Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Проблем с видеокарта на Лаптоп Tоshiba Satellite A100-599
Публикувано на: 30 Дек 2010 11:24

Здравейте,

От няколко дни имам следния проблем, за който търся най-евтиното решение:

Имам проблем с видеокартата на Лаптопа ми, който е Tоshiba Satellite A100-599 , model PSAARE-01W012G3. Точно след изтичане на гаранцията е. Видеокартата в един момент отказа и екрана при стартирана ОС WIN XP home е изцяло черен. В Safe mode разкарах драйвера на картата която е NVIDIA GeForce Go 7600 и с дифолтния Windows-ки драйвер заредих отново системата. След стартиране на OS а и по време на самото стартиране на екрана се появяват вертикални цветни линии. Буут-нах с Linux Ubuntu. Системата дори не успя да зареди - на екрана се появиха ивици този път хоризонтални сиви и бели.

Най-вероятно проблемът касае видео паметта на видеокартата. Обадих се на официалния сервиз на Тошиба и се оказа, че видеокартата е на слот и може да се подмени като графичния чип бил М73 (ако има някакво значение разбира се). Цената обаче на картата никак не ме радва :cry: - 520 лева е без труда за подмяна. Машината е на 3 години и едва ли цялата струва толкова. Търся решение на по-разумна цена и очаквам Вашите предложения.
Весело посрещане на Новата година!

Профил

Аватар
В момента играе: Ace of Spades, Minecraft, Battlefield 3, Skyrim
Заглавие: Re: Проблем с видеокарта на Лаптоп Tоshiba Satellite A100-59
Публикувано на: 30 Дек 2010 12:43

Егати и наглите от Toshiba!!! Според мен се опитай да намериш нещо втора употреба видеокарта...виж няколко видеота в тубата и си го смени сам...

Профил

Публикувано на: 30 Дек 2010 13:15

D3v1r0 написа:
Егати и наглите от Toshiba!!! Според мен се опитай да намериш нещо втора употреба видеокарта...виж няколко видеота в тубата и си го смени сам...

Точно за това пуснах тази тема тук. Опитах се да открия втора употреба но уви, нищо не намирам. Ако някой е чувал нещо по въпроса или е чел, нека да сподели.

Профил

Аватар
Публикувано на: 31 Дек 2010 10:23

Толкова върви картата принципно, може би малко по-малко, ако потърсиш. Иначе доколкото знам имаше един проблем с картите на по-старите тошиби, не помня точно кои модели, и точно със 7600, че когато прегрее и се разпоява, защото са закрепени с едно некадърно лепило, което много яко изветрява, така че може и да не е сдала багажа самата карта, а просто да се е разлепила. Лично аз ти препоръчвам, ако имаш възможност, да събереш още малко пари и да си вземеш нов laptop, поправката на стария ще ти излезе просто много солено, а и нещо друго най-вероятно ще сдаде багажа скоро.

Профил

Публикувано на: 01 Яну 2011 10:42

Sentry, бавно се зараждат същите мисли и у мен. :lol: Новото си е ново. Леко ми се свива сърцето като си спомня че съм дал над 2800 кинта когато купувах тази машина преди няколко години, а сегашните са в пъти по евтини, но нямам представа дали и до колко издържат.

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Яну 2011 15:04

Ами какво да ти кажа, преди година-година и половина бях в същото положение като теб, дадох парите за видеокартата и след два месеца умря харда. Смених го и него и шест месеца по-късно започнаха да ми умират пикселите на екрана. В момента съм с нова машина и старта още се ползва от баща ми, но честно казано не знам дали си струваше. Най-добре си вземи някоя нова машинка за 1500-2000 лева най-много,
е издържи две години и тъкмо когато започне да става морално остаряла и да не ти върши работа вече, можеш да я смениш и да я оставиш бавно да умира на някого, на когото не му трябва много мощен компютър.

Профил

Публикувано на: 01 Яну 2011 18:55

Хах, имах същия модел и на мен точно няколко седмици след гаранцията :shock:

Съдба, дори във форума на Тошиба има тема за този "проблем" :arrow:

Sturm написа:
къв ханс бе...

Профил

Публикувано на: 03 Яну 2011 09:25

За много години, Живи и здрави да сте. Метни някакъв линк за форума на Toshiba, ако го знаеш.

Профил

Аватар
Публикувано на: 03 Яну 2011 17:46

kristinus имам 9 лаптопа в склада тошиба със един и същ проблем цветни ивици на екрана или самия екран прекъсва точно от satellite серията от сервиза казаха че е от екрана ремонт 600лв щото нов екран трябва.Тошиба от няколко години насам са от най ненадежните марки за лаптопи а този проблем не е отстранен напълно дори и в най новите им модели безумието е пълно.Мога само да те посъветвам да смениш лаптопа с ASUS в момента поне за мене най-стабилната марка на пазара.

Профил WWW

Публикувано на: 04 Яну 2011 09:25

Благодаря много за съвета. По-добре нов и с гаранция отколкото ремонт на стария. Разликата в парите не е много голяма, а не се знае кога друго ще "цъфне" на стария. :)

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com