Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: На стражари и апаши. И покер.
Заглавие: Re: Ae работягите...
Публикувано на: 06 Май 2011 11:20

Чел съм, чел съм. Много хубави идеи има, за жалост - неприложими. Може би някой ден, някога, когато мозъците ни еволюират достатъчно, че да ги приемат - да. Но на този етап си остават само красиви идеи.

These words I write keep me from total madness.

How many of you people know you're REALLY alive ?!

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 06 Май 2011 11:28

Serious Sam написа:
Каза той, достигнал до този извод, изчитайки трудовете на Маркс...

Не съм ги изчел, но съм ги чел. Всичките плюсове които Маркс се е пънал да си описва по книжките са абсолютно фиктивни. Единствената полза от комунизма е стабилното му развитие, тъй като е основан на робски труд. А и в модерно време не мога да взема насериозно книжки в които се описва колко гаден бил свободния пазар и как водел до свръхнатрупване на капитал и кризи и това предизвиквало междукласови сблъсъци и затова комунизма бил решението. Може би щеше да има логика по времето на съюза, но сега това е една отритната от практиката идеология, така че дори няма място за спор.

Профил ICQ

Публикувано на: 06 Май 2011 11:44

Warbringer написа:
Чел съм, чел съм. Много хубави идеи има, за жалост - неприложими. Може би някой ден, някога, когато мозъците ни еволюират достатъчно, че да ги приемат - да. Но на този етап си остават само красиви идеи.

При Маркс всичко е закономерност. Сега съм захапал "Капиталът" бавно върви, иисква много осмисляне на това което четеш, но пък е непоклатим. Все още съм обаче сравнително в началото.

The Grim Reaper написа:
Не съм ги изчел, но съм ги чел. Всичките плюсове които Маркс се е пънал да си описва по книжките са абсолютно фиктивни. Единствената полза от комунизма е стабилното му развитие, тъй като е основан на робски труд.

Комунизмът е теоретична конструкция, теория за едно общество, на което, според нейните автори, принадлежи бъдещето. Става дума за обществена система, описана в едри щрихи от Маркс и Енгелс..., а не за политически режим. Тази система никога не е съществувала.

Профил

Аватар
В момента играе: The Second Encounter HD....
Публикувано на: 06 Май 2011 11:48

Абе вие не разбирате ли, че политико-социалните ви дискусии винаги се свеждат до глупави разпри и конкурси за това, чий член е по-голям. Арогантността и привидно свръхмасивното его на Грим дразни всички останали, които му скачат веднага, за да задоволят собствената си горделивост....Ерик е виновен че е надут, вие сте виновни, че му се хващате. Всички сте виновни. Смърт за вас.

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
Публикувано на: 06 Май 2011 11:51

Serious Sam написа:
Комунизмът е теоретична конструкция, теория за едно общество, на което, според нейните автори, принадлежи бъдещето. Става дума за обществена система, описана в едри щрихи от Маркс и Енгелс..., а не за политически режим. Тази система никога не е съществувала.

Видехме колко принадлежи на бъдещето, отшумя кат презряла круша преди 20 години и съществува само в милите спомени на соц бабите ви. :lol:

Ей това за моята арогантност да не е новото форумно меме?

Профил ICQ

Публикувано на: 06 Май 2011 12:03

Тъп ли си или на тъп се правиш?

Профил

Аватар
В момента играе: на сигурно...
Публикувано на: 06 Май 2011 13:28

Изключително компетентният Ерик както обикновено бе контра и оплю де що разбира и не. Нищо де, то е хубаво да има Коледа, в която децата чакат подаръци от нищото, Великден, дето се забавляват да боядисват яйца, празник на виното ( поамериканчен на празник н любовта ) , всички да знаят за деня на педерстите, ама денят на ТРУДА трябва да бъде заплют, щото принадлежал към друг обществен стой. Ами ебете се после, децата не знаели какво е труд и старание. Е как ще знаят?

Все агенти сме!

Профил ICQ Skype WWW

Шефа на Кенефа
Аватар
Публикувано на: 06 Май 2011 13:41

Макс Пейн написа:
Ами ебете се после, децата не знаели какво е труд и старание. Е как ще знаят?

Като отпразнуват деня на труда ли ше разберат? Или като идат на манифестацийка? Много нелогично го изплеска човече, недей така.
Нямам против деня на труда, както нямам и за деня на виното и любовта, за деня на педалите може и да имам малко против, но дори не го знам кога е. Имам против деня на труда да е национален празник, какъвто е само в бившите соц страни. Имам против и да се организират червени събития на тоя ден, а профсъюзите които трябва да са основните празнуващи да не организират нищо. В тоя пост няма да ти върна тона с който ми писа, ама недей ме храни и ти. :(

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: на сигурно...
Публикувано на: 06 Май 2011 14:08

Нема те храня бе, нали може по едно дело примерно да работим след време... Колеги сме :-D

Все агенти сме!

Профил ICQ Skype WWW

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 06 Май 2011 15:32

Serious Sam написа:
Тъп ли си или на тъп се правиш?

