Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Re: Dragon Age II
Публикувано на: 01 Дек 2010 18:21

Andraste's Arrows, Fire Arrows, Ice Arrows, Elf-Flight Arrows, Arrow of Filth...

Имаше магически стрели в Origins. Лошото беше, че не добавяха кой знае какво за стрелците, тъй като бяха редки, а и не можеха да се правят.

Говоря за стрелите, тъй като целия "спор" започна и от тях.

Идяд, пак ще го повторя. Ако ще има много предмети, то поне половината от тях трябва да са артефактни в малка или по-голяма степен. Да вадя [Dagger] от всеки сандък ми тровеше душата. Ако ще е малък набора на предмети, то ще е добре всички да се различават визуално и статистически, за да имаме голям избор при използването им.

И толкоз.

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Дек 2010 18:37

Да бе това казвам супер тъпо е да има толкоз малко класове оръжия и да вада дагер от всеки сандък. Да малко повече време ще им отнеме да сложат приемрно вакизаши като подразден на шорт суорд ама ми писна от недоклатени продукти даи да вадиме ками от всеки сандък че е по лесно. Супер тъпо.
И нямам предвид да са артефакти всички а просто да има повече класове оръжия. Обикновени както и по мощни магически варянти катани, алебарди, прашки, арбалети, копия, флейлки, боксове, ятагани разни и различни, бухалки, дартове, чукове. Сега непомня кое от тези го нямаше ама доста оръжия от тези нямаше. Вместо да вадиш всеки път кама от сандъка щеше да е яко да се падне нещо от тия и после героя ти да стане по такъв какъвто ти искаш. Аз искам крадеца ми да е хафлинг с прашка.
Това ще вкара много по-голямо разнообразие не само при обирането на плячка от сандъци, ами и при воденето на битките понеже чарактерите ще изглеждат много по-уникално и разнообразно ако са въоръжени различно и няма да ми писне да ги гледам толкоз бързо.

За стрелите не помня но имам впечатление че дори стрелите бяха безкаини в тази игра което не е болко за умиране ама пак си е леймърско, ако става дума за истинско рпг.

Профил

Публикувано на: 01 Дек 2010 19:26

Цитат:
Andraste's Arrows, Fire Arrows, Ice Arrows, Elf-Flight Arrows, Arrow of Filth...

Аз като започнах да чета предната страница и си помисли "То май имаше магически стрели в играта, защо спорят за това??" и на карая на страницата вече бях "Не, бъркам се, сиг магическите стрели са били в някоя др игра."(дори в мислите си използвам съкращения).

За оръжията съм 100% съгласен с Draksis. Ако ги направя различни като статистики няма нужда да добявят прашки (които не се различават от лъковете с почти нищо) и 5 вида егзотични оръжия.

Цитат:
Разликата се изчерпва в старта на играта. Добре всяка раса почва на различно място в зависимост какво си избирал но напред в играта няма значение каква раса си, понеже разликата в расите е 2 3 стартови точки които нямат значение напред понеже може да качвош точки кадето си искаш цяла игра. Истинска разлика имам предвид да има различки умения всяка раса които да неса достъпни на другите раси и да качва применро по-лесно декстирити елфа вместо сила. Е това имам предвид.

Нещо такова бях написал в темата за DA:O и 10 души след мен написаха, че съм идиот :(
Btw, във втората част ще можеш да играеш само с Human.

Профил

Публикувано на: 01 Дек 2010 19:36

А аз не съм съгласен с теб, Идяд. Вярно, добре е да има разнообразие от видове оръжия, но катани? Уакизаши? Танто?

Dragon Age е западно RPG. Японски оръжия... мамка му, всеки вид оръжия, които не са от средновековна Европа е малко неуместно да се появят в такава игра. Ако сменят имената, леко променят формата, така че да добият "по-евро" вид, така вече бива. Но ако направо вземат, че ги "импортнат"... хм. Не.

