Автор |
Съобщение |
Fang
|
|
В момента играе: S.T.A.L.K.E.R- и трите, Fallout 3 и Borderlands
|
|
Заглавие: Проблеми с компа:( Публикувано на: 26 Сеп 2009 15:51
В поседно време забелязах, че компа ми върви доста мудно. Забива на доста леки игри. Вчера си сложих Сан Андреас малко да поиграя и бях неприятно изненадан. Сече ми като за световно. Иначе не е много слаб компа: 2гб рам, процесор двуядрен с общо 4.6 гх, видео 256 мб. Който може да ми помогне да драсне два-три реда, ще му бъда много благодарен!!!
___________________________________ Kогато дръпнеш предпазителя на гранатата, тя престава да бъде твой приятел!
|
|
|
|
|
The.Rampage.Rado
|
|
|
|
Заглавие: Re: Проблеми с компа:( Публикувано на: 26 Сеп 2009 18:08
Lordiar написа: В поседно време забелязах, че компа ми върви доста мудно. Забива на доста леки игри. Вчера си сложих Сан Андреас малко да поиграя и бях неприятно изненадан. Сече ми като за световно. Иначе не е много слаб компа: 2гб рам, процесор двуядрен с общо 4.6 гх, видео 256 мб. Който може да ми помогне да драсне два-три реда, ще му бъда много благодарен!!! Това за сан андреас може да дойде и слаб компот... 2 гиги, най-вероятно на 800 мегахерца и 256 мб най-вероятно на 128 бита+ твоя супер специален проц от ОБЩО 4.6 гигахерца, не е силна машина...
___________________________________ KusLink.com - скъси си... линка! www.rampagesport.eu - магазин за волейбол, хокей на трева и разни други
|
|
|
|
|
Sturm
|
|
|
|
Заглавие: Re: Проблеми с компа:( Публикувано на: 26 Сеп 2009 19:18
Лордиарчо, няма такова нещо като "двуядрен с общо". Ядрата не се сумират. Смешно, изказване, виждаш ли. Приеми го като съвет.
Радо, Сан Андреас върви без проблем на 1280x1024 естествено без никви ефекти или АА на Celeron D 2.13Ghz (да, едноядрен), 512 RAM и 256MB AGP8x, 256-bit. Без проблем разбирай едно 35-45 фпс... под тва не пада. Що ли имам чувството, Лордиар, че си от тия дето си осират Windows всеки месец... я тегли един преинстал... И казвай марки на тия компоненти, боб ли да хвърлям?!
|
|
|
Fang
|
|
|
|
Заглавие: Re: Проблеми с компа:( Публикувано на: 26 Сеп 2009 19:37
The.Rampage.Rado написа: Lordiar написа: В поседно време забелязах, че компа ми върви доста мудно. Забива на доста леки игри. Вчера си сложих Сан Андреас малко да поиграя и бях неприятно изненадан. Сече ми като за световно. Иначе не е много слаб компа: 2гб рам, процесор двуядрен с общо 4.6 гх, видео 256 мб. Който може да ми помогне да драсне два-три реда, ще му бъда много благодарен!!! Това за сан андреас може да дойде и слаб компот... 2 гиги, най-вероятно на 800 мегахерца и 256 мб най-вероятно на 128 бита+ твоя супер специален проц от ОБЩО 4.6 гигахерца, не е силна машина... Не съм казал, че супер мощен, просто не е от най- слабите!
___________________________________ Kогато дръпнеш предпазителя на гранатата, тя престава да бъде твой приятел!
|
|
|
|
|
Fang
|
|
|
|
Заглавие: Re: Проблеми с компа:( Публикувано на: 26 Сеп 2009 19:42
Sturm написа: Лордиарчо, няма такова нещо като "двуядрен с общо". Ядрата не се сумират. Смешно, изказване, виждаш ли. Приеми го като съвет.
