Автор |
Съобщение |
Jedi Knight
|
|
В момента играе: League of Legends Mass Effect
|
|
Заглавие: Re: Game of Thrones Публикувано на: 25 Апр 2011 16:38
Извод: Пребиваме Церсей с камъни на улицата и историята приключва с първа книга. Санса също, щото не мога да я трая.
|
|
|
|
DJ Cat
|
|
|
|
Заглавие: Re: Game of Thrones Публикувано на: 25 Апр 2011 17:52
Санса е един от най-готините персонажи, ако си чел книгите. Явно не си и не няма да приключи нищо с Церсей.
High Voltage верни неща пишеш, но си объркал номера на епизодите. Първия беше по-динамичен, но и по-добър, втория на мен ми беше мудничък и чакам вече да започне по-интересната част. Достатъчно бавно се случват нещата, за да искаш дообясняване и дозабавяне, няма време публиката ще умре от скука. Втора серия за мен е малко по-слабата ( 8цата на ИГН е точна) и главното което дразни е как всичко се случва на някакво поле или в някаква гора. Разнообразието в пейзажите куца, но спокойно това ще си остане проблем само на втора серия, защото нататък главно в градска обстановка ще се развива действието.
|
|
|
|
|
Маце Борко
|
|
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
|
|
Заглавие: Re: Game of Thrones Публикувано на: 25 Апр 2011 18:02
Дух се мерна в началото на сцената, където Джон и Тирион разговаряха над лагерния огън. Джон, освен че се играе от актьор, който няма нищо общо с образа му в книгата, засега се държи като пълен пикльо. Да се стяга, че започва да дразни. Доста не съм съгласен с Котката за темпото - наистина не е улучено. Сцените са бързосменящи се и така се отнема възможността за задоволителното им доразвиване (освен тези, където има шибане*).. Не мога да преценя дали това, че съм чел книгите се отразява толкова силно на начина, по който възприемам нещата, но ми се губи драматизма в много ситуации - диалози, размяна на погледи and stuff - за продукция с претенциозното име "Game of Thrones" няма да е лошо освен присъствието на интрига, тя да бъде и добре разгърната. Решението - забавяне на темпото. Така просто не ми се получава. А може би защото знам какво се случва. Нещо ми се губят мащабът и дълбочината на случващото се, но това може да се промени като пристигнем в King's Landing. Друго - представлението на Тирион в началото беше толкова яко, че обезсмисли каквото и да било след себе си. Второ поредно 10 от 10 за появата му в кадър. Джофри е изрод дори физически. Перфектно е нацелен. Санса има потенциал да не изглежда като лайно, което ще е полезно за трансформацията й напред в сюжета. Засега е доволно дразнеща, но тя и в книгата в началото си беше такава. Очаквам сериозни промени при нея. Аря - 10,5/10. Един ден, ако имам дъщеря, искам да е като това ебаси-сладкото-и-супер-изразително момиченце. Джейми - шляе се насам-натам с единствената цел да се подиграва и да унижава хората. Кефи неимоверно Всички останали играят много добре. Кастът, изключвайки Джон, е на шест. All in all, доволен съм, но очаквам малко повече занапред. *Отнемат златно екранно време, което можеше да бъде вложено другаде; тук си мисля, че съвременната представа за тези неща е нещо пообъркана - свободата на изразните средства е прекрасно нещо, но когато се превърне в самоцел заради рекламата (защото друга причина просто не виждам да ми вкарват ни в клин, ни в ръкав толкова сцени с клатене и прерязани вратове) нещата просто не се получават. С други думи - кадрите с насилие и кръв са смешни и в този вид не струват една пикня дори, а като гледам тенденцията - такива ще има поне по няколко на епизод. Около Денерис не се случи нищо друго, освен че се научи да се клати както трябва. Много... ползотворно. 1/5 от сезона вече мина, а на нейния фронт виждам само цици. Е мерси, ма нямаше нужда.
