Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Помощ скрит дял на харда!!!
Публикувано на: 21 Яну 2010 15:46

Здравейте всички,
Предварително ме извинте за непросветеността, но не съм много напреднал. Значи наскоро си купих ASUS k50is-sx147l.По принцип ми казаха, че е с линукс, но аз не го стартирах въобще и викнах съседа да инсталираме win 7. Не знам какво е форматирал и какво не, но на следващия ден забелязах, че диска ми малее. По принцип диска ми е 250 ГБ , а в my computer имам "С"- 185ГБ. През computer manager-disc manager установих, че имам "C"- primary healthy partition /NTFS/-185 GB, primary healthy partition-39GB без буква и без система като кликна с десен бутон в/у нея ми дава само delete, и още един дял- unpartitioned space. Въпроса ми е как да направя вторият дял от 39ГБ /пък и третият от 9ГБ/ видим и потребим и когато сторя това през WIN ако ми се прецака уиндоуса и го преинсталирам, ще запазя ли инфото в/у този дял.
Предварително благодаря.

Профил

Аватар
Заглавие: Re: Помощ скрит дял на харда!!!
Публикувано на: 21 Яну 2010 16:24

Дай му буква и ще се оправи. А щом е нов може да се наложи и да го форматираш първо и после да го именуваш. Пробвай и кажи дали е станало.

Профил

Публикувано на: 21 Яну 2010 20:46

botlik3 написа:
Дай му буква и ще се оправи. А щом е нов може да се наложи и да го форматираш първо и после да го именуваш. Пробвай и кажи дали е станало.

Благодаря, но точно там е проблема,единствената опция, която ми дава е delete.От друга страна не ми се форматира и всичко наново-драйвери,програми и т.н.
Бих бил благодарен ако ми посочите някакво друго решение.

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Яну 2010 21:31

По принцип линукс си има собствени файлови таблици, които не могат да се прочетат от windows, затова първо трябва да изтриеш дяла, в който са заделени тези 39 gb-та и чак след това да избереш да направиш от мястото, което е вече освободено, нов partition. Ако се притесняваш от това какво има на това място - свали си един linux boot disk и пусни компютъра да се boot-не през него и разгледай.

Профил

Публикувано на: 22 Яну 2010 09:33

Sentry написа:
По принцип линукс си има собствени файлови таблици, които не могат да се прочетат от windows, затова първо трябва да изтриеш дяла, в който са заделени тези 39 gb-та и чак след това да избереш да направиш от мястото, което е вече освободено, нов partition. Ако се притесняваш от това какво има на това място - свали си един linux boot disk и пусни компютъра да се boot-не през него и разгледай.

Благодаря, имам линукс диск с компа.Довечера ще пробвам и ще пиша.А когато създам новия дял през window-са ако се прецака същия инфото на този дял ще се запази ли?
Още веднъж съжалявам за глупавите въпроси.

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Яну 2010 12:56

Ако затриеш linux-ския дял и после не успееш да направиш от него нов дял най-вероятно инфото ще се е затрило. Има си програми, с които можеш да опиташ да възстановиш информацията от затрития дял, но по принцип тая работа е мъка. С другия ти дял не мисля, че може да стане нещо лошо, особено ако я правиш тая работа под windows.

Профил

Публикувано на: 25 Яну 2010 15:11

Благодаря на всички /в случая 2ма човека/,които се опитаха да помогнат. Това с изтриването на дяла и създаването на нов работи. Като създадеш новия си го преименуваш,форматираш и готово.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com