Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Dragon Age II
Публикувано на: 12 Дек 2010 23:27

Мисълта ми е да присъства като опция, а не като нещо задължително. Тоест да можеш да изиграеш цялата в стил "игра на шах", но да можеш и да се биеш като истински button masher :D

Профил

Публикувано на: 13 Дек 2010 01:11

Може би, но DMC в света на Dragon Age не ми се връзва нещо. :D

Профил

Публикувано на: 17 Дек 2010 13:08

Combat Walkthrough
Начина на водене на битки от първата част се запазва, което ме радва :)

Ето и системни изисквания(нз дали ги има в темата):

Recommended:
CPU: Intel Core 2 Quad 2.4 GHz Processor or equivalent
CPU: AMD Phenom II X3 Triple core 2.8 GHz or equivalent
RAM: 2GB (4 GB Vista and Windows 7)
Video: ATI 3850 512 MB or greater
Video: NVIDIA 8800GTS 512 MB or greater
DirectX 11: ATI 5850 or greater
DirectX 11: NVIDIA 460 or greater

Minimum:
CPU: Intel Core 2 Duo (or equivalent) running at 1.8 GHz or greater
CPU: AMD Athlon 64 X2 (or equivalent) running at 1.8 GHz or greater
RAM: 1 GB (1.5 GB Vista and Windows 7)
Video: Radeon HD 2600 Pro 256 MB
Video: NVIDIA GeForce 7900 GS 256 MB cards
Disc Drive: DVD ROM drive required
Hard Drive: 7 GB
Sound: Direct X 9.0c Compatible Sound Card Windows Experience Index: 4.5

Source:
http://dragonage.bioware.com/da2/info/faq/

Направи ми впечетление, че в minimum пише Windows 7 64-bit, сигурно нещо са се объркали.

Профил

Аватар
Публикувано на: 17 Дек 2010 13:35

Ами да, точно това, което си мислих, че ще е :)

Иначе благодаря за видеото и изискванията :)

Профил

Аватар
Публикувано на: 17 Дек 2010 13:43

След като изгледах геймплейния клип отгоре, единственото, което мога да кажа е тояга, дърво, гавра, посмешище. Бива ли да осерат така играта. Не знам какво ще правят до март, ама трябва да се взимат радикални мерки. Колкото и да е добра историята, диалозите и така нататък с тези абсолютно посрани и невероятно глупави и смешни анимации, нищо не може да се взема насериозно. Не, те направо ташак си правят. Толкова се изнервих, че веднага като приключиха битките, спрях видеото. Някакъв малоумен интерфейс, направо комични анимации - просто усещам как в годината на РПГ-тата, това ще е комбо брейкъра. Добре че ги има Вещера, Ефекта, Скайрима и т.н.

ТОВА НЕ Е ДРАГЪН ЕЙДЖ, предпочитам да направят играта платена, но да е Драгън ейдж, а не някакво дърво, посерковци. Първата игра и експанда ще ми останат. Някой веднага ще скочи, затова първо да му дам един хинт - преди да оборвате каквото и да е - ми кажете харесва ли ви начина по който се водят шибаните битки и бихте ли играли игра с такива анимации, ако не знаехте че се казва Dragon age ?

Дори графиката е гадна, никакви текстури, тъпи ефекти, може да е направено нарочно за демото на лоу всичко, но едва ли. А за малоумните движенияа при скок и ритник, направо не ми се говори.

Колкото велика е първата, толкова лайняна ще се окаже тая. Байоуер осерете и Мас ефекта и ще ви го сложа на цялата рода. Дано да я отложат, това е единственото на което се надявам в момента.

Профил

Аватар
Публикувано на: 17 Дек 2010 13:55

Това е work-in-progress.
Какво точно не им харесваш на анимациите?
Gameplay>Graphics
За играта се плаща, това, че ти ще си я изтеглиш от замунда си е твой проблем.

