Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: Pепортва as usual
Заглавие: Правилата някой знае ли ги?
Публикувано на: 06 Ное 2009 17:38

Цитат:
Как да пишем във форума

1. Заглавията на темите е крайно желателно да са обяснителни и изчерпателни. Теми от вида "Вижте..." (или по-лошото "Vijte") ще бъдат директно модернирани!
Примери за лоши заглавия са: Помогнете ми, Заклещих се, Имам проблем, HELP: PROBLEM, ПОМОООЩ!!!!!!, Molqvi kajete ......., nqkoi znae li... и т.н.
Пример за добри заглавия са:
Проблем: Не мога да си въстановя backup-a, Въпрос: как да си регистрирам Нортъна, Link: Macromedia Studio MX, RQ: Хари Потър и т.н.

2. Много желателно е и даже задължително, когато пускате нова тема тя да е в точния форум. Това спомага и от гледна точка на това, че по-бързо ще намерите отговор на въпроса си...

3. Използвайте Търсачката, може това, което искате да разберете да е вече разисквано и ще намерите отговор веднага.

4. В форума се пише на кирилица. Изглежда много по-приятно, пък и нали форума е Български и за Българи...

5. Ако видите заядлива или глупава тема, не пишете в нея! Като я оставите без отговор, за по-малко от ден тя ще изпадне надолу в страницата, а авторът и ще разбере че е нежелан.
5.1. Отговори и теми с безсмислен, обиден, заядлив и нападателен характер към участник във форума са Крайно Нежелателни и ще бъдат редактирани и / или изтривани моментално. При многократно правене на тази грешка участника излита!
5.2. Потребителските постове трябва да показват респект към другите потребители. Гневни или оскърбителни постове няма да бъдат толерирани и ще бъдат премахвани.
5.3. Потребителите не би трябвало да се държат като "модератори в сянка". Ако някой потребител забележи нещо нередно би могъл да се свърже с някой от Модераторите. Потребители, които се правят на модератори ще бъдат предупреждавани. Това се налага от факта, че другите юзъри се дразнят от въпросните "модератори в сянка".
5.4. Съобщения с измами, спам, реклама и MLM-схеми се изтриват, а имената на рекламираните стоки и линковете към тях ще бъдат добавяни в списъка за цензуриране (имената автоматично ще стават на звездички ******).

6. Нека отговорите и темите ви бъдат изчерпателни и точни. Нека няма купища SPAM из форума и километри безсмислици. Пишете, ако можете да помогнете, а ако не - затрайте си, все ще можете някъде другаде да помогнете.

7. При пускане на нова тема опитвайте се да бъдете крайно изчерпателни, за да няма куп въпроси отдолу отправени от други участници. Това е във Ваша полза.

8. Както пише по рейсовете... Форума е ваш, пазете го от боклук... Нека го направим едно приятно за четене място...

Прилагане на правилата

1. Модераторите си запазват правото да променят или да махат постове по всяко време.
Кое е спам, вулгарно, непристойно и др. е по тяхна преценка, а не по преценка на потребителите.
2. Горните правила на форума са приложими и за личните съобщения. Злоупотребяването със системата за лични съобщения може да доведе до предупреждение и/или до изключването на ЛС за потребителя.
3. Съобщения с латински букви ще бъдат изтривани по преценка на модераторите, освен във случаите когато е наложително (техническа информация, сорс код, release info и др.).
4. Подписите могат да съдържат до 5 реда (има ограничение от 255 символа) текст (малък или нормален шрифт) и/или една картинка. Размера на текста трябва да е между 9 и 12 (малък и нормален). Подписите трябва да са по-къси от съобщенията ви.
5. Текста в подписа трябва да отговаря на същите условия както и този в самите постове (без излишни emoticons, заплахи, обиди и др.)
6. Потребители, които не спазват правилата ще бъдат предупреждавани (жълт картон).
7. Потребителите могат да използват аватари не по-големи от 150х200 пиксела и 35000 байта. Допуска използването на аватар създаден от друг потребител, стига той да няма нищо против. Нежелателно е използването на анимиран аватар. За аватарите важат същите условия както при постовете и подписите. Потребители, които не спазват тези правила ще бъдат предупреждавани и/или могат да загубят правото си да използват аватар.
8. Потребителите могат/биват предупреждавани максимум 2 пъти. Ако се наложи 3-то предупреждение, то ще последва и бан (два жълти картона --> червен картон).
9. Споренето с и/или обиждането на Модератор или Администратор по повод предупреждение или заради изпълнение на задълженията му (триене и редактиране) е недопустимо (червен картон за спор със съдията).
10. Потребители, които смятат че са несъобразно или некоректно предупредени трябва да се свържат с Модератора с лично съобщение. Ако потребителя е бил предупреден неуместно (от Модератор) то Модераторското предупреждение ще бъде махнато.
10.1 Предупредени за нарушение потребители, които се опитват да съберат подкрепа от форума за нарушението си, получават неподлежащ на обжалване бан + бан на ip-адреса. (mutiny)
11. Всеки опит да се заобиколи временният бан ще бъде последван с окончателен бан. Има се предвид ре-регистриране или влизане с другo име, смяна на IP , влизане във форума като гост и др. (дисквалификация за допинг)
12. Изключение на правилото за 2-те предупреждения има ако потребител тормози, обижда или използва вулгарни изрази към други потребители, Модератор или Администратор - това ще доведе до постоянен и незабавен бан (червен картон за груба игра).
13. Crawl-ването на форума за събиране на мейл-адреси за спам е нежелателно и ще доведе до незабавен abuse report към провайдъра на crawlera и съответните последици от него. Изпращането на спам до потребители на форума ще доведе до незабавното blacklist-ване на спамъра в DNSBL-списъците, независимо от метода му на спамване. (лишаване от състезателни права за мръсна игра)
14. Пускането на Cross-Site Scripting, линкове към троянски коне, опити за хакване, опити за нарушаване на работоспособността на сайта/форума ще доведат до незабавен abuse report към провайдера на кандидат-хакера и съответните последици от него, в зависимост от политиката на провайдъра (обикновено това значи че ще ви прекъснат нета). Ако смятате, че сте открили дупка в сигурността на сайта, моля свържете се с модераторите.

Написаното горе май никой от вас не го спазва.Апелирам админа за по-строги наказания към нарушаващите правилата на форума.При всяка изцепка да се банва акаунта.А аз ще ви репортвам as usual :rockon:

Профил

Аватар
В момента играе: Mozilla Firefox
Заглавие:
Публикувано на: 06 Ное 2009 17:40

Не се хващайте, това дори не е истинският Шериф.

Просто някакъв трол, който се опитва да дразни и провокира.

Алкохола - враг на пола, с плодов сок - към полов скок!

Профил Skype WWW

Аватар
Заглавие: Re:
Публикувано на: 06 Ное 2009 17:41

Minotaur King написа:
Не се хващайте, това дори не е истинският Шериф.

Просто някакъв трол, който се опитва да дразни и провокира.

Репортнат си!
Още кандидат курортисти? :banli:

Профил

Аватар
В момента играе: Knight online
Заглавие: Re: Re:
Публикувано на: 06 Ное 2009 17:48

Шерифа написа:

Аз, аз... може ли аз? Много искам и аз ...
Винаги съм харесвала умните тролове :D И съм искала да ме баннат заради някое такова...

Профил

Аватар
Заглавие: Re: Re:
Публикувано на: 06 Ное 2009 17:53

IceQueen написа:
Шерифа написа:

Аз, аз... може ли аз? Много искам и аз ...
Винаги съм харесвала умните тролове :D И съм искала да ме баннат заради някое такова...

Готова си! :D

Профил

Аватар
В момента играе: Mozilla Firefox
Заглавие:
Публикувано на: 06 Ное 2009 17:54

НЕ ХРАНЕТЕ ТРОЛА!

Алкохола - враг на пола, с плодов сок - към полов скок!

Профил Skype WWW

Аватар
Заглавие: Re: Правилата някой знае ли ги?
Публикувано на: 06 Ное 2009 17:56

- Два домата, от по-червените. - Каза Драгун
- Заповядайте, за салатка а? - Изсмя се продавача.
- Не е твоя работа. - Сопна се Драгун.
На Другия ден той пак дойде за домати.
- Два домата, от по-червените.
Продавача даде 2 домата. Драгун забеляза че имаха по 1 малка дупчица и двата.
- Какво е това? - Попита той.
- А, леко натъртване. - Отговори продавачът потупвайки под тездяха спринцовката за инжектиране на отрова за мишки.

Профил

Аватар
Публикувано на: 06 Ное 2009 18:14

Репортнати сте всичките!
Има ли още желаещи? :rockon: :banli:

Профил

Аватар
Заглавие: Re:
Публикувано на: 06 Ное 2009 18:17

Minotaur King написа:
НЕ ХРАНЕТЕ ТРОЛА!

stiga zq

q i mene :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 06 Ное 2009 18:18

ей, смотаняк.

Профил

Аватар
Публикувано на: 06 Ное 2009 18:20

човек написа:
ей, смотаняк.

Докладван! :rockon:

Профил

Аватар
В момента играе: опаааааа
Публикувано на: 06 Ное 2009 18:22

И аз искам репорт!!!

Много ме кефи да има мас репортъри :lol: :lol: :lol:

И все пак за какво беше темата?

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 06 Ное 2009 18:22

Reported as usual!

Профил

Аватар
Публикувано на: 06 Ное 2009 18:28

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com