Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: League of Legends
Заглавие: Re: "Дарете надежда на децата от Хаити!"
Публикувано на: 04 Фев 2010 07:23

+1 за Der Meister.

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: опаааааа
Публикувано на: 04 Фев 2010 14:39

Пари никога не са излишни.Аз имам план за безплатна обиколко на България :Д

Профил Skype

Футболен разбирач
Аватар
В момента играе: Football Manager 2007
Pro Evolution Soccer 2013
Публикувано на: 04 Фев 2010 19:05

Vermic написа:
Пари никога не са излишни.Аз имам план за безплатна обиколко на България :Д

Ти си просто тъп :disbelf:

Иначе подкрепям Зипчо-Алмито много умува, пък в крайна сметка нищо не казва. И освен това сте ебаси и расистите-"ония цигани"...
Друго, Алми, ти май не се интересуваш особено от благотворителност-отде реши, че няма организации за българските деца?! А като ти е толкова зер-ми дарявай бе, кой те спира?!
Аман от псевдоакъл!

Профил

Аватар
Публикувано на: 04 Фев 2010 19:05

Dexter кво се мъчиш да пишеш като никой не ти гледа в кенефа.

Профил Skype

Футболен разбирач
Аватар
В момента играе: Football Manager 2007
Pro Evolution Soccer 2013
Публикувано на: 04 Фев 2010 19:06

Vermic написа:
Dexter кво се мъчиш да пишеш като никой не ти гледа в кенефа.

Бе млъкни и ти бе, хралупо!

Профил

Аватар
Публикувано на: 04 Фев 2010 20:00

Dexter написа:
Бе млъкни и ти бе, хралупо!

Стига си се напъвал бе кенеф.

Профил Skype

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 04 Фев 2010 20:32

Цитат:
А аз пък не виждам причина защо не пратиш 2 смс-а - и аз българските деца, и за хаитянските.

'Щото в такъв случай ще пратя два за българските деца.
Да бе, тъпак съм, разбираш ли, шибан националист и закоравял малоумник, който не разбира, че света трябва да се стреми към глобализация.

Има нещо друго, което се нарича национално самосъзнание. Ако се чувстваш преди всичко гражданин на света и за теб Хаити и България стоят на равни начала - давай, окей.

Аз обаче живея в България.

Цитат:
На мен и българските деца и хаитянските деца са ми еднакво чужди, тъй като не ги познавам лично.

В такъв случай - една хипотетична ситуация, в която ти и едно негърче изпадате в смъртна опастност, а аз имам шанса да спася само един от двама ви - ще ме разбереш, ако спася него, нали? И ти също не си ми никакъв, така че трябва да си ми през оная работа точно толкова, колкото и то. Това се опитваш да ми кажеш в момента, нали го осъзнаваш?

П.П.
Наистина, не мога да разбера сериозно ли смяташ сравнението за САЩ, които подпомагат България, за адекватно? Ще гледаме себе си я, като сме почти на дъното... За Хаити ще се погрижат страните, които могат и на които няма да им коства нищо.

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 04 Фев 2010 22:15

Моридин написа:
Не виждам причина да пратя и един sms за тази кампания, след като мога да даря същите тези пари на български деца.

Има един доста силен фактор, който гнусно си пропуснал. Хаити е в несравнимо по-лошо положение от България. Както и техните деца.
Веднага мога да ти посоча примерната причина, че говорим за страна с 500к жертви, останала без задоволени основни хигиенични, медицински и социални нужди. Няма човек, който да няма починал роднина. Няма човек, който да не е минавал покрай руини и да се е насирал от страх, че под тях има още живи хора и никой не може да ги извади. Няма и човек, който е трябвало да разчиства руините и да не е умирал от страх, че под поредното парче мазилка ще изскочи безжизнена, премазана детска ръчичка. Ако има българско дете, станало свидетел как родителите му изчезват под рутещи се стени и никога повече не ги вижда, ще помогна първо на него, после на хаитянче. Всичко останало е въпрос на нужда, не на националност. Защото си представи София да беше Порт-о-пренс, твоето дете да беше осиротяло поради такова ужасяващо природно бедствие, и някакво неосъзнато темерутче, недообмислило думите си да заобяснява как по-скоро ще помогне на заебаните от родителите си деца от собствената му нация, пред тези, без никакъв самостоятелен шанс за добър живот някъде от другия край на света.