Профил

Аватар
Публикувано на: 17 Дек 2010 14:58

Предпочитам да давам месечни такси и да направят наистина добра игра. Наистина ли ме питаш какво не е наред на анимациите? Ето ми го обяснението - ужасно са куци и недодялани. Work in Progress ли наричаш моментното състояние на игра, която излиза след три месеца ? Единствения прогрес ще е да махнат 6-7-8-342 бъга. Дай като геймплея е по-важен графиката да е лайна и анимациите да са куци. Прилича ми на японски заглавия и по-специално на файнъл фентъзи. Не ми се играят лайненца от този сорт, а игри като първия Ейдж. И да, там анимациите са пейсе пъти по-добри. За това че ще я изтегля, не го виждам като проблем, въобще - няма да се набутвам за подобно лайно и да пълня джобовете на мързелите. Може и да греша, но представите ми за игра от 1-2 геймплейни трейлъра, много често съвпадат с това което играя . Шанса да бъркам ,за мен си, е 4-5 процента. При този франчайз се вдига малко, но на мен ми изглежда покъртително зле, а ако за теб това е адекватна бойна система и анимации за игра от 2011 година, си супер. Значи си всеядно животно, стига да има какво да си джъткаш там. Стига толкова, че и на половината от нещата не можеш да ми дадеш отговор, а и не ти го искам.

Профил

Аватар
Публикувано на: 17 Дек 2010 15:10

Не виждам за какво трябва да отговарям - на безсмисления рант ли? Та ти дори не можеш да обясниш какво точно не ти харесва.

Профил

Аватар
Публикувано на: 17 Дек 2010 15:17

Решили са, че като вкарат екшън аркаден елемент играта ще стане по продаваема и ще обхванат по-голяма аудитория, също така с джоистик играчите ще прибягват по-рядко към тактическите битки само при по-тежки сражения. Ама да вкараш на рпг екшън елемент е много трудно, става дума това не е Бионета и енджина не е подходящ за екшъл и следователно боините сцени изглеждат дървено и недодялано. Скоците наистина изглеждат много зле и изобщо тези фантастични боини движения върлеежки салта просто не са на място. Според мен играта трябваше да тръгне в съвсем друга насока повече към класическите днд рпг та с по-голямо разнообрази от рази и оръжия вместо към екшън аркадките, ама комерса си казва думата.

Профил

Аватар
Публикувано на: 17 Дек 2010 15:26

Ето това вече е добра аргументация ^^

Иначе е ясно, че по-екшън ориентираната бойна система води до по-резки анимации на ударите, но за сметка на това всичко друго(с изключение на липсата на текстури) не изглежда толкова зле. DA1 даде заявка, че с движенията на героите не се цели реализъм, а фантастичното усещане за могъщи герои, затова не виждам защо скоковете да са толкова не намясто, все пак finisher-ите в DA1 имаха подобни анимации.

Профил

Аватар
Публикувано на: 17 Дек 2010 16:27

Истината е, че могъщите герои не скачат и не се въртат като пумпали. Това не е могъщ герой, а смешник. Тренирал съм боини изкуства достатъчно за да знам, че колкото по могъщ ставаш толкоз по-малко подкачаш и гледаш да седиш здраво залепен за земята и да къртиш, да се опиташ да извадиш противника от равновеси. Скочиш ли губиш равновеси и си леко преебан, още повече че рицар с броня да скача е супер нелепо. Разбирам в началото на играта да си някво скокливо детенце без броня което си подскачка, и няма смисъл цялата игра да си мощен рицар в смешни лъскави доспехи. Това много ме дразни че всички да в магическо брони и са некви супер хипер гъзари. По-яко щеше да е както на балдурс гейт 1 да почнеш супер мизерник и да се чудиш как да намериш стотинки за да си купиш няква супер мизерна простотия от магазина. Писнало ми е от епически супер мощни рицари дето скачат и правят салта с доспехи дето тежат 40 кила.

Профил

Аватар
Публикувано на: 17 Дек 2010 16:33

Ако забележиш движенията на warrior-а са много по-пестеливи и той стои на едно място и налага като използва както меча, така и щита си, когато се налага, но и в двата случая няма никакви скоци, а rogue-ът, който се предполага, че е акробат, прави салтата и скача напред-назад.

