Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: GTA IV, NFS World, Prototype 2, Alan Wake, Heat Online, Dead Space 2
Заглавие: Какво смятате относно това?
Публикувано на: 14 Мар 2011 18:51

Един приятел има четириядрен процесор: AMD athlon II x4 620 2.60 GHz и в момента е с видеокарта 3800HD Series. Той смята да си взема GTX 460, ама не е сигурен и ме помоли да пусна една тема, за да се убеди. Например на макс играе Mafia 2 с 23-30 кадъра и например с колко ще се увеличат с новото видео? Много съжелявам, че пиша тук темата, ама темата за хардуер е супер пуста...

Профил

Аватар
В момента играе: на компютъра
Заглавие: Re: Какво смятате относно това?
Публикувано на: 14 Мар 2011 20:10

еми с GTX 460 при резолюция 1650x1050 ще му вади 40 fps, a max 70 по-добра е като цяло и nVIDIA са със светлинни години по-напред от ATI. Препоръчвам му я.

Профил

Аватар
В момента играе: GTA IV, NFS World, Prototype 2, Alan Wake, Heat Online, Dead Space 2
Публикувано на: 14 Мар 2011 20:43

Billy Wonka написа:
еми с GTX 460 при резолюция 1650x1050 ще му вади 40 fps, a max 70 по-добра е като цяло и nVIDIA са със светлинни години по-напред от ATI. Препоръчвам му я.

Монитора му е 1280х1024 така, че сигурно средно ще е повече от 40 кадъра? И се сетих още нещо. Неговия процесор е 4тириядрен и видеокартата му е добра, а на макс му цепи модерн уарфеър 2, а на мен на 4670 и двуядрен интел не ми цепи? Какъв може да е проблема му. Моля да ми отговорите на това с един отговор и останалото да продължите, за каквото е направена темата!

Профил

Аватар
В момента играе: League of Legends
Mass Effect
Публикувано на: 14 Мар 2011 20:49

Колко рам има приятеля ти?

Z-Rock

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 14 Мар 2011 21:02

Jedi Knight написа:
Колко рам има приятеля ти?

2GB DDR2

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Мар 2011 22:00

възможна причина :D да го ейбе тоз комп не трябва да инвестира и лев с това дъно. Кажи му да си купи хубаво дъно с DDR 3 поддръжка няма смисъл да влага пари в това "яко" дъно
с DDR 2 ram за 300лв. ще си намери по-добро

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Мар 2011 22:26

Billy Wonka написа:
възможна причина :D да го ейбе тоз комп не трябва да инвестира и лев с това дъно. Кажи му да си купи хубаво дъно с DDR 3 поддръжка няма смисъл да влага пари в това "яко" дъно
с DDR 2 ram за 300лв. ще си намери по-добро

Ем човек той не е някакъв зарибен, просто иска до го ъпгрейдне за определени пари и няма намерение да влага повече и да си прави някакъв супер компютър! Той примерно иска да може да издържи още 2 години, щото след това ще го влекат вече други работи и това е ;)

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Мар 2011 22:29

Видео картата пак може да си я купи.
Нека вземе обаче някой от моделите с GDDR5 памет и с 256 бит шина.

Дъното пак може да се смени, и да рамта вече е старичка.
Поне едно 3-4 ГБ ДДР3 1600 мхз му трябват. ;)

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 15 Мар 2011 13:25

Billy Wonka написа:
...40 fps, a max 70... nVIDIA са със светлинни години по-напред от ATI...

Баца, по-добре да си беше мълчал :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 15 Мар 2011 21:50

Gipo написа:
Billy Wonka написа:
...40 fps, a max 70... nVIDIA са със светлинни години по-напред от ATI...

Баца, по-добре да си беше мълчал :lol:

Ще вади повече fps зареди по-малката резолюция, а за това, че nVIDIA са със светлинни години по-напред е почти вярно. Едни от последните карти на ATI могат да се мерят с нея. Така че си трай. nVIDIA след време ще направят много по-добра и бърза карта, от колкото ATI , освен това nVIDIA притежават технология , с която можеш да свържеш две карти на едно дъно. Последният път ATI излезнаха с по-добро fps, но това не е края на тази война.
:)

Профил

Аватар
Публикувано на: 15 Мар 2011 23:52

Ауууу :lol:

EDIT:
Ще почна от предния ти пост... даде за пример диапазон от 40-70 fps за една и съща карта в едно и също приложение. 40-70fps е толкова голям диапазон, че съвсем спокойно може картата, която докарва 40fps на дадено приложение да е с години по-стара от друга, която пак там вади 70fps и е от същия клас. Тоест изобщо нямаш представа за какво говориш.

nVidia са пред ATI в едно единствено отношение - драйвърите (да, там са мноого напред). В хардуерно отношение обаче, компаниите са супер конкурентни и изравнени. Когато едната компания изкарва по-успешно поколение от другата, то нещата обикновено се обръщат с другото поколение. И така е от години.