Често съм съгласен с мненията, които изказваш, но този път ти сера на национализма.
Положението на България и Хаити не е равностойно, та да го уравняваш толкова наивно с глупави хипотетични примерчета като негър и бял в смъртна опасност.

Борещите се срещу глобализацията пикаят срещу вятъра. Не се правете на толкова компетентни, че ми писна от пуберчета доктуранти по политика, икономика, антропология и всичко останало.

Duke, а на теб директно да ти сера в устата. Не смея да ти пожелая да имаш нужда от дарителски смс-и. Не го желая на никого, въпреки че според изказването ти се показа като яко тъпо парче. Държавата с фиксиран бюджет поема много по-голяма тежест върху себе си с такива помощи, отколкото като се разпредели финансовото бреме върху населението. Прекалено си глупав, за да осъзнаеш това ли, какво?

Давайте да не даряваме, защото до крайната цел достига малко. Може да е малко, но стига до тях, което по дефиниция е по-добре от нищо, да ви еба и келеметата недорасли.

Профил ICQ

Публикувано на: 04 Фев 2010 23:04

Spoonkiller, сера ти на тъпата демагогия и лъхащата на смрад уста. Засега изпускам темата "Хаити" и на нея ще мина по-късно, за да коментирам това за дарителските есемеси в България и за българчета, нуждаещи се от помощ.
Благотворителността не е да пратиш есемес веднъж в годината (или няколко пъти), а да отделиш времето или пари за някоя кауза. Аз съм помагал и без есемеси, макар и да съм пращал от състрадание и бездействие на държавата. В родния ми град има дом за деца сираци - кога организирано от училище или от курса по-късно сме подпомагали я с храна, дрехи или техника, ходил съм и сам. Това Без да даваме ДДС на държава, проценти на мобилни оператори и с прозрачност - знаехме колко даваме и къде отиват. Ето това е благотворителност. Не лицемерно пращане на два лева, от които половината ще заминат у държавата като ДДС и у мобилния оператор.
За какви фиксирани бюджети ми говориш? Цялата държава не си върши работата като такава. А именно - да осигурява лечение. После се пръкват такива решения за взаимопомощ. Защо трябва противняка Първанов да рекламира купуване на техника в родилните домове? Къде е политиката за раждаемостта? Защо произволен мобилен оператор прави кампания за наводнение. Нали има цяло министерство? Защо някакъв кмет събира пари за деца на загинали полицаи? Нали има застраховки? В цялата работа не е ясно защо българите да се набутват с телефонни сметки, а държавата не си поеме функциите. За какви шибани фиксирани бюджети ми говориш - трябва просто нормално функционираща държава! До там стигнахме, че докато властимащите си въртят далавери с фондове от ЕС, заменки тип "кон-кокошка", българинът слага розовите очила и праща есемеси. Ето това се нарича лицемерие.
Защо цените винаги се обявяват като еди колко си лева с ДДС? Защо и откъде накъде държавата ще взима ДДС на дарения!? Не е ли малко нагло, предвид факта, че не си мърда пръста да осигури сама необходимите суми, което е работата й, при положение, че всички доброволно или насила си плащаме здравните осигуровки и всички данъци и такси? Дреме ми на кура за мнението ти. И с този тон - вкъщи, не тук, анонимнико, нито ме познаваш, нито аз теб, за да ме съдиш.

Колкото до хаитяните - САЩ ще им помогне, ние трябва сами да се оправяме някак. Това обаче не става с бързи пръсти върху скъпия джиесем или като припкаме на концерти по площадите.

