Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Заглавие: Re: Скубанье и бръсненье
Публикувано на: 26 Мар 2010 10:43

Aмора написа:
creator, принципно не се прави само по време на сън или при епилептици. ЕЕГ регистрира електрическата активност на мозъка (отчита различните фази на съзнанието (алфа, бета, гама, тета...рем (парадоксален сън))). Не съм го правила нито на хамстер, нито на куче. ЕЕГ, кожно-галванична реакция, МЕГ, fMRI, eye-tracker--все интересни неща, които се използват в когнитивната психология при психофизиологични експерименти :)

Напомняш ми на Пирьова. :cry:

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 26 Мар 2010 11:58

Напълно случайно е, вярвай ми :) Имаше някакъв курс при нея, но аз карах при Мавлов (невроанатомия и неврофизиология).

В РЕМ активността е висока (когато човек сънува), иначе не е. Резки промени в графиката може да настъпят от мигане, стискане на челюстта, дори по-дълбоко вдишване, задържане на дъха. Лекарите най-често изследват със затворени очи (ако примерно по някаква не толкова сериозна причина те пратят на ЕЕГ). Вече при по-тежки неврологични състояния ти правят по-задълбочено ЕЕГ, но в най-общия случай просто гледат дали има нещо нередно по графиката (когато примерно ти кажат да не мислиш за нищо, а активността ти е супер висока, въпреки че ти не мислиш за нищо). Изчерпахме ли го ЕЕГ-то или да приготвям графиките? :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 26 Мар 2010 12:56

High_voltage написа:
Мисля, че с радост бих се лишил от това някоя да ми прави свирки, стига да не ми се налага да се бръсна.
:shock: :shock: Ти кво каза...

Профил ICQ Skype

Аватар
В момента играе: на сигурно...
Публикувано на: 26 Мар 2010 13:18

Wannabe написа:
High_voltage написа:
Мисля, че с радост бих се лишил от това някоя да ми прави свирки, стига да не ми се налага да се бръсна.
:shock: :shock: Ти кво каза...

Бе и аз не мога това малко да го проумея още...

Все агенти сме!

Профил ICQ Skype WWW

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 26 Мар 2010 13:50

High_voltage написа:
:confused: :i_eek:

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 26 Мар 2010 19:17

фейлна, ама нищо, случва се на всеки.

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
Публикувано на: 26 Мар 2010 19:19

Aмора написа:
Напълно случайно е, вярвай ми :) Имаше някакъв курс при нея, но аз карах при Мавлов (невроанатомия и неврофизиология).

Аз съжалих, че не записах при Мавлов, щото курса "невробиологични основи на поведението" при Пирьова ми беше първия сблъсък с ужаса. Минах го де...с 3.

High_voltage написа:

Никога не са ти правили свирка, нали? :roll:

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 26 Мар 2010 19:22

The.Rampage.Rado написа:
zipo, миля не ти е било трудно...

Поне като храниш някой, че е тъп, го напиши правилно.

@Greator - не бих тръгнал да разказвам за това във форуми (още повече в този). ;) Иначе това ми беше смешно и на мен, понеже няма как да не мислиш за нищо.

Профил ICQ Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 26 Мар 2010 20:09

Ами да ти кажа при Мавлов изобщо не се минава лесно. Трябва ти поне 5.50 текуща, за да те освободи. Аз при него се скъсах от учене и пак не успях да се освободя, но най-накрая на изпита направо избухнах, 6- като не пропусна да ми напише и минуса в книжката :lol: А въпросите на изпита бяха супер приятни, само 6 отворени въпроса, на пръв прочит са супер конкретни, но като започнеш да пишеш осъзнаваш, че трябва да говориш за още 5 неща, за да си напишеш както трябва. С една дума си те изпитва на всичко, което ти е предал :lol: Но е много готин дядо, обяснява много добре, винаги в началото на лекцията прави нещо като преговор от предната, а ако остане време обяснява патология, болести свързани с това, което сме взели текущата лекция. Много е интересно, най-малкото ти обогатява общата култура. Иначе невроанатомията и неврофизиологията са си супер яки, лошото е, че сега по невропсихология тези знания не ми влизат много много с употреба :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 26 Мар 2010 22:13

Aмора написа:
Ами да ти кажа при Мавлов изобщо не се минава лесно. Трябва ти поне 5.50 текуща, за да те освободи. Аз при него се скъсах от учене и пак не успях да се освободя, но най-накрая на изпита направо избухнах, 6- като не пропусна да ми напише и минуса в книжката :lol: А въпросите на изпита бяха супер приятни, само 6 отворени въпроса, на пръв прочит са супер конкретни, но като започнеш да пишеш осъзнаваш, че трябва да говориш за още 5 неща, за да си напишеш както трябва. С една дума си те изпитва на всичко, което ти е предал :lol: Но е много готин дядо, обяснява много добре, винаги в началото на лекцията прави нещо като преговор от предната, а ако остане време обяснява патология, болести свързани с това, което сме взели текущата лекция. Много е интересно, най-малкото ти обогатява общата култура. Иначе невроанатомията и неврофизиологията са си супер яки, лошото е, че сега по невропсихология тези знания не ми влизат много много с употреба :lol:
Не, че нещо... ма си офф на темата... :banli: :D

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 26 Мар 2010 22:55

High_voltage написа:
Мисля, че с радост бих се лишил от това някоя да ми прави свирки, стига да не ми се налага да се бръсна. Най-много да направя няколко груби кастрения с ножицата, с което да скъся космите, но не и бръснене.

:hate:

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Цар
Аватар
В момента играе: с чурка
Публикувано на: 27 Мар 2010 11:52

Машинките имат един предпазител, който се регулира и така можеш да си направиш интимна прическа, защо са ти ножици, Едуард? :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Мар 2010 13:39

The.Rampage.Rado написа:
Не, че нещо... ма си офф на темата... :banli: :D

Гадно ли трябваше да ми стане? :lol: Шегувам се, знам, но трябваше да му отговоря, аз съм културен човек! :smash:

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
Публикувано на: 27 Мар 2010 22:22

High_voltage написа:
Проницателен си. Не са. :D

Значи някой ден искрено, от сърце и с цялото си същество ще съжалиш за тукашното си изказване. :roll:

Профил ICQ

Публикувано на: 27 Мар 2010 22:35

Ouroborus написа:
На мен големият ми братовчед веднъж ми направи свирка.

Ти за т'ва ли си такова гейче :lol: . По темата само мишници и патока... мислил съм си за краката щот са наистина много космите и летото много жега ма се отказах :lol:

а.к.а State of mind
a.k.a Jamaican Herbman

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com