Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: Fallout Van Buren
Заглавие: Българския Fallout
Публикувано на: 22 Дек 2009 06:43

Този епизод на Отечествен фронт днеска ми направи впечатление.

http://vbox7.com/play:fa23b410

Знам че това не им е първия път показвайки мизерията в страната, но ми е интересно как някои хора могат да живеят така? Аз немога да си представа даже как тези хора оцеляват зимата.
Гледайки как и каде живеят просто ми ми напомня на апокалиптичен свят като във Fallout :?

"Може ли да си нормален след като живееш в ненормален свят ?"

Профил

Аватар
В момента играе: Игрътъ
Заглавие: Re: Българския Fallout
Публикувано на: 22 Дек 2009 06:51

Трябва още едно нещо, за да се превърне във Fallout, а именно - да се хвърли ядрена бомба ;]

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Дек 2009 07:33

Човече сам виждаш каде живеят :? Там изглежда, че са падали не една а две ядрени бомби :?

Профил

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 22 Дек 2009 09:22

Най-дразнещото в целия иначе не лош филм бе личността на Карбовски, който се прави на интересен, изобщо не е на ниво, не е безпристрастен и през цялото време се опитва да внуши, че жителите на блок 20 са си виновни. Което разбирасе донякъде е така, но изобщо не е най-същественото в тази житейска картина. И чета коментарите по-надолу:

Цитат:
da im eba maikata i qmbolski cigani da eba da kisnat tam v mizeriqta ...tam im e mqstoto sami sa si vinovni

Хора които totaly missing the point.

В крайна сметка, лесно е да кажеш, че циганите са си виновни, но я си представи че си роден в такава среда. Някак си не е толкова лесно изведнъж да се образоваш, да си промениш цялото поведение и да заживееш нормално. В целия репортаж, както и в повечето коментари изцяло липсва момента на състраданието към тези хора, което ни прави човеци все пак?

Нека се замислим, че тези трима травестити всъщност заслужават уважение, защото са направили всичко което е по силите им и успяват с труда си да изхранват семейства от по 9 човека.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 22 Дек 2009 09:34

Живота е прекалено кратък, че да ви ебе за другите ;)

Brenda, LaTisha, Linda, Felicia, Dawn, LeShaun, Ines, and Alicia, Teresa, Monica, Sharron, Nicki, Lisa, Veronica, Karen, Vicky, Cookies, Tonya, Diane, Lori and Carla, Marina, Selena, Katrina, Sabrina, About three Kim's, LaToya, and Tina, Shelley...

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Дек 2009 15:18

Ей, вече има такава тема!
Казва се "Цигани-травестити край Ямбол"!
Иначе да, циганите са си виновни. Човешки същества били, но предпочитат да откраднат пред това да работят (като краденето понякога е дори по-трудния вариант)
Ех, Хитлер не е трябвало да ги подминава тия!
Само смърт би прекъснала този лош ген!

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Дек 2009 15:25

Явно вие пропускате момента, в който общината им е подарила блок. Тпест вместо циганите да живеят на катун (в палатки) край града, те им дават цивилизовата сграда. Обаче не можеш да "интегрираш" някого само с привилегии, тези хора си носят номадския мантелитет, дори да са в палат. А опитите на държавата да им помогне (на циганите като цяло) ги е превърнало в паразити. "Кой е виновен, че няма ток?" "Не знам.", никоя нормална институция/компания не ми си одрязала безпричино абонатите/клиентите. Например Столипиново имат стотици хиляди левове неплатени задължения, които ДПС (и не само) на всички избори обещават да покрият, естествено не го правя. Резултат циганите/жителите в/на Столипиново се оплакват с "Държавата, държавата. Ние нямаме пари". А за хероин имат. Статистиката показва, че почти 90% от хората там са наркозависими. Като за всичко са си виновни хората, защото ние сме държавата, а не някакви извънземни и караконджули.

Лично мнение.

ЕДИТ: Комунисте, той ги е почнала, ама са го прекъснали...

Профил

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 22 Дек 2009 15:44

http://www.youtube.com/watch?v=AnB7Mvz4pAE

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Дек 2009 18:08

Andrey358 написа:
Най-дразнещото в целия иначе не лош филм бе личността на Карбовски, който се прави на интересен, изобщо не е на ниво, не е безпристрастен и през цялото време се опитва да внуши, че жителите на блок 20 са си виновни. Което разбирасе донякъде е така, но изобщо не е най-същественото в тази житейска картина...

Ти гледал-недогледал се обаждаш.Виж края - там най-ясно Карбовски ти казва на чист български, че освен циганите виновно е и цялото общество през последните 20 години.

Профил

Аватар
В момента играе: опаааааа
Публикувано на: 22 Дек 2009 19:07

Само смърт за мръсните мангали!Само да крадат и лъжат знаят!

Профил Skype

Публикувано на: 23 Дек 2009 00:08

:D :D :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 23 Дек 2009 08:13

zonda написа:
Vermic написа:
Само да крадат и лъжат знаят!

Инвестирали са всичките skill points в lockpick/speech [kekeke]

Respec им е нужен.

Профил

Аватар
Публикувано на: 23 Дек 2009 09:01

Demon__Hunter написа:
Andrey358 написа:
Най-дразнещото в целия иначе не лош филм бе личността на Карбовски, който се прави на интересен, изобщо не е на ниво, не е безпристрастен и през цялото време се опитва да внуши, че жителите на блок 20 са си виновни. Което разбирасе донякъде е така, но изобщо не е най-същественото в тази житейска картина...

Ти гледал-недогледал се обаждаш.Виж края - там най-ясно Карбовски ти казва на чист български, че освен циганите виновно е и цялото общество през последните 20 години.

Напротив гледах го цялото предаване. Знам, че го казва това накрая, но то е само за да си измие ръцете и да не мине за пълен расист. Иначе цялостното внушение да думите му повреме на предаването беше съвсем различно.

Профил ICQ

Публикувано на: 23 Дек 2009 09:35

Андрейчо ходи си в Хамериката. :wink: Карбовски няма кво да внушава,шибаните чернилки са си виновни за всичко ...абе кво да ти разправям е Билито ти го каза най-добре :)

Едит: А ти кво ше ми кажеш,че си на тяхна страна ли ? Карбовски бил расист? Ми как няма да е расист бе тва хора ли са или животни ? :roll: Деба и смешниците като ми заразправяте за това как всички са равни, а сами не си вярвате... Да ти изкочи някой мангал да се опитва да те краде ше те видиме колко ше ги обичаш и дали няма да си расист ...

а.к.а State of mind
a.k.a Jamaican Herbman

Профил

Аватар
В момента играе: опаааааа
Публикувано на: 24 Дек 2009 09:57

Да :Д

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 24 Дек 2009 11:57

Sick Boy написа:
Андрейчо ходи си в Хамериката. :wink: Карбовски няма кво да внушава,шибаните чернилки са си виновни за всичко ...абе кво да ти разправям е Билито ти го каза най-добре :)

Едит: А ти кво ше ми кажеш,че си на тяхна страна ли ? Карбовски бил расист? Ми как няма да е расист бе тва хора ли са или животни ? :roll: Деба и смешниците като ми заразправяте за това как всички са равни, а сами не си вярвате... Да ти изкочи някой мангал да се опитва да те краде ше те видиме колко ше ги обичаш и дали няма да си расист ...

Aко ми изкочи някой мангал да ме краде ще направя каквото е по силите ми за да се предпазя, а не защото съм расист. По същия начин бих се защитил, ако ме нападне някой българин. Освен това аз мога да не харесвам циганите и да го изказвам на глас, но аз не съм журналист в национална медия и е въпрос на личен морал, но не и задължение да съм безпристрастен и обективен. При Карбовски нещата стоят тъкмо обратното.

Второ, да хора са не са животни.

Трето тяхната логика е нямам пари за храна, ток и вода и за това крада. За да не умра аз и семейството ми от глад, студ и болести.

Твоята логика е аз нямам пари за музика, филми и игри и за това ги крада, като ги свалям от Замундата. Крада неща на стойност хиляди левове защото ми се играе, гледат ми се филми и ми се слуша музика. Правя го защото мога и е безнаказано.

Я се замисли малко, не съм от радетелите на борбата с пиратсвото :lol: но просто ти давам пример.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 24 Дек 2009 12:07

Андрейчо, не виждам по какъв начин вредя на другите като тегля нещо, което така или иначе няма да купя. Не преча по никакъв начин на никой, защото така или иначе производителят от мен пари няма да получи.
Обаче като откраднеш решетката на шахта примерно, 4-5 човека ще си счупят краката, 10 ще си навехнат по нещо, още толкова коли ще спукат гума, а после аз от своите данъци ще покрия парите за нова шахта (300 лева за изработка и монтиране, после продадена за 10 лева).
Примерът ти е неуместен.
Мотивите на циганите?
Семейство трябвало да хранят, горките. Защо раждат по 9-10 деца тогава? Защо увеличават човешкия боклук? Развалят гена на цела една страна. Защото, каквото и да си говорим, генът им е лош. И само смърт би могла да го прекъсне.
За няколко хиляди години циганите не са се интегрирали. И в следващите още толкова няма да го направят.
Защо не си намерят работа вместо да крадат? И е по-лесно, и е по-доходоносно, и положението в страната ще се оправи малко. Но не. Те предпочитат да откраднат. Краденето им носи по-голямо удовлетворение, а честно заработените пари не се признават в затвореното им общество.
Лош човешки материал. Нямам какво да добавя.

Профил

Аватар
Публикувано на: 24 Дек 2009 12:41

Добре бе. Всички на приказки можем да кажем "мразя и ще пребия всеки мангал" но стане ли време за това всеки се крие като мишок. Така е дори с (цитирам) "смелите" футболни запалянковци. Познавах една предимно голяма групичка от футболни запалянковци, която много ми се хвалеше, че видат ли цигани ще ги смажат от бои. Мина време и стана онази кавга когато 200 (или по малко бяха) цигани се разбонтуваха за причини, които непомня (даваха го по новините) и нашите (пак цитирам) "смели" футболни запалянковци НЕ ПОСМЯХА да излезат от хралупите си...

Къде ви е честа ?
Къде излетя тази "смелост" ?
Как ще застъпите хероичните ви разкази така ?

Слаба работа сте ей!

Профил

Аватар
Публикувано на: 24 Дек 2009 14:26

Ироничен комунист написа:
Андрейчо, не виждам по какъв начин вредя на другите като тегля нещо, което така или иначе няма да купя. Не преча по никакъв начин на никой, защото така или иначе производителят от мен пари няма да получи.
Обаче като откраднеш решетката на шахта примерно, 4-5 човека ще си счупят краката, 10 ще си навехнат по нещо, още толкова коли ще спукат гума, а после аз от своите данъци ще покрия парите за нова шахта (300 лева за изработка и монтиране, после продадена за 10 лева).
Примерът ти е неуместен.
Мотивите на циганите?
Семейство трябвало да хранят, горките. Защо раждат по 9-10 деца тогава? Защо увеличават човешкия боклук? Развалят гена на цела една страна. Защото, каквото и да си говорим, генът им е лош. И само смърт би могла да го прекъсне.
За няколко хиляди години циганите не са се интегрирали. И в следващите още толкова няма да го направят.
Защо не си намерят работа вместо да крадат? И е по-лесно, и е по-доходоносно, и положението в страната ще се оправи малко. Но не. Те предпочитат да откраднат. Краденето им носи по-голямо удовлетворение, а честно заработените пари не се признават в затвореното им общество.
Лош човешки материал. Нямам какво да добавя.

Aко се сметне целият софтуер + игрите + филмите + музиката които имаш на компютъра си със сигурност сумата ще е на стойност няколко хиляди лева. И това е съвсем уместен пример. Ако ти нямаш избора да крадеш със сигурност производителите ще получат от теб пари може би не за всичките, но поне за една част от нещата. Така, че не си с нищо по-различен от мангалът който краде кабели с тази разлика че въпросният човечец има 1000 пъти по-основателна причина да го направи ;)

Що се отнася до работата, много по-трудно е за един циганин да си намери такава и да го третират като нормален човек. А и сам виждаш в какви условия живеят, без образование и нищо.

Цитат:
Краденето им носи по-голямо удовлетворение, а честно заработените пари не се признават в затвореното им общество.

Казаното от теб намира опровержение в самият филм на Карбовски. Тримата цигани хранят семействата си като проституират. Една не лека съдба, но не крадат.

Профил ICQ

Публикувано на: 24 Дек 2009 14:37

Андрей и ти не си вярваш мой човек и то до толкова,че даже звучиш смешно. :wink: Вместо да ми се правиш на големия "анти" расист вземи и излезни на улицата и виж тези твои така тачени маймуни (то и маймуните са по-чисти от тях) какво правят...крадат,убиват,изнасилват,рушат. Аз с ръка на сърцето ти казвам мразя циганите. Това,че един на сто си изкарва честно хляба и се образовал примерно, и си се държи като нормално човешко същество не ми променя по никакъв начин мнението, защото просто другите 99 мангала правят точно обратното. А ти си един нещастен лицемер, който не може да ме убеди в обратното и докато ги има такива като тебе ше си търпиме мангалите да ни серат на главите, ше строят турците паметници в наща държава и обикновенния български гражданин ще се страхува от тези "хора".
А и не ми разправяй за шибаните траверси...просто си замълчи. Не може да ти каже колко е 7х6, но може да иска ебем ти колко хиляди лева и държавата да му помогне.

Пожелавам ти весели празници и да ти го набие някой мазен мангал в дупето понеже толкова ги защитаваш и обичаш. :)

а.к.а State of mind
a.k.a Jamaican Herbman

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com