Всъщност е напълно прав. Много се дразня от хора, които обясняват как светите идей на Маркс и другите теоретици на комунизма никога не били реализирани и че това което света помни не било комунизъм. Имаше достатъчно голям период от историята и достатъчно голяма част от човечеството, върху която беше експериментирано с цел доказване на тези идей на практика. Комунизма се провали с гръм и трясък - точка. Очевидно е че човешката природа е несъвместима с едно такова общество и всичко води до много голямо изкривяване и злоупотреби. Хората не са като мравките чиито единствен смисъл в живота е да служат за общото благо. А комунизма изхожда именно от тази идея. Хората са индивидуалности и винаги ще изхождат от преспективата на частния си интерес. Дори да има много хора които да приемат идейте с чисто сърце достатъчни са няколко които да осерат нещата. Дори и след 1000 години нещата няма да са се променили. Ето защо комунизма не е идея на бъдещето.

Профил ICQ

Публикувано на: 06 Май 2011 18:08

После ще спорим, че ся гости, мости, ала-бала... I'll be back! :twisted:

Профил

Аватар
В момента играе: The Second Encounter HD....
Публикувано на: 06 Май 2011 18:10

Осъзнавам, че е вредно за мен да се ядосвам за глупости и че изглеждам супер жалък като казвам това, но всеки път когато андрей избълва поредните си невежи умотворения ми идва да му завра главата в аналното отверстие на някое селско псе...
Експеримент било...Има разлика между заграбване на властта и утвърждаване на маниакален тоталитарен контрол, и експериментиране с прилагането на нова идеология.
Комунизмът е идеология, чието име се използва за назоваването на болшевишкият тоталитарен режим. Комунизмът не може да бъде приложен, защото хората са изградили капиталистическите представи за частна собственост и постоянна печалба и са свикнали с тях, защото това е средата, в която те се развиват. А законът на печалбата надделява дори над народните глас и воля. Затова никъде няма и същинска демокрация. Ама кво да ти приказвам и аз глупости...
Върти си огньовете там и с такива неща недей се занимава. По-умни хора от теб са мислели по въпроса.

Не казвам, че съм прав, все пак това е мнение. Просто си досаден.

Профил

Аватар
Публикувано на: 06 Май 2011 18:24

Баси, аз само реших да ви поебавам, вие пак го обърнахте на философия... :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 06 Май 2011 23:08

Доста сте тъпи всичките, ама марксистчетата най-вече :lol:

Комунизма е идеологията на бъдещето от колко години вече, 150? :roll:

Все аркадаши сме...!

Профил

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 07 Май 2011 09:42

Fanatic написа:
Осъзнавам, че е вредно за мен да се ядосвам за глупости и че изглеждам супер жалък като казвам това, но всеки път когато андрей избълва поредните си невежи умотворения ми идва да му завра главата в аналното отверстие на някое селско псе...
Експеримент било...Има разлика между заграбване на властта и утвърждаване на маниакален тоталитарен контрол, и експериментиране с прилагането на нова идеология.
Комунизмът е идеология, чието име се използва за назоваването на болшевишкият тоталитарен режим. Комунизмът не може да бъде приложен, защото хората са изградили капиталистическите представи за частна собственост и постоянна печалба и са свикнали с тях, защото това е средата, в която те се развиват. А законът на печалбата надделява дори над народните глас и воля. Затова никъде няма и същинска демокрация. Ама кво да ти приказвам и аз глупости...
Върти си огньовете там и с такива неща недей се занимава. По-умни хора от теб са мислели по въпроса.

Не казвам, че съм прав, все пак това е мнение. Просто си досаден.

Eто точно за този начин на разсъждение говоря :) Ми естествено, че властта ще бъде заграбена от ХОРА. Нали и аз това казвам. Системата се прави за ХОРА. За да съществува комунизма трябва всички ХОРА да са идеални. Което няма как да стане. За това комунизма реално са купчина добри пожелания, които определени ХОРА са се възползвали за да заблудят и поробят останалите.

П.п. аз ли съм досаден? Ако не си забелязал аз обикновено се включвам в спора и много рядко го започвам. Моя ли е вината, че има толкова много глупаци, които непрекъснато държат да си натрапват левите възгледи?

Профил ICQ

Публикувано на: 07 Май 2011 11:24

Айде да не нарушаваме добрия тон, какво ще кажеш по този въпрос? Колкото аз съм идеалист, толкова и ти. Просто сме в различни посоки, но сме на еднакво разстояние от средната точка.

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
Публикувано на: 07 Май 2011 13:55

Настоящи резултати от гениалните идеи:
http://www.manager.bg/news/kitayskoto-p ... chni-filmi :lol:

Профил ICQ

Публикувано на: 07 Май 2011 14:00

Би ли ме светнал как според Маркс е устроено обществото и кое налага промени в него?

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
Публикувано на: 07 Май 2011 14:02

Ай млъкни вече бе, насра се :x

Профил ICQ

Публикувано на: 07 Май 2011 14:07

Странно, аз се осирам - твоите гащи са оцапани... :roll:

Профил