Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: Mafia.
Заглавие: Re: Сблъсъкът (предговор)
Публикувано на: 20 Юни 2009 14:29

Вие сериозно не сте нормални.....
О_O

Профил

Публикувано на: 20 Юни 2009 14:49

Деба тъпото копеле си деба.

Цитат:
която е достатъчна да отсече човешки крайник, животното ще лети поне един-два метра от комбинираната сила на скока му и удара.

Първо казваш:
Цитат:
Обяснявам. Когато размахваш тенис ракета или бейзболна бухалка ти се стремиш да отбиеш удара в противоположната посока. Когато си с меч в ръка ти се опитваш да убиеш или поне нараниш противника.

И след това:

Цитат:
. Най-вероятния сценарий за скачащ към теб вълк, който да праснеш по главата е да се извъртиш и да нанесеш удара така, че да отклониш траекторията на вълка дотолкова, че да не те засегне. Кинетичната енергия от скока, така се комбинира с кинетичната енергия, която удара предава на тялото. По този начин вълкът съвсем спокойно може да полети метър-два в страни от удрящия, който не се стреми да запрати животното на обратно, а просто да го отклони от траекторията му.

В текста съвсем ясно си го пише:

Цитат:
Вълкът получи удар по главата, изхвърча на метър-два и се строполи мъртъв

Никъде не е казано че момчето го е ударило странично.Това,което разбрах беше:

Вълкът скача,момчето го посреща челно,праска го по главата и от силата на удара вълкът се връща в положението от което е скочил.

Това беше и основната ми критика към текста,многото неясноти и нелогично поведение на природните закони,животното и момчето.
И всичко породено от факта,че автора просто не го бива в това,което прави.

Ти в последствие реши да спориш с мен,че видиш ли аджеба аз не съм разбрал текста правилно и всъщност са станали някакви неща,които уж би трябвало да се сетя сам,а не да ги прочета.

Ти досега да си чел някоя книга,в която пише "Джон отиде до магазина.Като се прибра превърза раната си." и то от там да се сетиш,че по пътя Джон е срещнал някакъв негов враг,който го е прострелял/порязал/кастрирал,побахтали са се малко,Джон е победил и се е върнал да си превърже раните.
Може и да не липсва толкова информация,но принципа е същия :)

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Юни 2009 15:30

Пич, в момента ям сандвич. Схвана ли картинката или трябва да ти описвам подбробно всяко отваряне на устата и захапване, всяко движение на челюстите докато дъвча, всяко движение на гърлото и езика, докато преглъщам? Това трябва да е художествена литература, въображението на четящия е важно. Не е необходимо да се описват тъпи подробности, които само отежняват текста и карат читателя да заспи, докато е завършила битка, която се състои от три удара, две отдръпвания и един блокаж. Всичко от което се е случило за 15 секунди и по твоя логика трябва да се чете час и половина.

I am leaving again - one last time?

Профил

Аватар
В момента играе: RL - worst game ever.
Публикувано на: 20 Юни 2009 16:17

Epic thread is epic :RTFingM:

Ще подкрепя Reaver в спора, но няма нищо друго да пиша, той вече е написал всичко, че и още малко, че и доста пъти.

Да не забравяме важното: Panther е написал 2 странички с задоволителен аматьорски текст, който се чете леко и приятно. Вярвам няма никой да го бие, ако напише още няколко поне :)

Профил

Футболен разбирач
Аватар
В момента играе: Football Manager 2007
Pro Evolution Soccer 2013
Заглавие: Сблъсъкът Глава 1
Публикувано на: 20 Юни 2009 19:36

Тъй, ето и продължението, не е много дълго, ноо...е задоволително!

Микъл отвори очи бавно и веднага бе заслепен от слънцето.Но имаше и още нещо което го заслепи-прекрасното русокосо момиче седящо и гледащо го със сините си очи.
Микъл въздъхна и остата му се пророни "Какво стана?"
-Ами, най-общо, един вълк скочи върху лицето ви и ви повали.Понечи буквално да изяде лицето ви, но капитан Баръл се намесе, за щастие!
-По дяволите-най-чистосърдечно изруга Микъл-не минах Мисията!
-О, не се безпокойте за това-Баръл се погрижи-вие вече сте ефрейтор в армията-с медния си гласец му отвърна девойката
-Ефрейтор!!! Та аз не съм бил нито ден в армията!!!
-Да, но Баръл смята, че заслужавате да сте нещо много повече от ефрейтор!!!
-Добре, добре, ще поговоря с него, но ми кажи коя си ти?
-Аз ли? Какво толкова го вълнува един войник коя пък съм аз-девойката се засмя и сякаш хиляди звънчета иззвъняха.А след това,след това тя просто излезе от стаята...

