Автор |
Съобщение |
iddqd
|
|
|
|
Заглавие: Re: Fable III Публикувано на: 20 Май 2011 03:19
Явно големо мислене пада докато играеш уичера. Дали да натисна лявото или дясното копче на мишката. Според мен ако продължаваш така еидн ден ще станеш гений. Продължаваи да игареш уичера и да се опитваш да поумнеш пожелават ти успех.
___________________________________ Птеродактили пред него летят. И колесница им е луната червена.
|
|
|
|
|
Jedi Knight
|
|
В момента играе: League of Legends Mass Effect
|
|
Заглавие: Re: Fable III Публикувано на: 20 Май 2011 03:22
Ех, де да ставаше само с играене на игри, отдавна щях да съм нобелов лауреат Но - да, не можеш с ръка на сърцето да обвиняваш Вещера за бойната система и да твърдиш че във фейбъл всичко си е наред и както трябва. Просто няма такъв филм. Така де, аз в точно този разговор няма да участвам повече, щото нещо много се разспамих
|
|
|
|
DJ Cat
|
|
|
|
Заглавие: Re: Fable III Публикувано на: 20 Май 2011 07:42
Идяд има си яките работи фейбъла, но като цяло, да го сравняваме с Вещера е малко тъпо. В смисъл битките на Вещера в началото са такива, но съм сигурен, че ако поиграеш нататък ще ти харесат, защото има много варианти. Може да слагаш трапове, бомби, магии, да си развиваш комботата, да се занимаваш с алхимия - геймплейно фейбъл не предлага нищо ( имам предвид бойната система) имаш копче за близък и далечен бой и помпиш като малоумен и накрая ''всмукваш'' кръгчета, които ти вдигат левела. Ако бях дете, това щеше да ме впечатли, но в момента единственото хубаво нещо е, че играта е отворена и дизайна е страшен. Като цяло, ако ги сравнявам точка по точка, за мен Вещера може би, няма място където да не е по-силната игра.
Идяд играй Уичъра ще те накефи, мини поне 1ви чаптър и ще ти хареса. От втори вече започват яките битки и мисленето, но в първи примерно се занимаваш с чудовище, което е 50 метра и трябва да го утрепеш. В фейбъла помпаш 2 копчета цялата игра, а в Уичъра, само в първите минути освен тези 2 копчета, ти трябват знаците/скиловете и претъркалянето. Да не говорим за левелите след 6-7, които вече ти отключват нови комбота, магии и т.н.
Ти си играл малко и затова не ти е харесала, пролога и на мен ми беше тъп спокойно. Началото на РПГ-тата винаги е смотано, ето например на фейбъл 3 е трагично и Молиньо сам казва че се притеснява от първите 70 минути на играта, защото са скучни. Фейнъл освен красивия отворен свят, откъм диалози, вземане на решения и персонажи не може да се сравнява с Вещера. По-точно във фейбъла ги няма тези трите, няма и хубава крафтинг система, няма алхимия, няма кинематографичност, няма грам трудност......
Просто поиграй Вещера, на мен ми е любимото РПГ, заедно с Dragon Age, след като приключа играта, ще кажа кое е по-доброто.
Idqd сега ти видях горния пост.... това за лявото и дясното копче, важи за пролога, после имаш много умения, бомби, димки, колби, ножове, копия и трапове. Играй играта, не става така само от 1 час геймплей, виж си на сейфа колко си играл The Witcher 2 и после си пусни от началото Фейбъл 3 и ще се хванеш за главата. Няма място за грам сравнение. Аз обичам кинематографичните игри с хубава ролева система, а не да си кустомизирам героя и да пърдя на хората.
|
|
|
|
|
Frosty.