Профил

Аватар
Публикувано на: 17 Дек 2010 16:39

Сентри понеже не можеш да вадиш от цял текст, ще ти го напиша като за второкласник с подточките, че да ти стане ясно. Къде тръгнах и аз да обяснявам като хората . . .

- Анимациите....анимациите....анимациите - повтарям го няколко пъти не схвана ли ?
- Графиката и текстурите - малко по-зле от първата част, поне да са и на нивото ли какво ?
- Анимациите
- Ефектите на магиите и кастинг тайма ( тук може да е променен не съм сигурен как ще е)
- Моделите на героите и тайминга на цялостната картинка
- Анимациите
- Отвратително, невероятно смешните анимации, които не отиват на игра от преди 2-3 години, а я има видиш ли DRAGON AGE II.
- Интерфейса ( лесно може да бъде променен, но може да остане съшия гъз)
- Насечените анимации.
- Героя прави на салата наведнъж няколко човека, голям кулнес нема що.
- Ударите на роуга и анимациите му - не сравнявай този дървеняк с финишерите на Dragon age само хахах.
- Виждам че не цели реализъм, но не искам да цели да става заподното Final Fantasy. Да си ги нямаме такива, има си фенове на такива игри, аз въобще не съм сред тях. Както и повечето хора, харесващи първата игра.
- Аркадността на играта
- И не на последно място . . . анимациите. Не съм виждал по-гадни в коя да е било РПГ игра след 2008 година.

+ Името на играта.
+ Трейлъра на играта.
+ Флемет.
+ Ще спечелят пари и ще направят нова игра, която да се надяваме да става за нещо.
+ Няма да засенчи Вещера.

Ахаха ти само виж уорира как се гъзи и колко неестествено удря. В първата игра са плавни движения, макар и по-бавни, а тук седи като забил и за част от секундата се изчеква до невъзможна позиция и му вкарва тупаник, последван от следващ не по-малко абсурден, малоумен и преебан от предния. Байоуер да ми го олигавите целия, играта е замязала на Стар Уорс ММО-то им. Пълно дърво. Нямам търпение и то да фейлне, само се моля за Мас ефекта.

Профил

Аватар
Публикувано на: 17 Дек 2010 16:54

Нямаше нищо да пиша, ама се чудех тез движения откъде са ми познати и в случая
Dj Cat уцели десятката - точно кат от SW TOR са :D
Доста ми са смешни...
Sentry, ясно се вижда, че тва е търсен ефект при анимациите (насечени, резки, като от action adv) и не вярвам да е въпрос на доработка...

Профил

Аватар
Публикувано на: 17 Дек 2010 17:09

При положение, че в клипчето НЯМАШЕ текстури... И престани да използваш името Final Fantasy, личи си, че дори не си виждал как изглежда играта. Колкото до другите ти аргументи - ясно, graphic whore си. Интерфейсът от друга страна е много изчистен и ти предлага добра видимост към битките, като виждаш във всеки един момент какво прави всеки от героите ти, както и важните му характеристики. Предполагам, че ще бъде дорафиниран, но и в сегашното си състояние изглежда достатъчно функционален. Моделите ми се струват толкова детайлни, колкото и на първата част, което е нормално, тъй като е използван един и същ engine и играта е с толкова къс период на разработка. Анимациите на ударите са насечени, тъй като трябва различните skill-ове на героите да се изпълняват веднага при натискането на бутон. От друга страна ако се сагледаш в анимациите на бягането, както и cast-ването на магии, както и някои чисто козметични анимации(завъртането на меча примерно), ще видиш, че те са много плавни и дори реалистични.

Agent, естествено, че е целен ефект при анимациите, но все пак става въпрос за work in progress - няма текстури, ефектите на магиите очевидно не са завършени, много от техническите ефекти са изключени(blur-ове, AA и т.н.). Това е геймплей, а не графично демо и геймплеят, който виждам, изглежда много добре.