Радо, Сан Андреас върви без проблем на 1280x1024 естествено без никви ефекти или АА на Celeron D 2.13Ghz (да, едноядрен), 512 RAM и 256MB AGP8x, 256-bit. Без проблем разбирай едно 35-45 фпс... под тва не пада. Що ли имам чувството, Лордиар, че си от тия дето си осират Windows всеки месец... я тегли един преинстал... И казвай марки на тия компоненти, боб ли да хвърлям?! Какво искаш да кажеш с това "от тези дето осират Windows всеки месец" ? А за марките видео Ati Radeon 2400hd, процесор Athlon 4600+, а за рама не знам.
|
|
|
|
|
Unholy Man
|
|
|
|
Заглавие: Re: Проблеми с компа:( Публикувано на: 26 Сеп 2009 19:43
Придържай се към съвета на Sturm.Машината ти е предостатъчна да играеш сан андреас на високи детайли.
___________________________________ I'm sayng unholy words, I'm doing unholy things, I'm speaking unholy language... I know what i am...An Unholy Man..
|
|
|
|
|
Fang
|
|
|
|
Заглавие: Re: Проблеми с компа:( Публикувано на: 26 Сеп 2009 20:02
Unholy Man написа: Придържай се към съвета на Sturm.Машината ти е предостатъчна да играеш сан андреас на високи детайли. Знам, че компа е достатъчно мощен да играя СА на високи детайли! Дадох само пример, че ми насича на леки игри. И какво да направя за да не си осирам Windows-a?
|
|
|
|
|
Sturm
|
|
|
|
Заглавие: Re: Проблеми с компа:( Публикувано на: 26 Сеп 2009 20:18
Внимавай какво правиш.
Firewall (заеби windows-кия) или Zone Alarm или Comodo (с тях трябва да знаеш какво правиш) Antivirus (тук вече не давам съвети... лично аз ползвам avira antivir. проблеми нямам, писка за краковете на игрите, но не се стряскай..) Firefox + AdBlock, слагай филтри EasyList и квото намериш... внимавай и с тях, ще вземат да блокват не квото трябва..) TuneUp utilities потърси, купчина от доста добри програмки, ще ти чисти компа отвреме на време от ненужни боклуци... Регистрите също. Ако си с Windows XP - SP3 ти е задължителен. Ако си с виста (макар че за това компютърче не те съветвам) SP2 - също задължителен. Ъпдейтвай редовно! Automatic Updates - on! Също така преглеждай и за нови драйвъри за компонентите. Изтегли и AMD оптимизатора за двуядрени процесори. Подобрява производителността. Лайнарщини като FlexType и всякакви боклучави кодек пакчета - ползвай K-Lite Codec Pack. Player - VLC или KMPlayer. Музика, foobar или winamp. Ще кажеш, че ти ограничавам избора - не е така, прости ти давам съвети аз какво ползвам и ти гарантирам, че няма да останеш разочарован. Дръж си файловете подредени, индексацията на уиндоус си отваря краката като види 100000 файла разпръснати хаотично по драйвове и папчици... Spyware S&D - една от най-добрите програми против spyware, и на нея и обърни внимание.. Хардуерен съвет, чисти го тоя комп, внимавай какво дърпаш и сваляш докато го правиш, но понякога едно просто почистване върши чудеса. Ще удължиш живота на частите по този начин.
И в крайна сметка, каквото казах и в началото... внимавай какво правиш, теглиш, къде влизаш и какво инсталираш...
|
|
|
Fang
|
|
|
|
Заглавие: Re: Проблеми с компа:( Публикувано на: 27 Сеп 2009 07:21
Sturm написа: Внимавай какво правиш.
Firewall (заеби windows-кия) или Zone Alarm или Comodo (с тях трябва да знаеш какво правиш) Antivirus (тук вече не давам съвети... лично аз ползвам avira antivir. проблеми нямам, писка за краковете на игрите, но не се стряскай..) Firefox + AdBlock, слагай филтри EasyList и квото намериш... внимавай и с тях, ще вземат да блокват не квото трябва..) TuneUp utilities потърси, купчина от доста добри програмки, ще ти чисти компа отвреме на време от ненужни боклуци... Регистрите също. Ако си с Windows XP - SP3 ти е задължителен. Ако си с виста (макар че за това компютърче не те съветвам) SP2 - също задължителен. Ъпдейтвай редовно! Automatic Updates - on! Също така преглеждай и за нови драйвъри за компонентите. Изтегли и AMD оптимизатора за двуядрени процесори. Подобрява производителността. Лайнарщини като FlexType и всякакви боклучави кодек пакчета - ползвай K-Lite Codec Pack. Player - VLC или KMPlayer. Музика, foobar или winamp. Ще кажеш, че ти ограничавам избора - не е така, прости ти давам съвети аз какво ползвам и ти гарантирам, че няма да останеш разочарован. Дръж си файловете подредени, индексацията на уиндоус си отваря краката като види 100000 файла разпръснати хаотично по драйвове и папчици... Spyware S&D - една от най-добрите програми против spyware, и на нея и обърни внимание.. Хардуерен съвет, чисти го тоя комп, внимавай какво дърпаш и сваляш докато го правиш, но понякога едно просто почистване върши чудеса. Ще удължиш живота на частите по този начин.
