди - новият ми фаворит пред ябълките. Не знам дали е вярно, но съм чувал, че консумацията на плодове преди хранене "активира" храносмилателните ензими и улеснява разграждането на последвалите вещества:
Котлет от сьомга - суров, запечен без нищо: богата на полиненаситени омега-3-мастни киселини за поддържане здравословен липиден профил, следователно и нормално кръвно налягане.
С току-що изстискан лимон, връзка пресен лук и зелена салата: съдържащи чудовищни дози витамин С, от групата B, фолиева киселина, желязо, манган и т.н. Перфектни за по-бързо възстановяване след физически и умствен труд, както и фибри (влакнини) - абсорбират част от мастните киселини, които вместо да преминат в кръвта, се изхвърлят с червата.
Накрая пих яко вода, която всъщност трябваше да пийна и в началото. Всеки знае, че приемането на течности (3 л на ден) стимулира диурезата - токсините от кръвната плазма, чийто обем нараства чрез приема на вода, се филтрират по-интензивно през бъбреците и се изхвърлят с урината.

Не знам дали ще се "надрусам" от щастие, но определено вече има чисто ободряващ ефект на психологическо ниво. Чувствам се адски вменяем, а не бях спал цяла нощ. Да видим след няколко часа, когато нещата вече ще са навсякъде в мен :D

1. Какво ядете, на какво се кефите мощно? :D
2.Съветвам да правите експерименти и да ядете от време на време, даже често, повече сурови храни и да пиете вода. Сложете ембарго на олиото, маргарина, шоколада (ако може - само какови зърна или както се продават) , тестените неща и променете обществото и земята :twisted: :D

П.С. Отделно съм чел адски добри неща за канелата и лютия червен пипер - съответно поддържане на холестерол/триглицериди в норма и усилване на метаболизма (химичните реакции в тялото). Така ли смятате или съм в плен на заблуда?

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 06 Юни 2011 12:41

Адски си прав докторе - имам познати, които действат по същия метод като теб и верно са много доволни както от физическия ефект, така и от психическия (въпреки че според мен това е въпрос на внушение).

Аз съм много ЗА тези неща, но все още не съм станал достатъчно сериозен и по-специално нямам воля. Обичам да си се храня вредно и то редовно и всичките тея джънкове си ме кефят и ме правят щастлив :D Но и аз осъзнавам, че един ден ще трябва да се тествам на нещо такова.

Особено сега първата година тук в София, адски много ме мързи да си готвя и се тъпча с всякакви боклуци, маргарин и олио винаги имам вкъщи и т.н и т.н. :)

Виж, сега като казваш за канелата и лютия червен пипер, тук съм отличник :) Всяка сутрин си ръся канела в кафето, а лют червен пипер слагам на почти всяка манджа :lol:

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Публикувано на: 06 Юни 2011 12:46

А нещо, което да намалява сексуалното желание?

Профил

Аватар
В момента играе: dota 3
Публикувано на: 06 Юни 2011 12:58

Ернестин написа:

Рикса без дрехи. :D

Профил WWW

Публикувано на: 06 Юни 2011 13:24

Ернестин написа:

Погледни се в огледалото. При мен помага... :oops:

Профил

но с големо съ̀рце
Аватар
В момента играе: A dance with rogues
Публикувано на: 06 Юни 2011 14:01

Само за шоколада не съм съгласен с доктора. Но за истинския и чист шоколад, не за разните му там Милки, Свогета и т.н. (не, че не ги ям :oops:)

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 06 Юни 2011 14:06

Докторо пак убави неща изрече. Напълно съм съгласен с него и мога да допълня, че и при мен, когато съм следвал описания принцип на хранене, съм се чувствал по-добре най-вече физически. Рибата е може би едно от най-полезните неща, както и плод преди да се натъпаниш как си знаеш.
Миналото лято, бидейки си вкъщи, можех да се добера до по-полезни нещица, като редовно следобяд хапвах някаква салата с авокадо, която беше бомба - тонизираща и ободряваща. Поне 2 пъти в седмицата - риба, а сутрин - сухари с краставица и яйце :D
Сега в София съм на боклуци, китайско, пици, кебапчета от кулинарния и когато бързам - дюнер/сандвич и тям подобни лайна.

