Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта

Струват ли лекарите?

Да аз заставам зад тях!    9%  9%  [ 2 ]
 Мисля че цялата работа е нагласена.    0%  0%  [ 0 ]
 Те са невинни!    9%  9%  [ 2 ]
 Вината е в тези некадърници дето убиха детето!    13%  13%  [ 3 ]
 Не съм запознат!(но ще постна нещо понеже ника ми е "видоумакер")    4%  4%  [ 1 ]
 Лекарите в България не струват!    43%  43%  [ 10 ]
 Само Бойко Борисов ще оправи работата!    22%  22%  [ 5 ]
Общо гласове : 23
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Трябва ли да се разстрелват лекарите?
Публикувано на: 07 Дек 2010 08:44

катастрофа, операция, възстановяване след изгаряне, хоспитализиране поради рядко заболяване и стандартните счупвания са причините да имам среща с лекари и засега съм доволен

има много недооценени лекари, които са способни, но просто нямат необходимата апаратура, има и такива, които и дори да имаха нужната апаратура нямаше да знаят какво да правят с нея осен да си трошат орехи...

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 07 Дек 2010 09:18

Изумен съм, че олигофрени като Sidhe посмяха дори да се изкажат така. В двата си поста споменаваш някакви "свърешни факти". Какъв свършен факт, като по времето на описания разговор бебето е още живо? Дори да игнорирам слабоумните ти обяснения как то и без това няма шанс за живот, си говорим за човешко същество, което е оставено да се мъчи 15 часа, докато издъхне само, от изтощение, не от друго. Посто щото половин отделение го е страх от последствията, които ще им се стоварят. Които са само и единствено глоби. Паричките си пазят, не гърбовете, не единствената прехрана, не начина да изхранят семейството си.

Освен това далеч не става въпрос за твоето скромно мнение и гледната ти точка по въпроса. Дори не става въпрос за етичност, за прилично лекарско поведение. Става въпрос за ЗАКОНИ, на които един лекар е подвластен, и които той е нарушил, и е подсъдим за действията си, а какво остава и като се има предвид, че го е направил умишлено. Тук вече няма мнения, няма анализи, няма оправдания, за да си изкажеш ти тъпанарските мисли толкова нагло. Има прокуратура, има и съд, решението ще го видим скоро, и то ще е справедливо.

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: на сигурно...
Публикувано на: 07 Дек 2010 09:30

Стоматолога ми е страшен лекар, личната я бива

...Но боже, колкото пъти съм бил в Пирогов, толкова пъти съм искал да запаля прокълнатото място! Влизам с ръка подута кат балон, оня отсреща ми седи ПИЯН и смърдящ на водка и ми вика "разкарай се" ... чист късмет, че викна охраната още докато му крещях, щот 10 секунди по-късно щях да му счупя главата и той да търси лекари, еле пък да не казвам, как дядо ми се измъчи заради прокълнатата брюрократична система, заради която една ходещ раково болен човек три часа трябваше да обикаля 3 етажа от онкологичната болница, и ако не бяхме аз и баба ми просто НЯМАШЕ как да се справи.А да кажа ли, как чакахме за същия ми дядо бърза помощ 40 минути в през нощта, за което време може да стигна до Благоевград? Или да кажа как една линейка с включени сирени ме задмина на един светофар, и 4 светофара по-надолу аз я задминах БЕЗ да бързам, а тя все още на сирени? Ми аз ако бързам и без специален режим на движение съм по-ефективен бе, пичка му майчина! Но когато искаха да правят аутопсия на дядо ми трябваше 15 минути да обесняваме защо не искаме, и те все пак да се опитат да ни обяснят, че е "препоръчително" , с една такава лукава усмивка, ей почнах да треперя от гняв тогава, добре, че майка ми ме дръпна.

Ако мислите , че образоталената система не е ефективна...Не ви пожелавам за нещо по-сериозно да ходите в болница, че тогава ще видите какво значи неефективна!

Все агенти сме!

