Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Помощ за видео карта...
Публикувано на: 03 Май 2011 19:51

Здравенте приятели. Имам следния проблем...конфигурацията ми е следната.
CPU: AMD Athlon 64 X2 Dual Core 4600+ 2.40 GHz
RAM: 2GB DDR2 800
Video: Sapphire HD 4650 512GDDR3

Eдин приятел ще си продава конфигурацията и ми предлага много изгодно Radeon 3870 Toxic 1Gb GDDR4. Картата е невероятна, но се чудя, дали ако я сложа на моята конфигурация ще има подобрение на производителността ( в смисъл такъв, че процесора ми е посредствен, рамта ми е двойка и се притеснявам да не се получи "спъване" от страна на останалите конпоненти)

Очаквам мнения :Р

Профил

Аватар
В момента играе: Shift 2 Unleashed, Bad Company 2, Shogun 2 Total War
Заглавие: Re: Помощ за видео карта...
Публикувано на: 03 Май 2011 20:36

Ще има bottleneck, но можеш да приложиш един трик, който аз навремето пробвах и за мое учудване се оказа малко или много верен. Когато в една конфигурация процесора е "по-слаб" от другите компоненти, основно видео картата, това, което помага е да играеш на високи резолюции. 3870 Toxic е МНОГО сериозна карта, която без проблем ще изкарва 30-ина ФПС на 1920х1080 или 1680х1050. Казвам това, защото имам 3850, която е доста под нейното ниво и малко игри ми лагват при високи резолюции. Разбира се, не говоря за чудеса, но в твоя случай, все пак имаш двуядрен процесор, и мисля, че ще усетиш разлика. Пробвай да го овърклокнеш. 300 Мхз да го вдигнеш, пак е нещо. Но ако не ти се занимава и искаш просто всичко да "лети" следващите 2-3 години, ти препоръчвам нов процесор. Просто тази карта има огромен потенциал, който каквото и да правиш, няма как да разгърнеш нацяло с това CPU.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com