Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Помощ за акустична китара
Публикувано на: 10 Дек 2010 02:41

Решил съм да правя коледен подарък за близък човек, който се е запалил по китарата и искам да му подаря акустична.
Проблемът е, че финансовите ми възможности са в рамките на около 200 лв. и ще трябва да се вместя в този бюджет. Гледах всякакви варианти, но колкото повече гледам, толкова повече се обърквам. Знам, че за тези пари става въпрос за доста компромиси в качеството.
Нямам почти никаква представа от китари (освен баса) да ви предупредя, а човекът, за когото ще подаръка още повече :arrow:

Sturm написа:
къв ханс бе...

Профил

Заглавие: Re: Помощ за акустична китара
Публикувано на: 10 Дек 2010 23:41

Ако си от София, отиди в магазина на Fender (Rising Force) и попитай, момчетата са услужливи и ще ти помогнат. От това, което знам, уестърн китарите (с метални струни) на Фендер са от към 320 лева нагоре, тъй че такава сигурно няма да ти е по джоба. За твоя приятел подходяща може да е класическа китара (с найлонови струни, разположени на по-голямо разстояние една от друга) - те са и по-евтини, и начинаещ може да се научи по-лесно на тях, именно заради разстоянието между струните и защото от тях не те болят възглавничките на пръстите. :)

Иначе, ако искаш уестърн китара с метални струни, в магазина на Dynacord на Петте кьошета знам, че продаваха такива. Да, качеството не е като Фендер, но за начинаещ вършат перфектна работа, даже май за към 120 лева имаха пълен комплект за начинаещи - китара с перце, колан и пакет струни. Ако пича тепърва прохожда в свиренето, и това е вариант за него, понеже ще трябва да смени две-три китари, докато може изобщо да усети разликата между ниско и високо качество. :)

Дано съм помогнал.

Профил

Аватар
В момента играе: Игрътъ
Публикувано на: 11 Дек 2010 03:47

Райзинг Фейл и Динакорда да го духат в това отношение (свестни кухарки до 200 лева). Магазин "Камертон" е мястото - намира се тук:

Ако не можеш да се оправиш, викни ме да те заведа, че и без туй са ми притрябвали перца.

Профил

Публикувано на: 11 Дек 2010 10:38

Благодаря ви, пичове :!: Бяхте много полезни :!:

Вероятно ще е уестърн. И Аз си мислех за класичка в началото, защото ги препоръчват за начинаещи и по-ограничени бюджети, ама все пак пред уестър едва ли ще му допадне.

Ще разгледам магазините, които изброихте, надявам се, като ми се отвори път до София в близките десетина дни. Ако дотогава изникне нещо - ще обновя темата :!:

Sturm написа:
къв ханс бе...

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Дек 2010 11:32

и аз щях да предложа като рийд. :D

Профил

Публикувано на: 13 Дек 2010 20:35

Сега погледнах китарите в Камертон и тези ми се видят по джоба:

http://www.camerton999.com/index.php?s= ... 78&Link=63

http://www.camerton999.com/index.php?s= ... 00&Link=63

Едната е малко по-евтина, ама другата е ИбанеЦ и ми се струва да е по-качествена :!:

Sturm написа:
къв ханс бе...

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Дек 2010 20:51

В самия магазин има и още по-евтини. Просто иди на място, продавачите и отношението им са от категория "нема такива в БГ".

Профил

Публикувано на: 13 Дек 2010 22:50

Кой ми изтри акаунта, деба.

Ся,

Ти, ибанец-ите не съм пробвал много, но от ниските серии съм свирил на един кътауей и нещата там са много плащане за заглавието на главата.

Мойте пет стинки са да изтраеш малко и да събереш още пари. В зависимост колко ше изтраеш, има няколко възможности:

1. Walden/Cort - които за 200-250 предлагат китари не от фурнири. Т.е. - не си плащаш надписа.
2. По-лачения вариант е ниска Yamaha - F-ските серии най-ниската е около 250 и по спомени е доста добра. Може и бройката да не е имала дефекти.
3. По-скъп вариант е LAG - най-ниската е около 300 - Форте на Оборище до канала точно преди военната.
4. В музикант-а изпадна един Seagull - ако имаш парите, погледни го и веднага го граби. Тва е изключителен инструмент, който нормално се намира за ~1000.

Тва, в общи линии. Ако свиреше, нямаше да зададеш такъв въпрос. Щом не свириш, няма кво да им се чудиш - взимай някой да ти каже коя е най-добра. И най-вече да я види на място дали не е крива талпа. Се тая иначе дали ще вземеш нещо по-добро, докато разбереш какво търсиш в китарата, всичко върши работа, стига да вади звук. Въпросът е дали ти се пестят пари за нещо по-качествено, което да си закачиш на стената, а не да го махнеш след година-две.

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Дек 2010 23:53

Добри съвети, само че човека прави подарък ;)

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com