Заглавие: Re: GRID vs. NFS Shift
Blackbird написа:
Какво му е реалистичното на Grid...? Частта, където хвърча с 420км/ч по правата на Le Sarthe с дизелово Ауди, или момента, където взимам 90 градусов завой с 240км/ч?
Първо, с Logitech G27 Грид е в пъти по-малоумна откъм управление, второ реализма е яко загърбен в сравнение с шифта...не поправка, въпросния реализъм напълно отсъства...
То хубаво са си направили демидж модела откъм визия, ламарини се огъват, изкривяваш гумата. Е хубаво и аз си я изкривявам, едвам се държи на болта, ама все пак си летя с 300км/ч и нищо не ме притеснява, освен лекото носене в дадена посока....Не казвам, че Грид е лоша игра, даже напротив прекарвал съм доста часове пред нея и в крайна сметка дори и на Ninja трудност, AI-то не можеше да ми се опре.
Shift за мен специално е много по-интензивна. Там не можеш да перкаш у задниците на противниците или да се подпираш по предпазните огради, за да вземеш завой. Особено на градските писти от типа на пистата в London, след 5 обиколки целия съм червен и плувнал в пот, защото AI-то първо, че кара кажи-речи безпогрешно, второ че противниците са супер агресивни и въобще не им пука дали ще ти жулят калника или не и трето, колата е като издивял звяр. Усещаш как всеки момент задните колела могат да поддадат и да изгубиш сцепление, ако подадеш повечко газ. Отделно трябва да си следваш линията, а не да пердашиш през бордюрите както в Грид...
Както казах, отделил съм адски много време и на двете игри и не искам да ме разбирате погрешно, Grid е супер яка рейсинг игра и става за разпускане, но мен това не ме удовлетворява, лично аз си падам повече по симулации или semi-sim, като Shift.
Ако незнаеш , Ауди имат 9 титли на 24 часа на Льо Ман от които 4 с дизелов двигател ... да не говорим в сериите ...