Тъй като имам твърде малко време да се правя на геймжурналист днес, направо пускам превод на статията от wiki:
Edge of Twilight е steampunk fantasy игра, разработвана от Fuzzyeyes Studio за Xbox 360, Microsoft Windows и PlayStation 3.
История:
Сюжета на Edge of Twilight се върти около фентъзи свят, преживял т.нар. Rift - събитие, което разделя реалността на две измерения, Ден и Нощ. В този пост-апокалиптичен свят, играчът поема ролята на Лекс (Lex), ловец на глави. Той се забърква в конфликта между цивилизациите от двете измерения - the Atherns и the Lithern. Във войната за огромен енергиен източник, the Lithern губят и стават жертва на геноцид от страна на the Atherns. Счита се, че няма живи представители на Lithern. Лекс е единственият оцелял "мелез" от двата свята, което му дава уникалното умение да пътува между измеренията Ден и Нощ. Това умение го прави и единствената надежда на света да не потъне в мрак завинаги.
Геймплей
Играта е екшън-адвенчър от трето лице, сходен с Devil May Cry сериите. От трейлърите се вижда, че играта е с динамична камера, която акцентира на моменти в геймплея като прескачането на пропасти и пр.
И ето най-интригуващото за момента, поне за мен - трейлърите (колкото и да ми е гузно, че трейлъри все още могат да ме надъхат, не съм се поучил май).
Trailer 1 - The Fall
Trailer 2 - Someone Special
Имам надежди. Какво ще кажете?
P.S. Не се подлъгвайте, че на края на трейлърите пише само XBox 360 и PS3. Потвърдено е от разработчиците и за PC.
Edge of Twilight [steampunk/fantasy]
Edge of Twilight [steampunk/fantasy]
Come, my raven, it could be a lark.
Re: Edge of Twilight
Всъщност играта е(или по-скоро би трябвало да бъде) action adventure тип Soul Reaver. Лично аз отдавна следя това заглавие за новини, но честно казано е прекалено рано да се каже каквото и да е конкретно.
A slight call afar is tempting me
Like a whisper sweet or an awful scream
I cannot ignore what I've always been
I am leaving again - one last time?
- Дади
- В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
- Обратна връзка:
Steampunk, ergo it will be closely monitored. И в тази връзка - каква е разликата между action-adventure тип DMC и тип Soul Reaver. Все ходиш и колиш, нали? 
"Properly read, the Bible is the most potent force for atheism ever conceived." — Isaac Asimov.
DMC е mission based и най-трудната загадка, която трябва да разрешиш, е от рода на "как аджеба да го ударя тоя, че да му направя максимално количество damage?"
A slight call afar is tempting me
Изглежда обещаващо, поне от трейлърите. Дано финалния резултат не ни разочарова.
You can't kill me.
I'm already dead to this world.
I'm already dead to this world.