Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Заглавие: Re: България - страната на моловете
Публикувано на: 14 Авг 2010 18:01

Абе каква страна на моловете бе аре спрете да мрънкате, видяхме най-после малко глобални тенденции и тука и кой ли не се изреди да нададе глас насреща като незадоволена лелка. Докато има търсене на молове - ше се строят. Когато спрат да се търсят, ше спрат да се строят и някои ше затворят. България била страната на моловете, Молгария сме били, аре бе, да еба и ощипаните ви пикли, оплаквайте по-тихо. Аз все още търговски комплекси като тия дето съм посещавал из чужбина в България не съм виждал. Голем кур, че направили няколко квартални молчета, които ви изглеждат големи и масивни просто щото над втория си етаж са единствено офис сграда. Ужас, паника, строят се молове. МИ ИЗСЕЛЕТЕ СЕ У РАДОМИР :!:

За чий ти беше цяла тема да правиш?

:x

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: опаааааа
Публикувано на: 14 Авг 2010 18:08

Най-обичам луди луди жаби луди луди жаби на сън!

България ланд ъф дъ дед.

Профил Skype

Публикувано на: 14 Авг 2010 18:22

Тука в Русе се строят 7 мола, но имам опасения че нито един няма да потръгне.

Профил

Аватар
В момента играе: опаааааа
Публикувано на: 14 Авг 2010 18:36

Дунав Мол си стой като паметник всеки ден го виждам като съм на моста :/ Галерията не я почнаха но за Ириса казаха че е пълен ;о

Профил Skype

Публикувано на: 14 Авг 2010 18:52

Престанете да викате "молове". Такава дума в българския език няма! Търговски център е наименованието, не мол. Мол се казва само в Щатите. Не искам да прозвуча като някакъв шовинист, ама айде малко си дръжте на родния език! По темата- от сегашните молове единствено Сердика ми харесва като цялостна концепция, най-много се доближава до западните търговски центрове. Аутлета на Цариградско също има няколко добри магазина(Томи Хилфигър примерно, където цените са повече от изгодни, а и традиционната концепция на магазина присъства там). Дъ мол-вентилационната им система е под всякаква критика, наистина-след 40тина минути почва да ми се мае главата, много е фрашкан с народ а и възхуха както казах е тежък заради скапаната вентилация. Карфур там ми харесва като по-близък заместител на Метро, също така и няколко магазина. Останалите молове са ми безразлични, някакво побългарено подобие на западните търговски центрове.

Профил Skype

Аватар
В момента играе: COD: MW, HotS, Heroes 3, DooM 2, Diablo 2, Killing Floor 2
Публикувано на: 14 Авг 2010 18:58

THE KING OF TIME написа:
Престанете да викате "молове". Такава дума в българския език няма! Търговски център е наименованието, не мол. Мол се казва само в Щатите.

Ние сме в Щатите! Европейските щати!

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
Публикувано на: 14 Авг 2010 19:01

Ние сме в Източния блок. Тук правилните думи са ЦУМ, РУМ и ГУМ.

Профил ICQ

Публикувано на: 14 Авг 2010 19:02

И СИВ :lol: :lol: :lol:

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 14 Авг 2010 19:10

"мол" е ужаснен бъззуърд, честно : )

The Mall мисля че идва от лондонската улица, която започва от бъкингамския дворец. Много вървежна и официална улица. При американците се нарича "шопинг мол", но е взето, разбира се, от UK.

IMHO проблема на бг-моловете е, че се се позиционират като място за богатите, претенциозни клиенти и спермоядките, а те са малко. Още по-малко от тях пазаруват тук, а не се вдигат до гръцко или турско, където има истински бутици на луксозните марки. Или до Европа, където аутлетите са на нивото на бг-мол или Витошка, но доста по-евтини.

Остават... средните бг-хора, на които моловете са им твърде скъпи за редовно пазаруване. И после мениджмънта на моловете и наемателите (магазините) се чудятг защо "го няма масовия клиент".

Масовия клиент, пазарува в кварталния мол, по-известен като "пазар".