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
Публикувано на: 04 Фев 2010 23:30

Duke написа:
Spoonkiller, сера ти на тъпата демагогия и лъхащата на смрад уста. Засега изпускам темата "Хаити" и на нея ще мина по-късно, за да коментирам това за дарителските есемеси в България и за българчета, нуждаещи се от помощ.
Благотворителността не е да пратиш есемес веднъж в годината (или няколко пъти), а да отделиш времето или пари за някоя кауза. Аз съм помагал и без есемеси, макар и да съм пращал от състрадание и бездействие на държавата. В родния ми град има дом за деца сираци - кога организирано от училище или от курса по-късно сме подпомагали я с храна, дрехи или техника, ходил съм и сам. Това Без да даваме ДДС на държава, проценти на мобилни оператори и с прозрачност - знаехме колко даваме и къде отиват. Ето това е благотворителност. Не лицемерно пращане на два лева, от които половината ще заминат у държавата като ДДС и у мобилния оператор.
За какви фиксирани бюджети ми говориш? Цялата държава не си върши работата като такава. А именно - да осигурява лечение. После се пръкват такива решения за взаимопомощ. Защо трябва противняка Първанов да рекламира купуване на техника в родилните домове? Къде е политиката за раждаемостта? Защо произволен мобилен оператор прави кампания за наводнение. Нали има цяло министерство? Защо някакъв кмет събира пари за деца на загинали полицаи? Нали има застраховки? В цялата работа не е ясно защо българите да се набутват с телефонни сметки, а държавата не си поеме функциите. За какви шибани фиксирани бюджети ми говориш - трябва просто нормално функционираща държава! До там стигнахме, че докато властимащите си въртят далавери с фондове от ЕС, заменки тип "кон-кокошка", българинът слага розовите очила и праща есемеси. Ето това се нарича лицемерие.
Защо цените винаги се обявяват като еди колко си лева с ДДС? Защо и откъде накъде държавата ще взима ДДС на дарения!? Не е ли малко нагло, предвид факта, че не си мърда пръста да осигури сама необходимите суми, което е работата й, при положение, че всички доброволно или насила си плащаме здравните осигуровки и всички данъци и такси? Дреме ми на кура за мнението ти. И с този тон - вкъщи, не тук, анонимнико, нито ме познаваш, нито аз теб, за да ме съдиш.

Колкото до хаитяните - САЩ ще им помогне, ние трябва сами да се оправяме някак. Това обаче не става с бързи пръсти върху скъпия джиесем или като припкаме на концерти по площадите.

Съвършено ми е безразлично колко точно си способен да оплюеш лошата, гадна, скапана държава. Не ме ебе и инфантилния ти рев на неоправдано келеме. Евала, че вместо да пращаш смс-и намираш начин да помогнеш на децата в сиропиталищата. Що не литнеш до хаити да им раздадеш малко дрешки? Налей 10 литра вода от чешмата в Княжево, да не вземе случайно някой лев да отиде и във злите корпорации бутилиращи и продаващи минерална вода на ебати високите цени, и им я занеси, да имат какво да пият! Като не можеш или просто не искаш да отидеш до Хаити - прати смс да ти еба мамичката! Иде ми да си бия главата в стената вече от недоволни келеши като теб, злата държава и демоничните телефонни компании са те ограбили тебе. САЩ ше помогне достатъчно на Хаити, нали, ние можем да си чешем мъдете...
Ако ше ми пробутваш пенсионерски плач и вечно любимото псевдо мъченичество, щот' Хаити са зле, ама на тях поне има кой да им помогне, ама ние горките нямаме, та значи сме по-зле и от Хаити... не ми го пробутвай. Бутни си го сам. Отзад.

Профил ICQ

Публикувано на: 04 Фев 2010 23:45

Хабиш много нерви за глупости - пращай есемеси и си пий хапчетата редовно, майко Тереза, изглеждаш ми прекалено неуравновесен. Дано съвестта след глупостите, които сега изговори ти дадат покой, не че ме вълнува особено. Нямам лоши мисли за хората от Хаити, и се надявам дори и 5% от сумата приготвена за бедстващите, да стигне по някакъв начин. Това обаче не променя позициите ми в мнението, което ти набързо, прикрито с противния си гнусен и циничен език, опитваш да омаловажиш. Не ми пречат пращащите есемеси - нека пращат. Аз изказах моята позиция по въпроса. Дано след този катарзис успят да компенсират собствената си недъгавост и елементарност, липса на воля, пък нека съм грешен.

