Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: в момента не играе, довечера може
Заглавие: Търся ... игра с интензивни дискови операции
Публикувано на: 11 Авг 2009 16:54

Народе, помогни ми да издиря нещо, дето май не съществува.

За тестови цели ми трябва някаква игричка, която често и усилено да извършва четене/писане по харддиска (което по принцип е лоша практика за компютърна програма). Идеята е да се окаже натиск върху софтуеър за манипулации на локални дискове, пък една игра е подходяща това да се върши продължителни периоди от време :) - става доста по-естествено, отколкото, да речем, да се пускат много архивирания, криптирания и др. на файлове едно след друго.

Идеалната такава би имала няколко десетки до няколко стотици файла и не повече от четвърт гигабайт, би писала и чела колкото се може по-често в/от тях, не би била чудо на графиката или компютърния интелект и би вървяла под Уиндоус 5+ (2003/XP и нагоре).

Питането ми е абсурдно, но все пак тук е PCM и всичко е възможно. Та - някой да се сеща за нещо подобно ? :)

res=$(cat f| tr ' ' '\n' |head -n 2 |tr '\n' ' ')$(cat f |tr ' ' '\n' |head -n -2 |tail -n +3 |tr -d ',.' |sort |uniq |grep -v "^and$" |tr '\n' ' ' |sed 's/ /, /g' |sed 's/, \([A-Za-z]\+\), $/ and \1./')$(cat f| tr ' ' '\n' |tail -n 2 |tr '\n' ' ')

Профил

Аватар
В момента играе: COD: MW, HotS, Heroes 3, DooM 2, Diablo 2, Killing Floor 2
Заглавие: Re: Търся ... игра с интензивни дискови операции
Публикувано на: 11 Авг 2009 17:33

Повечето open world игри би трябвало да са така,понеже зареждат света си част по част в swap файла и така като отидеш на ново място и то го зарежда в swap-a.Така че ддз Oblivion,Fallout 3,GTA SA (?).

Профил

Аватар
Заглавие: Re: Търся ... игра с интензивни дискови операции
Публикувано на: 11 Авг 2009 18:22

Наскоро разбрах, че причината Gothic 3 да сече и влачи на компютри, които биха подкарали Crysis на ultra high без проблем, е че чете много от хард диска и ако си с някакъв по-стар - нищо не можеш да направиш по въпроса. Играта и на low прави същия сеч, единствено заради хард дисковете.
И тъй като и тя е open world и няма на нито едно място зареждане на зоните , най-вероятно да спада към предложенията на Фрости.

Сал не знам, Юбе, ти каква игра можеш да подкараш ? За у дома ли ти трябва, или на работа ?

П.П. Съга видох, че си писал ''не повече от четвърт гигабайт'' ... :?

Профил Skype WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com