Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Re: Dragon Age II
Публикувано на: 17 Мар 2011 15:36

Саро, така е, има три барчета, които определят всеобщото държане на героя ти - както сигурно вече си забелязал, това са Добър, Саркастичен и Лош. Вярно, скрити са, но идеята е, че колкото повече използваш тази опция, толкова повече точки "говорене" трупаш в тях.

В началото на Акт 2 и Акт 3 обаче те малко или много се нулират/намаляват, за да имаш възможност да поиграеш различно.

Профил

Аватар
Публикувано на: 17 Мар 2011 17:23

Намерих нещо забавно из форумите на Bioware. Съжалявам, че е на английски, не ми се превежда в момента :) И има спойлери, така че който не ги обича, да пропусне четенето.

Grammarye wrote...
Having got a bit further in the game, I thought I'd chime in with a much shorter review than the one I posted earlier. This is intended to be a concise, constructive, maybe humourous, list of why some things in DAO I liked, and why I miss them in DA2. For anyone waiting to pounce and say 'yeah, this isn't Origins', my pithy response would be 'why call it Dragon Age 2 then?'. Experimenting and doing different things in games is great - doing them to a sequel of a well-established game is rather silly unless you know that your existing fanbase is actually going to like them.

DAO: Hmm, Alistair's over there, maybe I'll go talk to him; perhaps he'd like that neat helmet I found.
DA2: *tannoy* ALL COMPANIONS MUST REPORT TO THE HANGED MAN AT 2 PM TO EAT PIZZA WITH THE CHAMPION. NO TALKING IS ALLOWED UNTIL THEN.

DAO: Dwarves, elves, human cities, deep roads, forests, dungeons, temples, caves, the Circle, the Fade.
DA2: Kirkwall. A cave. A house. Repeat.

DAO: Hmm, so if I place that blizzard there, and have that archer at that point, I can get that group in a cross-fire.. hmm, what if my tank gets knocked back to there...
DA2: Oh just attack already - great, my warrior is busy being awesome instead of helping me...

DAO: Warden, a high dragon is not an easy foe. We should be well prepared. *some time later* Well damn, we made it!
DA2: I'm sorry, I couldn't hear you over the sound of how awesome I am. There was a dragon, you say? Well everyone seems to think it's perfectly normal.

DAO: This relatively inconsequential seemingly unrelated quest here? Why, it's the lynch pin of the whole crazy scheme to help defeat the Blight! You'll see, in about thirty hours time!
DA2: Champion available, apply within. Lost dogs found, miscellaneous items picked up, NPCs insulted (no charge), mages empathised with, mages defeated, blood mages routed, blood mages romanced, templars helped, templars killed.

DAO: We've got to save the realm (and with any luck, get lots of neat loot, save the queen, and go to loads of neat places)!
DA2: Well I needed the money, and the Blooming Rose wasn't hiring, so I did odd jobs for a decade or so, with this dwarf following me around noting things down. He must be writing a book...

DAO: Well, I like you but I'm just not sure. *days later* Well I like you, perhaps it might work. *days later* I've been thinking about you. *days later* Ok, maybe I really like you. *days later* Maybe after the Archdemon is killed (what!?! after the game finishes?!?) *days later* Would.. would you think worse of me if we did something before the Blight is defeated? *decent sex scene, inexplicable underwear, fade to black, much smirking by companions*
DA2: Consider this foreplay! *fades to black*

DAO: This sword is a fine steel bastard sword, and it has a ruby in the pommel. I dare you to be on the wrong end of this and not tremble!
DA2: What do you mean 'you'll have someone's eye out'? The blade's only thirty feet long! Final Fantasy had them much bigger!

DAO: Hey those guys haven't seen us yet? Rogues, go stealth-backstab a few, whilst I whip up a nice Inferno.
DA2: For safety reasons, all spells & weapons can't be used until the enemy has been politely notified by letter in triplicate that you are nearby and have hostile intent.

And just to prove I'm not entirely negative about the whole thing:

DAO: What the!? How are you doing that? What are you doing? I can't see a damned thing! Why aren't you drinking that health potion I told you to?! Stop dying and pay attention!
DA2: You, over there. You, go there, You, hit him. I'll be over here causing mayhem.

DAO:
Hey Grey Warden, how's it going?
*silence*
You know, it's really good to see you again
*silence*.

DA2:
Hey Hawke, how's it going?
Why it's going just fine.
You know, it's really good to see you again.
Why, I'd love to go to bed with you. *at this point the player pressed what they thought was a neutral response on the dialogue wheel*.

