Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта

Аз, след като изиграх и двете игри до края смятам, че

Mass Effect е по-добрата    57%  57%  [ 17 ]
 The Witcher е по-добрата    43%  43%  [ 13 ]
Общо гласове : 30
Автор Съобщение

Заглавие: Mass Effect vs. The Witcher(САМО ако сте играли и 2те)
Публикувано на: 31 Юли 2009 12:57

Знам, че игрите са много различни, но има нещо, което ги обединява- това са най-добрите RPG-та през последните години.
Пускам темата защото има нещо, което не мога да разбера- всеки говори за Mass Effect, превъзнася го, играта се продава много добре въпреки тъпите си защити (ограничен брой инталации). Ето, сега се очаква и продължение, за което не спира да се пише и да се вдига шум. А какво става с The Witcher? Няма такава защита, има ОГРОМНО безплатно допълнение, което е струвало доста скъпо, самият бюджет на играта е доста сериозен, хвърлен е много труд. И какво? За играта почти нищо не е казвано от много време, има по-малко продадени копия от Mass Effect, дори може да се каже, че е по-малко известна.
Ето какво представлява моята съпоставка м/у двете игри:
Mass Effect:
Първо излиза за конзоли, половин година по-късно-за PC.
Твърде светъл и наивен свят(е, добре де- галактика :) )
Има доста наивна история и предвидими диалози
Глупава бойна система, незастъпен ролев елемент, изключително безлични и глупави странични куестове, които не ти носят никакви особени онлаги
История, твърде наподобяваща тази на KOTOR( спомнете си за Star map-а и beacon-ите, все обикаляш няколко планети в какъвто ред искаш, за да получиш отпределена информация от артефакти, оставени от отдавна изчезнала и забравена извънземна раса)
Изборът на реплики се свежда до това дали да си неутрален, добър и любезен, или лош и заядлив. Само крайности.
Не лош войс актинг, леко преигран на моменти
Всичко е пренесено от човешката култура, само че в по-голям размер(извънземните общуват с нещо подобно на интернет, военната им тактика, характерите и действията са твърде човешки)
Много от идеите са директно изплагиатствани от Star Wars
Кратка

А сега The Witcher
Само за PC
Приятни битки, добра бойна система
Скиловете са много, макар и леко еднотипни
Изборите наистина имат значение и се отразяват на играта ти по-нататък
Чудесна система за странични куестове
Разнообразни задачи и врагове
Алхимията е чудесно направена
Парите наистина ги чувстваш ценни, защото всеки орен се изкарва с труд :)
Тъмен и песимистичен свят, доста близък до реалния
Интересна и дълга история
Чудесен главен герой
Чудесен войс актинг
Вдъхновяваща музика и графика
... и много други, но се изморих да изброявам вече :)

Според мен The witcher притежава много по-добри качества от Mass Effect, а е по-малко известна. Освен това и IGN, и Gamespot, са й дали по 8.5, а на Mass effect дават по 9.4 и 9.
Не ми е известно някъде да са оценили The Witcher над Mass Effect.
Защо, по дяволите!

Профил

Аватар
В момента играе: Flame Wars: PCM edition
Заглавие: Re: Mass Effect vs. The Witcher(САМО ако сте играли и 2те)
Публикувано на: 31 Юли 2009 13:09

[bash]
The Witcher-заради историята
П.С.Много тъпа анкета ,не ги сравнявай....

Профил

Публикувано на: 31 Юли 2009 13:11

Е, наистина е тъпа анкетата, обаче на мен пък м е тъпо, че The Witcher не получи признанието, което му се полага. А недоразумение като Mass Effect се възхвалява до небесата.

