Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Заглавие: Re: [Сериозна Тема] Готови ли сте за семейство?
Публикувано на: 31 Май 2011 23:00

Цитат:
6.Брак без МНОГО пари не може да бъде пълноценен.

Нов бисер!
На страната на Ерик съм относно парите, но това което ти написа е просто скандално :lol:

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Футболен разбирач
Аватар
В момента играе: Football Manager 2007
Pro Evolution Soccer 2013
Публикувано на: 31 Май 2011 23:03

Добре бе, Дидо, дай ще се оженя и да теглим кредити с мацката... Ми много як живот се очертава ^^

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 31 Май 2011 23:04

Я се замисли всички хора от поколението на родителите ни как са се оправили? Тогава много по-малко хора са били богати, а има голям брой успешни бракове. И ако вземеш някоя статистика, ще видиш че с годините разводите се увеличават дори.
Просто това твое твърдение издиша в случая

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Публикувано на: 31 Май 2011 23:13

С всяко следващо поколение младите стават/ме все по-безотговорни, обезверени,комплексирани и с все по-повишаваща се липса на желание за поемане на важни житейски рискове. На все повече хора единствената им мисъл в главата е да се напият и насмъркат и да викат гръмко "Да го еба в гадния живот", преди да паднат като животни под масата .
Devolution rulz.

Профил

Футболен разбирач
Аватар
В момента играе: Football Manager 2007
Pro Evolution Soccer 2013
Публикувано на: 31 Май 2011 23:21

denik написа:
Я се замисли всички хора от поколението на родителите ни как са се оправили? Тогава много по-малко хора са били богати, а има голям брой успешни бракове. И ако вземеш някоя статистика, ще видиш че с годините разводите се увеличават дори.
Просто това твое твърдение издиша в случая

Обяснявам си го с различни ценности, ба ли го, ти ще кажеш :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 31 Май 2011 23:22

Butters написа:
С всяко следващо поколение младите стават/ме все по-безотговорни, обезверени,комплексирани и с все по-повишаваща се липса на желание за поемане на важни житейски рискове. На все повече хора единствената им мисъл в главата е да се напият и насмъркат и да викат гръмко "Да го еба в гадния живот", преди да паднат като животни под масата .
Devolution rulz.
Винаги е имало подобни екземпляри,проблема е че сега са много повече,отколкото преди => те доминират,което е лошо за света.Наскоро четох една книга The Celestine Prophecy,където ставаше въпрос за един ръкопис,чийто откровения разкриват много по-дълбок смисъл на живота и прочие.Ще да бъде добре,ако се появи подобно просветление за да се излезе от т'ва положение.

Профил Skype

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 01 Юни 2011 00:08

Till Lindemann написа:
Принципно е тъпо единствената ти цел в живота да е да трупаш кинти и да мислиш само за това, това да е единственото нещо, което ти доставя удоволствие, да правиш само това докато умреш, и накрая да завещаеш кинтите си на кучето си, защото трупайки хартия, не си имал време да си подредиш живота. Пари, пари, пари, пари, пари...
Дотук съм горе-долу съгласен с тва, че скачате на ериксон толкова.

Ама Ериксона никога не е казвал нещо подобно, а още по-малко си го е помислял. :(
Парите не са важни заради идеята да трупаш пари и да парадираш с тях като ги даваш за салфетки в дискотеките и ги мяташ наоколо та да ти стане ебати кочината но ти да си мислиш че е приятно. Отклонявам се с примера.
Ше го обясня така че да се вържа и в темата - аз се замислям, че живот и здраве и доза късмет, аз някой ден ше се оженя, пък ше създам деца (планирам го около 30). И аз ако не мога да му осигуря на това дете добра среда да расне, не мога да му дам образование и не мога да му намеря средствата да му осигуря пълноценно интегриране в обществото, та да стане човек, аз ще смятам че съм се провалил в живота си изцяло. Не осмислям битието си с наследниците си, но смятам че аз като стана храна за червеите, за да е имало смисъл съществуването ми трябва да съм оставил нещо на тая земя, а най-доброто което мога да й оставя е един добър човек, все пак какъв е тоя баща който не подготви детето си за живота. А всичко това е свързано с пари. Малко съм крив на тая тема, възможно е да се фанатизирам, но макар и сега да не мога да се оплача от условията си на живот, в детството си съм раснал в прилична мизерия, която в моменти като този ми навява едни мрачни, тъмни спомени, та ми е стабилна цел в живота аз ако създам семейство да мога да му осигуря условията, които заслужава. А примера с това детето ти да поиска нещо го дадох щото помня веднъж като бях 2-3 клас, живеехме на общежитие в студентски щото нямаше къде, и майка ми щеше да меси мекици и ме прати до магазина за нещо, и остана ресто някакви стотинки и аз реших да взема по една вафла за мен и сестра ми, обаче като се качихме майка ми ми се скара и се разплака щото сега нямало с какво да купим кисело мляко. Много се разстроих, щом и досега ясно го помня, и после съм събирал стотинките които са ми давали за училище и не съм си взимал нищо за да ги събера и да им ги дам на тях, секаш 30-те стотинки на ден ше ги оправят, ама дете, колко ми е разбирала главата... Може сега да съм добре и някои да ме мислят за богаташко синче, ама съм разбрал какво е да нямаш и честно си казвам че бесно ме е страх да не се наложи и моите деца да го изпитат. Прощавайте ако прекалено ви храня на тема пари, ама просто ми се вижда несериозно някакви кретени да обясняват как парите са зло и кариерата е нещо повърхностно, докато 6 милиона деца умират от глад годишно, и то не щото е свършила храната на земята...
Влезнах в откровения, вместо да напиша поредния си арогантен пост и да си легна спокоен. Майките ви са педали.