И а, да - прашки? Какво, ще трепя Висши Дракони с камъчета от земята ли?

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Дек 2010 19:38

Абе ако ще само по външен вида да се различават, или по спецялизация. Или ако са по-умни ще измислят много неща по които да се различават приемрно булета ще праска кръшинг демидж, а стрелата пиерсинг. Ама ще съм доволен дори само на визуална разлика просто ми е прекалено тъпо всички да са с лъкове ебаси малоумното.

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Дек 2010 19:41

Беатле прашката е реално оръжие което се е ползвало в воина. В днд игрите кво трепеш с прашки? Или, аиде просто по-мизерните чарактери като тииф и медж дето нямат сила да опъват тетивата да носат прашка или клерик с щит и прашка класика. Щит и лък някакси нестава сещаш ли се ето какво да е по-различно на прашката, че може да е по-мизерна но може да се носи с щит. Защо сте толкоз ограничени че да ви обявнявам такива елемнатрни неща. И никаде не пише къде се арзвива деиствието на играта. развива се в измсилен фентъзи свят където има оръжия каквито няма никаде по земята и защо да няма катана? В балурс гейт как има? дабени да е японско рпг. Аре малко по отвоерно разсъждаваите така ми приличате на коснерви.

Магическа прашка + 3 с някв спешъл ефект + булети + 3 и щит в другата ръка си е перфекно за трепена на драки в ранен стадии на играта. Ще вкара много повече аспекти в геимплея стрелиц с щит това го има в всеички днд рпг та а тук не уууууу

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Дек 2010 20:14

Draksis написа:
А аз не съм съгласен с теб, Идяд. Вярно, добре е да има разнообразие от видове оръжия, но катани? Уакизаши? Танто?

Dragon Age е западно RPG. Японски оръжия... мамка му, всеки вид оръжия, които не са от средновековна Европа е малко неуместно да се появят в такава игра. Ако сменят имената, леко променят формата, така че да добият "по-евро" вид, така вече бива. Но ако направо вземат, че ги "импортнат"... хм. Не.

И а, да - прашки? Какво, ще трепя Висши Дракони с камъчета от земята ли?

+1 :roll:

Но не си прав за камъчетата. Чисто и просто Хоук в женски вариант излиза с прашката само по бельо и драконите се гътват от продължителната ерекция :shock:

А не изяснихме ли вече, че DA не е DnD RPG?

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Дек 2010 20:21

Не пиша да е днд а да има оръжия. В тази игра няма стрелец с щит? Ограничена работа. А как давид е убил гулят или и това незанете, а уж четете книги. Много по-добре да сложат катана вмесно някакъв супер измислен фантастичен меч дето само като го видиш и си личи че това неможе да бъде използвано за оръжие. Пък и катана и вакизащи ще го внесат като екзотик упеън спецялзиаиция и ето ти куул стъф. Просто нямат време да задълбаят в играта и затовя я пускат плитка пък после ще пуснат 100 длц та уж да закрепят положението. Само дето нищо не закърпват а правят нещата да изглеждат още по пошли с тиа длц та.

Профил

Аватар
В момента играе: Red alert 3
Публикувано на: 01 Дек 2010 20:29

Как ще използваш едновременно стрелящо оръжие и щит !? Освен, ако не е мятащо копие или брадвичка няма как, освен, ако няма някаква магия или отвара да ти растат допълнителни крайници...
пп.Давид е победил Голиат с прашка, което означава, че практически е невъзможно да е носил щит в същото време.

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Дек 2010 20:32

http://www.youtube.com/watch?v=gXiUDJRgiUc за кво ме питаш мен бе да несъм ви учител тука да ви обяснявам всичко като на дебили

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Дек 2010 20:39

И очакваш подобно нещо в компютърна игра ?!
За Давид и Голиат може и да греша-представях си друго под "прашка"

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Дек 2010 20:41

Ми това го има в всички най-яки рпг та бе човек. Просто неси поапдал на свестно рпг кво да го очаквам в игра то има стотици игри с такова въоръжение и не само в рпг приемрно в игри като тотал уор Ром и там има такива юнити. Еми обазовай се и спри да си предсатвяш.

