Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: COD: MW, HotS, Heroes 3, DooM 2, Diablo 2, Killing Floor 2
Заглавие: Re: Airsoft Темата
Публикувано на: 27 Авг 2010 18:57

Оф същия спор го гледах назад в темата,виж там какво се е говорило :lol: Какво значение има кое боли повече,да не сте мазохисти че да ходите на това което боли повече :lol:

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Публикувано на: 27 Авг 2010 19:04

Max. написа:
Оф същия спор го гледах назад в темата,виж там какво се е говорило :lol: Какво значение има кое боли повече,да не сте мазохисти че да ходите на това което боли повече :lol:

Да, прочетох цялата тема преди да я вдигна и искрено се надявах да не се почне същия тъп спор. А това "пусита" го интерпретирах сякаш е за страхливци и за това питам. Не съм пробвал нито 1 от двете, и 2-те са ми интересни и бих искал да пробвам след време. :roll:

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

The King of Kings
Аватар
Публикувано на: 27 Авг 2010 19:09

Epidemius написа:

Ехеее, тия екшън-герои са готови за статисти в Смотаняци 2 http://www.youtube.com/watch?v=4vUD2iUr5To :lol: :lol: :lol: :lol:

Някой ще разясни ли какви финанси трябва да се отделят за едното и другото?

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 27 Авг 2010 19:22

еми аз съм цъкал 1 път. яко е ама не е за мене. прекалено е хардкор. там имаше някви бивши руски майори дето са мега мастъри и просто нямам шанс срещу такива. предпочитам да си цъкам кол ъф дюти :)

Профил Skype

Аватар
В момента играе: На стражари и апаши. И покер.
Публикувано на: 28 Авг 2010 17:33

@Актив
За едно 30-тина лева ще си постреляш добре. Главната спънка е да намериш други мераклии :)

@Адаш
Ебавах се. И двете са хубави, просто за мен пейнтболът е повече тръпка, тъй като действието се развива много бързо и трябва да можеш да отреагирваш адекватно за секунди. Това турнирния. Иначе сценариотата, където има много дебнене и т.н. също са ми скучни.

These words I write keep me from total madness.

How many of you people know you're REALLY alive ?!

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Публикувано на: 28 Авг 2010 18:25

Ок, мерси за разяснението! :)

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 28 Авг 2010 18:37

Според мен Еърсофта е по скъп. Сега не знам за чужбина но тук в БГ е така. Това е най-вече защото всичко е часно,и хората си се разбират по форуми и тн. кога,къде ще играят и си отиват с техни средства. За първите 2-3 игри можеш да помолиш някой да ти донесе оръжие и за теб но всеки път да ангажираш някого си е нахално и бръдъ. Трябват ти очила които са задължителни и не са никак евтини(около 100 и нагоре).Трябват ти поне 2 оръжия(250 и нагоре),едно за open warfare и другото за CQB(close quarter battle),ако се разиграват действия в някакви малки сгради,с много стаи няма как с автомата понеже не е разрешено - трябва си пистолет(250 и нагоре) който е по слаб и е за такива действия. Батерии,зарядни и допълнителни пълнители не споменавам. А при пейнтбола можеш да си отидеш някъде където си го предлагат,фирма няква която предлага оръжия и топчета за ползване на техен терен и така. Не знам да има такова с Еърсофт,в София може да има но не съм се интересувал че ми е много далеко :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 29 Авг 2010 18:24

Да играеш с рентал маркери е толкова тъпо, че по-добре да се стреляш с водни пистолетчета. И сега да направя и аз една равносметка, може ли?

Маркер (сносен, от най-евтините) - 500 лева.
Лоудър - 200 лева поне, иначе е безмислено.
HP бутилка - има и по 120, ама те тежат майка си и баща си. Хубавите са от 300 лева нагоре.
Маска - може и по евтинко да се намери - 80 лева г/д.
Панталони - 60 лева
Джърси - от 60 лева нагоре
Ръкавици - към 10-тина са най-евтините, хубавите са към 40.

И ся като сложиш и 60 лева за кашон топчета (който се изстрелва за 5-6 врътки макс) и то от гадните, 10 лева за терен и става неква бръдъ, а? ;) И двете не са евтини, но пейнтболът е МНОГО по-скъп, безмислено е да ми спориш по въпроса.

Профил

Аватар
Публикувано на: 29 Авг 2010 19:35

Аз не споря а казвам само как е за БГ,даже съм го написал.Ако има такива "стрелбища" които предлагат и еърсофт оръжия под наем,значи и двете са евтини :lol: + че аз такива ракъвици и камуфлажи не смятам щото би трябвало всеки да си има. И усещам няква злоба и ненавист в поста ти rofl! Аз никъде не съм написал нещо против пейнтбола ако така си разбрал ;) Общо казано и двата спорта са скъпи,няма какво да се казва пейнтбола бил по скъп,еърсофта бил по скъп.При всички случаи за ПЪЛНО оборудване под 1000 лева няма как да стъпи,освен ако всичко не е втора ръка но пак трудно.1000 лева не са си малко че да казваме кое е по евтино или скъпо.