Профил ICQ Skype WWW

Аватар
В момента играе: с мерника и мушката на кремъклийката
Публикувано на: 07 Дек 2010 09:34

Аз не съм имал проблеми с лекарите. Не съм хващал тежка болест, че да ходя в болница, а моите родители са доктори, които си разбират от работата.

Майка ми най-редовно споделя за невероятните знания на студентите от ВМИ-то, когато ходи да ги изитва. По неини думи аз(уча в УНСС) знам повече от тях. Не ми се мисли какво ще правя в бъдеще, ако ме хване болест. Няма да посмея да отида при лекар, който е мой набор или близо до него.

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
Публикувано на: 07 Дек 2010 09:39

Squiz написа:
чакахме бърза помощ 40 минути в през нощта

Баща ми чака 3 часа с бъбречна криза, през нощта. Да кажеш, че трафика е тежък...
Една съученичка катастрофира с мотор, кола ги удря, нея в крака, премазан е с 20тина счупвания, тя лежи на асфалта, звънят на бърза помощ и им казват как нямат бензин за линейката, естествено казват, че ше й го платят... и я чакат още 1 час. В Пирогов преди да й дупчат крака с бормашина докато е в съзнание й се карат кво се правила да реве тука, знаела ли какви други случаи са им минали през ръцете днеска. Пирогов е живия Ад, просто трябва да се молиш да не попадаш там. Във военна и окръжна се държат по-прилично.

Образование, здравеопазване, съдебна система... Вие не разбрахте ли, че наистина се намирате в Кенефа на Европа?

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 07 Дек 2010 10:02

Captain Hero написа:
Изумен съм, че олигофрени като Sidhe посмяха дори да се изкажат така. В двата си поста споменаваш някакви "свърешни факти". Какъв свършен факт, като по времето на описания разговор бебето е още живо?

Dude, деца по 800 грама, износени до седмия месец оживяват 50/50 след интензивна грижа от първия момент, от който са излезли от майка си. За дете в петият месец 15 часа без грижи, ако искаш и шаман му доведи, пак няма да живее. Самият факт, че до там се е стигнало, значи непредумишлено убийство, отнемане на лизенз за работа и затвор, а не глоби. Не че няма да има глоби де, ама не става дума за това. Както написах вече два пъти, но явно упорито игнорираш нещата от постовете ми, които не са ти удобни "Не казвам, че това, което са направили е правилно, но мога да разбера защо са го направили." Ако ти не можеш да разбереш, значи си кретен. О, чакай, ти така или иначе си си кретен. Законите са си закони и смятам, че ще бъдат последвани, но нещата не са толкова прости, че да сочиш с пръст и да викаш "разстрел".

Squiz, съжалявам за дядо ти, знам за какво става дума, не с рак, а за бъбречни и за сърдечни заболявания. Бюрокрацията я има навсякъде, но и самите лекари се оплакват от нея. В действителност повечето лекари искат просто да си вършат работата, но системата не им позволява да го направят. Както казах - има и дебили де, но според мен те са по-малко, но както винаги изпъкват на преден план и... общо взето дават на слепи идиоти като Captain Hero повод да си чешат езиците.

and the morning in her smile
All the roses in the garden
they bow and ask her pardon
For not one can match the beauty
of the Queen of all Argyll

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
Публикувано на: 07 Дек 2010 11:03

Sidhe написа:
Dude, деца по 800 грама, износени до седмия месец оживяват 50/50 след интензивна грижа от първия момент, от който са излезли от майка си. За дете в петият месец 15 часа без грижи, ако искаш и шаман му доведи, пак няма да живее. Самият факт, че до там се е стигнало, значи непредумишлено убийство, отнемане на лизенз за работа и затвор, а не глоби. Не че няма да има глоби де, ама не става дума за това. Както написах вече два пъти, но явно упорито игнорираш нещата от постовете ми, които не са ти удобни "Не казвам, че това, което са направили е правилно, но мога да разбера защо са го направили." Ако ти не можеш да разбереш, значи си кретен. О, чакай, ти така или иначе си си кретен. Законите са си закони и смятам, че ще бъдат последвани, но нещата не са толкова прости, че да сочиш с пръст и да викаш "разстрел".