Микъл въздъхна тежко-нямаше представа какво да прави! И тогава се сети-той е войник! А днес, днес е вторник!
-О, по дяволите-изруга момчето скочи от леглото, въпреки главоболието си, и се завтече към плаца навличайки някаква очукана, стара ризница, същевременно вземайки меч и щит.
Две минути по-късно Баръл викаше по него:
-Кретен! Как може да закъсняваш с повече от два часа! Бива ли такова неуважение-слюнка и пяна хвърчаха от устата на капитана, а Микъл седеше забил глава в земята.
-А сега си събирай чукалата и идвай с мен-тръгваме на поход! И още нещо-ако закъснееш отново, дори само със секундичка, ще те бия цял ден с камшик- а сега отивай да си вземеш храна и вода, както и прилично въоръжение-след пет минути те искам отново тук!
Половин час по-късно, тридесет подбрани войници крачеха неспокойно из Шумната гора и се оглеждаха нервно. Баръл бе повел хората си към убежище на тролове навътре в гората. Троловете бяха човекоподобни, но високи поне два метра и половина. Имаха сивкава кожа и бяха изключително закалени. Те всъщност бяха единствения проблем на Борнхолмци вече десет години-постоянно имаше боеве с тях, но никоя страна не вземаше превес. Точно заради троловете бе изпратен капитана-други военни с такъв висок чин в градчето нямаше. Днес обаче,губернаторът на Борнхолм Карл Мехтенбургски твърдо си бе наумил веднъж и завинаги на троловете да бъде сложен край-точно затова беше започнат и този поход. А ако Баръл умреше, военен лидер ставаше Микъл-нямаше друг с по-висок чин от него-това само показваше плановете и вижданията на капитана.Освен това само той можеше да повишава...
И така, групата най-после достигна до аванпоста Герхолм.Той представляваше просто лагер за войниците-наоколо бяха наредени десетина големи палатки пригодени за по петима. Освен това имаше и две наблюдателни кули. Всичко на всичко в Гернхолм имаше петнадесет войници, но със солидната подкрепа, която водеше Баръл нещата изглеждаха друго яче-всички доклади до капитана сочеха, че троловете са около десет-петнадесет.Оставаше само да бъдат открити пещерите им...

Профил

Публикувано на: 20 Юни 2009 22:59

Цитат:
изведнъж усети как нещо се заби в главата му.Микъл разбра само как се строполи на земята...

Цитат:
-Ами, най-общо, един вълк скочи върху лицето ви и ви повали.

Ако един вълк се забие в главата на Микъл (видя ли бе Рийвъре,че няма нито метонимия нито кур,в буквален смисъл е!) то най-малкото ще му изподере лицето с ноктите си.

И нека позная - капитана ще умре и новопризваното ефрейторче без нито един боен ден ще стане командир на отряда :roll:

А,и не знам дали знаеш,но ефрейтор е втория най-нисък чин след редник.

Цитат:
Освен това само той можеше да повишава...

Всъщност,чин капитан не може да повишава.

Профил

Аватар
В момента играе: с Joomla
Публикувано на: 20 Юни 2009 23:19

Panther написа:
На двамата им бе отредено да се срещнат в една заключителна битка-това беше отредено за всеки един от светлите и тъмните крале-докато един от тях не умреше и битката не се подновеше!

Не че има голям смисъл в това изречение, но да не се хващам за думата.

Panther написа:
но му бе нанесен жесток удар от Микъл.Вълкът получи удар по главата

Не, въобще не е дразнещо повторението... хич...

Panther написа:
А след това,след това тя просто излезе от стаята...

Каква стая? Не си споменал нищо за стая.

Panther написа:
Те всъщност бяха единствения проблем на Борнхолмци вече десет години-постоянно имаше боеве с тях

Panther написа:
всички доклади до капитана сочеха, че троловете са около десет-петнадесет

Не се връзва някак. Без повече коментар.

И защо по дяволите трябва да се ровим из постовете да ти търсим продълженията, вместо да ги добавяш към първоначалния ти пост? :roll: Жалко за сравнително интересните идеи, които имаш.

Профил Skype WWW

Публикувано на: 20 Юни 2009 23:33

Моят съвет към автора е да си обогати речника и общата култура,пък чак тогава да пише разказ.Кой е с мен?

Профил

Публикувано на: 21 Юни 2009 00:00

Наистина жалкото е, че изписахте 3 страници глупости за тази съмнителна творба, вместо примерно да вдигнете някои стар, но стойностен разказ от дълбините на форума или да коментирате някой друг недооценен такъв.

http://en.wikipedia.org/wiki/Autism

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 21 Юни 2009 00:55

Когато става дума за lore стилът продължава да е добър, но диалозите са мъка. Историята прескача и читателя започва да си задава въпроси. Също така става много клиширано на моменти - избягвай го. В продължението се опитай да вмъкнеш защо капитана е решил момчето да стане ефрейтор, след като е скъсано, и как е успял да убеди другите за това.

От чисто визуална гледна точка - инсталирай си някакъв спелчекър. Ако ползваш най-новия word ти препоръчвам cyrilla correct. Също така виж как другите си оформят текстовете в постовете и се стреми да правиш и ти така - слагай интервал след запетаи, точки и други препинателни знаци, отделяй тиретата с интервали, освен ако не са свързващи тирета(най-нещо си, по-нещо си и т.н., но "въздъхна тежко - нямаше представа какво да прави"), не използвай повече от една възклицателна - натоварва текста.

