Честно казано те съветвам да погледнеш темата във форума на hardwarebg. Там има огромна тема за всякакви части и си струва също да погледнеш. Също те съветвам да погледнеш тестовете в Tom's hardware, само да поназнайваш език. Иначе аз още не съм допрял до нов монитор, но съвета ми е дай повечко пари за нещо по-качествено с по-голяма гаранция, ако можеш да го видиш реално преди да го вземеш най-добре. Също си прецини дали имаш достатъчно място за огромен монитор. Също щом го искаш и за 3D ще трябват по-специални модели мисля, не всички стават за това. Също трябва да помислиш и дали искаш широкоекранен или "квадратен" монитор. За мен широкоекранните са твърде неудобни, особено за игри защото ще ти намаляват видимата зона. Друг е въпроса че на 21" ++ то и така ще си е много. Може и да погледнеш и сайта на Nvidia дали не предлагат някакви специални модели към очилата. Другото е вече четене яко на тестове и късмет
Във всеки случей парите ще са доста незнам с колко разполагаш. Нормалните цени са са LG, Samsung ~ 500 лв или по-скъпите вече отиващи и минаващи 1000 като EIZO. Препоръчвам ти из тези марки да погледнеш.