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Дек 2010 20:43

В стратегий съм виждал, но в рпг-та никога, което очевидно е мой пропуск.

Профил

Аватар
В момента играе: League of Legends
Mass Effect
Публикувано на: 01 Дек 2010 21:04

blackmaster написа:
Как ще използваш едновременно стрелящо оръжие и щит !? Освен, ако не е мятащо копие или брадвичка няма как, освен, ако няма някаква магия или отвара да ти растат допълнителни крайници...

Чувал ли си за арбалети? Стреляш, презареждаш, стреляш, презареждаш и като ти дойдат и си презаредил имаш една стрела да пуснеш, докато вече си наденал щита, после хвърляш арбалета и вадиш меч. (и затова демон хънтъра в д3 е такава простотия)
Освен това прашка + щит може да работи, ако имаш пространство да презареждаш с една ръка.

Z-Rock

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 01 Дек 2010 21:09

Еми рпг тата дето аз съм играл неможе арбалет с щит, ама прашка може или дартове или нещо за мятане с 1 игра както казахте по-горе. Абе разнообразие в оръжията има огромно просто тези от Биоуер явно немогат да си позволят да инвестират трябва нови 3д модели, нови анимации, нови звуци, нови изчисления за демиджите и мислене. Това иска параи и усложнява всичко и са сметнали че неси струва да инвестират че могат да доят кравата без да я нахранят достатачно. Така играта става по-лека и аркадна за широката аудитория, но не и за старите кучета дето вече много игри са им минали през ръцете.
Немога така една игра преди повече от 10 години да е излезнала и да предлага повече отколкото най-новата хитова игричка. Тъпо тъпо и тенденцията е да става по-тъпо. Сорри за хейта ама хем ме предизвикаха хем съм абстинентен.

Профил

Публикувано на: 01 Дек 2010 21:18

Да, братле, използвали са се прашки през Средновековието, но забележи, срещу хора. Не срещу трийсетметров дракон.

Забавно беше като използваш Sling of Arvoreen в Baldur's, но просто не се вписва в Dragon Age. Предполагам защото съм традиционалист и не искам да видя нищо друго освен мечове и лъкове във фентъзи игри. Дори не съм фен на арбалетите. Да не ти разправям пък как не ми мязаха катаните ни в Baldur's, ни в Oblivion, ни в Dark Messiah, ни в Neverwinter Nights...

Отделно от това, ако добавят толкова много loot, ще трябва да добавят и много повече съдържание за да го поддържат. В едно RPG съотношението между предметите, които се падат, и продължението на самата игра трябва да са що-годе равностойни. Не да получиш смазващо количество артефакти за половин час и vice versa.

А те няма да го направят. Четиридесет часа за главната куестова линия, седемдесет-осемдесет часа със страничната такава.

А и BioWare го обясняват много добре. Ако има такова огромно количество брони и оръжия, половината от времето ще прекарваш в това да ровиш из инвентара и да сравняваш статистически данни, за да можеш да екипираш човечетата си по-добре. Да, ама откакто станах студент, времето ми е ценно. И бих предпочел вместо това да играя историята, не да прекарам трите си заделени часа за игра в математически изчисления. Достатъчно го правя, когато изчислявам даден бюджет.

Та тъй.

EDIT: Сега ти прочетох новия пост.

Наистина Voice Acting-a гълта пари, както и новите технологии. Ако, както каза ти, измислят нови модели, meshes, икони, абе, схващаш - много повече финансиране ще му е майката. The Old Republic глътна 300 милиона и продължава да смуче. Ако всяка игра струва толкова скъпо, а не носи пара...