|
|
В момента играе: COD: MW, HotS, Heroes 3, DooM 2, Diablo 2, Killing Floor 2
|
|
Заглавие: Re: Fable III Публикувано на: 20 Май 2011 10:20
Jedi Knight не мога да те разбера какво се опитваш да постигнеш? Да ни разубедиш да играем Fable ли какво? Ако е така по добре спри да пишеш щото ставаш смешен. Умирай си през 1 минута на Вещера и не пиши тук DJ Cat на Fable 3 има много тежки решения като станеш крал, iddqd може да ти каже. Трябват ти отчаяно пари в държавната хазна, ако си спазиш обещанията от преди да станеш крал, такива няма да видиш, но ако не ги спазиш хората ще те намразят. Ако нямаш пари в хазната, след 365 дни могат да умрат 6,500,000 души. Сега аз не я сравнявам с Вещера защото за мен нямат база за сравнение, чудя се защо ги сравняват.. Просто казвам че и в тази игра имаш да вземаш решения. А тия които сравняват 2те игри, сигурно ще сравняват и Диабло 2 с Вещера Всъщност жанра на Fable е Action Role Playing Game, "These games often use combat systems similar to hack and slash or shooter games." Та няма как да се сравнява с Вещера който си е точно RPG със силно сключени статистики и числа
___________________________________ a.k.a Frosty
|
|
|
|
|
iddqd
|
|
|
|
Заглавие: Re: Fable III Публикувано на: 20 Май 2011 12:43
Е какво рпг е вещера? Там не може да излезеш от предварително поставената ти роля. Неможе изобщо да проемрниш героя си това за мен не е рпг.
___________________________________ Птеродактили пред него летят. И колесница им е луната червена.
|
|
|
|
|
Capo
|
|
|
|
Заглавие: Re: Fable III Публикувано на: 20 Май 2011 13:05
Lich King написа: Просто казвам че и в тази игра имаш да вземаш решения. Добре де, но едно нещо ме кара да се чудя в този Fable 3: Спойлер: Ставаш крал и си го закъсал за пари. Идва голямото зло да утрепе всичко живо...и ти разбираш ли, ако опиташ да спасиш всички си "лош". Ако ги оставиш да се кефят една година и да не ти плащат данъци, после те възхваляват, въпреки, че измират 2/3 от популацията. А ако ги изюркаш една година с камшика, за да им отървеш кожите без жертви, те плюят и мразят вовеки... Не знам, не ми се връзва. Може би е някаква шега от създателите на играта, но не стои естествено.
|
|
|
|
|
iddqd
|
|
|
|
Заглавие: Re: Fable III Публикувано на: 20 Май 2011 13:08
Много добре си е измсилено. Ако не искаш да си лош и да ги спасиш трябва още в самото начало да почнеш да изкупуваш къщи ид а ги пускаш под наем абсолютно всички на мега високи наеми. След като препълниш хазната ги пускаш за без пари и пак сички почват да те обичат и ги спасяваш. Има си начини за всички, просто не трябва да си малоумен.
|
|
|
|
|
Capo
|
|
|
|
Заглавие: Re: Fable III Публикувано на: 20 Май 2011 13:23
Въпросът не е в това, че има начини да ги спасиш без данъци. Това е ясно. Проблемът е, че играта те третира като "лош", въпреки че си действал (и то не кой знае колко зле), за да спасиш хората. Моралната система е доста сбъркана
|
|
|
|
|
iddqd
|
|
|
|
Заглавие: Re: Fable III Публикувано на: 20 Май 2011 13:25
Така е и в живота. Няма абсолютно зло или абсолютно добро. Просто е наравена по интелигентен начин.
|
|
|
|
|
Capo
|
|
|
|
Заглавие: Re: Fable III Публикувано на: 20 Май 2011 13:31
Ами всъщност точно там е проблемът, че не ми се струва донаправено като хората Ето ти пример защо мисля така: Виждаш, че гангстер се цели с пистолет в човек на улицата: А) Хвърляш се върху жертвата, събаряш го на земята, но го натъртваш леко. И жената на спасения почва да те псува и бие с чантата по главата, а после и двамата те мразят. Б) Не правиш нищо, човекът е убит, а жената на убития ти благодари, че си бил толкова добър да не нарушаваш личното му пространство, вместо да му спасиш живота Нещо не е наред с горното, нали?
|
|
|
|
|
iddqd
|
|
|
|
Заглавие: Re: Fable III Публикувано на: 20 Май 2011 13:47
Не разбирам какво имаш предвид това го няма в играта. Просто в играта трябва да измуфтиш хората за парите им за да защитиш кралството от нападение. Това че те незнаят за какво ги муфтиш и те мразят е нормално, но след като събереш парите много лесно им сваляш данаците и пак почват да те обичат и всички са живи. Но не е казано че да те обичат е най-доброто може да ги направиш да се насират от страх от теб и така да управляваш.