Профил

Публикувано на: 29 Авг 2010 20:18

http://www.youtube.com/watch?v=fu7EOlOMnw4

Профил

Публикувано на: 29 Авг 2010 20:45

И аз се бях навил , имам годините за айрсофта , ама искат и психично и физическо състояние ... айде физическото ше го оправя , ама психическото колкото сам глупав ше почна да стрелям по моя отбор от упор // аз така правя в Кънтъра // ... Някой пък ме застреля директно пълнител в чутурата - то там само някакви брадати , приличат на рецеведисти :shock: :shock: :D :D

Абе що не може , сабирам се 5 човека с въздушни пушки и почваме да стреляме по циганите в гетото , същия ефект а пушките без това не са купувани - даде ми ги штото съм инвалид ама голяма грешка направи :twisted: :twisted:

Профил

Аватар
Публикувано на: 29 Авг 2010 21:59

Max. написа:
Според мен Еърсофта е по скъп. Сега не знам за чужбина но тук в БГ е така. Това е най-вече защото всичко е часно,и хората си се разбират по форуми и тн. кога,къде ще играят и си отиват с техни средства. За първите 2-3 игри можеш да помолиш някой да ти донесе оръжие и за теб но всеки път да ангажираш някого си е нахално и бръдъ. Трябват ти очила които са задължителни и не са никак евтини(около 100 и нагоре).Трябват ти поне 2 оръжия(250 и нагоре),едно за open warfare и другото за CQB(close quarter battle),ако се разиграват действия в някакви малки сгради,с много стаи няма как с автомата понеже не е разрешено - трябва си пистолет(250 и нагоре) който е по слаб и е за такива действия. Батерии,зарядни и допълнителни пълнители не споменавам. А при пейнтбола можеш да си отидеш някъде където си го предлагат,фирма няква която предлага оръжия и топчета за ползване на техен терен и така. Не знам да има такова с Еърсофт,в София може да има но не съм се интересувал че ми е много далеко :lol:

MAX ,независимо къде играеш еърсофт ,навсякаде всеки си копува сам екипировката и пушките. В някои страни действително обаче еърсофт екипировката
(оръжия и всичко останало) е по-евтина от колкото при нас. Причината е ,че някои страни имат големи airsoft магазини, купуващи директно от производителите. Докато българските копуват от чуждестранните магазини и за това цената скача. Все пак има и едно изключение http://airsoft.bg/ имат договор с тайванската фирма ICS и всички ICS продукти на сайта са закупени директно от производителя. Толкова за цените. Относно оръжията ,няма смисъл от 2 пушки (освен ако не си колекционер де) CQB спокойно може да се играе с пистолет. А ако си с някоя реплика на Glock 18, тогава имаш автоматичен огън ,напълно конкуриращ всяко CQB AEG. И накрая, в София има фирма организираща игри и даващи екипировка ,но цените са високи и не си струва (мисля че бяха около 100 лева за ден на човек, но не съм сигурен)

Профил

Аватар
Публикувано на: 29 Авг 2010 22:20

Ти каза същото каквото казах и аз :lol: И чети по добре,брад. Аз съм написал 2 ОРЪЖИЯ а не 2 пушки.За пистолета го казах и аз. Мерси за отговора че в София има фирма която организира еърсофт.

Профил

Аватар
Публикувано на: 29 Авг 2010 22:57

Max. написа:
Трябват ти поне 2 оръжия(250 и нагоре),едно за open warfare и другото за CQB(close quarter battle),ако се разиграват действия в някакви малки сгради,с много стаи няма как с автомата понеже не е разрешено - трябва си пистолет(250 и нагоре) който е по слаб и е за такива действия.

БраД ,ти пиши по разбираемо, "2 оръжия(250 и нагоре)" и "пистолет(250 и нагоре)" определно звучи като 3 оръжия.

Профил

Аватар
В момента играе: My G&G Scar L
Публикувано на: 30 Авг 2010 00:29

Пейнтбола е много по динамичен от Еърсота. Освен това винаги можете да отидете и да си спукате гьона със приятелчетата някъде където се организира Пейнтбол, все пак е спорт до колкото знам.
Еърсофта е по-муден има известно ходене, дебнене и т.н. И като ги споменавам става въпрос за по над 1 час от двете някой път. Но е най-точната реплика на реални военни действия, и разбира се, се разчита на честност.