Squiz, съжалявам за дядо ти, знам за какво става дума, не с рак, а за бъбречни и за сърдечни заболявания. Бюрокрацията я има навсякъде, но и самите лекари се оплакват от нея. В действителност повечето лекари искат просто да си вършат работата, но системата не им позволява да го направят. Както казах - има и дебили де, но според мен те са по-малко, но както винаги изпъкват на преден план и... общо взето дават на слепи идиоти като Captain Hero повод да си чешат езиците.

Добре бе момче, малоумен ли си какъв си? Първо чети по-бавно, не разбираш. Глоби щеше да има ако бяха решили да си признаят грешката и бяха спасили детето. Сега ще има предумишлено убийство, надявам се и затвор. И толкова ли си тъп, че не цепиш разликата между естествените шансове за оцеляване на това бебе, и отнените му такива заради лекарска простотия? И никакъв шанс за живот да няма, пак не е в правото на лекарите да го решат това. И, дебиле, нямаше и да го решат, ако бебето не беше недоносено, ако имаше добри тонове, ако бяха извикали неонатолог (какъвто е регламента). Какво, оправдаваш някаква криворазбрана евтаназия? Че тя да не би да е легална? Или има една камара нормативни актове по нея, с които е регламентирано кое, как и кога, а не по преценка на лекари да вкарваме новородени във фризера, че да умрат по-бързо. На теб ако ти кажат, че имаш 20% шанс да живееш сега, ше отидеш и ше си теглиш ножа ли? Щото и без това май няма да живееш? Или не, няма да си теглиш ножа, а ше се разпнеш на кръста и ше чакаш от глад и жажда да умреш. Разбирал си защо са го направили... ама те не са го направили, за да спестят мъките на бебето, а за да спасяват собствените си дирници от парични глоби и евентуални отнети лицензи. Мамка му, те са му причинили мъките. Дори и да няма шанс да живее, не е нужно да се мъчи 15 часа, непонятно ми е как си способен да видиш дори идеята за някаква странна евтаназия в това. А ако в ситуация като тяхната и ти би постъпил така, тогава нека и теб разстрелят.

Повечето лекари просто искали да си вършат работата... Тия 2.50 "потребителска такса" дето я въведоха миналата година точно е стимул за свършена работа, не всеки път да се бъркаш за стотинки щото иначе ше те изядат като животни лекарчетата, все едно са контрольори. Или па сакън да отидеш при някой непознат лекар, и то без направление. Как се обяснява на жената, дето ти се кара че "ами сега ше трябва да плащаш, 20 лева, иначе не може!", че знаеш че си без направление и че си дошъл с готовност да платиш, а тя да продължава да ти го повтаря сякаш е заплаха и някакъв странен ултиматум, и иначе няма да те лекуват, сякаш ти искаш да минеш аванта. Че има добри лекари никой не отрича. Напротив, всички ги хвалят. Но да се говори за здравеопазване в България... смешно е.

Профил ICQ

Футболен разбирач
Аватар
В момента играе: Football Manager 2007
Pro Evolution Soccer 2013
Публикувано на: 07 Дек 2010 11:19

@Sidhe, ти май като наследник на Уидоу се показваш...

В България лекарите боклуци са в пъти повече от свестните лекари.
И почти всички доктори си гледат собствения интерес. Копеленцата получават, наскоро имаше данни, над 10 000 лв. И ти ми приказваш, че били нископлатени! Ай сиктир бе!
Да ти еба майката ограничена, разбирам, че си замесен по някакъв начин с медицинската гилдия(иначе нямаше така ревностно да ги защитаваш) обаче пишеш пълни глупости...

Леля ми така я разкарваха по болници насам - натам. Първо в Сливен - не могат да й поставят диагноза.После ходи до София, до Стара Загора и още 100 места - нищо.
Накрая й откриха рак на гърдата, а преди това й се образуваха възли на щитовидната жлеза - и нашите доктори предложиха цялата жлеза да отрежат...
За рака - отиде в Токуда(някой много точно каза, че прекалено много надежди са й давали на тая болнца, ама и на мен ми е съмнителна) - там й отрязаха едната гърда и мъките продължиха...