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
"напарфюмиран печен ебач" - кримсънчето
|
|
|
|
|
Jedi Knight
|
|
В момента играе: League of Legends Mass Effect
|
|
Заглавие: Re: Game of Thrones Публикувано на: 25 Апр 2011 19:38
DJ Cat написа: Санса е един от най-готините персонажи, ако си чел книгите. Явно не си и не няма да приключи нищо с Церсей. Всъщност съм ги чел и четирите. Не престана да ме дразни И всичко започна заради Церсей. То от тук насетне че няма да свърши, няма, но какво пречи да си мърморя?
|
|
|
|
DJ Cat
|
|
|
|
Заглавие: Re: Game of Thrones Публикувано на: 25 Апр 2011 19:47
Нищо, аз съм ти свикнал и на теб и на други дърти мърморковци във форума. Feel Free както се казва, да философстваш.
|
|
|
|
|
Маце Борко
|
|
|
|
Заглавие: Re: Game of Thrones Публикувано на: 25 Апр 2011 19:49
Стига злобя за нищо : )
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
|
|
|
|
|
Ред
|
|
|
|
Заглавие: Re: Game of Thrones Публикувано на: 25 Апр 2011 19:56
Никой не коментира вълчоците ,а те на мен най ми харесаха Очаквах по претупани сцени с тях ,но направо пръскат. btw спрете да гледате епизодите като критици - по ще ви харесат със сигурност
|
|
R@Z0R
|
|
В момента играе: квото тръгва на лаптопа
|
|
Заглавие: Re: Game of Thrones Публикувано на: 25 Апр 2011 22:27
Добре бе, може ли толкова дървено да играят всички? Все едно слушам български филм от близкото минало. От всичко друго съм доволен, с едно изключение за историята, но дървената реч убива всякакво удоволствие.
___________________________________ The Past is like a broken mirror - you try to put it back together, cut yourslef with a piece. Your reflection changes. And you change with it.
|
|
|
|
|
Tiny
|
но с големо съ̀рце |
|
В момента играе: A dance with rogues
|
|
Заглавие: Re: Game of Thrones Публикувано на: 25 Апр 2011 22:45
___________________________________ A man was hospitalized with 6 plastic horses up his ass. The doctors described his condition as stable.
|
|
|
|
|
Дади
|
|
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
|
|
Заглавие: Re: Game of Thrones Публикувано на: 25 Апр 2011 23:24
Моридин написа: Доста не съм съгласен с Котката за темпото - наистина не е улучено. Сцените са бързосменящи се и така се отнема възможността за задоволителното им доразвиване (освен тези, където има шибане*).. Не мога да преценя дали това, че съм чел книгите се отразява толкова силно на начина, по който възприемам нещата, но ми се губи драматизма в много ситуации - диалози, размяна на погледи and stuff - за продукция с претенциозното име "Game of Thrones" няма да е лошо освен присъствието на интрига, тя да бъде и добре разгърната. Решението - забавяне на темпото. Така просто не ми се получава. А може би защото знам какво се случва. Нещо ми се губят мащабът и дълбочината на случващото се, но това може да се промени като пристигнем в King's Landing.
Да. Абсолютно и напълно - това е единствената поставяема критика към сериала, ама е доста сериозна, де'а :-/ Пак, първи епизоди and all, напълно навит съм benefit of the doubt да им предоставя - нататък могат да се позабавят и постегнат нещата За момента на мен просто ми стои малко като монтаж на "best of the book" сцени :-/ Но кастингът много яко компенсира - за Тирион надълго и нашироко може да се говори актьорът колко е велик :Д И резорът или верно троли, или просто не е в час у главата ;-р
___________________________________ "Properly read, the Bible is the most potent force for atheism ever conceived." — Isaac Asimov.
|
|
|
|
|
Warbringer
|
|
В момента играе: На стражари и апаши. И покер.
|
|
Заглавие: Re: Game of Thrones Публикувано на: 25 Апр 2011 23:27
Дади написа: за Тирион надълго и нашироко може да се говори актьорът колко е велик Не мога да не се съглася с теб. Не само ми е любимият персонаж в книгата, ми вече и в сериала. Страхотно влиза в ролята и маниерите му са точно както съм си ги представял.
___________________________________ a.k.a. Disturbed
These words I write keep me from total madness.
