Здравейте,
От няколко дни имам следния проблем, за който търся най-евтиното решение:
Имам проблем с видеокартата на Лаптопа ми, който е Tоshiba Satellite A100-599 , model PSAARE-01W012G3. Точно след изтичане на гаранцията е. Видеокартата в един момент отказа и екрана при стартирана ОС WIN XP home е изцяло черен. В Safe mode разкарах драйвера на картата която е NVIDIA GeForce Go 7600 и с дифолтния Windows-ки драйвер заредих отново системата. След стартиране на OS а и по време на самото стартиране на екрана се появяват вертикални цветни линии. Буут-нах с Linux Ubuntu. Системата дори не успя да зареди - на екрана се появиха ивици този път хоризонтални сиви и бели.
Най-вероятно проблемът касае видео паметта на видеокартата. Обадих се на официалния сервиз на Тошиба и се оказа, че видеокартата е на слот и може да се подмени като графичния чип бил М73 (ако има някакво значение разбира се). Цената обаче на картата никак не ме радва
- 520 лева е без труда за подмяна. Машината е на 3 години и едва ли цялата струва толкова. Търся решение на по-разумна цена и очаквам Вашите предложения.
Весело посрещане на Новата година!