И навсякъде се даваха пари...
Така че, айде затваряй си плювалника, щото е видно, че не си преживял неща, каквито сме преживели някои хора във форума, които в момента плюем по докторите.
И не се измъквай с "единичен случай" - то може и да има такива, да, обаче те са във ВСЯКА болница в България...
Замълчи.

Профил

Аватар
Публикувано на: 07 Дек 2010 12:06

Dexter написа:
Копеленцата получават, наскоро имаше данни, над 10 000 лв. И ти ми приказваш, че били нископлатени! Ай сиктир бе!

:lol: :lol:
Егати източниците имаш. :D Във вестник Шок ли ги намери тия данни ?

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 07 Дек 2010 12:26

:D :D :D

Профил

Футболен разбирач
Аватар
В момента играе: Football Manager 2007
Pro Evolution Soccer 2013
Публикувано на: 07 Дек 2010 12:28

Ред написа:
Dexter написа:
Копеленцата получават, наскоро имаше данни, над 10 000 лв. И ти ми приказваш, че били нископлатени! Ай сиктир бе!

Бе по телевизията го разправяха. В смисъл, то това не им е чиста заплата, ама нали за всяка поставена диагноза получават някаква определена сума и им се трупат...

Профил

Аватар
Публикувано на: 07 Дек 2010 12:29

Captain Hero, каква евтаназия те гони бе, малоумнико? Естествено, че са го направили, за да спасят себе си - целият ти живот да е на карта и това на още трима човека в сравнение с един недоразвит плод, който практически НЯМА шансове за оцеляване... Чак ме е срам, че си толкова тъп, че трябва да го обяснявам това.

Потребителската такса да не са я сложили лекуващите лекари? Потребителската такса е наложена, както и много други неща, от политиците. И да, ако не си спешен случай ще те накрат да си платиш всичко, защото иначе ще фалират. И ти повтарят по три пъти едно и също, защото има хора, които си изнагляват и въпреки че са им казали, отказват да си платят след като е извърнеша услугата. Ако си спешен случай едва ли някой ще те пита нещо, освен ако не си попаднал на някой мега идиот.

Dexter, и ти си от тия дето не им сече много пипето. Айде намери лекар в стандартна общинска болница(не софийска), който получава 10000 лева месечно от държавата. Може и да има такива, които изкарват по толкова при частна практика, но те пък трябва да си скъсват гъзовете от работа и при тях си е ясно, че ще си платиш като отидеш, така че никой не те лъже за нищо. И в двата случая говориш глупости на изуст.

За ракът на гърдата - какво друго решение има за рак на гърдата в напреднала фаза, освен отрязване на гърдата? Знаеш ли как се диагностицира рак на гърдата? Първо - трябва да се пипне, което си представям, че не всяка жена би желала ако не вижда сама външни белези по гърдите си, които са не винаги забележими. Второ - трябва да се направи ултразвук, който е евективен само в напреднал стадий на болестта или да се използва скъпа апаратура, наречена мамограм, която не всяка болница има. Също така лечението е скъпо - шибан рак е и нищо не е сигурно, особено в напреднала фаза.

И повярвай ми, знам за много повече медицински случаи, отколкото можеш да си представиш. От личния ми живот - баба ми имаше три неуспешни опита за поставяне на пейсмейкър. И четвъртия беше успешен. И баба ми живя над 10 години с този пейсмейкър след това. Не всичко става така както трябва от първия път. И да, най-вероятно лекар ще ти каже, че баща ти или майка ти са умрели от някаква болест, но нека не забравяме, че има много голяма вероятност същият този лекар да е удължил живота им с няколко години. Хората много често забравят, че за болстите не са виновни лекарите и че лекарите са само хора, а не някаква всевишна сила, и затова ги обвиняват за всичко лошо, което се е случило на близките им, но когато излекуват някой - това им е работата. Въобще можеш ли да си представиш какво е всеки ден от теб да зависи живота на поне 20 души, 3ма от които със сигурност ще умрат?

