Наистина някои от Уии игрите са доста трудни, затова е смехотворно да бъдат наречени кежуъл заглавия. За такива като Wii Sports, Wii Music и Wii Fit - разбирам, но една такава игра излиза през година-две. Не оставяйте с впечатлението, че не ги харесвам - забавни са, подходящи за игра с приятели, но не представляват особено предизвикателство. Докато повечето останали са наистина сериозни геймки, особено Марио игрите. Например Super Mario Galaxy 2 ми отне доста време, за да я превъртя. Който е запознат с играта, вероятно ще каже същото. Дори г-н Ивелин Иванов го е
казал, само че за първата част, а, повярвайте ми, втората никак не ѝ отстъпва.
Има и други игри като Super Paper Mario, които изискват напрягане на мисълта, където много неща не са казани и трябва да си напрегнеш мозъка, за да разбереш какво да правиш, за разлика от повечето шутъри и тупалки, при които се върши само едно и също нещо до лудост, от което оглупяваш.
Аз съм и PC, и Wii-геймър и определено ми допада да съм повече вторият вид - просто игрите доставят много по-голямо удоволствие и имат много други добродетели. Nintendo наблягат много на музиката и, за разлика от някои компании, се грижат за феновете си, интересуват се от мнението им и ги уважават. Затова са и №1.
Да оставим за момент игрите настрана. Вие бихте ли си купили заглавие, чиито производители правят всичко с цел комерсиализация?