|
|
|
|
|
Capo
|
|
|
|
Заглавие: Re: Fable III Публикувано на: 20 Май 2011 13:59
Няма значение, ти мислиш в рамките на играта, затова и не разбираш какво казвам. Или не успявам да се обоснова достатъчно. Проблемът, който аз искам да посоча, е в моралната гледна точка. Всичко е или само черно или само бяло. Никакви сиви елементи не е позволено да се намесват. Това винаги е било проблем за игрите на Молиньо (той дори си има игра, наречена Black&White). И тази черно-бяла моралност е докарана до абсурдна екстремност, чак изглежда нелепо ако започнеш да мислиш за нея. Затова и посочих примера с гангстера (не е от играта, измислена ситуация, за да дам аналогия). Ако Молиньо се престраши да започне да вкарва "сиви" решения (по-скоро светът да реагира на тях като "сиви"), то поредицата ще скочи страшно много като качество Но пък това ще изисква доста повече труд, отколкото днешните геймдизайнери са свикнали да вършат.
|
|
|
|
|
Jedi Knight
|
|
В момента играе: League of Legends Mass Effect
|
|
Заглавие: Re: Fable III Публикувано на: 20 Май 2011 14:24
Lich King написа: Jedi Knight не мога да те разбера какво се опитваш да постигнеш? Да ни разубедиш да играем Fable ли какво? Ако е така по добре спри да пишеш щото ставаш смешен. Умирай си през 1 минута на Вещера и не пиши тук Не бре, играйте си я. Аз ви казвам защо спрях да я играя, вие правете каквото си искате
|
|
|
|
Frosty.
|
|
|
|
Заглавие: Re: Fable III Публикувано на: 20 Май 2011 14:29
Capo, гражданите/селяните не знаят реално какво е надвиснало над тях, за това така ще те мразят ако ги сурвакаш за пари. Само ти и твоите приятели знаете за злото, а явно не се казва на гражданите че да не настане паника. Аз така си го обеснявам.
|
|
|
|
|
Capo
|
|
|
|
Заглавие: Re: Fable III Публикувано на: 20 Май 2011 14:35
Lich King написа: Capo, гражданите/селяните не знаят реално какво е надвиснало над тях, за това така ще те мразят ако ги сурвакаш за пари. Само ти и твоите приятели знаете за злото, а явно не се казва на гражданите че да не настане паника. Аз така си го обеснявам. То може да се обясни по десетки начини защо е направено така. Но това не променя факта, че моралната система е куца и можеше да е много по-добра. Защо например да не можеш да кажеш всичко на гражданите? И те да реагират и да почнат да се създават безброй други проблеми. Все се хвали "свободата" на Fable, но в много отношения играта ти държи здраво юздите и ти казва "може да правиш само това и това. Нищо друго." След като съм кралят, защо да не мога да решавам как да потъне кралството ми?
|
|
|
|
|
iddqd
|
|
|
|
Заглавие: Re: Fable III Публикувано на: 20 Май 2011 14:52
Градът в пустинята знае за нападенията ощемного преди ти да научиш, така че кои е казал че не знаят? То дори се налага да строиш крепост там да до защитава само ако искаш де. То номера е преди пустинята да си събрал парите, понеже влед пустинята вече ако почнеш да събираш кинти трябва да си изключително ивъл за да успееш да се оправиш с атаката. Иначе след пустинята мисля че всички разбират че ще има нападение дори маи публично го казваш някаде.
|
|
|
|
|
Frosty.
|
|
|
|
Заглавие: Re: Fable III Публикувано на: 20 Май 2011 15:58
Значи ако вече си в Аурора нали, след революцията, абе като пише еди колко си дни остават до смрадта. Ти ако не играеш по куеста времето няма да прогресира, ако имаш много къщи и магазини, оставяш играта да си върви те парите идват, и като събереш просто ги прехвърляш на кралството, и така. Това е малко недомислица на производителите ама
|
|
|
|
|
iddqd
|
|
|
|
Заглавие: Re: Fable III Публикувано на: 20 Май 2011 16:13
Е аз първия път като играх супер преебан се почуствах като изпълних там куествоете и изведнъж доиде атаката както оставаха супер много дни. Нямах пари да покрия там заемите си и ми измря населенито после си се разхождах сам в празните градове хаха мн зле
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Fable III Публикувано на: 20 Май 2011 17:13
от къде да си взема друго куче или да го подобря това
|
|
|
|
|
iddqd
|
|
|
|
Заглавие: Re: Fable III Публикувано на: 20 Май 2011 18:40
Друго не може да зимаш, но може да търсиш книги за да учиш това на нови номвра. Да се бие по яка, да намира повече съкровища или още някви такива.
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|