За Пейтбола и оръжията Warbringer вече изясни по горе.

За Еърсофта точно като Пейнта може да си вземете оръжие от 100 до 2500 лева.
Зависи какво искате да правите и колко искате да се занимавата с хобито си.

Ако кажем ,че искате да разцъквате когато можете и да разпуснете пара след натоварена седмица и то от време на време.

Едно оръжие е 300 лева.
Камуфлаж обикновен - Woodland 90 лева
Очила от бриколаж - 10 - 12 лева
Топчета 2500 броя - 20 кинта
И разбира се - Неограничено количество мерак и живец.

Ако съм изпуснал нещо, feel free to continue the storyline.

Профил

Аватар
Публикувано на: 30 Авг 2010 07:16

"Едно оръжие е 300 лева" звучи като Tippmann 98 (A5 в най-добрия случай), което, няма кво да се лъжем, си е боклук и половина :) Ще трябва да хвърлиш още поне 300 лева по модове... Пък и аз като съм ориентиран към турнирната форма, не върви да изляза с 98-цата срещу Его-тата, нали? ;) В гората може да сложиш на 98-цата една 12" цев, APEX и електронен хопър и получаваш нелошо оръжие. Което обаче за турнири е напълни непригодно... :) Не е ли електронен маркер не ми го хвали...

Профил

Аватар
Публикувано на: 30 Авг 2010 08:50

Тия еърсофтски за по 100 лева изобщо за какво ги казваш Джонатане? Те са някви спрингови боклуци които след всеки изтрел трябва да зареждаш пак,че да стреляш,като пистолетите със съчми от пазаря.И като всички са с електрически а ти със спрингово доста ще те нашарят.Очилата за 10 лева от бриколаж за точно 1 път.Аз първия път бях с такива и ги уцелиха в рамката и се разпадна стъклото от рамката и после не можеше да се сложи.... Едни добри очила като тези са 70-80лв.

Онийл,ти четеш само едната част,прочети го цялото

Цитат:
Трябват ти поне 2 оръжия(250 и нагоре),едно за open warfare и другото за CQB(close quarter battle)
Тоест една карабина и един пистолет за сгради.

Профил

Аватар
Публикувано на: 30 Авг 2010 10:04

Mакс, спирам да споря за глупости, ма колкото и да го чета се ми се струва ,че става въпрос за 3 оръжия.
Джонатан, относно нещата за екипировката ,които си написал. Единственото което си пропуснал според мен са обувките. В гората трябват удобни туристически или военни, взети от оръжеен магазин. Без тях си за никъде. Накрая, стига сте спорили еърсофта или пейнтбола е по-як. Тва е все едно да сравняваш NFS Shift с NFS Undercover (не са шутъри ма карай).
Едното е добра симулация ,а другото си е забавна аркада. Въпрос на вкус какво та кефи.

Профил

Публикувано на: 30 Авг 2010 10:34

Стреляйте се с прашки от дърво и ластик бе ненормалници :D :D Една въздушна пушка струва 50 лева вземаш и отивате на някой строеж и почвате да се гърмите ... аз ако имах 2000 лева нямаше да си купя пушка а от ония АТV дето са с четери гуми ... вий сте луди да ви шибат с топчета :D :D :twisted: :twisted:

Профил

Аватар
В момента играе: My G&G Scar L
Публикувано на: 30 Авг 2010 13:24

@Oneill , Ох колко съм прост :) Разбира се най-важното, очилата и добрите обувки.
Нагледал съм се на изкълчени глезени. Oneill е прав изключително важно е обувката със високо тяло което да държи глезена и разбира се да е удобна и лека.

@Маx , ного хора цъкат с очила от бриколаж а те са може да се каже доста добри стига да отговарят на Европейският стандарт за безопасност. Предполагам знаеш как се прострелват очила за да видиш що за стока са. Аз лично ползвам от Ebay за 8 долара и съм много доволен. Пак казвам зависи колко тактикуул икаш да бъдеш.
Има очила на CA които се разпадат при удар примерно а са солидна сума.

@Warbringer , Напълно си прав, боклук, боклук но ако човек няма финансата пък иска да играе си е залъгалка докато може да купи нещо по качествено :). А и все пак може да не иска да се занимава много, много. Инак тoрнирно е съвсем различна песен. Компромиси там няма как да има ако искаш да си компетатив.

Някои от вас сигурно знаете този лист, някои не но съм длъжен да го споделя :)

Пейнтбол отборите в България :

1. Виктъри
2. Омен
3. Агрономите
4. Балбонк
5. БКС тим
6. ПКК-Имба
7. Бедствие
8. Гръмогущерите
9. Варна
10. Параход - Бургас
11. Вълците