Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: Mabinogi EU
Заглавие: Да не би да имам вирус?
Публикувано на: 24 Дек 2009 22:34

Откакто си сменях антивирусните програми ми се появи проблем. Интернет връзката спира когато си поиска и повече не се връща. Когато отида в мрежовите връзки, от там изключа връзката и пак я включа се оправя. Ако и това не подейства се оправя при рестарт. Също така компютъра е станал много бавен: отнема много време да отвори Firefox и My computer, често и самия браузър става бавен. Когато погледна процесите и ги сортирам то използвана памет на първо място е "System" с винаги фиксирани 85500 K. Много от процесите не знам за какво са, но повечето са с потребителско име SYSTEM и не ща да ги барам. Помня че имаше навин да се видят всички процеси които се стартират с Windows, но забравих как ставаше (нещо с "Run" опцията от стартовото меню). Когато рестартирах компютъра за последно му отне много време (повече от 5 минути) и го рестартирах от копчето. Трябва ли да го нося на ремонт/реинстал/формат или може да се направи нещо?
Също да питам да ми препоръчате антивирусна. И преди питах във този форум, но не получих подходящ отговор (аз казвам че търся безплатна, а вие отговаряте с Нортън). Кой е по-добрият вариант: безплатна, за която съм сигурен че няма вируси в нея защото съм я изтеглил от официалния сайт, но почти не пази или платена, която се приема че е по-добра, но като е кракната не съм сигурен дали няма вирус в самата нея или че не е с остаряла база данни.
Благодаря че изчетохте "краткия" ми пост.

edit: Пробната версия на AVG Internet Security не засича нищо. Това са ми процесите в момента (по принцип използвам Opera, но за да сканира пандата иска Firefox) http://img109.imageshack.us/img109/8799 ... 242305.png

Профил Skype

Аватар
Заглавие: Re: Да не би да имам вирус?
Публикувано на: 24 Дек 2009 23:39

Ми смени си паролата за нета, некой мое да ти я е тафирал.

Аз използвам Avast Proffesional (антивиросна е това). :)

Профил

Аватар
Публикувано на: 24 Дек 2009 23:45

Парола за интернет, к'во е т'ва животно? Нета не ми е уайърлес, някой е 'зел да реже кабелите, за да си присвои нет ли?
Знам че Avast е антивирусна, ама питам дали е по-добре да съм с безплатна или с кракната.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 27 Дек 2009 00:41

Свали си malwarebytes за да се увериш че няма вредители.Ако няма направи систем ресторе от дата когато нета не е прекъсвал имах случай при ХП хоме едитион със същите проблеми и се оказа че някой от системните упдейте прават проблем... трябваше да ги спра..

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 28 Дек 2009 15:36

Бях сканирал компа с някаква панда от интернет и ми намери 13 зарази, ама моята AVG Internet Security не ги намира. А проблема с интернета изчезна нещо от само себе си.

edit: Може да забравите за последното ми твърдение.

Профил Skype

Публикувано на: 01 Яну 2010 22:32

Виж някоя вечер по терасите ако някъде свети монитор или нещо от сорта някой прай трампа да знаеш D:

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com