Прочетох "правилата", които се оказаха учудващо малко. Явно пак ще караме на принципа "не се изхвърляйте с възможностите на героите си", което пък, естествено, ще бъде нарушавано. Но си е вярно, че трудно можеш да ограничиш free-writing история от няколко автори. Просто още веднъж да го кажем, всички заедно, "без изхвърляния с възможностите на героите"!
След продължителния тормоз от страна на Кралицата, и аз май се решавам да се понапъна малко и напиша нещо, та да се броя "участващ" (което пък, явно, има за единствена цел да бъде брънка в злия й план да накара Злия да чете разказа й/ни). Но това ще стане неясно кога (все пак съм извествен с педантичността си към написаното... и най-вече с големия си мързел и пристрастеност към гейменето (има ли някакъв начин да вкараме в историята Зоната, аномалии, мутанти и скитащи се насам натам столкъри от разни фракции?)). Дотогава ще трябва да се задоволите с досадната ми критика, МУАХАХАХА (май присъствието на Злия в чата днес показва влиянието си).
Sentry написа:За търговеца вече нищо не можеше да се направи, защото главата му беше сцепена и мравки бяха полазили по раната.
Сен, мравките, колкото и да са гладни, не вярвам за 10 секунди да налазят нечий труп. Или поне за да стане това, то главата му трябва да се забила директно в мравуняка им. Иначе общо взето изглежда интересно, както винаги!
indigo написа:Около пояса му имаше кожена ножица със сложни гравюри, но не и меч.
Ще поясниш ли какво е "кожена ножица" и какво може да се среже с нея? Разбирам, че тук си имал предвид "ножница", ама такива грешки са адски дразнещи. 101% съм сигурен, че не си си чел нито веднъж написаното. Макар че не съм в правото да настоявам за нещо (или поне все още), ще кажа, че настоявам ВСЕКИ един да си чете писаниците ПРЕДИ да ги пуска! Като сте се хванали да пишете, правете го както трябва. А това включва и редактиране и проверка. Разбира се, това се отнася за всички!
BOOKY написа:Този тип амнезия си беше просто защитен организъм.
"Организъм" или "механизъм"? С цялото ми уважение, ама и ти допускаш грешки.

Въпрос - чете ли си написаното? Сигурен съм, че при повторен прочит ще се усетиш, че употребяваш израза неправилно и ще измислиш по-подходящи думи. Също така искам да ти обърна внимание на това, че не играем D&D и не попълваме character sheet-ове. Не използвай неща тип "таблица". Всичко трябва да си е в текста - все едно пишеш книга.
Също така ми се струва, че ще се опиташ да вкараш смешки и хумор в текстовете си, което само по себе си въобще не е лошо. Но призивът ми е да е напаснеш характера на писането си към този на останалите - не върви другите да пишат "сериозно", а ти да пишеш, все едно разказваш виц или скеч. Твоите неща ще изглеждат добре, но тези на другите - не. Разбира се, не казвам да изключиш този момент напълно, но не прекалявай.
Rend, като пишеш, не прави текста italic, чете се по-трудно. Ако искаш да обособиш разказа си от съпровождащия го текст, намери по-добър начин. Например чрез 2-3 празни реда или пък заглавие/глава (когато пишеш отделен разказ, тук май няма да е приложимо). Да вметна, че картинката, която си дал, е на женски персонаж... Или твоят шифтър, освен в пантера, може да се превръща и в жена?

Също така НЕ използвай цифри! Изглежда грозно и откъсва читателя от света, в който се опитваш да го потопиш, припомняйки му, че чете книга, а не е "там". Принципно цифри се ползват само при имена и абревиатури, например ФБР, ЦРУ, MP5 и т.н. Много по-красиво е да прочетеш "дванадесет воини седяха в строга редица", отколкото "12 воини седяха в строга редица".
Кире_Гръчата написа:... което продължи около 20 секунди ... 20 години.
( черна, разбира се )
За теб също важи това за цифрите (очевидно).

В допълнение на това обаче ще вметна, че и писане на текст в скоби има почти същия ефект. В момента чета "Името на розата" и там широко се ползва този похват. Честно казано, на мен не ми харесва, макар че привикваш към него, ако се ползва често. Затова или го ползвай наистина, или не го ползвай въобще (точните измерения за това трябва сам да откриеш), защото 1-2 вметвания на текст в скоби те връща в креслото с книга в ръце. Тук може би ще има хора на противоположното мнение, но в крайна сметка това е моята гледна точка и ти я споделям, като критика, а пък ти се съобразяваш с нея, ако искаш.

Възможен подход към елиминирането на текста в скоби е да го превърнеш в обособена част - отделяш го със запетаи или тирета от основния текст, като по този начин го превръщаш в част от него, но второстепенна. Разбира се, може би ще трябва да добавиш и още малко текст. Например в случая точно разказваш за, очевидно, един зъл некромант и, като всеки такъв, той трябва да е облечен в черно. Но това е известно само на читателят, който е запознат с клишетата в жанра, не и на самият некромант (или поне би трябвало да е така), така че ще трябва да обясниш и защо трябва да се подразбира, че е черна.
Ще отбележа и че очевидно се опитваш да вкараш хумор в текста си, подобно на BOOKY, и смятам, че и при двама ви се получава добре. Но при теб това става по-леко и приятно, докато при BOOKY малко се усеща пресилеността на опита да се вкара хумор. Разбира се, това са два малки текста, така че и двамата не възприемайте написаното от мен като бита карта и че винаги ще е така, ако пишете по този начин. Просто обръщайте внимание на тези неща.
Кралицата няма да я коментирам, че ще се наплаши и ще се откаже рано-рано!