И в крайна сметка, каквото казах и в началото... внимавай какво правиш, теглиш, къде влизаш и какво инсталираш... Мерси! Много съм ти благодарен! А може ли линк към AMD оптимизатора за двуядрени процесори? Щото не можах да го намеря.
|
|
|
|
|
Sturm
|
|
|
|
Заглавие: Re: Проблеми с компа:( Публикувано на: 27 Сеп 2009 09:13
|
|
|
Fang
|
|
|
|
Заглавие: Re: Проблеми с компа:( Публикувано на: 27 Сеп 2009 09:32
Sturm написа: http://support.amd.com/us/Pages/dynamicDetails.aspx?ListID=c5cd2c08-1432-4756-aafa-4d9dc646342f&ItemID=153
Заповядай. Мерси!
|
|
|
|
|
Sturm
|
|
|
|
Заглавие: Re: Проблеми с компа:( Публикувано на: 27 Сеп 2009 10:00
Предлагам ти да направиш една чиста преинсталация, и след това да следваш каквото съм написал...
|
|
|
Fang
|
|
|
|
Заглавие: Re: Проблеми с компа:( Публикувано на: 27 Сеп 2009 11:39
Sturm написа: Предлагам ти да направиш една чиста преинсталация, и след това да следваш каквото съм написал... Ок. Имам и проблем с монитора! Ще кача скриншотове да видиш.
|
|
|
|
|
Fang
|
|
|
|
Заглавие: Re: Проблеми с компа:( Публикувано на: 27 Сеп 2009 11:51
Така е в сайтове, игри и не знам от какво е. Монитора е нов, марка- Asus VW202SR.
|
|
|
|
|
Sturm
|
|
|
|
Заглавие: Re: Проблеми с компа:( Публикувано на: 27 Сеп 2009 12:47
Какъв точно е проблема...? Нещо не мога да видя за какво ми говориш..
|
|
|
Fang
|
|
|
|
Заглавие: Re: Проблеми с компа:( Публикувано на: 27 Сеп 2009 12:58
Sturm написа: Какъв точно е проблема...? Нещо не мога да видя за какво ми говориш.. Sturm написа: Какъв точно е проблема...? Нещо не мога да видя за какво ми говориш.. Sturm написа: Какъв точно е проблема...? Нещо не мога да видя за какво ми говориш.. От една седмица съм го забелязал. Супер гадно е! Можеш ли да ми кажеш от какво е?
|
|
|
|
|
Sturm
|
|
|
|
Заглавие: Re: Проблеми с компа:( Публикувано на: 27 Сеп 2009 15:45
батка, нищо не се вижда. явно проблема е от монитора, това със скриин аз не мога да го видя... Направи снимка с фотоапарат на самия екран...
|
|
|
The.Rampage.Rado
|
|
|
|
Заглавие: Re: Проблеми с компа:( Публикувано на: 27 Сеп 2009 18:21
ХАхахахаххаа... вие сте неморално ненормални, батенце.... лелелел
___________________________________ KusLink.com - скъси си... линка! www.rampagesport.eu - магазин за волейбол, хокей на трева и разни други
|
|
|
|
|
Fang
|
|
|
|
Заглавие: Re: Проблеми с компа:( Публикувано на: 27 Сеп 2009 20:42
The.Rampage.Rado написа: ХАхахахаххаа... вие сте неморално ненормални, батенце.... лелелел ? Нещо не мога да разбера кво имаш предвид.
|
|
|
|
|
Sturm
|
|
|
|
Заглавие: Re: Проблеми с компа:( Публикувано на: 27 Сеп 2009 21:14
Lordiar написа: ? Нещо не мога да разбера кво имаш предвид. Заеби го тоя псевдо разбирач
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|