iddqd написа:
Предпочитъм сингълпеър РПГ понеже може да си го игареш спокойно да си четеш и да си слушаш диалози история, да разсъждаваш коя магия да научиш и да си игареш приятно и спокойно.
Ами то хората почнаха да обвиняват компаниите производители на ММО, че игрите им предоставят възможност да играеш като сингълплеър РПГ, съвсем спокойно и сам
. На мен пък ММО жанра ми харесва, защото предлага по нещо за доста голям диапазон от хора.
- едни с удоволствие загърбват реалния живот и дават всичко от себе си, за да изгриндят даден меч/брадва/пушка, с която автоматично егото им пораства.
- други просто отмарят - влизат, цъкат 1-2 часа, правят това онова, без да наблягат особено на прогреса в играта.
- някои играят заради икономическата страна на играта. Цъкат по аукционите, трейдърите, доставя им удоволствие това, че днес ingame сметката им е нарастнала със 1000 gold примерно.
- има хора, които в живота са добри, но в играта искат да са лоши - правят някакъв rougelike герой и започват да свалят напрежението от ежедневието, като колят други играчи
.
- такива, които използват играта като чат клиент
- такива, които искат да бъдат обичани - най-често играят хилъри/бъфери/танкове
.
- възможност както да си пълен кретен, така и да си в някакво приятно RP общество.
- ...
Мен лично най-много ме блазни това, че когато съм твърде смачкан от работа в комбинация с футбол/жени... мога да седна за 30 минути по хавлия и пак да се забавлявам с приятелите.
И най-важното - възможност днес да се любуваш на един аспект от гореспоменатите, а утре на съвсем друг.