Профил

Публикувано на: 17 Дек 2010 17:32

То тва прилича на pre-alpha.

Профил

Аватар
Публикувано на: 17 Дек 2010 19:30

Много ясно че прилича на Пре алфа, ама философа отгоре изкриви нещата и докара нещата до това, че съм графична курва. Аз ако бях, точно като теб, нямаше да играя повечето игри на конзолата и едни от любимите ми нямаше да са Хейло, Гиърс и т.н. Просто се чудиш какво да отговориш, защото играта има най-ужасните анимации възможни, наподобяващи на ММО, че и по зле. Така е като се самозабравят някои хора. Понеже си дървен философ, кажи кое толкова ти хареса, явно са дървените и насечени анимации и друго ли има ? Мисля че това играта да изглежда малко достоверно и да не ме кара да се смея всеки път като погледна в екрана, е нужно за да се насладя на каквото и да било по нататъка. Пълна изцепка.

Профил

Аватар
Публикувано на: 17 Дек 2010 19:50

Абе малко оффтопик, ама Хейло и Гиърс имат доста силна грагика.

Профил

Аватар
Публикувано на: 17 Дек 2010 19:54

Ами пич, не аз се циганя за анимациите. Какво ми харесва питаш? Харесва ми, че всеки един клас и раса се различават по стилът си ходене и на бой, харесва ми, че има малки сегменти в анимациите, които са сложени там, въпреки, че са излишни от гледна точка на бой(например завъртането на мечовете), харесва ми, че има враговете реагират при удар, а не стоят просто ей така и да продължават да си размахват мечовете, както при много други игри, тоест, че си личи, че удряш, харесва ми, че арбалета има откат, харесва ми, че героите се движат по време на битка при използване на различни skill-ове, а не стоят статично на едно място, харесва ми, че можеш да събориш противниците си на земята. От страна на екшън игра - харесвам, че анимациите на атака са бързи, тоест, че когато натиснеш копче не трябва да чакаш две секунди героят ти да реагира, харесва ми, че има hint-ове от страна на противниците за предстояща атака, което ти дава възможност за dodge, харесва ми, че някои skill-ове са специално направени за да се възползва човек от възможността за да избегне идваща атака, харесва ми, че играта представя магиосниците като динамични герои, а не те кара да чакаш по 5 секунди докато се cast-не дори най-простата магия, харесва ми, че анимациите са пригодени добре и за двете перспективи при битка, което ти дава възможност за разнообразен геймплей, харесва ми, че въпреки че анимациите са пригодени за екшън ориетирана игра, то ударите не са толкова бързи, че да не можеш да разбереш какво става при тактическата камера. Това достатъчно ли ти е?

Профил

Аватар
Публикувано на: 17 Дек 2010 20:35

Ясно, на теб всичко каквото мен ме дразни, теб ти харесва. Ти обичаш по-аркадни игри, аз по близо реални свят. Специално за РПГ-та е добре да има плавни, изписани движения, а не да се дупи и фръцка героя, като някои скакалец ми е. Абе ММО, само дето си го играеш сам. Явно не разбираш, че ''конзолния'' фейтинг, не може да се доближи до колосите в жанра, а тактикческия елемент при ПЦ, не е достатъчно тактически. Става нещо като lose-lose, ситуация. Поне за мен и голяма част от интернет пространството, защото специално за тази игра, следя много форуми, тъй като първата ми е в топ 10 all time и ми е тъпо да гледам как втората, след феноменалната първа игра, доближаваща се до гиганти в фентъзи изкуството - като Песен за Огън и Лед и Властелина се превръща в смесица между Самурай Джак ( сами са си казали, че черпят вдъхновение от анимето, ретарди) и ДМЦ. Просто не се очудвам, че ти харесва, защото ти си по японските игрички и там наистина са такива анимациите в повечето. Вкусове всякакви, но не трябваше да засират всичко с лека ръка пумиярчетата му с пумияри.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com