Да те светна, че технологията за две карти на едно дъно ( :lol: ) не е някаква новост, която е нужно да споменаваш. Ама явно не знаеш, че и ATI си имат такава технология и то не от скоро.

Няма лошо да си фен на nVidia, но чети малко и за ATI, за да не проявяваш некомпетенция и да си смешен, както в случая.
Не разбирам фенщината на хората в подобно отношение. Тук нещата опират до пари. Много често ATI имат икономически по-изгоден продукт (тоест по-добро съотношение цена-качество), друг път го имат nVidia. Тоест от наша гледна точка е 100 пъти по-добре да вземем по-изгодното, отколкото да вземем по-слабия продукт и после да се тупаме в гърдите - ааа ууу аз имам карта ati/nvidia....

Аз през годините съм ползвал и двете марки по равно. И общо взето се сещам с каква карта съм само когато реша, че е време да обновявам драйвери.

Профил

Аватар
Публикувано на: 16 Мар 2011 15:27

Gipo написа:
Ауууу :lol:

EDIT:
Ще почна от предния ти пост... даде за пример диапазон от 40-70 fps за една и съща карта в едно и също приложение. 40-70fps е толкова голям диапазон, че съвсем спокойно може картата, която докарва 40fps на дадено приложение да е с години по-стара от друга, която пак там вади 70fps и е от същия клас. Тоест изобщо нямаш представа за какво говориш.

nVidia са пред ATI в едно единствено отношение - драйвърите (да, там са мноого напред). В хардуерно отношение обаче, компаниите са супер конкурентни и изравнени. Когато едната компания изкарва по-успешно поколение от другата, то нещата обикновено се обръщат с другото поколение. И така е от години.

Да те светна, че технологията за две карти на едно дъно ( :lol: ) не е някаква новост, която е нужно да споменаваш. Ама явно не знаеш, че и ATI си имат такава технология и то не от скоро.

Няма лошо да си фен на nVidia, но чети малко и за ATI, за да не проявяваш некомпетенция и да си смешен, както в случая.
Не разбирам фенщината на хората в подобно отношение. Тук нещата опират до пари. Много често ATI имат икономически по-изгоден продукт (тоест по-добро съотношение цена-качество), друг път го имат nVidia. Тоест от наша гледна точка е 100 пъти по-добре да вземем по-изгодното, отколкото да вземем по-слабия продукт и после да се тупаме в гърдите - ааа ууу аз имам карта ati/nvidia....

Аз през годините съм ползвал и двете марки по равно. И общо взето се сещам с каква карта съм само когато реша, че е време да обновявам драйвери.

Може вече да имат отдавна не съм ги следял, но nVIDIA бяха мнооооооого по-напред от ATI преди.

Профил

Аватар
В момента играе: DotA, Quake Live, Deus Ex, Driver SA, Alien Swarm, Counter Strike
Публикувано на: 16 Мар 2011 18:06

Billy Wonka написа:
преди

Профил

Аватар
В момента играе: COD: MW, HotS, Heroes 3, DooM 2, Diablo 2, Killing Floor 2
Публикувано на: 16 Мар 2011 19:04

io6kooo написа:
Billy Wonka написа:
преди

Профил

Публикувано на: 16 Мар 2011 19:06

Жалко, че има ограничение на цитатите, иначе щяхме да си спретнем една хубава РСМ-ска баница. :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 16 Мар 2011 22:55

Billy Wonka написа:
Може вече да имат отдавна не съм ги следял, но nVIDIA бяха мнооооооого по-напред от ATI преди.

Ati го имат от 6 години :)
nvidia от 7(тоест преди 7 години за първи път го използват масово, преди това са само някакви тестове).

Хайде да не говорим наизуст следващия път ;)

Профил

Аватар
Публикувано на: 17 Мар 2011 02:30

нВидия от времето на МХ440 не помня да са били по-добри от Ати.

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 17 Мар 2011 23:44

Субективни са нещата, а малоумника на който Гипо седна да обяснява заслужава да бъде обесен. Махни малоумника, седнал акъл да дава, той от как си е купил 6600Гт преди 5 години сигурно не е и чувал за видеокарти. Това че примерно 6850 вади 1.6 кадъра повече от х460, не е толкова важно, важното е да си балансираш конфигурацията и да си наясно с охлаждания и захранвания, защото те са ти гръбнака на компа. Човека не му трябва 460 чак, хиляда пъти по-добре е да вземе примерно Sapphire 5670, примерно и хубава рам. Ако му се дават някакви нищожни пари и за леко охлаждане, ще е готов. Само му кажи да си види захранването, да не стане беля като си вземе рамта и видеото.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com