Профил

Аватар
Публикувано на: 31 Юли 2009 13:13

Emanuil написа:
А недоразумение като Mass Effect се възхвалява до небесата.
Кое му е недоразумението?Супер яка е играта.И все пак с вещера повече се забавлявах

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 31 Юли 2009 17:26

еми личера имаше цици :lol: а мас ефект не обаче мас ефект е много по добра 2 пъти съм я превъртал а личера към края стигнах и нещо ми омръзна :)

Профил

но с големо съ̀рце
Аватар
В момента играе: A dance with rogues
Публикувано на: 31 Юли 2009 17:53

Гледай какво правиш, изброил си само + на Вещерът и само - на мас ефект :lol: Иначе за мен МЕ е най-слабата игра на Bioware. Нито историята, нито системата от "магийки" ми хареса. Историята беше твърде кратка и линейна. Но има много готини персонажи, особено Saren и взаимодействието между членовете на групичката много ми хареса. Не, че не я превъртях с удоволствие :D
А The Witcher остави лошо впечатление с бъговете и времето за зараждане + e за малко по-хардкор рпг фенове, докато МЕ е по-кежуъл.

Профил Skype

Публикувано на: 31 Юли 2009 18:53

Enhanced edition си зарежда много бързо даже :)
Иначе за Mass Effect съм изброил само минуси защото друго няма, хихи :)

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 31 Юли 2009 19:09

Emanuil написа:
Изборът на реплики се свежда до това дали да си неутрален, добър и любезен, или лош и заядлив. Само крайности.

То във Вещера репликите са по-зле, избираш между badass anti-hero-ама-пич реплика или аз-съм-зъл реплика, която е с два реда по-къса и няма много логика да я казваш, защото на badass персонаж му отиват само badass реплики.

Като цяло обаче Вещерът наистина е по-добрата игра.

Профил

Аватар
Публикувано на: 31 Юли 2009 19:38

Въпреки, че съм голям фен на ME и BioWare като цяло, няма как да отрека, че в случая The Witcher е по-доброто RPG. Макар битките да са твърде простовати, а главния герой - yet another badass anti-hero, атмосферата и историята са на изключително високо ниво. Това е и едно от твърде малкото RPG-та, при които действително има трайни последствия от решенията на играча. Абе като цяло - велико RPG. Най-доброто от много време насам.

Профил

Аватар
Публикувано на: 31 Юли 2009 19:39

Emanuil написа:
Не ми е известно някъде да са оценили The Witcher над Mass Effect.
Защо, по дяволите!

GT Мас Дефект 9.1
GT Да Вещер 9.2

Emanuil написа:
Е, наистина е тъпа анкетата, обаче на мен пък м е тъпо, че The Witcher не получи признанието, което му се полага. А недоразумение като Mass Effect се възхвалява до небесата.

Opinions,opinions....Ето примерно моето е ,че си супер зле.Не се засягай-просто мнение

Объркал съм цифрите това е юзър скора,иначе ревютата са 8.6 и 9.6,в полза на Мас Ефекта.Както и да е,това няма никакво значение след като,много по-добри игри са получавали 8маци лол Ениуейс Вещера за мен е по-добър,но и 2те игри са много изпипани.

Профил

Аватар
Публикувано на: 31 Юли 2009 19:45

:arrow: дамн

Профил

Публикувано на: 31 Юли 2009 21:33

Ти си голям кретен. Да пишеш постоянно чужди думи на български е комплексарско, глупаво и некоректно. Да не говорим за двойният пост и съдържанието на първия.
Не се засягай. Просто мнение.

Профил

Аватар
В момента играе: NFS
Публикувано на: 31 Юли 2009 22:03

Е т'фа е. Не очакваш вещерът да има толкова много гласове. Това е по скоро сблъсек между скай-фи и фантази феновете. Мисля,че игрите нямат много общо за да ги слагате в анкета.

Профил Skype

Аватар
В момента играе: Fallout Van Buren
Публикувано на: 31 Юли 2009 22:28

Tiny написа:
Гледай какво правиш, изброил си само + на Вещерът и само - на мас ефект :lol:
Оф-топик: Това ми хареса :lol:

Оф-топик 2: Emanuil трябваше да ушариш темата и малко да я подредиш :? Имам предвит виж Тини какво ти написа :? Човека има право защото темата излежда сякаш е писана от 10 годишен :? "Любимата ми игра срещу играта, която не харесвам" Е така да беше кръстил темата :D

Он-Топик:The Elder Scrolls Oblivion > All :) -> :D -> :lol: -> :arsehle:

Профил

Публикувано на: 31 Юли 2009 22:30

На вас лапетата като не ви е шарено не можете бе.