Профил

Аватар
Публикувано на: 04 Фев 2010 23:57

Децата с неизлечими овреждания и недъгавите да не се хабят пари за тях,само уейст.А децата на Хаити,заслужават да се пускат смси,но аз не мога,а и не ми е толкова зор.

Профил

Публикувано на: 05 Фев 2010 00:01

Това е държавна политика бе мой :!: Правителството подготвя план да умори първо старите и слабите, да пренасочи парите към циганите и добре охранени да асимилират и младите после :!:

Sturm написа:
къв ханс бе...

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
Публикувано на: 05 Фев 2010 00:02

Duke написа:
Хабиш много нерви за глупости - пращай есемеси и си пий хапчетата редовно, майко Тереза, изглеждаш ми прекалено неуравновесен. Дано съвестта след глупостите, които сега изговори ти дадат покой, не че ме вълнува особено. Нямам лоши мисли за хората от Хаити, и се надявам дори и 5% от сумата приготвена за бедствашите, да стигне по някакъв начин. Това обаче не променя позициите ми в мнението, което ти набързо, прикрито с противния си гнусен и циничен език, опитваш да омаловажиш. Не ми пречат пращащите есемеси - нека пращат. Аз изказах моята позиция по въпроса. Дано след този катарзис успят да компенсират собствената си недъгавост и елементарност, липса на воля, пък нека съм грешен.

Грешен не знам, ама си тъп на гъз. :lol:

Ако спора с теб имаше някаква стойност, нищо нямаше да омаловажа. Говорим за смс-и за Хаити, а ти ми се пенявиш срещу държавата и ми намесваш и политики за раждаемост. Глупав си, момче, колкото и да напъваш да усложниш максимално изказа си, само прозираш колко проблеми в развитието си имал.
Ще уважа обаче гениалността ти и ще те подканя като толкова радикално и уверено виждаш тази твоя глупава представа за "благотворителност", как освен смс-и може да се помогне? Представи си, че не говорим за социално слаби деца, а за болни такива? Дете, което има нужда от трансплантация в чужбина? По банков път? Сигурно. Простата и елементарна статистика сочи, че даренията достигнали крайния резултат са в пъти повече при проведена кампания за благотворителност. Виждам, че нямаш идея как стоят нещата. Нямаш идея и от политика.
Duke написа:
Цялата държава не си върши работата като такава. А именно - да осигурява лечение.
И аз на теб трябва да ти говоря като на интелигентен, компетентен човек ли, какво? Държавата е за лечение, мобилните оператори са терористи, смс даренията са зло... Готин, тъп си, ама не можеш и да го осъзнаеш.
http://viki.unique-bg.eu/
Помогни на това дете без да пратиш смс. Следя тази дарителска кампания отблизо, защото познавам сестрата на детето. Затова и съм запознат с начините, по които е възможно да работи тази система. А твоите знания са спекулативни и наивни, нямаш си идея за какво говориш, но си твърдо убеден в глупостите си. Давай, шефче, обясни ми гениалните си теории. Как става, като не с смс-и и концерти? Посъветвай ме как да помогна на момиченцето!

Профил ICQ

Публикувано на: 05 Фев 2010 00:24

Spoonkiller написа:

Грешен не знам, ама си тъп на гъз. :lol:

Отново ми замириса на чесън и престоял боб. Явно се имаш за много умен, като съдиш по коментари във форума колко съм тъп. :)

Дано има повече хора да помогнат на детето. Нормално е, щом няма помощ от държавата да се търси начин чрез такива кампании, но това, което описах горе (безсилието на държавата и порочната схема за подпомагане на нуждаещите се от гражданите) не е ли истина.

Цитат:
Цялата държава не си върши работата като такава. А именно - да осигурява лечение.

