Брей, животът учел. Какви съм ги писал и мислел преди 4 години, то какво излезна.
Свръхдоза практически няма, бурно активно психически е при нищожни количества - микрограмове. Тоест хиляди пъти под смъртоносната си доза, която е доста спорна като цяло. Вероятно повече, отколкото би могло да се намери на едно място ever.
Хващането в автобус след 20 години (флашбек) е до голяма стеен ърбан мит. Всъщност, е възможно, но това е процес, който може да бъде задействан от най-различни интензивни емоционални и психологически въздействия (освен предобряне с картон о.О). При по-поддатливите хора би могло да бъде задействано от ЛСД-то, по същия начин, както шизофренията не се причинява от LSD, а то се явява един от факторите, които могат да я задействат при предразположен индивид.
Колкото до самия ефект - не случайно през 60те са експериментирали в най-разнообразни области. Около 30% по-ефикасно при алкохолици от клубове и медикаменти. Прави чудеса с аутизъм (Има документация от една психиатрична клиника в Англия, която прави серия експериментални LSD терапии със силно аутистични деца на 8-10 години. Тотално неконтактни деца тръгват на нормално училище и т.н.
Хипарщината - цветовете и формите се преливат, размиват, подменят, разтичат. Визии, виждане на звуци, чуване на цветове. Отделяне на личността от аз-ът (а сега де?), загубено
понятие за време.
Популярно по трансове и психаделирични места, поради изтрещяването което причинява.
Интересно от психологическа гледна точка поради мисловните и когнитивни процеси, които предизвиква. Особено популярно по dark psy събитията. Имахме един zero-blade едно време, той сега ходи насам натам, пуска и прави такава музика (
http://www.youtube.com/watch?v=Eml_yolfMOg http://www.youtube.com/watch?v=FZXJwxitAQg). На мен винаги ми се е струвала доста неподредена и безинтересна.
Зарибяват се хората по трипове с "шаман" или водач, което всъщност е или самоук трипар или някой прочел малко книги, които умее да поведе тотално разбитата нишка на мисълта на трипиращите.