Профил

Аватар
В момента играе: Fallout Van Buren
Публикувано на: 31 Юли 2009 22:41

Emanuil написа:
На вас лапетата като не ви е шарено не можете бе.
Визуално привлича хората, когато отворят да видят темата :D :D :D

:arrow: viewtopic.php?f=2&t=57871
Играх си с Peint.NET малко на втората снимка :D

:arrow: viewtopic.php?f=2&t=57888
Тука се опитах да вкарам снимки на актьорите с филмите, в който ги знаем :) (поне повечето)

Профил

Публикувано на: 01 Авг 2009 01:03

Тъкмо си мислех, че Емануил може да пише постове, без да спомене епитета "глупав" поне дванадесет пъти, но човека ме опроверга. Без да се обиждаш, просто е неприятно, когато някой чете съобщенията ти и се натъкне на думата повече от веднъж. Приятелска забележка.

По темата - не мисля, че трябва да се сравняват две игри, които са коренно различни една от от друга, макар да попадат в един и същ жанр. Все пак. Mass Effect е опитът на BioWare да пробият сред по-кежуъл (сериозно - мразя я тази дума) геймърите и затова играта е така опростена. По-"лъскава" и приятна вселена, зализани като в "Стар Трек" персонажи и любезни диалози, илюстрирайки мира в галактиката. "Вещерът", от друга страна, е за по-хардкор играчи, както споменаха по-горе. Тъмна атмосфера, зли персонажи, мрачен свят... А и забравяте, сякаш, че играта е създадена по романите на Анджей Сапковски, като CD Projekt са черпели вдъхновение не само от книгите, но и от филмите, сериалите и добрите съвети на автора относно играта си. BioWare създават вселената си от нищото.

С всичко това казано, да, "Вещерът" наистина е по-добрата игра. Но не мисля, че трябва да отписвате Mass Effect така лекомислено. Изчакайте поне двойката, която би трябвало (би) да бъде по-мрачна, по-насилствена, с по-добри избори... повече като знаменития "Вещер". Дано BioWare почерпят вдъхновение от нея, би било добре.

И да оправят гадния инвентар, че се не търпи.

Профил

Супер Марио или Смърт
Аватар
Публикувано на: 01 Авг 2009 01:14

И двете не ми хареса. Край на спора.

Профил

Публикувано на: 01 Авг 2009 07:48

Siegar-X-, наистина понякога маркирането с различен цвят/шрифт на ключови думи/изречение прави текста по-лесен за четене. Обаче ти леко...прекаляваш. В темата "Top 5 Игри, с който сте отраснали" заглавието първото изречение е оголемено твърде много.
Във втората тема някои от имената на актьорите се четат леко трудно заради цвета. Обикновенно се използват по-светли и лесни за четене отенъци.
Иначе мерси за критиката :).

Draksis, вселената на BioWare далеч не е изградена от нищото. Тя е просто смесица между Star Trek, Star Wars и други филми.
Приликите с KOTOR също са твърде големи. Star map-овете и beacon-ите са оставени от отдавна изчезнала цивилизация и сочат към някакъв много важен артефакт поставен от тях. Да не говорим за факта, че те се намират на четири различни планети, като можеш да ги посетиш в какъвто ред искаш и т.н.

Профил

Публикувано на: 01 Авг 2009 11:56

Говорех за историята, не за геймплей механиката (то не че историята не е две към едно с KotOR, ама айде). Писането на репликите и озвучаването им, да не говорим за подобните на кътсцени диалози, си е бая работа. Въпреки че си оставам донейде разочарован от обещанието за пълни кътсценни диалози - невям бяха само 20 в играта, останалите си бяха скриптирани разговори.

Както и да е, отивам да варя Бели чайки и Котки. Cya. :)

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com