Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: Ace of Spades, Minecraft, Battlefield 3, Skyrim
Заглавие: Re: Време е за сериозна тема(yeah right)
Публикувано на: 09 Яну 2011 23:14

Така става когато много хора тук се опитват да се правят (и някои са де) на комплексирани - търсят джавкане ...

Профил

Публикувано на: 09 Яну 2011 23:28

И какво точно се опитваш да кажеш с това?

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 10 Яну 2011 00:43

Цитат:
Никога не дразни програмистите. Способни са да направят живота ти ад.

:oops: :oops: :oops: :cry: :cry: :cry: :oops:

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Публикувано на: 10 Яну 2011 04:35

Шегувах се де. :)

Кхъм, стига с офтопика. Супа, я кажи, ще следваш ли, отказа ли се...

ЕDIT: Някога бях по-познат като †Soul Hunter†, или просто Соул. Липсват ми онези дни, бяхме по-малко простаци тогаз... :lol:

Moже с този ник да си ме спомняш, не знам.

Профил

Псевдо рейцър
Аватар
В момента играе: Всичко без аниме игри
Публикувано на: 10 Яну 2011 13:17

Сори вчера имах малко работа и почти не съм седнал на ПЦто :(
Дарксис не мисля да се отказвам та дори обратното свалил съм си 3Д студио мах и Юнити и почвам да си правя проекти 8) колкото и да е тежко обучението, а дори още по важно работата след това, аз не искам да правя друго освен това, просто нищо друго не ме влече така като геим индустрията и затова мисля че ще успея да се справя с всичко което ще бъде хвърлено върху мене. Мисълта за чустово което може да изпитам след като съм направил даден модел в игра и после цял свят пише как им е харесала играта. Не мисля че това може да се изпита някаде другаде освен в геим индустрията.
Семейството ми не приема на сериозно цялата тази работа и казват че нямало бъдеще в тази сфера ама аз не искам да си правя труда да им обяснявам за какъв бизнес става въпрос. Също така постояно ме натискат да гледам какви са приемниете изпити в тези колежи/университети но проблема е че никаде не пише за тях. Дарксис ако може я кажи каде следваш, как са те приели, какви са били изпитите за влизане? Малко повече инфо за самото обучение.

От Чернобил съм, единственият регистриран гражданин. Дръжа една баржа на брега на река Припят и я отдавам на безделници като теб. Цената за една нощувка е 2 бутилки водка и 5 минути да си удряш чатала с тухла.

Профил

Аватар
Публикувано на: 10 Яну 2011 13:23

Изтегли фотошоп и си купи офицялната книга за фотошоп от някоя книжарница. Мини туториалите в нея поне 2 пъти. За 3д макс и юнити се учи от туториали в нета.

Профил

Публикувано на: 10 Яну 2011 13:39

Добри точки на SAT/TOEFL изпитите и добра диплома.

За всеки университет е различно, но ако изкараш 85-90 точки резултат на TOEFL, това се смята за добър резултат и с него почти навсякъде приемат.

На ето този сайт има информация за самите изпити, както и дати за конвенции на чуждестранни университети в София. Разгледай се.

А пък на вашите само им затвори устата, като кажеш, че ако се уредиш на добра позиция в индустрията, ще печелиш по 10,000 лева на месец. Аз моите така ги убедих. ;)

Профил

Аватар
Публикувано на: 10 Яну 2011 16:08

аве казваш им, че ти си направил Crysis и влизаш

иначе, не очаквах че в тоя форум има и такива хора, евала за ентусиазма и желанието, но...сме в България. Това е от съществено значение деба

Профил

Псевдо рейцър
Аватар
Публикувано на: 10 Яну 2011 16:56

иддяд имам фотошоп но наистина ще взема да си купя книжката да вида какви други неща могат да се правят :D
Дарксис значи за англиския нема проблеми уча го от 9 години и ще взимам сертификати от Кембрич и не мисля че ще имам проблеми там. Само дипломата ме притеснява защото със сигурност няма да е 6.00 :?
Иначе отново мерси и на двамата много ми помогнахте сега ще се разрова в сайта на фондацията да видя какво мога да измъкна от там. Ако имате какво друго да кажете пишете тука виждам че не съм само аз заинтересования по тази тема. :D

От Чернобил съм, единственият регистриран гражданин. Дръжа една баржа на брега на река Припят и я отдавам на безделници като теб. Цената за една нощувка е 2 бутилки водка и 5 минути да си удряш чатала с тухла.