Профил ICQ

Шефа на Кенефа
Аватар
Публикувано на: 01 Юни 2011 01:19

Някой да му каже че е тъп, че от мен вече се изтърка. :oops:

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 01 Юни 2011 02:49

защо не прекръстите темата на "готови ли сте да подушите как пръдна скалата?"

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 01 Юни 2011 08:55

High_voltage написа:
А аз смятах, че някой ден ще сваляме правителства, ще изгаряме банки, ще ебеме диви мацки... Никакви pc маняци не сте, баласт сте. :(

/pcm/, I am disappoint.

Ще подпалваш ти Райхстагове и банки.., дрисльо - къде си тръгнал въобще; най-много ръчицата да си подпалиш.

Пък що се отнася до "дивите мацки", тях си ги чукам и така или иначе, пък нека не съм PC маниак.., от твоите уста в Божиите уши. :lol:

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Шефа на Кенефа
Аватар
Публикувано на: 01 Юни 2011 09:50

High_voltage написа:
Един наистина пичовски родител (каквито малко в България има) щеше да ти даде още пари да си купиш още две вафли, за да те научи колко незначителна е тази временна парична суша.

Но за жалост "Комунизма" твърде много беше разглезил българите, и по-лошо: това, което дойде след него тотално ги изнасили психически. Затова като дойде '97 хората си късаха косите заради един ден без кисело мляко.

Напълно съм отчаян. Вече съм убеден, че за теб няма бъдеще като нормално функционираща личност. Ти ще си отритнат от обществото, както си сега, докато някой ден не се самоубиеш. Жал ми е за теб, не щото ми предизвикваш симпатии с това колко си жалък, а щото е жалко да живеят такива асоциални боклуци като теб.

Още чакам отговор, ваще ли са разведени, без баща ли си раснал, или пък те е изнасилвал... дай някакво обяснение на състоянието си, щото не само аз почнах да се чудя на какво се дължи абсолютната ти олигофрения.
+ на бас че си девствен. :D

Икономическия ти анализ няма да коментирам, щото е нереално жалък. Но пък, ти също.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 01 Юни 2011 09:54

Който си мисли, че сегашната икономическа система е справедлива, естествено, че отговаря на естесттвените стремежи на хората, че хората по природа са егоисти и т.н. да си ебе майката и да реже вените, че на света има достатъчно дебили и без него.

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Юни 2011 10:42

Минавам да кажа, че съжелявам че родителите ви не са били на вашето мнение.... Трябваше да са като мнозинството тук и хич да не се бяхте раждали.

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Юни 2011 10:48

Ами добре ...

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Юни 2011 11:12

Принципно съм съгласен с на Грим рационалния поглед върху нещата ,но това ,че парите движат света е напълно грешно. Всички големи открития и постижения не са били с цел печалба и пари ,а с цел развитие на личността и човечеството.Аз смятам ,че парите са нужното зло в този етап ,но тази преходна система няма да продължи вечно...
Ето едно клипче за Грим което мисля ,че ще му е полезно да го види и да коментира после :
http://www.youtube.com/watch?v=u6XAPnuFjJc

Колкото до темата : Аз също съм за семейството в момента в който човек се чувства готов за това и е намерил подходящия партньор. Не смятам ,че финансовото състояние е чак от такова голямо значение. Препочитам да съм имал родители ,които да ме научат на отговорност , любознателност и морални ценности отколкото такива ,които да са ми купували поредния плейстейшън или кола етц.
Относно тия дето не искат жени и деца - 1во смятам че до няколко години ще сте си променили мнението
2ро ако не сте - не бих желал да съм на ваше място на стари години :D
Хедонизма не работи. Имал съм години в които съм живял за единия кеф ,но сега когато имам цел и работя върху себе си се чувствам много по-щастлив. :)