Сещам се само за 2 "мола" с магазини за средна ръка българи - пазара под НДК и един в Люлин.

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 14 Авг 2010 19:15

Или пък Универмаг :lol:

"Mall" в Щатите е понятие за тип търговски център с евтини магазини с гватемалски стоки, пробити супермаркети и бакалии, който е предназначен основно за нисшата класа (разбирай примерно някой реднек с пикап от '70-та и мазен потник и двуметрови косми под мишниците :lol: ).

При нас.... абе и аз не знам как би трябвало да се наричат тези сгради, тъй като са доста по-различни от написаното горе :|

Google [Bot], мнението ти е правилно, и в допълнение към него искам да вметна, че е крайно време хората тук да се научат да пазаруват като на запад. Отиваш в събота в Кауфланд (примерно) и пълниш количката за цяла седмица, като през седмицата ти остават само краткотрайни стоки като хляб или мляко да вземеш. Много по-удобно е.

Цитат:
1737, "shaded walk serving as a promenade," from The Mall, broad, tree-lined promenade in St. James's Park, London (1674), formerly an open alley that was used to play pall-mall, a croquet-like game involving hitting a ball with a mallet through a ring, from Fr. pallemaille, from It. pallamaglio, from palla "ball" (see balloon) + maglio "mallet." Modern sense of "enclosed shopping gallery" is from 1963. Mall rat is from 1986.

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Авг 2010 20:16

THE KING OF TIME написа:
Престанете да викате "молове". Такава дума в българския език няма! Търговски център е наименованието, не мол. Мол се казва само в Щатите. Не искам да прозвуча като някакъв шовинист, ама айде малко си дръжте на родния език! По темата- от сегашните молове единствено Сердика ми харесва като цялостна концепция, най-много се доближава до западните търговски центрове. Аутлета на Цариградско също има няколко добри магазина(Томи Хилфигър примерно, където цените са повече от изгодни, а и традиционната концепция на магазина присъства там). Дъ мол-вентилационната им система е под всякаква критика, наистина-след 40тина минути почва да ми се мае главата, много е фрашкан с народ а и възхуха както казах е тежък заради скапаната вентилация. Карфур там ми харесва като по-близък заместител на Метро, също така и няколко магазина. Останалите молове са ми безразлични, някакво побългарено подобие на западните търговски центрове.

ЕЙ ТЪПАНАР!! Тогава що и ти викаш молове: По темата- от сегашните молове единствено Сердика ми харесва като цялостна концепция, най-много се доближава до западните търговски центрове.

Гей смотан лайнян.

Единият беше успял да извърви пътя от тавана до двора и да издъхне пред вратата
баси волята имат тез мишки

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Авг 2010 23:13

Captain Hero написа:
Абе каква страна на моловете бе аре спрете да мрънкате, видяхме най-после малко глобални тенденции и тука и кой ли не се изреди да нададе глас насреща като незадоволена лелка. Докато има търсене на молове - ше се строят. Когато спрат да се търсят, ше спрат да се строят и някои ше затворят. България била страната на моловете, Молгария сме били, аре бе, да еба и ощипаните ви пикли, оплаквайте по-тихо. Аз все още търговски комплекси като тия дето съм посещавал из чужбина в България не съм виждал. Голем кур, че направили няколко квартални молчета, които ви изглеждат големи и масивни просто щото над втория си етаж са единствено офис сграда. Ужас, паника, строят се молове. МИ ИЗСЕЛЕТЕ СЕ У РАДОМИР :!:

В случая точно ти си ощипаната пикла, щото няма тема в която да не резнеш за нещо и да не си натякваш "оригиналното" мнение, раздавайки правосъдие и определения. Дееба смешника.
Аз съм ПРОТИВ строенето на повече търговски центрове. Разбирам да бяха изгодни, разбирам да предлагаха различни стоки, разбирам да не се исипваше цялата околна сган. Но нито едно от тези неща не е факт, така че за мен моловете не са облекчение.

