За първите ти два въпроса - не се опитвай да направиш движенията с клавиатура. Само ще си разбиеш копчетата. То с геймпад е почти невъзможно да се направят, пък... Все пак. High jump-a на C.Viper се прави, като непосредствено след като натиснеш надолу, натиснеш нагоре, тоест трябва да натиснеш клек и след това скок за части от секундата. За Сагат - Fake Kick-a му е изнервил не един и двама шампиони по турнирите. Трябва просто да натиснеш копчето за Heavy Kick за точно 0.12 секунди. Да, точно така.
В момента по форумите на CAPCOM има оплаквания за неподатливостта на именно тези две движения, но предполагам, че са от фенове с по-твърди бутони, тези с износените геймпадове им противоречат и казват, че им е било много лесно да управляват персонажите си... За момента обаче САРСОМ мълчат.
А за Ултра комбото на Bison - задръж "назад" за две-три секунди, след което напред, назад и пак напред плюс трите копчета за ритник, или специалния бутон, който си избрал за тази цел.
Ето
линк, на който можеш да видиш всички движения от персонажите, както и статистическо сравнение на общите им умения. Невинаги е полезно, тъй като често пъти трябва сам да прецениш за себе си (както винаги е било), но се надявам да съм ти бил полезен.
EDIT: А, да, ето какво препоръчват някои от играчите за Fake Kick-a на Sagat - направи два или повече от бутоните си, колкото ти е удобно, за Heavy Kick и ги блъскай яростно, колкото можеш по-бързо. Би трябвало евентуално да стане. Аз все пак никога не съм можел да го направя (не че играя много с него, де), но все пак ти пожелавам успех.