Рядко пиша дълги коментари ,но темата е интересна и го заслужава :live:

Профил Skype

Публикувано на: 01 Юни 2011 12:56

Ред написа:
Относно тия дето не искат жени и деца - 1во смятам че до няколко години ще сте си променили мнението
2ро ако не сте - не бих желал да съм на ваше място на стари години :D

Ако ще правиш деца с идеята, че ще можеш да ги виждаш (камо ли да са ти подкрепа) след като прехвърлят 20-те, когато си стар и сам, откажи се отсега и си вземи куче.

И естествено, че мнозинството си променят мнението с възрастта. Пред настъпващата старост почти всеки изтръпва от страх в един момент и решава, че е време да остави нещо след себе си. И като поколението на нашите баби и дядовци, и поколението на техните баби и дядовци, накрая няма да се чувстваш по-добре от това, но пък и никой няма да те чуе, защото ще си сам, а следващото поколение, някъде далеч от теб, ще прави същата глупост. :)

Не че съм против раждането на деца, ама едно 90% от хората, създали семейство, които познавам, са опитали с деца да си запълнят празния пост-соц животец, а това само по себе си е много тъпа причина да намесваш друго човешко същество в цялата работа.

Профил

Публикувано на: 01 Юни 2011 13:16

тая тема е 1 към 1 с тая за баловете.. от далеко си личи кой къв е - напрао образ за тва кой как изглежда може да си направи човек

Евала на Гипо.. той винаги си е изглеждал един от най-адекватните и осъзнати хора тук, макар да е педераст.

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Юни 2011 13:31

е е е е е стига ве

защо като децата ти станат на 20, задължително те заебават? не съм съгласен
наистина, има старци, които са захвърлени по селата и ги чакат да умрат, но мисля, че това се по-скоро единични случаи. например баба ми живее в едно градче наблизо, всеки уикенд ходим при нея, пълним й хладилника, оправяме й сметките...по празниците се събираме там, празнуваме си заедно и тва е. наистина не е много, но всички сме много заети(редовното оправдание) и просто няма как. мисля, че не прави деца - вземи си куче беше малко крайно просто

хайчо, кажи ми ся, защо пак се източваш така на ериксона, като очевидно не си прав? аз не видях да изтъква, че е бахти специалния, щото е имал такъв момент в живота, просто това му е направило впечатление, послужило му е за урок все едно. обвиняваш го, че се е повлиял от момент, в който е разплакал майка си? за напълно нормално го намирам. виж ся, ако твоята майка като те вижда какъв си, реве по цял ден у вас, и просто си свикнал, нормално ериксона да ти се вижда путьо. ама като цяло не си прав пич

пък тва за комунизма, дето е разглезил българите, не разбрах защо го написа. честно

Профил

Публикувано на: 01 Юни 2011 13:38

той пестиленс/хай волтидж/ доста глупости си ръси, не знам що така гледа на живота, явно доста разочарования му са се насъбрали, ама надали тва е начина.. надявам се да живне малко и да го кара по-позитивно (дори да не е толкова "реалистично")

ма той е далеч от тъп, просто нещо се е забил прекалено според мен :)

некси идва ми като минотавъра на младини, ахахх .. дано да не съм прав

иначе Зубрев немаше предвид толкова крайно нещо, просто каза, че не е хубаво да се правят деца с цел да имаш к'во да правиш на старини, щото просто не става така .. и е прав, деца не трябва да се правят с такава цел.. което няма нищо общо с това, че деца трябва да се правят, не защото е задължително.. просто много се мешат темите тук, идеята на повечето е просто да са АНТИ, на моменти "ей така", а истината е, че за да се прави нещо масово в повечето (не всички, естествено) пъти има някаква резонна и адекватна причина и не всяка традиция/"остаряло" разбиране и т.н. са грешни по дефоулт :)

много си бягаме от същността, според мен.. и както си обяснява пестиленса, че сами вървим към края си, то точно такива като него предначертават подобна съдба. прекалено е вече, извратено дори, тва което правим и мислим на моменти..

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
Публикувано на: 01 Юни 2011 14:16

Till Lindemann написа:

пък тва за комунизма, дето е разглезил българите, не разбрах защо го написа. честно

То тва щех да го пусна в темата с бисерите ако не беше на политическа тематика. Комунизма бил разглезил българите. Бива да си умствено ощетен ама чак па толко, братче насра се волтажа...

d4rk.1nside, къде се затри ти бе момче? Как са финансите? Мина ли Ракарова? :D

Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com