P.S. ricardo, напротив, стъпил съм може би най-здраво на земята и не очаквам целият свят да е перфектен и хората да не ги е страх и да не са уморени и да не им е писнало и никога да не стават гафове. Не търся извратени садисти, които да са ми виновни за всичко и не виждам "лошият" във всеки, който ми е пресякал пътя по някакъв начин. Някои хора са имали добър късмет, някои - лош. Не виждам защо да трябва да се чува гласа само на вторите.

Профил

Аватар
Публикувано на: 07 Дек 2010 12:41

Dexter написа:
Ред написа:

Бе по телевизията го разправяха. В смисъл, то това не им е чиста заплата, ама нали за всяка поставена диагноза получават някаква определена сума и им се трупат...

Майка ми е шеф на отделение в болницата в Ловеч и чистата държавна заплата която получава е 800 лв. Не е доволна и затова си е отворила частна практика. Нз тия пари дето се "трупат" от къде идват. :D

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 07 Дек 2010 12:57

Принципно за всяко лечение се получават пари, които трябва да се използват за материали, престой и т.н. Понякога тези пари са достатъчни, понякога - не. Уловката е там, че за всеки вид лечение има ограничен брой субсидии, които могат да бъдат заплатени, затова ти трябват направления и всичките тези бюрократични глупости. Ако се изчерпват направленията и не си спешен случай или може да изчакаш, или да си заплатиш. Ако си спешен случай - лекуват те, а после парите дали ще можеш да ги платиш или не - съдба.

Също така тези пари не отиват за лекаря, а за болницата. Болницата получава от здравния бюджет и някаква сума, която е общо-взето в повечето случаи крайно-недостатъчна за нуждите, затова тази субсидия, се взима заедно с парите получени по пътеките(тоест за лечение) и от нея се изплащат заплатите на лекарите, мед сестрите, помощния персонал, лекарства, консумативи, храна, ток, вода, поддръжка и т.н. И ако се натъкнеш на някое по-рядко заболяване, за което болницата няма пътека, лекарят и да може да каже какво ще е лечението, е с вързани ръце, защото болницата ще е много на загуба, затова се прехвърля към по-голяма болница, тип Пирогов и там вече си гушват парите. А разпределението на пътеките се сещате как се прави.

Системата е безбожно глупава и общо взето и лекари и пациенти го знаят това, но никой отгоре не прави нищо по въпроса.

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
Публикувано на: 07 Дек 2010 13:30

Sidhe написа:
Captain Hero, каква евтаназия те гони бе, малоумнико? Естествено, че са го направили, за да спасят себе си - целият ти живот да е на карта и това на още трима човека в сравнение с един недоразвит плод, който практически НЯМА шансове за оцеляване... Чак ме е срам, че си толкова тъп, че трябва да го обяснявам това.

Потребителската такса да не са я сложили лекуващите лекари? Потребителската такса е наложена, както и много други неща, от политиците. И да, ако не си спешен случай ще те накрат да си платиш всичко, защото иначе ще фалират. И ти повтарят по три пъти едно и също, защото има хора, които си изнагляват и въпреки че са им казали, отказват да си платят след като е извърнеша услугата. Ако си спешен случай едва ли някой ще те пита нещо, освен ако не си попаднал на някой мега идиот.

Dexter, и ти си от тия дето не им сече много пипето. Айде намери лекар в стандартна общинска болница(не софийска), който получава 10000 лева месечно от държавата. Може и да има такива, които изкарват по толкова при частна практика, но те пък трябва да си скъсват гъзовете от работа и при тях си е ясно, че ще си платиш като отидеш, така че никой не те лъже за нищо. И в двата случая говориш глупости на изуст.

За ракът на гърдата - какво друго решение има за рак на гърдата в напреднала фаза, освен отрязване на гърдата? Знаеш ли как се диагностицира рак на гърдата? Първо - трябва да се пипне, което си представям, че не всяка жена би желала ако не вижда сама външни белези по гърдите си, които са не винаги забележими. Второ - трябва да се направи ултразвук, който е евективен само в напреднал стадий на болестта или да се използва скъпа апаратура, наречена мамограм, която не всяка болница има. Също така лечението е скъпо - шибан рак е и нищо не е сигурно, особено в напреднала фаза.

