Да живее България, капитализма и европеидната раса!
- Liberty
- В момента играе: League of Legends
- Обратна връзка:
Re: Да живее България, капитализма и европеидната раса!
Голяма част от изданията наистина се разпадат и са некачествени и това не е само от сега, ами общо взето винаги е било така 
http://www.divinitas-crew.com
Ghost reporting!
Ghost reporting!
-
Маце Борко
- В момента играе: Пойдохме нахуй
Andrey, само на мен ли ми се струва, че средната заплата на запад е по-голяма от тази тук, съответно за изпълнението на една длъжност тук и там получаваш различно възнаграждение? Да? За какво изобщо си говорим тогава?
Сега за англоезичните издания, които в едно 99% от случаите притежават:
1) По-качествена като материал корица
2) По-качествена като рисунък корица
3) По-качествена хартия
4) По-качествен печат (от всички английски книги, които съм прочел, вероятно съм открил не повече от 5 печатни грешки ОБЩО; в българските книги да не казвам число, че е леко фрустиращо)
5) Като цяло книжното тяло е по-качествено. Някой да е забелязал как всяка втора книга на Бард се разпада или, най-малкото, кориците и се разлепят?
6) Много по-адекватна цена спрямо доходите на читателите. Да не говорим, че в едно 40% от случаите ми е по-изгодно да си купя книжката в оригинал, 'щото е по-евтина.
Е, ще приемеш на доверие, че книгите, които аз съм си купил през последната година имат по-голяма средна цена, нали? Окей.http://img340.imageshack.us/i/yoyo024.jpg/
Това са книгите, които съм си купувал през последната година и половина и нито една от тях не струва повече от 12 лева, с изключение на "Златото на партията", която макар и малко еднообразна в един момент си заслужава всяка стотинка.
Книгите тук не са по-скъпи, просто ако някоя от тях струва 6-7 евро, респективно тук ще струва 10 лева.
Сега за англоезичните издания, които в едно 99% от случаите притежават:
1) По-качествена като материал корица
2) По-качествена като рисунък корица
3) По-качествена хартия
4) По-качествен печат (от всички английски книги, които съм прочел, вероятно съм открил не повече от 5 печатни грешки ОБЩО; в българските книги да не казвам число, че е леко фрустиращо)
5) Като цяло книжното тяло е по-качествено. Някой да е забелязал как всяка втора книга на Бард се разпада или, най-малкото, кориците и се разлепят?
6) Много по-адекватна цена спрямо доходите на читателите. Да не говорим, че в едно 40% от случаите ми е по-изгодно да си купя книжката в оригинал, 'щото е по-евтина.
"Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура,
но в същността си е комплексиран простак..."
- Алминатора
"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето
- Алминатора
- кримсънчето
-
The Grim Reaper
- Шефа на Кенефа
- В момента играе: на троянска чушка
- Обратна връзка:
И ти не само смяташ, но и гласно показваш, че за теб това е основната причина българите да предпочитат да работят в чужбина?Andrey358 написа: Истината обаче е, че в чужбина българите вярват, че само от тях си зависи дали
ще постигнат мечтите си и за това здравата запретват ръкави. У нас редовното оправдание е "Еми в България...".
Ти малоумен ли си бе, момче?
Очевидно си напълно икономически неадекватен, че явно не разполагаш и с основни логически познания, за да разбереш колко абсурдни глупости пишеш, така че няма да споря с теб въобще.
Премести ли сте темата към книгите. Хубаво. У нас върху книгите се прилага пълно ДДС, докато в почти целия ЕС е или намалено, или не се прилага въобще. ОБАЧЕ не налагаме ДДС върху хазарта (да, в последно време има промени), който е един не само ненужен, но и абсолютно вреден за националното развитие отрасъл. И после причината хората да емигрират била, че си въобразявали, че в чужбина ще си реализират мечтите, а тук само се оправдавали...
Евала Моридине за адекватното мнение.
a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК
-
The Grim Reaper
- Шефа на Кенефа
- В момента играе: на троянска чушка
- Обратна връзка:
Коя тази? ^^Dante написа:новата лесноразпадаща се книжка на Лукянено, издадена от Индофар, в оригинал от 500 страници - 15 лева, се продава на два тома с обща цена 26 лева.
a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК
- Алминатора``
Прочел съм всичките книги, на които бях дал снимка, някои дори са стояли отворени по 1 месец, защото не съм имал време да ги чета, всичките са на Бард и всичките, освен малко измачкани на места, са си същите, както когато ги купих.Някой да е забелязал как всяка втора книга на Бард се разпада или, най-малкото, кориците и се разлепят?
Просто не мога да си представя при какви условия и по какъв начин четеш тия книги, че се разпадат.
Естествено, че ще е по-евтина, защото има повече хора, които да я купят, следователно и издателствата могат да намалят цената.Освен това в българското издание влиза и превод.6) Много по-адекватна цена спрямо доходите на читателите. Да не говорим, че в едно 40% от случаите ми е по-изгодно да си купя книжката в оригинал, 'щото е по-евтина.
Все агенти сме.
- R@Z0R
- В момента играе: квото тръгва на лаптопа
- Обратна връзка:
Присъединявам се към Алми с въпроса за условията, в които ги четете тези книги, че чак да се разпаднат.
Една от посочените, "Седемте смъртоносни чудеса", я имам от кажи-речи когато излезе на български - 2, максимум 3 години. Изчел съм я 5 пъти. Нито корицата се е отлепила, нито страници са се късали...освен, че изглежда леко поизносена, не се е променила от деня, в който я купих.
Ами гледайте на какви условия оставяте четивото, гледайте и как четете. Пазете си книгите.
Ами гледайте на какви условия оставяте четивото, гледайте и как четете. Пазете си книгите.
The Past is like a broken mirror - you try to put it back together, cut yourslef with a piece. Your reflection changes. And you change with it.
-
Маце Борко
Вие обаче намерихте за какво да се хванете, а?
У лево, ей.
Никъде не съм посочил, че АЗ си преебавам книгите
Ще си говорим пак, когато ми кажете, че всяка една ваша книга минава през опаковане в подвързия, специална допълнителна сгъвка с цел да се избегне разлепяне в основата, където се срещат корица и страници, а при по-дебелите томове - ъгъл на разтваряне не по-голям от 100 градуса и внимателно поддържане на книгата в процеса на прелистване, за да не се получи усукване в гърба, което също води до кофти последици при по-нататъшни препрочитания.
Добавяме и това, че всеки непосветен, на когото заема книга, бива обучаван в продължение на пет минути как да се грижи за по-ценните ми такива и получаваме нещо, което трябваше да изтъкна в името на безумно несъстоятелните и несвързани с темата на спора забележки, дето ми ги отправяте.
И, подемайки отново офанзива срещу тия от Бард, ще подчертая, че практиката им да издават лайняни като тяло книги е сравнително нова. Съпоставка между дебел 1100 страници том на Колелото на Времето, издаден през 1999 година (цена тогава 13,50), и такъв, дебел 700 страници, издаден през 2006 (цена тогава 14,99; в момента 19,99), се състои в това, че първият е четен от 6 (шестима) различни човека и резултатът е лека захабеност и подбелване на кориците. При вторият, четен в същите условия от 2 (двама) от тези хора, имаме счупено на две гръбче и полуразпадаща се книжка. Що?
Ми щото Бард започнаха да заменят еластичните си и сравнително меки корици с някакъв твърд и неиздръжлив картон, който преебава всичко. С уточнението, че става въпрос за обикновените им издания под 20 лева; тези над, макар и с ебати високата цена, са силно прилични.
И още нещо - пийте червено вино. Приятно и полезно е... особено първото.
П.П.
За нито едно от английските издания, които притежавам, не съм полагал каквито и да било от необходимите за българските книги грижи. И са в безупречно състояние. Купувайте българското, а... хахаха.
У лево, ей.
Никъде не съм посочил, че АЗ си преебавам книгите
Ще си говорим пак, когато ми кажете, че всяка една ваша книга минава през опаковане в подвързия, специална допълнителна сгъвка с цел да се избегне разлепяне в основата, където се срещат корица и страници, а при по-дебелите томове - ъгъл на разтваряне не по-голям от 100 градуса и внимателно поддържане на книгата в процеса на прелистване, за да не се получи усукване в гърба, което също води до кофти последици при по-нататъшни препрочитания.
Добавяме и това, че всеки непосветен, на когото заема книга, бива обучаван в продължение на пет минути как да се грижи за по-ценните ми такива и получаваме нещо, което трябваше да изтъкна в името на безумно несъстоятелните и несвързани с темата на спора забележки, дето ми ги отправяте.
И, подемайки отново офанзива срещу тия от Бард, ще подчертая, че практиката им да издават лайняни като тяло книги е сравнително нова. Съпоставка между дебел 1100 страници том на Колелото на Времето, издаден през 1999 година (цена тогава 13,50), и такъв, дебел 700 страници, издаден през 2006 (цена тогава 14,99; в момента 19,99), се състои в това, че първият е четен от 6 (шестима) различни човека и резултатът е лека захабеност и подбелване на кориците. При вторият, четен в същите условия от 2 (двама) от тези хора, имаме счупено на две гръбче и полуразпадаща се книжка. Що?
Ми щото Бард започнаха да заменят еластичните си и сравнително меки корици с някакъв твърд и неиздръжлив картон, който преебава всичко. С уточнението, че става въпрос за обикновените им издания под 20 лева; тези над, макар и с ебати високата цена, са силно прилични.
И още нещо - пийте червено вино. Приятно и полезно е... особено първото.
П.П.
За нито едно от английските издания, които притежавам, не съм полагал каквито и да било от необходимите за българските книги грижи. И са в безупречно състояние. Купувайте българското, а... хахаха.
- Алминатора
- кримсънчето
- Алминатора
- кримсънчето
-
Маце Борко
Е къ че го прочетеш, кажи ми, като си разфокусиран на макс и две не видиш, ше ви еба у пияндурниците, дека се зехте...
Бегай тресни едно и за мене и се не занимавай с глупости
Iron Maiden - Can I play with madness
Бегай тресни едно и за мене и се не занимавай с глупости
- Алминатора
- кримсънчето
- Алминатора
- кримсънчето
-
{SuPa-1337-Killa}
- Псевдо рейцър
- В момента играе: Всичко без аниме игри
ко ви пука за др ле то на тебе да ти е хубаво ако не е почвай да се оплакваш 
Drecher написа:От Чернобил съм, единственият регистриран гражданин. Дръжа една баржа на брега на река Припят и я отдавам на безделници като теб. Цената за една нощувка е 2 бутилки водка и 5 минути да си удряш чатала с тухла.
- shub niggurat
- Обратна връзка:
Бако чей да видиш снимките тука да разбереш за що иде реч... макята си а ебало.Моридин написа:Е къ че го прочетеш, кажи ми, като си разфокусиран на макс и две не видиш, ше ви еба у пияндурниците, дека се зехте...
Бегай тресни едно и за мене и се не занимавай с глупости![]()
джумерки
-
Мr.Anderson
Е да де ,защо като са в чужбина се чупят от труд ,а тук бачкат колкото да преживеят !?Въпросът е в мотивацията и перспективата за успех - там я има ,тук не !Моридин написа:Това е просто невярно. С един брой усилия навън можеш да постигнеш повече, защото вече има подходяща почва, която да ги възнагради. Тук има два варианта - или тръгваш по пътя на далаверата, или се чупиш от труд, за да успееш.Истината е, че ако българите полагаха същите усилия и подхождаха със същия ентусиазъм към делата си тук в България, както го правят когато са в чужбина резултатите щяха да са почти толкова добри, ако не и повече.
П.П.
Между другото, Изход го каза много добре това за книгите. Изобщо не беше далеч времето (5-6 години), когато средната цена на един роман беше ПОД десет лева. Сега тя е НАД 15![]()
Не знам какво става, но с тези цени българските книгоиздатели не само, че не допринасят за усилването на читателския интерес, а направо го унищожават чрез някакъв зверски финансов геноцид.
Do you know what "nemesis" means? A righteous infliction of retribution manifested by an appropriate agent. Personified in this case by an 'orrible cunt... me.
Сложна е ситуацията според мен От една страна няма условия, за да надскочиш посредствеността и сивотата в България, пък ако успееш - не се задържаш и изпадаш.
Това е и проблемът. Посредствените и тези, които нямат смелост, барат меча, а който е умен, дори не толкова, но смел - успява и рано или късно осъзнава, че някъде другаде и малкото, което може и знае ще бъде по-добре оценено. То затова не само умните избягаха.
Това е и проблемът. Посредствените и тези, които нямат смелост, барат меча, а който е умен, дори не толкова, но смел - успява и рано или късно осъзнава, че някъде другаде и малкото, което може и знае ще бъде по-добре оценено. То затова не само умните избягаха.
- Liberty
- В момента играе: League of Legends
- Обратна връзка:
Казвам и явно показвам, че според мен това е причината българите да преуспяват в чужбина. Тъй като аз самия съм имал шанса да работя известно време зад граница с други българи имам наблюдения по въпроса, така че не си говоря празни приказки. И ако обичаш се обоснови по-ясно с кое от казаното от мен не си съгласен и защо, а ако не ти се влиза в спорове "въобще", по-добре си задръж мнението за себе си.Spoonkiller написа:И ти не само смяташ, но и гласно показваш, че за теб това е основната причина българите да предпочитат да работят в чужбина?Andrey358 написа: Истината обаче е, че в чужбина българите вярват, че само от тях си зависи дали
ще постигнат мечтите си и за това здравата запретват ръкави. У нас редовното оправдание е "Еми в България...".![]()
Ти малоумен ли си бе, момче?
Очевидно си напълно икономически неадекватен, че явно не разполагаш и с основни логически познания, за да разбереш колко абсурдни глупости пишеш, така че няма да споря с теб въобще.
http://www.divinitas-crew.com
Ghost reporting!
Ghost reporting!