In summary: If Bioware needed the quick cash of making a cheapened rushed game to satisfy their EA overlords, why not just make this game and release it through some subsidiary as Dragon Age: Hawke, and get on with doing a proper sequel at some later point?

Blizzard released all sorts of Warcraft & Starcraft games, but they made a point of waiting and getting Starcraft 2 (mostly) right. Why didn't you?

Профил

Аватар
Публикувано на: 17 Мар 2011 18:21

Ами всички си го знам, но и всички им прощаваме, защото BioWare успяха да създадат нов свят. Със своята история, проблеми и чудеса. Нещо, което не им се отдаде с Mass Effect, но за съжаление тя си остава по-популярната от двете поредици. :/
Поради тази причина винаги ще им прощавам на BioWare, а най-вече, защото не съм си купил продукта, така че няма какво да врънкам. ;д

Penny написа:
ave isus e pokemon ve

Профил

Публикувано на: 17 Мар 2011 18:27

Грама има голямо чувство за хумор, признал съм го. Едно време той направи тема за МЕ2 с хумористични ремарки на Шепърд. Спомням си следната:

Wrex: Good to see you again, Shepard.
Shepard: Wrex! Let's go kill some Collectors!
Wrex: Sorry, Shepard. I have to stay and babysit these krogans.
Shepard: Wrex. Giant machines bent on destroying the galaxy and their ultra-efficient servants are against us. Grab a rifle and let's go!
Wrex: Sorry, Shepard. I have to distribute the females.
Shepard: Wrex, my main man, I'm all about distributing bitches, but we have a universe to save, for God's sake!
Wrex: Hunt well, Shepard.
Shepard: Yeah, f*ck you too.

Имаше много такива, и все бисери, ама забравих да bookmark-на темата, мамка му. :lol:

Профил

Аватар
В момента играе: Mozilla Firefox
Заглавие:
Публикувано на: 17 Мар 2011 19:18

Fenrir написа:
Ами всички си го знам, но и всички им прощаваме, защото BioWare успяха да създадат нов свят. Със своята история, проблеми и чудеса. Нещо, което не им се отдаде с Mass Effect...

Mass Effect имаше оригинален сетинг.

Или, ако трябва да бъдем съвсем точни, нито една от двете нямаше оригинален сетинг. Игрите на BioWare по традиция са изградени от клишета, но са полирани и детайлизирани и това не се забелязва.

Алкохола - враг на пола, с плодов сок - към полов скок!

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 18 Мар 2011 19:41

От тоя минотавър умря темата.

Ей ви тука всички ДЛЦ-та брони ала бала
http://thepiratebay.org/torrent/6235703 ... k_-illiria

Единият беше успял да извърви пътя от тавана до двора и да издъхне пред вратата
баси волята имат тез мишки

Профил

Публикувано на: 18 Мар 2011 21:02

Ще използвам този случай, за да си позволя да кажа колко ненормално яка е бронята на Айзък.

От чиста roleplay точка я смених едва с Champion armor-a. :P

Профил

Аватар
Публикувано на: 18 Мар 2011 21:59

†Soul Hunter† написа:
Ще използвам този случай, за да си позволя да кажа колко ненормално яка е бронята на Айзък.

От чиста roleplay точка я смених едва с Champion armor-a. :P

Да бе и аз. Наистина е много яка. Аз съм роуг и малко клошарско изглежда. Дървено. И сега я смених. Ама сигурно ше се върна към шампионската. Не е толкова лоша ама бледнее пред бронята на сър Айзък:Д

Профил

Публикувано на: 19 Мар 2011 04:23

Спойлерс!!!!

Току що я врътнах :) Избрах страната на маговете . Имам въпрос - ако избера темпларите накрая пак ли ще се бия с Мередит ?

Профил

Аватар
Публикувано на: 19 Мар 2011 09:36

kFp_Kamko написа:
Спойлерс!!!!

Току що я врътнах :) Избрах страната на маговете . Имам въпрос - ако избера темпларите накрая пак ли ще се бия с Мередит ?

Да.

Penny написа:
ave isus e pokemon ve

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Мар 2011 01:29

Може да има спойлери, ама нали всички сте я минали по 2 пъти вече ...
Бях една седмица далеч от моя комп, не съм играл. Днес продължих, предстои ми да мина главните куестове от Акт 3, а play time-а ми е 30 и няколко часа. Играя на хард, с превключване в критични ситуации на нормал. Например High dragon-а в bone pit-а ми разпиля козите, как се бие на найтмер, да кажем ?
Също така - последните revenant-и от събирането на ония скролове, които водят до Hybris. Beacon и Griffe май им бяха имената, майка им ще еба. На нормал, окей, ама ...
Изабела я водя навсякъде, защото ме кефи, обаче умира като куче у всяка битка.
И четох назад в темата, че warrior няма шанс срещу Аришока. Айде бе ? От първия път го бих 8) Само трябват много колби и нерви.