Док, имам един друг въпрос към теб. Вярно ли е, че ако изпиеш една лъжица олио преди запой, ще ти отнеме много повече алкохол за да се напиеш ? Един вид - олиото ''попива'' пиенето и не се напиваш. :o :D

Профил Skype WWW

Аватар
В момента играе: COD: MW, HotS, Heroes 3, DooM 2, Diablo 2, Killing Floor 2
Публикувано на: 06 Юни 2011 14:07

bulLshi7 написа:
Ернестин написа:

Рикса без дрехи. :D

Pics ?

Профил

Аватар
Публикувано на: 06 Юни 2011 14:09

няма да ви ги покажа

Профил Skype WWW

Цар
Аватар
В момента играе: с чурка
Публикувано на: 06 Юни 2011 14:25

Коментарите на всички ви избиват рибата! Кефя се, кефя се... :D

Дидо, каквото и да се говори си напълно прав - пакетираната готова храна дава страхотно моментно щастие и е вкусна. Така е. :cry:

Адаш, добър въпрос. Намери момиче - знам, че можеш - или пости и се моли. Трябва да избие нанякъде този сексуален потенциал.

Влад, много хубаво попита. Направо те поздравявам за практичния въпрос, на който мога само да спекулирам, понеже съм чел и чувал това онова.
На лекция ли, къде беше, ни разказаха случай за един левент, който бил приет в болницата с жлъчна криза. При разпита казал, че бил на курбан и като го питали дали е ял мазно, отвърнал: Една тава агне и 1 каса бира. Той си бил човекът, като Любо Ганев например :D
Та идеята е, че мазната храна предизвикват отделяне на жлъчка от жлъчния мехур и образуването на същата от черния дроб. Жлъчката съдържа жлъчните киселини, които разграждат мазнините (заедно с ензима липаза) и вси това отива в тънкото черво и напред. Следователно когато алкохолът е смесен с олю :) , би трябвало концентрацията му в червата да намалява, щото количеството му се разрежда. Така той се всмуква в кръвта и после в клетките на черния дроб примесен с поетите мазнини.
То и без това когато се пие заедно с храна, ефектът е по-бавен и явно с мазна храна най-бавно се напиваш. Така трябва да е, без да съм прецизен. Честно, тук трябва по-старшо мнение!

Разбира се, не говоря за азиатци, които имат вродена непоносимост към етанола. Нали.

Може да пробваме някой път да ни замае лошо 8)

EDIT: Не ми хареса как си формулирах мнението, претенциозно и непрецизно е. Ето тук има инфо:
http://zdrave-bg.eu/index.php?option=co ... Itemid=279
и
http://www.vratovrazka.bg/%D0%97%D0%B4% ... D0%B5.html

Профил

Аватар
Публикувано на: 06 Юни 2011 15:26

Цитат:
Може да пробваме някой път да ни замае лошо 8)

В четвъртъка доста мощно се изпробвахме :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 06 Юни 2011 17:37

маслини

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
Публикувано на: 06 Юни 2011 17:57

Stylized Corpse написа:

Док, имам един друг въпрос към теб. Вярно ли е, че ако изпиеш една лъжица олио преди запой, ще ти отнеме много повече алкохол за да се напиеш ? Един вид - олиото ''попива'' пиенето и не се напиваш. :o :D

Аз съм го правил това - и тотално оборих мита! Напих се като свиня и драйфах като пич! Тъй че Кире, не се надявай :lol:
А то отделно си е трудно кат изпиеш олиото да не издрайфаш него :lol:

Профил

Аватар
В момента играе: опаааааа
Публикувано на: 06 Юни 2011 18:13

Пробвайте зехтин полезен е.

Профил Skype

Дидко Бандитко
Аватар
Публикувано на: 06 Юни 2011 18:38

Мда, обожавам го на салатка :)

Профил

Аватар
Публикувано на: 06 Юни 2011 21:47

абе зависи
по-скоро се чувстваш добре, защото вярваш, че си направил правилното нещо, вместо да сгънеш баничка за закуска

Профил

Аватар
Публикувано на: 06 Юни 2011 21:52

Олиото като мазнина ще избива нагоре и ще носи алкохола със себе си, така че най-много да повръщате порядъчно ..

Профил ICQ WWW

Аватар
Публикувано на: 06 Юни 2011 22:00

я преди да пием направо натегам на буркана с мас :o

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения