Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: с мерника и мушката на кремъклийката
Заглавие: Re: за учениците
Публикувано на: 04 Яну 2011 15:47

Помните ли стачката на учителите преди 3 години? Подобна работа!

Боже, ако си там горе, спаси ни от самозаколение!!!

Профил

Аватар
Публикувано на: 04 Яну 2011 15:58

Имам няколко приятели, които са военни пилоти, а други са завършили военноморското. От там знам каква измама е всичко и че всъщност нещата не са така, както са на хартия :).
Ама пожелавам ти късмет :roll:.

Профил

Аватар
В момента играе: dota 3
Публикувано на: 04 Яну 2011 16:09

Мерси! След няколко месеца ще видим дали кораба ми ще стане като Титаник или ще си прибера пачката в джоба без оплаквания.

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 04 Яну 2011 17:52

е ти що си мислиш, че завършваш даскало и на момента идва въпросното частно лице и ти предлага договор с 1000$ начална заплата и курви и бело ?

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 04 Яну 2011 18:13

Wannabe написа:
е ти що си мислиш, че завършваш даскало и на момента идва въпросното частно лице и ти предлага договор с 1000$ начална заплата и курви и бело ?

Или пък защо това частно лице ще избере точно теб, а не някой от другите 150 човека със същата специалност?

И ако 1000$ за теб е висока заплата...

Все аркадаши сме...!

Профил

Аватар
В момента играе: Игрътъ
Публикувано на: 04 Яну 2011 18:16

Gipo написа:
Имам няколко приятели, които са военни пилоти

повече няма да се ебавам с теб. :|

Профил

Аватар
Публикувано на: 04 Яну 2011 19:01

Въпросното лице, вие кво си мислите, че е само едно в Европа ли. Много ясно че ще ме избере мене дори и да беше само едно, аз за къф чеп съм учил ако се предам така на финала...
1000УСД за първа заплата можеш само да си мечтаеш с друга професия/специалност. Пък и винаги можеш да си влезнеш в някой университет, дали във Варна, дали някъде в чужбина и след пет години парите се увеличават десет пъти, че и повече.
УонаБи знаеш ли как се кандидатства за работа? Аз като си дам CV-то на 10 (най-малко) места, все някъде ще ме одобрят. На много места търсят млади и перспективни заблудени(повечето и за разлика от мен) морячета, които да наемат да им вършат черната работа на кораба за по-ниска заплата, вместо да търсят някой по-опитен чичка дето никога няма да се съгласи на договор с толкова ниска заплата. Имайте в предвид, че договора най-често е за 3 месеца, след това си търсиш друга фирма/работодател или се надяваш да си направил добро впечатление през тези 3 месеца, в които си плавал и да ти предложат нов договор с по-висока заплата.
Та целта на първия ми коментар беше да ви отворя гуренясалите очички, че от морското можеш да излезеш след 12 клас като рулеви, да си взимаш доволно парите и да им се смееш на другите дето се бъхтят да учат само за да осъзнаят, че е било напразно (донякъде).

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 04 Яну 2011 19:15

bulLshi7 написа:
УонаБи знаеш ли как се кандидатства за работа? Аз като си дам CV-то на 10 (най-малко) места, все някъде ще ме одобрят.
Хаха аз знам, ама ти очевидно не знаеш. Ако си мислиш, че като си дадеш CV-то на 10 места и ти е в кърпа вързано, дооста се бъркаш. Добра работа се намира с връзки (и не само в България, на всякъде е така). Със CV трябва да имаш доста голям късмет за да си намериш работа бързо. Естествено ако в CV-то ти пише магистратура и 5 години стаж няма да ти е трудно, но като гледам товйто е далече от такива работи

Профил ICQ Skype

Аватар
В момента играе: опаааааа
Публикувано на: 04 Яну 2011 20:45

Щот са ни много натоварени вундеркиндите че плачат за почивка.

Абсурдно е да се иска почивка даже трябва да се стегне още повече положението!

Профил Skype

Аватар
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
Публикувано на: 04 Яну 2011 21:17

bulLshi7 написа:
и да им се смееш на другите дето се бъхтят да учат само за да осъзнаят, че е било напразно (донякъде).

Майна, ебал съм те в простия селски манталитет :roll:

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 04 Яну 2011 21:50

High_voltage написа:
Това дали мотивът на учениците за протеста е оправдан или не не е толкова важно.

Важното е, че уж държаха на позицията си, а в крайна сметка я предадоха.