Затова и нямаше разнообразие на икони в Origins, свършили са парите преди да ги измислят... ха-ха-ха-ха... :lol: :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Дек 2010 21:22

Нестава дума за огромно количество бе човек. Вместо да има 10000 дагера ще сложат приемрно 5000 дагера и 5000 вакизашита и ето ранооразието е двоино. Ще им сложат разликата примерно да не е в точките толкоз колкото едното да е пиерсинг другото слашинг и готово. Така има 2 пъти повече разнообразие. Прсото се оправдават тиа от Биоуер. Така хем няма да има толкоз луутване става дума ще сии личи отдалеч кои предмет кои е а не да гледаш точките кви бяха. Хем предмеитите няма да са повече пак ще са същия брои, но просто ще са маса по разнообразни. Аз не искам да валят предмети като на диабло искам малко но различни предмети, а не малко не еднакви както в случея самос различни точки.
Искам е така като видя предмета и да знам кви статистики има слашин, пиърсинг + 1 + 2 само по външен вида да ги разбирам затова вакизашито реже и е слашинг, а камата пробожда и е пиерсинг и това ги прави различни. С вакзиашито ще има малко повече демидж пък камата ще се провира по добре между бронята и ще пробожда и така.

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Дек 2010 21:30

Драксис, то в Origins пак се изкарваше стабилно количество време в инвентара.

Подкрепям мнението ти за лъковете, мечовете и тн. Друг вид оръжия в една фентъзи игра са, в най-добрия случей, използвани докато не се намери нещо по-добро. Дайте ми един дълъг лък, роуг с развит стелт и dual weapon за melee и повече не ми трябва. Никога не съм била фенка на warrior с щит, а мудността в DA на дългия меч ми развали удоволствието от двуръчното меле. Излезе ли двойката пак хващам роуга и ги правя луди :D А ако пак мога да си викам някое любезно животинче, което да тормози допълнително гадовете, ще съм още по-щастлива :D

Профил

Публикувано на: 01 Дек 2010 21:30

А аз искам двадесет предмета, но и двадесетте корено различни един от друг. И визуално, и статистически. И не става дума както описа ти 250 кинжала с Piercing и 250 кинжала със Slashing damage. Имам предвид като единия с огнен, втория с леден, третия с отровен damage и със специфични "прецакващи" ефекти. Парализа, зашеметяване, страх, смаляване (shrunken head ftw) и така нататък. Но да знаеш, че всеки един от тях е сам по себе си уникален, че втори такъв няма да намериш в цялата игра. И да си се потрудил за да го А)намериш; Б)спечелиш; В)да ти се падне и така нататък.

А, да, и да има аЦкото епично име. Мхм, малко си падам петгодишно 'лапе, дето се впечатлява от евтината театралност. :)

rISs.A.X. написа:
Никога не съм била фенка на warrior с щит, а мудността в DA на дългия меч ми развали удоволствието от двуръчното меле.

Мхм, същото и при мен. Затова се радвам на динамичността на боя в Dragon Age II, стъпка нагоре е в балансирането на воините с големи... оръжия. Хо-хо-хо... :)

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Дек 2010 21:34

Draksis написа:
А аз искам двадесет предмета, но и двадесетте корено различни един от друг. И визуално, и статистически. И не става дума както описа ти 250 кинжала с Piercing и 250 кинжала със Slashing damage. Имам предвид като единия с огнен, втория с леден, третия с отровен damage и със специфични "прецакващи" ефекти. Парализа, зашеметяване, страх, смаляване (shrunken head ftw) и така нататък. Но да знаеш, че всеки един от тях е сам по себе си уникален, че втори такъв няма да намериш в цялата игра. И да си се потрудил за да го А)намериш; Б)спечелиш; В)да ти се падне и така нататък.

+1

Btw, пробвай двуръчна секира с женски елф. Щеше да се скърши милата

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2025 PC Mania | Реклама | Контакти Хостинг от Actiefhost