Цитираш, пък нищо не написа по същество. Само смрад.

Накратко, излиза че аз казвам, че държавата не си върши работата, а ти го илюстроваш с примери.

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
Публикувано на: 05 Фев 2010 00:44

Излиза, че отговаряш само на това, на което ти е удобно да отговориш, като брутално игнорираш същността на отправените ми към теб думи. Научи се, че можеш да пропуснеш да коментираш неприятни становища, но когато игнорираш въпрос, просто изглеждаш глупав.

Какво съществено да кажа за несъщественото твърдение, че работата на държавата била да осигурява лечение?

Да, нормално е да се правят такива кампании, заради което е нормална и тази за Хаити. И това, че неин организатор е хуманитарна организация като УНИЦЕФ поне за мен говори достатъчно, че мога да се доверя да пратя поне един смс, защото колкото и да отиде за услугата, пак не малка част ще достигне крайната си цел и ще помогне на някого. Докато плюенето срещу държавата и корпорациите...на никого не е помогнало.
Не оправдавам държавата. Но не оправдавам и оправдаващите се с нея.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 05 Фев 2010 17:41

Моридин написа:
'Щото в такъв случай ще пратя два за българските деца.
Да бе, тъпак съм, разбираш ли, шибан националист и закоравял малоумник, който не разбира, че света трябва да се стреми към глобализация.

Има нещо друго, което се нарича национално самосъзнание. Ако се чувстваш преди всичко гражданин на света и за теб Хаити и България стоят на равни начала - давай, окей.

Аз обаче живея в България.

Както каза Спуункилър вече, пропускаш малката подробност, че сме в пъти по-добре от Хаити. Това, че си с българско самосъзнание не означава да не помагаш и на други народи особено ако са по-зле от нас както е в случая.
Моридин написа:
Наистина, не мога да разбера сериозно ли смяташ сравнението за САЩ, които подпомагат България, за адекватно? Ще гледаме себе си я, като сме почти на дъното... За Хаити ще се погрижат страните, които могат и на които няма да им коства нищо.

Сравнението е напълно адекватно. Колкото САЩ са по-добре от нас, толкова и ние сме по-добре от Хаити. И не сме на никакво дъно, защото по груби сметки 80% от населението на Земята живее по-зле от нас. Това ако е дъно здраве му кажи. Омръзна ми всички да се оплакват колко зле е България. Омръзна ми всички да си търсят оправдания да не даряват. И да, за Хаити ще се погрижат страни, които могат и ние сме такава страна и няма да ни коства нищо. При положение, че имам дом, храна, дрехи и т.н. на мен нищо не ми коства да пратя 1 смс.

Профил Skype

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 05 Фев 2010 18:42

Съгласен съм с последните две мнения. В добавка ще кажа, че ми е все по-неприятно да пиша в този форум. И преди имаше спорове, но те поне бяха на някакви сериозни политически теми, където имаше място за дебат и среща на позициите. Разбирам да не пратиш СМС, като не искаш, но да тръгнеш да убеждаваш хората да НЕ даряват пари за район изпаднал в хуманитарна криза - що за ретард трябва да си наистина.
И не е само Алминатора ами явно и други от "сериозните" юзъри в този форум са на същото мнение. Като не искаш да помогнеш добре, но целенасочено да се опитваш чрез такива теми да възпрепятстваш събирането на средства за деца в бедстващ район от света... нямам думи.

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: Със самолетчета :)
Публикувано на: 06 Фев 2010 00:07

Абе, ей, простаци!!! Който иска прашта, който не иска - не!!! Умирайте!!! Нека мрът и няма да пращам, но не вярвам някой да ми обърне внимание... И все пак, лъжицо, мое ли да си толкова прост - ШИБАН НЮФЕГ, Дюка виж го че има регистрация от около една година повече, та той е олдфег, затова той е по-интелегентен и е прав във мижавото спорче което се опитваш да водиш... Нещастник!!!

Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn

а.к.а. Багериста

Профил

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 07 Фев 2010 15:44

Американски проекти, американски лайна, американски не-знам-какво-си, които помагат на България. Нещо много общо и пространно започнахте да говорите. Хуманно нек'во, мислите си. Майната ви.

Ще спрат ли американците изнасилване на деца в домовете? Ще могат ли тези дечица да получат елементарно човешко отношение някога? А храна? А някакво подобие на живот? Защо мислите, че BBC правиха филми за сиропиталището в Могилино? Защо опираме дотам, че британци да събират пари за нашите домове?

Като не сме дъното, защо за бога, се налага някой друг да се грижи за нашите деца?
Защо. Защото имаме ей такива като вас.

Spoonkiller-е, аз също твърде често стоя плътно зад твоята позиция, защото си силно правилен пич, но сега си еби майката и сери върху нея. Като налетиш с двеста в някоя тема по този начин, остро отстоявайки някаква позиция, бълвайки непредизвикана жлъч и изобщо превръщайки се във виртуалния еквивалент на току-що зареден догоре лайномет, нищо не правиш - те нещата ако бяха толкова прости и едностранчиви, наистина щеше да е прекрасно. Ама не са. Отчайващо е положението на децата в Хаити наистина, не бъркай, че не ми пука за това. Ако зависеше от мен, нямаше да има човек на тая земя, на когото да му се наложи да страда.
Само че и в България има такива на тяхното дереже, убеден съм, че го знаеш. Много по-малко са, да, но това няма значение, когато не им се обръща достатъчно внимание. Трябваше европейците да дойдат, за да се даде гласност на отчайващото положение в приютите ни за деца. Мен не ме интересува бройката. 500 000 или 100 - все тая, така или иначе мога да помогна с нещо адски нищожно. Искам поне да е отишло за българче.
Цитат:
някакво неосъзнато темерутче, недообмислило думите си да заобяснява как по-скоро ще помогне на заебаните от родителите си деца от собствената му нация, пред тези, без никакъв самостоятелен шанс за добър живот някъде от другия край на света.

Защото децата от собствената ми нация, тези от най-изпадналите български домове, имат ли по-голям шанс за добър живот или просто тяхната съдба не изглежда толкова драматична, че да я опишеш със силни апокалиптични слова, както ти е маниерът?
Стига вече. Масовостта на рекламната кампания за събиране на средства ще гарантира помощите за Хаити. Тези, които получаваме ние, от друга страна, са нищожни дори в сравнение с малките мащаби на нашия проблем и определно са недостатъчни.

Andrey358 написа:
Разбирам да не пратиш СМС, като не искаш, но да тръгнеш да убеждаваш хората да НЕ даряват пари за район изпаднал в хуманитарна криза - що за ретард трябва да си наистина.
И не е само Алминатора ами явно и други от "сериозните" юзъри в този форум са на същото мнение. Като не искаш да помогнеш добре, но целенасочено да се опитваш чрез такива теми да възпрепятстваш събирането на средства за деца в бедстващ район от света... нямам думи.

А ти що за идиот си наистина, ако смяташ, че тук някой се е обявил против даряването на пари за нуждаещите се? Целият спор се води около това как и на кого точно да бъдат дарени, а тия бръщолевения за целенасочено опитващите се да осуетят събирането на средства "сериозни" юзъри стоят твърде неадекватно дори за принципен неадекватник като теб, който, от неимоверно старание да бъде open-minded, винаги се е посирал мощно във възгледите си. Не се обявявам против даряването. Искам обаче да даравяме тук, а не навън.

И какво излиза в крайна сметка: САЩ и Великобритания ще се мъчат да ни отгледат децата, докато ние се набираме по клавиатурите да пращаме смс-и за Хаити, които така или иначе ще получат помощ. И...
Der Meister написа:
Не виждам за какво трябва да съпоставяме българските деца с хаитянските. Цял свят събирал пари за тях. Ами ако всеки така си каже като тебе какво ще стане, а?

Да. Всички ще измрат...
Как удобно пропусна обаче да посочиш, че в страните от този "цял свят" няма деца, които да живеят така.

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com