Икономическия лек за България

Нещата от живота
ан*лен агресор

Икономическия лек за България

Мнение от ан*лен агресор »

Напоследък много е наболяла темата за това как икономиката и размера на заплатите ни са на едно от последните места в Европа. Истината е, че правителството няма какво да направи по този въпрос - трябва да го направим ние. А пътят към масовото увеличение на стандарта ни на живот е като произвеждаме, тоест, работим повече.
Колкото повече работим, толкова повече пари ще имаме. Ето ви един пример от живота:

Който е гледал американския филм Office Space е забелязал, че във фирмата, в която главния герой работи има адски много работещи хора заедно с него. И всички те заедно работят с компютри, нови технологии и прочее и имат супер висока произодителност, а от там и висок стандарт на живот.

От друга страна, във филма "Боговете сигурно са полудели" виждаме техните събратя африканци как живеят в една проста колиба и дори нямат ток. Защо ли? Ами защото докато събратята им отвъд океана работят в офиси, нашите африканци се разкарват из природата, свирят на бутилки от кока кола и си палят огньове. Тези хора, вместо по цял ден да се излежават в разните си там палатки сред природата е добре да си намерят работа.

Виждате ли как, с един прост пример от всекидневният ни живот излиза, че всички трябва да работиме повече.
За съжаление обаче повечето българи вместо да си намерят работа си стоят вкъщи и не правят нищо и затова безработицата в България е толкова голяма - над 20%, а БВП-то ни е по-ниско от това на Никарагуа и Парагвай.

И положението ще става все по-лошо, защото цифрите сочат, че безработицата рязко се е повишила през последните 2 години.
Аватар
Ред
Обратна връзка:

Re: Икономическия лек за България

Мнение от Ред »

И ти затова всяка вечер от 6 си на магистралата
:icq22:
Warbringer
В момента играе: На стражари и апаши. И покер.

Мнение от Warbringer »

Леле, боже... Абе ей, тука и деца влизат бе, някой ще вземе да те вземе на сериозно. Бах'та къв си кух, мама му стара...
a.k.a. Disturbed

These words I write keep me from total madness.

How many of you people know you're REALLY alive ?!
ан*лен агресор

Мнение от ан*лен агресор »

Warbringer написа:Леле, боже... Абе ей, тука и деца влизат бе, някой ще вземе да те вземе на сериозно. Бах'та къв си кух, мама му стара...
Хах! Кух?! Аз съм човек, прозрял истината за България, нещо, в което вие тънете в неведение :shock: Аз съм бил кухия :shock:
Progressor
В момента играе: Clichequest: Valley of the Grind
Обратна връзка:

Мнение от Progressor »

Забелязвам в последно време масова тенденция по форумите, да се правят по няколко теми за България - колко сме зле, колко е зле икономиката, колко се ниски заплатите и подобни и всеки се оплаква незнам си к'во си.. викам да се спрете, на всеки му е ясно че "държавата е абдикирала"... смисъл от дискусии никакъв, нито ще налеете акъл на някой в главата нито ще подобрите положението в страната :x
THE KING OF TIME
Обратна връзка:

Мнение от THE KING OF TIME »

Не мога да зацепя защо винаги като има някакъв проблем ТРЯБВА ДА СЕ ОБВИНИ ПРАВИТЕЛСТВОТО. Ниски заплати-аре да протестираме ПРЕД ПРАВИТЕЛСТВОТО. АБЕ ЕЙ, КУХИ ЛЕЙКИ, ОТДАВНА ПРЕМИНА СОЦИАЛИЗМА, КОГАТО ЗАПЛАТИТЕ БЯХА РЕГУЛИРАНИ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО. ТЕ И ДА ИСКАТ НЕ МОГАТ ДА ВИ ОПРАВЯТ ЗАПЛАТИТЕ, НАЙ-МНОГО ВАС СА ОПРАВЯТ. Тъпанари, всеки задник иска да стане CEO, Marketing Manager, Board Director и други неща, ама ОСНОВНИ ИКОНОМИЧЕСКИ ПОНЯТИЯ ВИ БЯГАТ ГОСПОДА!!!!
Till Lindemann написа:начи да си в баварец, облечен добре, с яки курви около теб не ти доставя кеф?
Маце Борко
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!

Мнение от Маце Борко »

Постът на OP е пълното безумие, разбирам защо го е написал с нов ник :shock:
Успокой се бе, King :lol:
"Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура,
но в същността си е комплексиран простак..."

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето
Butters
В момента играе: real_life.exe

Мнение от Butters »

Много са ми забавни такива люде, които живеят във научнофантастичните филми и не виждат реално нещата, като въпросния автор...
Трева в котенцата...
Гост
В момента играе: CoD Black Ops

Мнение от Гост »

OP е гигантски педерас.
inb4 404
Dexter
Футболен разбирач
В момента играе: Football Manager 2007
Pro Evolution Soccer 2013

Мнение от Dexter »

ан*лен агресор написа:
Warbringer написа:Леле, боже... Абе ей, тука и деца влизат бе, някой ще вземе да те вземе на сериозно. Бах'та къв си кух, мама му стара...
Хах! Кух?! Аз съм човек, прозрял истината за България, нещо, в което вие тънете в неведение :shock: Аз съм бил кухия :shock:
Ти си глупак, моето момче, замълчи, за да не ти го повторят още сто и двайсет пъти.
WeAreGettingClose
Asriel
В момента играе: GTA IV
Обратна връзка:

Мнение от Asriel »

България е едно малко клонче от световното дърво..
все аркадаши сме

Krieg
Аватар
shub niggurat
Обратна връзка:

Мнение от shub niggurat »

Krieg написа:България е едно малко клонче от световното дърво..
Изображение

С десети свят - Bulgarheimr.
джумерки
Vermic
В момента играе: опаааааа
Обратна връзка:

Мнение от Vermic »

Изображение
Where The Eagles Fly I Will Soon Be There
Serious Sam 1.0