Профил

Публикувано на: 10 Яну 2011 21:10

Till Lindemann написа:
евала за ентусиазма и желанието, но...сме в България. Това е от съществено значение деба

Няма абсолютно никакво значение, че си от България, "значението" е само в твойта кратуна. Тук не се интересуват откъде си или какво изповядваш, има ли кой да върши работата, и назначават...

Супа, едно 4.50 да хванеш на дипломата от гимназията и си готов, не се изисква много.

Ниските изисквания, да ти кажа под секрет, са защото не много хора решават да се посветят на специалността. Както вече споменах, курсовете за изучаване на компютърни и видео игри имат висок коефициент на отпадане. Първата година бяхме 62, сега сме 40... Казаха ми, че в предишни години са били от 70 нагоре, а втората година оставали само 20-30. Моя курс е със сравнително високо присъствие.

Защото когато сравниш 550 човека, които се занимават с бизнес мениджмънт или биология и фармацевтика в един курс, срещу 60 за игри, и работата става сериозна. :)

И последно: ДРаксис, не ДАрксис... р-то преди а-то, бе :!:

Профил

Псевдо рейцър
Аватар
Публикувано на: 10 Яну 2011 21:45

Draksis написа:
И последно: ДРаксис, не ДАрксис... р-то преди а-то, бе :!:

lol извинявай моя грешка :lol:

Профил

Футболен разбирач
Аватар
В момента играе: Football Manager 2007
Pro Evolution Soccer 2013
Публикувано на: 10 Яну 2011 21:58

Hint - не се ебавай с ника на Драксис.
Помня как ме беше насолил като ти казах веднъж "Драки" :lol:

Профил

Публикувано на: 10 Яну 2011 22:40

Ми аз да почна да ти викам "Декси" тогава...

Сериозно, хич не отива.

Профил

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 10 Яну 2011 22:43

"Драки" е и нелогично. Ако ще е галено - "Дракси" :twisted:

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Публикувано на: 10 Яну 2011 23:04

Ше ви еба и галените имена и намярата, хаирсъзи с хаирсъзи... :lol:

Профил

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 11 Яну 2011 00:15

Е к'во бе, мене като ми викат "Морко" оплаквам ли се? :lol:

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Яну 2011 22:39

Хаха тази тема ми оправи настроението. Аз уча в техническия университет във Варна, специалност електротехника, но винаги са ме вълнували видео игрите, и все съм си мислел какви яки игри бих правел, ако можех. Сега вече трета година (ако не броя една година пресъкване) си губя времето с тази гадна специалност в тоя университет с изпръщелите даскали, връстници на дядо ми.Това ме депресира тотално. Утре, баш на рождения ми ден, ми предстои гаден изпит на който съм сигурен че ще бъда скъсан. Наистина, не съм особено ученолюбив, но това в момента ми е пълна досада и скука, и целия зор за 800лв заплата. Иде ми вече да напусна тази умираща държава и университет и да духна в Европа, да уча нещо смислено и което ми харесва.
Благодаря за вниманието :D . И успех на всички, които действат, а не пишат само в разните форуми (като мен :D ).

Профил

Аватар
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
Публикувано на: 19 Яну 2011 17:04

Ето ти новината за един конкурс на МайкроСофт за гейм сценарий. Доколкото разбирам, точно към гейм-дизайн се ориентираш, така че това е някаква възможност. Лошото е, че май те карат да се откажеш от авторските права.
http://www.pcmania.bg/Майкрософт-БГ-с-конкурс-за-гейм-сценарий/?go=news&p=detail&newsId=3912&type=0

Според мен за гейм-дизайн ще се иска да си виждал доста игри, филми, книги и т.н. Последните най-вече за измислянето на интересни истории и светове. Потърси и разни подобни материали из нета - как да опишеш идея за игра и т.н.

Може да пробваш и също така да потърсиш някакъв open source проект за игра - сигурен съм, че такива има много, макар да не съм търсил лично. Потърси, опитай се да се набуташ някъде и опитай да поработиш там. Това за "с диплома или без диплома" при търсенето на работа е пределно ясен въпрос - тя не е особено важна. По-важно е какъв опит си имал преди това. А работата по open source проекти е един възможен начин да придобиеш такъв опит. И тук като пиша open source, това означава "с отворен код", но със сигурност там не търсят само програмисти.

Миналата учебна година във ФМИ на СУ имаше един клуб по разработка на игри. Ходих известно време и действително изглеждаше, че има ентусиасти там. Ставаше въпрос най-вече за програмиране, но и за дизайн се говореше. За съжаление май работата се е разтурила. :(

Накрая - недейте ни възприема нас, програмистите, като някакви "страшни чудовища", които не бива да закачате. :D

Профил ICQ Skype

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 20 Яну 2011 11:18

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на: