Empire Total War vs. Medieva, 2 Total War

Спорът ражда истината. Понякога.

Medieval или Emire

Еmpire Total War
9
32%
Medieval 2 Total War
19
68%

Общо гласове: 28

b0n3biter
В момента играе: Empire Total War , Medieval 2 Total War , HoN

Empire Total War vs. Medieva, 2 Total War

Мнение от b0n3biter »

Коя според вас е по-добрата? аз играх първо Емпайър и след това Медиевал и Емпайъра ми се стори по-добра
Аватар
prince of persia

Re: Empire Total War vs. Medieva, 2 Total War

Мнение от prince of persia »

Не мога да определя. На мен Ромата ми се струва най-добра.
I have faced my enemy, I have looked into his eyes, and I have lost everything...
Аватар
radi_bomb

Мнение от radi_bomb »

Аз първо играх Medieval 2, доста преди да пуснат Empire, но и него пробвах.Трябва да кажа, че не е зле, но атмосферата не е такава като в другата.В Medieval, всичко е...средновековно.Не знам как да се изразя.Просто атмосферата е по-яка.Мислях, че Empire, ще е много яка.Плюсове:
1.Total War!!
2.Повече барут!В Medieval, барутните единици не бяха силни.
3.Три континента-Америка, Индия и Европа.
Минуси:
1.Не мога да видя битката от близко :(
2.Не особенно умен AI
3.Всичко е прекалено светло.Не цветът е проблемът, просто...атмосферата не е толкова тъмна.
4.Не много голяма разлика между нациите.
Поправете ме ако греша.
b0n3biter
В момента играе: Empire Total War , Medieval 2 Total War , HoN

Мнение от b0n3biter »

AI-to си е умно стига да го пуснеш на експерт, битките пак можеш да си ги водиш от близко пускаш войските "На нож" и готово понякога върши доста добра работа. светлото можеш да го оправиш от опциите или си пусни карта на rain storm примерно. само за нациите си прав, че наистина разликите са доста малки :? ама в наполеона май ще ги правят по разнообразни
Аватар
Rey
В момента играе: Medieval 2 Total War, The Sims 3, FlatOut Utimate Carnage, CS 1.6, StarCraft

Мнение от Rey »

Medieval 2 Total War, то се знае. Това е любимата ми игра. Играя я още от когато излезе и не ми омръзва толкова години.
Аватар
radi_bomb

Мнение от radi_bomb »

b0n3biter написа:AI-to си е умно стига да го пуснеш на експерт, битките пак можеш да си ги водиш от близко пускаш войските "На нож" и готово понякога върши доста добра работа. светлото можеш да го оправиш от опциите или си пусни карта на rain storm примерно. само за нациите си прав, че наистина разликите са доста малки :? ама в наполеона май ще ги правят по разнообразни
Знам, че мога да пращам войските да се мелят.Искам да кажа, че не мога да доближа камерата толкова колкото в Медивъла.
Steel
Обратна връзка:

Мнение от Steel »

Rome.
Стилян.

http://en.wikipedia.org/wiki/Autism
Аватар
StubbsZombie

Мнение от StubbsZombie »

Empire
Аватар
R@Z0R
В момента играе: квото тръгва на лаптопа
Обратна връзка:

Мнение от R@Z0R »

Рим, най-вече заради епохата. :) Античност > Средновековие
The Past is like a broken mirror - you try to put it back together, cut yourslef with a piece. Your reflection changes. And you change with it.
Аватар
prince of persia

Тотал уар ми е една от любимите поредици ама само да питам да няма наполеон тотал уар?
I have faced my enemy, I have looked into his eyes, and I have lost everything...
Бездарник66

Мнение от Бездарник66 »

prince of persia написа:Тотал уар ми е една от любимите поредици ама само да питам да няма наполеон тотал уар?
Тъп си. Вместо да задаваш тъпи въпроси позлвай гугъл. Педал.
Аватар
prince of persia

ауе я си барай ушите уе
Аватар
radi_bomb

Мнение от radi_bomb »

@prince of persia
Napoleon Total War предстои да излиза.От това което знаем, тя ще удължи игровият период, ще ни даде 3 кампании с воините на Наполеон и ще оправи някои проблеми в Empire-а, като сходството между нациите.Също така и ще добави няколко такива и ще разшири картата.
Аватар
sailor.x
В момента играе: аспарух

Мнение от sailor.x »

И двете игри си имат добри страни.Като стратегия Medieval е много по добра,по опростена,но със много варианти за развитие на избраната нация и по лесно управление.Говоря разбира се за играта след инсталацията на българският мод,оригинала е много спънат.Като тактика на провеждане на битките ,обаче ,липсата на морски битки от това време със тараните,абордажният бой,гръцкият огън си е загуба на половин игра.При сухопътните битки,като налравиш мелето и приближиш камерата да се изкефиш и се виждат недоработките:войничетата минават през дървета,храсти,коне ивсякакви по дребни предмети,а в битка действат като пружинени играчки/повтарят си заложените им две или три деиствия без значение дали има противник срещу тях/.Обратно Empira ,заедно със всичките му пачове е много изнервящ,като стратегическо/походово/ управление на армиите,докато тактическото управление,развитие и наблюдение на битките в тази игра е супер,за което допринася,разбира се и качествената графика на околната среда.Недостатък е според мен еднообразието на армеиските формирования и въоружението им при повечето европеиски армии.Огромна е разликата между руските казаци,унгарските хусари и англииските кирасири например.Няма друга игрица и със такова разнообразие от тактики в морския бои.Като стратегия,обаче е еламентарна.Играх я със всички нации и решението винаги е едно и също-с половин армия превземаш Карибските острови и колониите на Испания в Америка.Това ти дава постоянен як доход и до 1760г. със сигурност вече си световен доминатор при всички нива.Хора ,и двете игрици са яки и са по мерак.Дай боже,и Наполеон Тотал Уар да е такава и да е взела най-доброто от тези двете.Айде до скиф!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
sailor.x
Аватар
Tranquil
В момента играе: нищо, мързи ме

Мнение от Tranquil »

Max Payne написа:Рим, най-вече заради епохата. :) Античност > Средновековие
Word.
:O
Публикувай отговор