Абсолютно на същото мнение съм... Въпроса въобще не е в това дали е безсмислена или глупава инициативата... Имам чувството, че вече генетично е заложен тоя страхлив робски манталитет в повечето българи... Проблемът е, че всички се бият в гърдите, че искат едно и също нещо, а в крайна сметка 90 % си седят на задниците без да си мръднат пръста... И точно затова никой не ни е виновен, че сме били цели 5 века под робство...

В една Гърция хората за най-малкото нещо излизат на улицата за да ги чуят не просто управляващите, а целия свят...

От нашите ученици кво се искаше?! Просто всички да си седят на топло вкъщи, и да подкрепят общо пикливата си форма на протест защото клишираната поговорка "обединението прави силата" щеше да проработи както винаги!

И да, днес те са деца, но и на 25 и на 35 и дори когато дойде времето да управляват тая държава отново ще са същите мишки.... имащи позиция, но не умеещи да я защитят ...

--Gort!Klaatu barada nikto!--

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 04 Яну 2011 21:50

Каквито са родителите, такива са и децата им - в България НЯМА гражданско общество.

Цитирам един познат от скайп :
[21:58:20] Колелото на Късмета каза: Малките са путки, точка. С коса до носа, тесни дънки и тениски с деколтета. Кур за тех. Едно време без повод се бягаше, сега не могат да покажат елементарно чувство за сплотеност. Цял живот ще ги ебат горките

Профил ICQ WWW

Аватар
Публикувано на: 04 Яну 2011 21:54

-Stormrаge- написа:
High_voltage написа:
Това дали мотивът на учениците за протеста е оправдан или не не е толкова важно.

Важното е, че уж държаха на позицията си, а в крайна сметка я предадоха.

Абсолютно на същото мнение съм...
Е вие кво очаквате от едно общество със средна възраст 16 години, на които единствената мисъл в главата им е как да ги пуснат в биад..

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 04 Яну 2011 22:29

Дади написа:
bulLshi7 написа:
и да им се смееш на другите дето се бъхтят да учат само за да осъзнаят, че е било напразно (донякъде).

Майна, ебал съм те в простия селски манталитет :roll:

Ае само да не си говорим на майна, а? :D Тука случая е такъв - живота ти дава неузрели зеленчуци - направи си туршия. На мен живота ми е предоставил възможността да уча в яко даскало - възползвам се напълно от нея. А сега дали имам селски манталитет или такъв на победител - различни хора, различни гледни точки. 8)

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 04 Яну 2011 22:52

Никои не ти гледа средното образование - било то и от специализирано училище. Завърши висше в морското и тогава се похвали - признавам готина специалност е. Ма с тая мизерна диплома за средно образование 1000$ заплата ще видиш през крив макарон

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 04 Яну 2011 22:55

:D :D :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 04 Яну 2011 23:07

Е кви офицери нали говориме за частни фирми. Иначе ясно че за армията не ти трябва образование

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 04 Яну 2011 23:16

:D :D :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 04 Яну 2011 23:21

bulLshi7, жалък си. Няма какво повече да коментирам презрителното ти отношение към хората с повече амбиции от теб. А както изглежда - и с повече акъл.

Останалите сте прави за доста неща, но и за доста неща грешите.

Първо:

Въпросния протест беше замислен още месец - два преди ваканцията. Незнам точно какви са ги мислели и какви групи във фейсбук са правили - нямам такъв. Ако наистина някой беше хванал да организира нещата като хората може би щеше да се получи.

Второ:

Донякъде сте прави да казвате, че днешното поколение сме много зле. Повечето ми съученици са на принципа "Дай да избутам годината с 3, пък после ще го мисля". Накрая нищо не измислят и или се забиват в някоя тъпа специалност, която никога не са мислили, че ще учат, или тия с родители-връзкари ги вкарват някъде. Има и изключения от масовката. Това са все хора, които са отраснали в една по-ерудирана среда и (донякъде) с амбициозни родители. Наистина какво ще е детето си зависи от семейството. А до колко кадърни са учителите е съвсем друг въпрос.

До колкото помня темата беше направена заради протеста за по-дълга ваканция. И да беше по-дълга ваканцията пак някой щеше да писка. Не съм от тези, които са се оплаквали много. В крайна сметка пролетната ваканция ще е почти 3 седмици и поне времето ще е хубаво

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 04 Яну 2011 23:33

права си, но и ти не си цвете за мирисане ;)

rISs.A.X. написа:

Едно неизвинено да направя и минавам на самостоятелно. А изпитите нз как ще ги взема.

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com