How many of you people know you're REALLY alive ?!
|
|
|
|
|
denik
|
Дидко Бандитко |
|
В момента играе: No man's sky
|
|
Заглавие: Re: Game of Thrones Публикувано на: 26 Апр 2011 01:41
Тез поляци като се напият, стават по-нетърпими и от руснаците И на мен ми се стори малко муден епизодът, но предполагам това е затишие пред буря, когато ще започнат да се случват яките неща (така разбрах от постовете ви). Предполагам тея вълци играят основна роля в книгите, тъй че нямам търпение да видя какво става. Убеден съм, че Нед не уби вълка на Санса на края, ами сигурно му е клъцнал веригата. Иначе, тая Санса за момента ми прави впечатление на дразнеща госпожичка, ма сигурно ще се оправи
___________________________________ [02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel [02:11:19] Алминатора: che imam leka forma [02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
|
|
|
|
|
Маце Борко
|
|
|
|
Заглавие: Re: Game of Thrones Публикувано на: 27 Апр 2011 09:29
denik, Ned убива вълчето, независимо в какво си убеден.
|
|
|
|
|
denik
|
Дидко Бандитко |
|
|
|
Заглавие: Re: Game of Thrones Публикувано на: 27 Апр 2011 11:17
а, ок
___________________________________ [02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel [02:11:19] Алминатора: che imam leka forma [02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
|
|
|
|
|
the_presator
|
|
В момента играе: CSS, SW: Empire at War, Legacy of Kain
|
|
Заглавие: Re: Game of Thrones Публикувано на: 28 Апр 2011 19:44
Не съм чел книгите, но горе-долу ми хареса първата серия Гледам предишните страници и се чудя колко повече чукане и цици може да има в книгите xD? Сериали по принцип не гледам много и не знам какви са тенденциите сега. А това нали се води фентъзи? Щото в първия епизод нямаше нещо кой знае какво магическо
|
|
|
The Grim Reaper
|
Шефа на Кенефа |
|
В момента играе: на троянска чушка
|
|
Заглавие: Re: Game of Thrones Публикувано на: 28 Апр 2011 20:40
Тия дни съм болен и седя вкъщи, та от чудене какво да правя реших да загледам тоя сериал, въпреки че не съм чел книгите. Изтеглих и изгледах двата епизода и сега се бия по главата че не съм прочел книгите досега. Адски ме зариби. А и отдавна съм се откъснал от тоя тип фентъзи, та сега ме сърбят ръцете представяйки си как чета сцените в сериала. Уви, време нямам, така че книгите ще чета лятото, тоест след като свърши сериала, което значи да почна директно от втора книга. Затова ме е яд. Ебаси епичния сериал, честно. HBO отдавна се наложиха като гаранция за качество в сериалите си и мрънкащи дришляци като Алшу изглеждат просто нелепо. Това момиченце... Аря... Може ли бе мамицата му мръсна, това 14 годишно момиченце да е толкова по-добро от всички наши дърти, завършили и обиграни дебилни актьорчета кирливи дето крив лев не струват пред камера, умопомрачително е. Ебати сериала. Честно. Кога излиза 3ти епизод?
___________________________________ a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК
|
|
|
|
|
shub niggurat
|
|
|
|
Заглавие: Re: Game of Thrones Публикувано на: 28 Апр 2011 20:46
на 1-ви май
през седмица са, искам да се съберат няколко и да гледаме накуп, че така не си е работа
___________________________________ джумерки
|
|
|
|
|
indigo
|
|
В момента играе: RL - worst game ever.
|
|
Заглавие: Re: Game of Thrones Публикувано на: 28 Апр 2011 20:46
Нед УМИРА.
___________________________________ What's a real girl? Is it something fap-able? indeedhewasshady.
|
|
|
|
|
denik
|
Дидко Бандитко |
|
|
|
Заглавие: Re: Game of Thrones Публикувано на: 28 Апр 2011 20:50
indigo написа: Нед УМИРА. защо си станал такъв дразнещ
|
|
|
|
|
The Grim Reaper
|
Шефа на Кенефа |
|
В момента играе: на троянска чушка
|
|
Заглавие: Re: Game of Thrones Публикувано на: 28 Апр 2011 21:48
denik написа: indigo написа: Нед УМИРА. защо си станал такъв дразнещ Да, доста си тъп, бих ти срал в устата.
___________________________________ a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|