Орки, ти представяш ли си как вълкът навлиза в главата на момчето?

Профил

Аватар
В момента играе: с Joomla
Публикувано на: 21 Юни 2009 10:33

Орк - Паладин написа:
Моят съвет към автора е да си обогати речника и общата култура,пък чак тогава да пише разказ.Кой е с мен?

Не мога напълно да се съглася. Човек се учи от грешките си, както знаеш, и от препоръките на такива като нас. Дори да му е богат речника (а на Panther е богат, познавам го), трябва да се научи да го използва и по-добре да започне от форумите например, където всеки го оценява глава по глава.

Профил Skype WWW

Футболен разбирач
Аватар
Публикувано на: 21 Юни 2009 10:40

Орк - Паладин написа:

Алми, вземи ти го направи това първо-това, че си въобрази, че ядоса 5 човека с "гениалните" си умозаключения нищо не означава...

Пък и не съм аз велик форумен трол...

Профил

Публикувано на: 21 Юни 2009 13:10

@Рийвър - хубу де,убеди ме :)

Съгласен съм с теб,че това вече е метонимия.

Panther написа:
Орк - Паладин написа:

Алми, вземи ти го направи това първо-това, че си въобрази, че ядоса 5 човека с "гениалните" си умозаключения нищо не означава...

@Panther,не знам кой си ти,от колко време пишеш тук и прочее,но ти определено не си от хората,които могат да ме критикуват.

Не аз съм този на когото във всяко второ изречение има тавтология.

Повторенията,които правиш са предизвикани само и единствено от постния ти речник,т.е => давам ти добър съвет с малко повечеко книжки да си го обогатиш.И не,Warcraft книжките не са книги.Нито пък Здрач или Хари Потър.Защото е очевидно,ако някога си чел някакаква литература,това е било точно тази.

Цитат:

Може и да съм трол,но за мен писаха даже и в списанието,или греша?
Две страници за троленето,написани от шефа himself,със снимка на моят профил най-отгоре.А теб къде те имаше?

И последно,ако ми се налагаше да си обогатя общата култура (както ти ми предлагаш),то аз нямаше да съм в състояние да критикувам твоето писане.
Всичките ми критики към теб винаги са били добре аргументирани,а твоите нападки срещу мен - въздух под налягане.

Аре пийс и моля те,не ни мъчи повече с твоите идиотски разкази.

Цитат:
Дори да му е богат речника (а на Panther е богат, познавам го)

Както беше казал Андрей,мисля, - истинското ни лице не е това,което пазим за себе си,а това което показваме на света.

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Юни 2009 13:57

А бе всъщност май е метафора, ама и аз съм едно дебелоглаво същество като се изнервя от нещо...

А между другото книжките за Хари Потър имат много увлекателна история, но стилът е отврат.. особено в едно изречение като ти се съберат Хари, Хармаяни, Хагрид и Хогуортс просто ти иде да се застреляш.

Профил

Публикувано на: 21 Юни 2009 14:12

Reaver написа:
А бе всъщност май е метафора, ама и аз съм едно дебелоглаво същество като се изнервя от нещо...

Точно метонимия е,под "вълкът се заби в лицето му" се има предвид "вълкът си заби ноктите в лицето му".

И все пак още се чудя как Микъл се буди без никакви белези :roll:

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Юни 2009 14:20

Да, така може да се сметне за метонимия.

Профил

Футболен разбирач
Аватар
Публикувано на: 21 Юни 2009 18:10

Алми, какво се опитваш да кажеш?! В какво се опитваш да ме убедиш?! И ми дай 2 примера за тавтология от текста ми... Абе най-добре млъкни-не си хаби думите-няма да промениш нищо...

Профил

Публикувано на: 21 Юни 2009 18:28

Panther написа:
Алми, какво се опитваш да кажеш?! В какво се опитваш да ме убедиш?! И ми дай 2 примера за тавтология от текста ми... Абе най-добре млъкни-не си хаби думите-няма да промениш нищо...

В рамките на 6 изречения си повторил "Микъл" точно 6 пъти.

И това е последния път,когато отговарям на твой пост,очевидно е че се хабя напразно.Ако исках да говоря с някой на твоето умствено ниво,щях да говоря на кучето.Въпреки че и дори то далеч те превъзхожда със своя умствен капацитет :roll:

Цитат:
Абе най-добре млъкни-не си хаби думите-няма да промениш нищо...

Извинявай,очевидно прекалено съм те надценил.Ако исках да говоря с някой на твоето умствено ниво щях си лафя с някоя мотика.

Профил

Футболен разбирач
Аватар
Публикувано на: 21 Юни 2009 19:03

Ах, нещо ново за мен-празни горни етажи...ауу каква загуба...
Алми, ти знаеш ли какво е тавтология?!

Профил

Аватар
В момента играе: Mafia.
Публикувано на: 21 Юни 2009 21:20

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения