Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Изнервящ проблем с лаптоп
Публикувано на: 16 Ное 2009 14:46

Здравейте на всички. Имам проблем, на който не мога да му намеря физическата логика. Чувал съм, че тук шанса да получа помощ е най-голям:) Купих си лаптоп преди около 2 месеца, много пари му дадох, исках си го геймърски и според мен от към статистики направих най-добрия избор. Asus U50V е модела, всичко си му е супер, GeForce M105 ми е видеото, на това най-много наблягах. Фен съм на по-старите игри и всичко беше супер докато не реших да пробвам нещо от на скоро излезлите... Първо пробвах с GTA-то... кошмар... голям... разглеждане на снимки. Казах си че е твърде дори и за мен и си я махнах без да ме боли сърцето... Сега вече не издържам, Call of Duty новата ми сече, сложих си една от миналата година бях превъртал Rise of the Argonauts и тя ми сече... В същото време научавам и виждам, че тия игри се играят без никакви проблеми на машини с 2 пъти по слаби параметри... Не съм тъп, не съм на вие с компютрите ама кво ли не правих и просто не става... Вече започвам да си мисля че със ХР-то не се харесват...
Много ще съм ви благодарен ако някой може да ме насочи към нещо... Много инвестирах в този буклук и не е нормално това. Предполагам щом става дума за лаптоп не е само при мен този проблем, но като цяло просто съм сигурен, че не е нормално. Благодаря ви предварително.

Профил

Аватар
Заглавие: Re: Изнервящ проблем с лаптоп
Публикувано на: 16 Ное 2009 16:11

Здравей да почнем подред значи въпросния ти лаптоп u50v e слаб и е доста далеч от геймърски.... процесора ти е на 2.1GHZ.... значи моя лаптоп го взех преди година и е на 2.4GHZ... пак АСУС.Сигурен ли си че не е u50vg? http://www.cnet.com.au/asus-u50vg-339297671.htm За първата игра е нормално да насича тва е ГТА4 бъгава е за пс.За другите игри които изброи тряба да е ок да играеш на прилични детайли.Причините за забавяне са доста... това което мога да ти предложа е да сложиш първо нови драйвери на видео картата и да провериш да нямаш вируси на машината.Ако това не оправи нещата пиши пак.

Профил WWW

Публикувано на: 16 Ное 2009 17:23

И на линка, който е не е... С 4GB рам съм, онзи беше с 2... Не ми се рови пред мен ми пише U50Vseries, какъв е точно няма значение... 1700лв му дадох. Благодаря ти за мнението... Относно вирусите - подозирам, че има, но ми е писнало да си играя с кракване на антивирусни с имена, винаги изпищяват и проблемите с кракването наново. От скоро карам вече с AVG в комбинация с Ad-Aware... Въпреки това, и уиндоуса вече си го усещам че не е първо здраве... И все пак с тия антивирусни така ми е писнало, че вече не знам и с какво да ги оправям тия вируси. За драйвърите, колко стари да са... септември си го купих, предполагам са ми сложили адекватното тогава, което е било. Все пак ще се мъча... не играя много, но искам да си се кефя на новите игри ;)

Профил

Аватар
Публикувано на: 16 Ное 2009 17:52

Много грешиш за драйверите, че са ти последна версия - update-ни ги, пък после ще видим. Ако продължава да сече ти препоръчвам да видиш дали не ти се нагрява прекалено много видеото. Също така ако си решил да играеш без лаптопа да е включен към електрическата мрежа - обикновено има настройки за по-слаба работа на компонентите, за да се спести батерия. Все пак аз залагам на driver-ите. Ти си мислиш, че са от тогава, когато е купен лаптопа, но по-скоро са от датата на произвеждането му.

Профил

Публикувано на: 16 Ное 2009 18:41

:D :D :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 17 Ное 2009 00:00

Проблема ти е във Видео картата.
Ето списък на видео карти на лаптопи подредени по производителност. Твоята е на 105 място и макар да е от по-нова серия като производство, дава доста по-ниска производителност от да речем 8400m, 8600m, камо ли 8600 M GT/9600 M GT.

Pleasure your torture, I will endure

Профил

Аватар
Публикувано на: 17 Ное 2009 00:25

Dheart е прав. Видеото ти наистина е слабо. За тези пари можеше да си вземеш Acer с много по-добри характеристики. Аз съм с 5738g за 1200лв с ATI Mobility Radeon HD4570, което е 33 места над твоето в горната таблица.
Въпреки това пробвай с драйверите, може и да има някаква промяна.

Профил

Публикувано на: 17 Ное 2009 14:31

Благодаря на всички за вниманието. Свалих драйвърите и ги сложих но нищо. От целия пак ми ъпдейтва само за аудиото. Видео са си същите. Т.е. промяна никаква. Благодаря все пак. Вече ми остана да сканирам с нещо по-професионално и като сменя бозавия уиндоус ще пробвам отново.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com