И повярвай ми, знам за много повече медицински случаи, отколкото можеш да си представиш. От личния ми живот - баба ми имаше три неуспешни опита за поставяне на пейсмейкър. И четвъртия беше успешен. И баба ми живя над 10 години с този пейсмейкър след това. Не всичко става така както трябва от първия път. И да, най-вероятно лекар ще ти каже, че баща ти или майка ти са умрели от някаква болест, но нека не забравяме, че има много голяма вероятност същият този лекар да е удължил живота им с няколко години. Хората много често забравят, че за болстите не са виновни лекарите и че лекарите са само хора, а не някаква всевишна сила, и затова ги обвиняват за всичко лошо, което се е случило на близките им, но когато излекуват някой - това им е работата. Въобще можеш ли да си представиш какво е всеки ден от теб да зависи живота на поне 20 души, 3ма от които със сигурност ще умрат?

P.S. ricardo, напротив, стъпил съм може би най-здраво на земята и не очаквам целият свят да е перфектен и хората да не ги е страх и да не са уморени и да не им е писнало и никога да не стават гафове. Не търся извратени садисти, които да са ми виновни за всичко и не виждам "лошият" във всеки, който ми е пресякал пътя по някакъв начин. Някои хора са имали добър късмет, някои - лош. Не виждам защо да трябва да се чува гласа само на вторите.

КАКЪВ ЦЯЛ ЖИВОТ ДА Е НА КАРТА БЕ, дебиле, чуваш ли се какво приказваш бе, да ти го набия и малоумника. Разправя ти се, че ако се беше помогнало на бебето и се беше признала грешката (както са задължени по ЗАКОН), щяха да бъдат глобени, евентуално отнети правата на оня, който е направил гафа, не тези, които са го покрили. Това ли е целият живот бе? Набий си в недоразвитата главица, че тук не е въпрос на мнение, нито на подход, нито на решение. Говорим си за ЗАДЪЛЖЕНИЯ и подсъдимо бездействие. Докато ти въртиш философии по форумите как разбираш защо са оставили едно живородено (в гугъл ли ше го дириш тоя термин кво значи, и аз не знам) бебе да умре, вече никой не търси оправдания, не обвинява в полицейщина и не ръси обвинения. Вече се чака да се види какво ще им е наказанието, обосновано по закон, защото са извършили престъпление. Което не се оправдава. Не му се търсят мотивите. Не се гледа какво е на карта. А се носят последствия. Ок, ебал съм ти майката, евала че разбираш защо лекарите са направили тази грешка. То на всички ни е ясно - от страх, от алчност, както и да го наречеш, на никой не му пука. Пичовете са взели решение, решили са да си спасят хляба вместо да дадат шанса (макар и минимален) на човешкото същество да живее, и съзнателно са го оставили да се мъчи докато умре. Това, момче, е подсъдимо. Не е въпрос на тъповатото ти мнение. Въпрос е на действия, на решения, и техните последици. А последиците, особено правните, се разглеждат в прокуратурата в момента. А на тая прокуратура не й пука особено какви са твоите изкривени, слабоумни възгледи по темата. Толкова.

Потребителската такса е наложена, но събирането й от лекарите е доста... устремено. При положение, че те не би трябвало да са касиери. Той е лекар, не продава билетчета за потребителски такси. И никой не му държи квота за "потребители" за деня. Но той упорито си повтаря "2.50 потребителска такса!" при всяко посещение. Лекар.
Да си платиш всичко, защото ше фалират, ако не си спешен случай... чакай бе, глупако, ти за здравно осигуряване чувал ли си? Олигофрене, нямаш си идея за какво говориш ама спориш бе, да еба и глупака ти. Неправилно функциониращата система не е оправдание да те джобят за стотинки при всяко посещение и да се държат с теб като с животно. Та ти ако си беден пенсионер и нямаш пари те ше те направят на гъз бе. Това ли ти е здравеопазването?