Може да не е по-добра от Origins, ама ме залепя доволно пред компа с часове и това ми стига.

Профил Skype WWW

Публикувано на: 20 Мар 2011 02:39

Висшия дракон в Bone Pit не се минава на Nightmare, еба майка ѝ поганска.

Щеше да е цвете, ако не викаше половин орда да ѝ помага.

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Мар 2011 08:20

Може би, ако наслагаш яко файър резист руни....? Поне като мята файърбол от хълма няма да прави голям демидж...

Penny написа:
ave isus e pokemon ve

Профил

Публикувано на: 20 Мар 2011 08:43

Като стана въпрос за бронята на Айзък:Трябва и малко модинг на статовете,че са много зле.За Blood Dragon Armor-а пък да не говорим :lol:

П.С Имам ли някакъв шанс срещу Аришока с Мейдж?

Профил

Псевдо рейцър
Аватар
В момента играе: Всичко без аниме игри
Публикувано на: 20 Мар 2011 09:13

†Soul Hunter† написа:

Изтегли си ДЛЦ пака има 1-2 неща дето дават фаиар резист също така има доста итеми които си ги има в играта които също дават по доста резист. Аз спецялно на танка имах 700+ резист а на героя ми имах 300-400. Друго нещо което много ще ти помогне са бомби, елехири и добро микро :wink:

От Чернобил съм, единственият регистриран гражданин. Дръжа една баржа на брега на река Припят и я отдавам на безделници като теб. Цената за една нощувка е 2 бутилки водка и 5 минути да си удряш чатала с тухла.

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Мар 2011 09:15

Dr.Falus написа:
Като стана въпрос за бронята на Айзък:Трябва и малко модинг на статовете,че са много зле.За Blood Dragon Armor-а пък да не говорим :lol:

За мен, най-лесно и бързо е с мейдж.

Penny написа:
ave isus e pokemon ve

Профил

Публикувано на: 20 Мар 2011 10:23

Fenrir написа:
Dr.Falus написа:

За мен, най-лесно и бързо е с мейдж.

Я обясни тактиката,че нещо не мога да досетя как да го бия.

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Мар 2011 10:58

ползвай стънове и не пести маната.

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Мар 2011 11:16

†Soul Hunter† написа:

Именно. И докато се мотая да избивам постоянно наново появяващите се дракончета, отгоре ми мята огън и ВИНАГИ уцелва, колкото и да бягаш. Един от минусите на такива рпг-та, ударът е ''предвиден'' да удари и ръчно няма как да го избегнеш :lol: Героят ми имаше над 80% fire resist тогава, на него нищо не му правеше, но една топка да удари другите льольовци - падат. Те и без това са на една плюнка кръв всичките.

И каква е идеята с тея толкова overpowered лъкове ? Още в началото ми падаха някакви със по 100 демидж, докато огромните топори, брадви, не знам си кво, правят по 20-30 :roll:

П.П. Куеста ''Who Needs Rescuing ?''. Бъгнат ?

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 20 Мар 2011 11:28

Stylized Corpse написа:
†Soul Hunter† написа:

Именно. И докато се мотая да избивам постоянно наново появяващите се дракончета, отгоре ми мята огън и ВИНАГИ уцелва, колкото и да бягаш. Един от минусите на такива рпг-та, ударът е ''предвиден'' да удари и ръчно няма как да го избегнеш :lol: Героят ми имаше над 80% fire resist тогава, на него нищо не му правеше, но една топка да удари другите льольовци - падат. Те и без това са на една плюнка кръв всичките.

И каква е идеята с тея толкова overpowered лъкове ? Още в началото ми падаха някакви със по 100 демидж, докато огромните топори, брадви, не знам си кво, правят по 20-30 :roll:

П.П. Куеста ''Who Needs Rescuing ?''. Бъгнат ?

И аз си мислех, че винаги уцелва но забелязах, че ако в момента в който има огън в устата мръднеш всеки на 10 метра от сегашното му място не се ауто еймва.

Цитат:
Я обясни тактиката,че нещо не мога да досетя как да го бия.

Бягаш>магийка>Бягаш>магийка>Бягаш>магийка>Бягаш>магийка>Бягаш>магийка>Бягаш>магийка>

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com