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
Публикувано на: 14 Авг 2010 23:45

Трай там бее, посрекьоо, как па се не намери един пост да напишеш без да се покажеш колко си тъп :lol:

Кат си ПРОТИВ строенето на повече търговски центрове, напрай група у Фейсбук, бал съм ти майката. Некой дреме ли му за твоето мнение? :lol:

Търсенето ражда предлагане. Щом се строят, значи някой ги търси. Това че на теб не са ти изгодни не означава, че на никого не са.
Тва е положението. Можете или да свиквате или да мрънкяте. Нещастници. :D

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 14 Авг 2010 23:54

Ти от кои си? От безхарактерните путьовци, които свикват или от тези, които търсят? И моля те, не ми говори за търсене и предлагане, защото това е просто смешно.

Профил

Публикувано на: 15 Авг 2010 00:02

Цитат:
как па се не намери един пост да напишеш без да се покажеш колко си тъп

Добър въпрос :17:

Профил

Псевдо рейцър
Аватар
В момента играе: Всичко без аниме игри
Публикувано на: 15 Авг 2010 00:11

аз съм ЗА моловете в които има кустенурки всички др. сукс

От Чернобил съм, единственият регистриран гражданин. Дръжа една баржа на брега на река Припят и я отдавам на безделници като теб. Цената за една нощувка е 2 бутилки водка и 5 минути да си удряш чатала с тухла.

Профил

The King of Kings
Аватар
Публикувано на: 15 Авг 2010 01:58

THE KING OF TIME написа:
Престанете да викате "молове". Такава дума в българския език няма! Търговски център е наименованието, не мол. Мол се казва само в Щатите. Не искам да прозвуча като някакъв шовинист, ама айде малко си дръжте на родния език! По темата- от сегашните молове единствено Сердика ми харесва като цялостна концепция, най-много се доближава до западните търговски центрове. Аутлета на Цариградско също има няколко добри магазина(Томи Хилфигър примерно, където цените са повече от изгодни, а и традиционната концепция на магазина присъства там). Дъ мол-вентилационната им система е под всякаква критика, наистина-след 40тина минути почва да ми се мае главата, много е фрашкан с народ а и възхуха (?) както казах е тежък заради скапаната вентилация. Карфур там ми харесва като по-близък заместител на Метро, също така и няколко магазина. Останалите молове са ми безразлични, някакво побългарено подобие на западните търговски центрове.

Няма такъв фейл :lol: :lol: :lol: :D :D :D
А и щатския мол изобщо няма нищо общо с търговски център като Сердика мол. По лични впечатления мога да ти дам пример с Potomac Mills Mall във Вирджиния (http://img831.imageshack.us/img831/7658/otomac.jpg). Изобщо ако трябва да си говорим за открий трите разлики, разликите ще бъдат много повече от три. Това, което е Сердика е просто един модерен магазин, еквивалент на социалистическите ХОРЕМАГ и УНИВЕРМАГ (имена, продукти на социалистическата "мисъл").Аз лично смятам, че тези молове няма да просъществуват дълго заради надутите цени, икономическата обстановка страната и големите си консумативи.

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 15 Авг 2010 10:02

Captain Hero написа:

Всъщност има дълбоки основани хората да се възмущават от непропорционалното за Българската икономика строене на молове. Причината е че въпросните обекти не са нищо повече от начин мафията да си изпере парите. При тази покупателна способност на Българина и при тази икономическа "мощ" с която може да се похвали страната ни излиза наистина, че се строят само магазини и то такива в които хората влизат като в музей да поразгледат, което е меко казано смущаващ факт. Да добавим и това, че целия този бум на моловете идва точно в момент на световна икономическа криза, регионална криза и свиване на потреблението до възможния минимум.

Профил ICQ

Публикувано на: 15 Авг 2010 13:21

Welcome in Mallgaria :!:

Профил

Аватар
Публикувано на: 15 Авг 2010 13:33

AcTivE написа:
Аз лично смятам, че тези молове няма да просъществуват дълго заради надутите цени, икономическата обстановка страната и големите си консумативи.
Кво и е на икономическата обстановка?

Профил ICQ Skype
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com