За рака на гърдата съвсем посра околието. Наистина не разбирам как може да пишеш толкова категорично без да си имаш идея за какво става въпрос. Диагностициране? Всяка жена ТРЯБВА на 6 месеца да минава преглед при мамолог. Рака не се появява от нищото. Всяко образувание вътре в гърдата трябва да се изследва (за какви външни белези говориш бе, олигофрен, това да не е меланом?). Въобще не е въпрос на приятно и неприятно. Ти въобще замисли ли се за периодичните прегледи при гениколог и колко по-неприятни са те от да ти постискат малко циците? Ше те видим като личния ти лекар ти каже да отидеш да си направиш преглед на простатата и ти поровят из ректума колко неприятно ще ти се стори ходенето на профилактичен преглед при мамолог.
Какъв ултразвук бе, ултразвука ли е единствения метод за диагностика, та чак в напреднал стадий? Пообразовай се малко преди да пишеш бе, идиоте. Има разни неща като ЯМР, туморни маркери в кръв и урина, биопсия, ама тях кучета ги яли... Всеки онкоболен чака да му напредне рака, че да се види на ултразвук ли? И въобще, кой те излъга, че с ултразвук става диагностика само в напреднал стадий? Тъп си като гъз бе ше ти еба майката! :lol:

Лекарите спасявали животи... недей го въртя сякаш щото спасяват някои имат право и да отнемат такива. Да ти умре пациент не е като да убиеш пациент, колкото и да си спасил. Това ти е работата. И пак повтарям, това си задължен по закон да правиш, т.е. подсъдим си ако не го направиш, щом си лекар.

Въобще, такава камара глупости като постовете ти в тази тема рядко се виждат в тоя форум (а все пак говорим за ТОЗИ форм). Млъкни вече, спри да пишеш, щото яко се излагаш. Адски щеше да ме е срам ако бях на твое място. Даже щях да се замисля за самоубийство. :lol:

Скандала с лекаря със заплата 10000 беше за някакъв директор преди месец-два, но не помня точно. Не беше обикновен общопрактикуващ. ;)
Но в София има няколко пластични хирурзи които са на практика милионери, ако не и повече. И не е само Енчев, който за реклами по билборди хвърля повече пари отколкото е бюджета на една градска болница.
В България масово ЗЪБОЛЕКАРИ вадят по-добри пари от НЕВРОХИРУРЗИ. Моя зъболекар кара Land Cruiser. Като казах на братчеда у Швеция, че другия братчед тука ше става лекар и малко по-късно поясних стоматолог, той ми се изсмя, това лекари ли са били. Аз се обзалагам, че ако всеки от нас види малко свят и осъзнае какво е работеща здравна система, ше плюе на тая помийна яма дето е тука и ше си бие камшика в някой бежански лагер. Но говорете си, в пцм е съвсем естествено абсолютно всеки да се изказва сякаш е абсолютна компетенция по темата.

EDIT: Евала, веднъж да напишеш нещо що-годе адекватно, в последния ти пост.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 07 Дек 2010 14:06

Captain Hero, прост си като гъбена чорба. Никой не ти казва, че не е престъпление, никой не ти казва, че е правилно това, което са направили и това го повтарям почти всеки път, но ти не слушаш. Въпросът е, че мотивите им са човешки, хората не са перфектни. Няма значение дали си лекар или си бакалия - изборът, който трябва да се направи е сложен, не всичко е "добро" или "лошо", когато става дума дали да поемеш вина за подобно нещо или да се опиташ да го избегнеш. Ама ти си толкова тъп, че не можеш да го осъзнаеш явно.

Колкото до запознатостта ми със здравната система - очевидно я познавам по-добре от теб и съм обяснил в предишния си пост доста подробно как работи тя.

За профилактичния преглед - задължителен е, но е всеки си го прави. Ти колко често ходиш на профилактичен преглед, защото аз от години не съм, както и много други хора. И да не би мамографът, който между другото не е евтин, да е достъпен навсякъде? Бучка в гърдата не винаги значи рак и липсата на такава също не винаги значи липсата на такъв. Ултразвукът не е ефективен при малки образования, тъй като е неясен, това малко да си се интересувал го знаеш. Сигурно си мислиш, че навсякъде имат и ЯМР, но не е така. А биопсия се прави само при съмнение за нещо - не можеш просто да режеш човек, от където ти скимне и после да гледаш късчетата под микроскоп и да пускаш тестове за всяко едно възможно заболяване. Явно си гледал много филми с лекари и си останал с грешно впечатление, но истинския свят не работи по този начин.

И да, съгласен съм, че лекарите не са касиери, че да събират по 2.50 такса. И знаеш ли какво - и те го мислят, но ги задължават. И на мен ще ми е хубаво градския транспорт да е безплатен, пица да вали от небето и т.н., но няма. Реален свят, сещаш се, движи се от пари. И в много случаи ако ти се държиш като тапир, наистина ще се държат с теб като с животно, а в някоя по-голяма болница, в която минават през лекар по 30 човека на ден, половината от които не знаят какво искат, да, сигурно ще те накрат да си седнеш на гъза и да ги оставиш да си свършат работата. Не, че няма невротици, които ще те изядат с парцалите, без да си направил нищо, но повечето нямам впечатление да са такива, особено ако си любезен.

И аз не знам много неврохирурзи на свободна практика, ти? Дори да имаше - повечето хора не биха могли да си позволят да наемат такъв, затова хората с най-сложните професии са в немилост от системата.

Нямам намерение да се занимавам повече с теб, защото от дума не разбираш. Обяснил съм всичко по възможно най-елементарният начин, по който мога - оправяй се.

Профил

Публикувано на: 07 Дек 2010 14:22

Sidhe написа:
Captain Hero, прост си като гъбена чорба.

Нали...

Пише много, а нищо не казва.

Профил

Аватар
Публикувано на: 07 Дек 2010 14:44

Той не е виновен. Подхожда към логиката емоционално и затова много неща му се изплъзват от погледа. Вижда каквото иска да види, един вид.

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
Публикувано на: 07 Дек 2010 15:30

Sidhe написа:
Въпросът е, че мотивите им са човешки

Човешки? Не са хуманни. Ти си за кастрация и изолация от обществото ако си на различно мнение. Ситуацията наистина е черно-бяла, на "добро" и "зло". Несравними са последствията между възможностите на лекарите в тази ситуация. Не можеш да сравниш един потенциален живот със средна работна заплата, а и както ти казах - етичността на ситуацията никой не я гледа. Гледат се последствията. А това е убийство, както и да го гледаш.

Запознат си ти с кура ми. Мога да ти обясня точно и ясно за достъпността на мамографа и ЯМР, еле па за ЯМР ше ти обясня че можеш да чакаш до 3 месеца за пътека или да си платиш 300 кинта и да минеш веднага. А за другите методи май нещо изписа глупави оправдания. Не можело за всичко да се прави биопсия... еми то не се прави за всичко, прави се ако се наложи. За туморни маркери май не беше и чувал, а? Всяка диагностика на рак е комплексна и не се прави от раз. А оня ебан ултразвук за който ми говориш, всъщност се използва за установяване на размери, не за същността на образуванията. Ако ше ми използваш шансовете за съмнителни резултати от изследвания, като кое какво може да бъде, заеби се.

Лекарите не са касиери, а ги задължавали да събират тая такса? Ама по-горе не ти ли казах, че лекаря няма квота за деня за пациентите и не всяко посещение е свързано с отчетно потребление, та да е задължителна тая потребителска такса. Напротив, таксата е просто възможност, от която доста лекари се възползват като изгладнели. Отново говориш без да знаеш, но и целия ти пост вече е пълен с глупости, така че това е последния отговор, който пиша за твоето олигофренясало съзнание. Можете да се съберете с Уидоу и да си внушавате колко съм тъп, слабоумници. :lol:

P.S. Гъбена чорба... сериозно... :disbelf:

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 07 Дек 2010 15:37

Измиваш и нарязваш гъбите, а може и цели ако не са много големи, слагаш ги във вода и я пускаш да заври. По избор може да се добави и ориз. И естествено сол на вкус.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене: