Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: Дзверене в монитор.
Заглавие: Re: Готвенье и Яденье ( щото Пиеньето не може без тях ! )
Публикувано на: 25 Ное 2009 20:52

Трябва да помисля, знам някои доста готини рецепти, но нямам време да ги пиша. :/
И за да не съм съвсем офтопик, знаете ли някаква храна, която си върви с неразреден, долнопробен джин?

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 25 Ное 2009 21:11

Мене на джина и водката мезе не ми иде да ям никакво. Затуй винаги теа гадните алкохоли ги разреждам с некоя пикоч на Кока-Кола.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 26 Ное 2009 11:43

Яйца по Панагюрски (за 2 порции примерно).

В една тенджурка наполовина пълна с вода слагате мъъъничко оцет и оставяте да заври.
Сваляте я от котлона и внимателно чуквате 5-6 яйца, ама внимателно, да не стане мазало. Връщате я на котлона и след 5-6 минути са готови яйцата. Вадите ги с няква голяма лъжица с дупки, да се оттече водата, и в чинията ги заливате с кисело мляко и чесън (аз точно в този случай предпочитам пресен). Може и сирене, ама мене не ме дърви. Запържвате малко олио с червен пипер и ги поливате отгоре, сервирате си на вас и на пачата, палите свещите, хем ще сте романтичен, хем ще ви похвали на тъста, че сте и икономичен.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 26 Ное 2009 13:07

и аз много обичам да си правя говече и яйца по паннагюрски. Също и картофи пържа често, ама там не се изисква много мисъл. Обмислям правенето на шкембе чорба в скоро време :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 26 Ное 2009 14:59

Една салата от мене:
Маруля, краставици, яйца, кисело мляко, крутони, кашкавал, лимон и шунка/филе(въпреки че аз я предпочитам без месо).
Марулята и краставиците нарязвате на ивици, яйцето се вари хубаво, без да е рохко. След тва се настъргва заедно с кашкавала върху марята и краставиците, лъжица-2 кисело мляко отгоре. Крутоните отгоре. Месото също отива в микса, изтисквате лимона отгоре и ръсите шарена сол(тва ми отива на всяко едно ядене, само без ягодовите тартове). Супер освежаващата и бърза за приготвяне салатка. Страшно мн върви с пълнени путки!

И бутер руло с гняз:
Пакет многолистно тесто, кисели краставички, сирене, месо некво, доматено пюре, кашкавал.
Растилате многолистното тесто и режете квадрат от него. По средата на квадрата, по дължина( :o ) мажете с доматено пюре. Btw, оставяте по една чепска дебелина от краищата, за да не псувате после. Важно е да настроите уреда за мерене! Гарнирате с гнязта дето сте нарязали и с много шарена сол и кашкавал. Завивате го, без да го въртите като точилка(тука обяснението си ебава дроба) и притиската от 2та края дето е късо(решавам да приложа и схема). Дългото прегъване отива под самото руло, върху омазнена тава и се пече до златисто във фурна(in your face Кире!).

Преди сгъването:
/===========\
|==ГНЯЗТА===|
|==ГНЯЗТА===|
|==ГНЯЗТА===|
|==ГНЯЗТА===|
|==ГНЯЗТА===|
\===========/

След:

--------
======| Притискате на тиретата и | отива отдолу
======|
======|
======|
======|
======|
======|
--------

Тва беше сутрешната ми доза мисловна дейност!

Профил ICQ WWW

The King of Kings
Аватар
Публикувано на: 26 Ное 2009 17:20

Вчера за около час и нещо приготвих нещо страхотно за червено винце - точно според сезона. Приготовлението е повече от елементарно - трябва тефлонова тенджера, масло, олио, вино и подправки. Гъбките се нарязват и се запържват само в масло, а броколито се вари в отделен съд, като се остава да се задуши (в подсолена вода). След като станат готови гъбите се слагат зеленчуците (грах и зелен фасул консервирани) пак само в масло. След като се извадят и те се слага свински късчета от стек, като им се добавя олио, масло и вино. Когато и месото стане готово, предполага се, че и броколито вече се е сварило. Останалото е готова руска салата, хайвер и зелена салата. Като цяло не е аламинут и трябва да се щъка за час около печката, но определено си заслужава, а и остава за поне още две хапвания.

Принципно когато съм напълно свободен вечер и не ме мързи обичам да си готвя мусака, пиле с ориз или картофи, картофени кюфета и разни десерти. Напоследък обаче все по-често си приготвям от готово картофено пюре, защото става много бързо, лесно и вкусно. Избирайте от по-скъпите, защото евтините не са приятни на вкус. Аз си купувам от това: http://www.bella.bg/NR/rdonlyres/98EFD3 ... sik125.jpg и съм доволен. Изсипва се картофеното нишесте във вряла вода и се оставя да изстине, като се разбърква постоянно (на пакета си пише инструкции). Аз лично му добавям после 1 сурово разбъркано яйце, една голяма чаша прясно мляко (над 3%) и подправки и става перфе.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 26 Ное 2009 18:50

Бате... броколи и гъби :icq21:

Holy лютеница ftw

Профил ICQ WWW

Аватар
В момента играе: Игрътъ
Публикувано на: 26 Ное 2009 20:12

Т'ва Her Majesty's лютеница ли е :О

Профил

Аватар
Публикувано на: 26 Ное 2009 20:17

Не коя и да е лютеница. Тва е Лютеницата, дето беше ядена на една доста стара форумна среща :P

А тоя прозява на фона й е (облечения тоя път) Актив

Профил ICQ WWW

The King of Kings
Аватар
Публикувано на: 26 Ное 2009 20:29

Ехе, това преди колко години беше. Сещам се Попа как усърдно приканваше сервитьорката да сложи повечко праз в лютеницата :D

Профил ICQ

Публикувано на: 27 Ное 2009 00:00

Често си приготвям сандвичи с луканка от филия хляб и луканка. Филията сгъвам надве, а луканката нарязвам на по-дебели резенчета. Със сандвичите пия кафе.

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Ное 2009 10:22

Ти за кво живееш изобщо, аре смени си аватара.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 27 Ное 2009 10:38

я глейте тука :

http://www.bazillionpoints.com/?p=154

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 27 Ное 2009 21:26

деа мааму тъкмо се чудих наскоро как да си правя яйца по панагюрски и то ето...

аз общо взето пържа само картофи, мн обичам да си правя със сирене на фурна, както и някво месце с вода във фурната...мед

иначе спагети с разни мръвки също ми су отдават, ама мн дебелея от тях, и затва не ги правя често често

абе вие сладко не ядете ли??

Профил

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 27 Ное 2009 21:40

Яйце на плочка.

Най-често ми се получава при начален стадий на изготвяне на манждата "Пържени Яйца".

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Ное 2009 22:19

Айде и от мене едни лесни сиренки :)

Трябва да си вземете:

2 чаени чаши кисело мляко
2 чаени чаши настъргано сирене
4 чаени чаши брашно
2 чаени лъжички сода бикарбонат

Всичко това се слага в една купа/тенджера/каквото имате и се обърква. След това си ги оформяте по желание, ние ги правим на ивички или топчета, но не забравяйте да си намазните ръцете, че иначе залепва. После ги слагате в една тавичка, на която сте сложили малко олио/масло и сте го размазали по дъното. Понякога слагам и съвсем мъничко масло във всяка сиренка. За да стане с приятен златист загар, можете да отделите жълтъка на едно яйце и да мацнете сиренките отгоре с него. Слагате да се пече на около 180 градуса и вадите, като заприлича на сготвено. Можете да боцнете с една клечка за зъби сиренката и ако по нея няма тесто, значи са готови.

Did you know that helicopters are souls of fallen tanks?

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 27 Ное 2009 22:20

От мен щото не мога да готвя, ето нещо, което да пробвате за закуска. Ниво на компетентност - начално. :D
Намирате две яйца и ги сварявате в метален съд. След това препичате две филии на тостера, след което вадите масло и ги намазвате. След това правите чай и ядете всичко - филии с масло, яйца и чай. Много е яко. :D Чаят задължително планински или туристически, в краен случай мента. Ако го правите това поне седмица като сменяте закуската с макарони със сирене мацките ще ви се лепят :D

Профил

Публикувано на: 28 Ное 2009 13:15

Дай нещо за вечеря по-добре :!: По възможност още по-малко продукти :!:

Sturm написа:
къв ханс бе...

Профил

Аватар
Публикувано на: 28 Ное 2009 22:34

За вечеря - Спагети
Трябват ви: спагети...duh
сол
захар
доматена паста
домати
босилек
майонара
магданоз (ако ви харесва, аз ги правя без)
лук (обикновен, 1глава)
чесън (5 скилидки мин., препоръчвам кум 7-8)
зехтин
вода
ГОЛЯМА тенджера
тиган
------------------
1-вото причастие
оф много ме мързи ве това не е човешко, обещавам да го напиша по-късно щото соса е страшен

You value power, ambition, and darkness. You love power at any cost and are a corrupting influence on those around you. At your best you are resourceful and unashamed. At your worst you are parasitic and amoral. Your symbol is a skull.

Профил

He who devoures cookies
Аватар
Публикувано на: 28 Ное 2009 23:48

Zerkiel написа:
За вечеря - Спагети
Трябват ви: спагети...duh
сол
захар
доматена паста
домати
босилек
майонара
магданоз (ако ви харесва, аз ги правя без)
лук (обикновен, 1глава)
чесън (5 скилидки мин., препоръчвам кум 7-8)
зехтин
вода
ГОЛЯМА тенджера
тиган
------------------
1-вото причастие
оф много ме мързи ве това не е човешко, обещавам да го напиша по-късно щото соса е страшен

Разруши ми очите :(

Дами и господа,говорите с негово майсторство готвачът-а именно Moi

Те ви нещо за целио ден

ЗАКУСКА

ПАЛАЧИНКИ

250гр. Брашно
0,5 литра прясно мляко
3 големи или 4 малки яйца
2 щипки сол
1 супена лъжица пудра захар;
1 прах ванилия;
1 супена лъжица олио
20 грама разтопено масло.

Брашното се слага в дълбок съд. Прави се кладенче и в него се изсипват яйцата, разбити като за омлет (или едно по едно). Сипва се бавно половината мляко, бие се 2-3 минути, за да се получи гладка смес.
Прибавя се солта, олиото, разтопеното масло, пудрата захар и ванилията. Изсипва се втората половина от млякото. Похлупва се сместа и стои половин час на стайна температура преди пърженето.
Ако искаме да направим много фини палачинки, предварително разбиваме белтъците на сняг. Палачинките могат да се направят и само с вода – тогава стават много леки, но не чак толкова вкусни. Ако са само с мляко, стават по-дебели и плътни.
Мазнината се добавя в тестото, за да не залепват после при пърженето в тигана. Пържат се на слаб огън и после се поръсват с пудра захар.

ОБЯД

ЛАЗАНЯ

За 4 порции:
1 ½ кг домати
1кубче зеленчуков бульон
1 скилидка чесън
2 глави лук
2с.л. олио

за бешамела:
сол, пипер
50г брашно
70г масло
750мл мляко
индийдско орехче

400г варена шунка
220г настъгран кашкавал или моцарела
50г ементал
15 листа лазаня
малко босилек

Лука и чесъна запържете в олио до прозрачност. Добавете доматите и подправките. Оставете на бавен огън докато се посгъсти соса. Брашното запържете в 60г масло, сипвайте по малко масло и бъркайте. Подправете с индийско орехче, сол и пипер. Шунката нарежете на кубчета или на тънки филийки. Нагрейте фурната на 200С. Намажете формата за печене, лазанята сварете малко* и наредете 1 ред лазаня. Сложете ред шунка, доматен сос, кашкавал, бешамел и пак лазаня. Запечете до готовност. Покрийте с резени домати отгоре. Наръсете с малко ементал и запечете няколко минути. Украсете с босилек.

ВЕЧЕРЯ

ПРИНЦЕСИ(не тия бе)

300 г кайма
50 г масло
50 г кашкавал
1 глава лук
1/2 ч.л. млян кимион
1/2 ч.л. чубрица
черен пипер
500 г хляб
2 щипки сода за хляб

Каймата се омесва с настърганата глава лук, нарязания на малки кубчета кашкавал, содата и подправките. Хлябът се нарязва на тънки филии, всяка се намазва с малко масло и отгоре с каймата. Пекат се в микровълнова фурна при 1350 Вт за 1 минута с включен грил или във фурна до готовност.

Айде да ви е вкусно.Пиенето-кола,винце,кола.(алтернатива-бира) Бтв аз готвя за цялото семейство,майка ми и баща ми само купуват продуктите :o

Профил Skype
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com