Истината е някъде там... до Плутон

Нещата от живота
Публикувай отговор
Fanatic
В момента играе: The Second Encounter HD....

Re: Истината е някъде там... до Плутон

Мнение от Fanatic »

DEATHSHIP!
DEATHSHIP!
DEATHSHIP!
DEATHSHIP!

Everybody, Now!
I wanna be sedated.
Маце Борко
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!

Мнение от Маце Борко »

Някакъв микроб можел да живее в арсеник. И какви възгледи променя това, еба ги глупаците, живот и на някоя звезда като нищо може да се е развил, теоретично няма абсолютно нищо невъзможно. От какъв зор земните стандарти трябва да се прилагат за цялата вселена :shock:
"Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура,
но в същността си е комплексиран простак..."

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето
-Stormrаge-
Обратна връзка:

Мнение от -Stormrаge- »

Замисляли сте се, че технологичното развитие на човечеството датира от има няма 100-тина години ... Колко малък само е този период от време... ако го съпоставим с еволюцията на организмите... Представете си колко жалки бихме били за една по развита цивилизация от нашата... Може би за тях обществото ни ще представлява нещо както за нас е примерно обществото на мравките ...

Не ние ще открием чужда цивилизация... По-вероятно е ТЕ нас да ни открият... ако не са го сторили вече разбира се ;) И колко жалки може да сме за да си мислим, че сме дорасли да си обясним вселената и всичко което ни заобикаля... Търсим чужди форми на живот, а всяка година намираме хиляди нови видове на собствената си планета ...
По добре да си задаваме въпроса къде сме НИЕ а не къде са ТЕ, просто защото все още сме "никъде" за да искаме да бъдем "някъде" ...
Докато нямаме ефективна технология за пътуване от точка А до точка Б единственото което НАСА евентуално очаква открие по темата са микроорганизми...

Така че за какви очаквания ми говорите не мога да разбера ...
Изображение
--Gort!Klaatu barada nikto!--
Аватар
Creator_
Цар
В момента играе: с чурка

Мнение от Creator_ »

gogoto написа:пак си е новина... макар да ми се искаше battlecruser-ите до плутон да са истина.
Ако имах достъп до Роженската обсерватория примерно, веднага щях да чекна плутон за тези обекти.
Един приятел учи и бачка там.
Коя си ти и какво ти е специалното? Хубава си. Но красотата е често срещана в природата.
Нека с наивната надменност на деца гледаме лицата на другите.
Когато съзнанието стигне своя край, когато мисленето спре, идва творчеството. А то носи щастие.
Аватар
gogoto

Мнение от gogoto »

-Stormrаge- написа:Замисляли сте се, че технологичното развитие на човечеството датира от има няма 100-тина години ... Колко малък само е този период от време... ако го съпоставим с еволюцията на организмите... Представете си колко жалки бихме били за една по развита цивилизация от нашата... Може би за тях обществото ни ще представлява нещо както за нас е примерно обществото на мравките ...

Не ние ще открием чужда цивилизация... По-вероятно е ТЕ нас да ни открият... ако не са го сторили вече разбира се ;) И колко жалки може да сме за да си мислим, че сме дорасли да си обясним вселената и всичко което ни заобикаля... Търсим чужди форми на живот, а всяка година намираме хиляди нови видове на собствената си планета ...
По добре да си задаваме въпроса къде сме НИЕ а не къде са ТЕ, просто защото все още сме "никъде" за да искаме да бъдем "някъде" ...
Докато нямаме ефективна технология за пътуване от точка А до точка Б единственото което НАСА евентуално очаква открива по темата ще са микроорганизми...

Така че за какви очаквания ми говорите не мога да разбера ...

Супер яко се изрази, евала. Мисля абсолютно по същия начин. Очакванията които имах, не бяха, шайка астробиолози да знаят нещо за предполагаемите обекти до Плутон. Но поне си представях едноклетъчното същество да е от друга планета, не езеро в Сащ !?

Намирането на разумен живот в космоса, със сегашните ни технологии, ще е вероятно със цивилизация на горе долу нашето равнище в развитието. И както се изрази, най-вероятно големците в галактиката ни смятат не за племе, ми за изключително низша форма на разум, и си ни наблюдават интригите с интерес. Все едно гледат два рода орангутани, борещи се за територия (колко глупаво, те са от един и същ вид, а водят битки по между си) И точно както ние наблюдаваме орангутаните, и им се чудим на акълите, така и те може да ни се дивят на простите тикви...
Може да сме плод на експеримент, психологичен експеримент. И тогава смъртта и страданието на всеки един човек ходил по земята е било умишлено, можело е да се спре. Но не, искали са да видят до колко далече можем да стигнем... и така се стига до геноцидите, войните, глада на цял континент и чревоугодничество на друг, пилеенето на земни ресурси, сякаш ги имаме в много. (Битери сме си човеците и това е)

Определено доста се забавляват там горе...

П.С. Creator-e питай го твоя човек какво мисли по въпроса, ще е интересно мнението му :)
ако нямаш решение на проблема,значи си част от него
Гост
В момента играе: CoD Black Ops

Мнение от Гост »

Ние си задаваме въпроси. Това различава нашия случай от примера с орангутаните.
Но пък кой знае...
Spiridon

Мнение от Spiridon »

-Stormrаge- написа:Замисляли сте се, че технологичното развитие на човечеството датира от има няма 100-тина години ...
Замислял съм се, а ти?
Технологичното развитие на човечеството е от как е измислено колелото, че и преди това.
В думата "техника" влизат много повече неща отколкото явно ти разбираш...
denik
Дидко Бандитко
В момента играе: No man's sky

Мнение от denik »

WidowmakeR написа:
-Stormrаge- написа:Замисляли сте се, че технологичното развитие на човечеството датира от има няма 100-тина години ...
Замислял съм се, а ти?
Технологичното развитие на човечеството е от как е измислено колелото, че и преди това.
В думата "техника" влизат много повече неща отколкото явно ти разбираш...
дюююд :|
[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D
Аватар
Макс Пейн
В момента играе: на сигурно...
Обратна връзка:

Мнение от Макс Пейн »

Моридин написа:Някакъв микроб можел да живее в арсеник. И какви възгледи променя това, еба ги глупаците, живот и на някоя звезда като нищо може да се е развил, теоретично няма абсолютно нищо невъзможно. От какъв зор земните стандарти трябва да се прилагат за цялата вселена :shock:
Да, теоритично няма нищо невъзможно, ама като и на практика е доказано това, нещата малко се променят, все пак :wink: Щото на теория нямам проблем да си взема изпитите, ама като стане на практика все пак се радвам :lol:
"Съединителят е връзката между двигателя и усмивката...

Все агенти сме!
{SuPa-1337-Killa}
Псевдо рейцър
В момента играе: Всичко без аниме игри

Мнение от {SuPa-1337-Killa} »

мога само да ви кажа че ако бяхме толкова ниши колкото ни изкарвате то извънземните до сега да бяха направили контакт но аз съм сигурен че след като са видели на какво разрушение сме способни са се отказали :lol:
да вярно е не сме на тяхното ниво но имаме ужасно унищожителни оръжия които биха разбили дори и най-огромния кораб
за тва че не се подценяваите а напротив като решат да доидат тука трябва да им покажем че не ни е страх и няма да се оставим на някакви грозни педалчета да ни командват :rockon:
Drecher написа:От Чернобил съм, единственият регистриран гражданин. Дръжа една баржа на брега на река Припят и я отдавам на безделници като теб. Цената за една нощувка е 2 бутилки водка и 5 минути да си удряш чатала с тухла.
Steel
Обратна връзка:

Мнение от Steel »

{SuPa-1337-Killa} написа:мога само да ви кажа че ако бяхме толкова ниши колкото ни изкарвате то извънземните до сега да бяха направили контакт но аз съм сигурен че след като са видели на какво разрушение сме способни са се отказали :lol:
да вярно е не сме на тяхното ниво но имаме ужасно унищожителни оръжия които биха разбили дори и най-огромния кораб
за тва че не се подценяваите а напротив като решат да доидат тука трябва да им покажем че не ни е страх и няма да се оставим на някакви грозни педалчета да ни командват :rockon:
Я по-леко с въображението и теориите, да не ти се замае главата.
Стилян.

http://en.wikipedia.org/wiki/Autism
denik
Дидко Бандитко

Мнение от denik »

Все пак имаме толкова много ядрени глави...
Steel
Обратна връзка:

Мнение от Steel »

Igorrr написа:Все пак имаме толкова много ядрени глави...
Какво ще ги праиш тея ядрени глави - ще ги изстреляш с джихад-совалка по тяхния кораб? Я стига глупости. :lol:

Раса, която е усъвършенствала междузвездното пътуване (ако предположим, че има такава, защото аз информация досега не съм видял никъде, и нямам предвид българските журналисти, защото такова нещо като добър български журналист няма) срещу нас, които едва-едва се отлепяме от собствената си планета, би ни смачкала без особени проблеми. Все едно да сравняваш Албания с Русия.
Стилян.

http://en.wikipedia.org/wiki/Autism
denik
Дидко Бандитко

Мнение от denik »

:| :| :|
Аватар
Rostik79

Мнение от Rostik79 »

Впрочем май не сте доразбрали за прословутата бактерия: доколкото стана ясно, бактерията не е "открита в езерото", а е създадена в лаборатория. Използвали са просто някаква бактерия, която са взели от това езеро и са я "хранили" предимно с арсен, което би убило всяка друга форма на живот, но тази гадинка взела, че не само не умряла, ами дори включила арсена в структурата на тялото си. Иначе първоначално е била сравнително обикновена анаеробна бактерия с фосфор в ДНК-то си като всички останали известни организми на земята. Сега вече вместо фосфор обаче в ДНК-то й има арсен. Това е!
AKA The Red Guy
{SuPa-1337-Killa}
Псевдо рейцър
В момента играе: Всичко без аниме игри

Мнение от {SuPa-1337-Killa} »

Everlast написа: Какво ще ги праиш тея ядрени глави - ще ги изстреляш с джихад-совалка по тяхния кораб? Я стига глупости. :lol:

Раса, която е усъвършенствала междузвездното пътуване (ако предположим, че има такава, защото аз информация досега не съм видял никъде, и нямам предвид българските журналисти, защото такова нещо като добър български журналист няма) срещу нас, които едва-едва се отлепяме от собствената си планета, би ни смачкала без особени проблеми. Все едно да сравняваш Албания с Русия.
учи малко химия и ядрена физика
ако се използва достатъчно уран може да се направи такава атомна бомба която да унищожи цяла планета
но кой използва уран вече...на мода е водорода :twisted:
пък закарването на бомбата до там е най-малкия проблем
Drecher написа:От Чернобил съм, единственият регистриран гражданин. Дръжа една баржа на брега на река Припят и я отдавам на безделници като теб. Цената за една нощувка е 2 бутилки водка и 5 минути да си удряш чатала с тухла.
Fenrir

Мнение от Fenrir »

Igorrr написа:Все пак имаме толкова много ядрени глави...
Препоръчвам ти да прочетеш Дипломатически имунитет, разказ на Робърт Шекли. :)
For all those who said this day would never come, what are they to say now?
Penny написа:ave isus e pokemon ve
Аватар
Дади
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
Обратна връзка:

Мнение от Дади »

{SuPa-1337-Killa} написа: учи малко химия и ядрена физика
:psycho:
"Properly read, the Bible is the most potent force for atheism ever conceived." — Isaac Asimov.
Аватар
Till.Lindemann

Мнение от Till.Lindemann »

аве мислил съм си дали е реално изобщо да си мислим, че има живот по другите планети

Защо не- как от всички планети в млечния ни път, точно пък само в нашата ще има живот. По никаква логика. От НАСА казват, че като намерили лед на марс, значело, че преди можело да е имало живот. ЗАЩО ПРЕДИ? Те съпоставят нашите нужди, за марсианците леда може да си е пълния мед, кой знае? Или пък на меркурий си обичат да ходят изгорели, или пък са някакъв вид супер негри, които не ебават, че слънцето ги пече толкова близо. Ако така се разсъждава, почти сигурно е, че има живот на другите планети. Сега, дали те ще са по-напреднали от нас и ТЕ ще ни открият вместо НИЕ ТЯХ, е отделен въпрос.

А представете си какво става в другите галактики и системи? Представяте ли си, че на някоя от милярдите други планети има шанс условията да са си баш като нашите и да си има хора като нас, и те да си имат компютри, и те да пишат глупости по форуми... cool
Маце Борко
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!

Мнение от Маце Борко »

{SuPa-1337-Killa} написа:
Everlast написа: Какво ще ги праиш тея ядрени глави - ще ги изстреляш с джихад-совалка по тяхния кораб? Я стига глупости. :lol:

учи малко химия и ядрена физика
ако се използва достатъчно уран може да се направи такава атомна бомба която да унищожи цяла планета
но кой използва уран вече...на мода е водорода :twisted:
пък закарването на бомбата до там е най-малкия проблем
Абе, лайно, ти не схвана ли, че щом келеши като земляните притежават мощ като ядрената, то една по-развита цивилизация би могла да отвее планетата така, че после и астероиден пръстен да не остане :?:

Иначе историята с бактерията показва колко приспособим е животът. Аз пак си държа - такъв би могъл и на слънцето да съществува, к'во толкоз :D
"Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура,
но в същността си е комплексиран простак..."

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето
Публикувай отговор