Гаден проблем

Проблеми, съвети, ъпгрейд
botlik3

Гаден проблем

Мнение от botlik3 »

Братовчед ми си донесе ПЦ-то в нас, защото понякога се бъгва и екрана се размазва (снимки по-долу). Реших, че е защото не си е активирал вистата, с която си взе компютъра. Активирах я, после смених антивирусната, тя намери един троянец и го махна. После дефрагментирах харда, прошерих го за грешки и лоши сектори и нямаше нищо. Всичко беше наред 2 дена, докато днес не се появиха пак размазаните букви. Мисля, че се получава, когато се натовари.

http://img5.imageshack.us/gal.php?g=p1000665q.jpg

Възможно ли е проблема да е хардуерен, или трябва просто да се преинсталира?
И аз вече не знам защо още влизам в този форум...
SeigarX
В момента играе: Warhammer Online
Elder of Scrolls IV Oblivion
Age of Wonders - Shadow Magic
Stronghold
Mount and Blade

Re: Гаден проблем

Мнение от SeigarX »

Аз мисля, че е от монитора. Нормално съм виждал такива проблеми на стари монитори. Ако имате два монитора пробвайте и на двата. Ако проблема още седи вероятно е от системата.
botlik3

Мнение от botlik3 »

Забравих да спомена, че прави проблемите и на моя и на неговия монитор. Размазва се или при стартиране, или докато работи изведнъж забива.
Аватар
dx4
Обратна връзка:

Мнение от dx4 »

SeigarX написа:Аз мисля, че е от монитора. Нормално съм виждал такива проблеми на стари монитори. Ако имате два монитора пробвайте и на двата. Ако проблема още седи вероятно е от системата.

Проблема е във видеокартата или е развалена или 2 ри вариянт същото размазване се получава ако картата е с отделно захранване и то не включено към нея ако пс то не е с лепенка отвори и виж дали има възразн кабел за захренване ако картата има такъв.
Можеш да изключиш всякви софтуерни проблеми с драйвери и тнт просто при пъврия екран още не е зареден уиндоса.
it's never easy....
Аватар
iddqd

Мнение от iddqd »

Мен когато ми се преба старата видеокарта изгежлдаше по същия начин. Дадоха ми нова от гаранцията и сега си е ок.
Птеродактили пред него летят. И колесница им е луната червена.
botlik3

Мнение от botlik3 »

В гаранция е и има 2 лепенки, затова не смея да пипам... Предполагах, че може да е от видеото, но се надявах, че няма да е толкова сериозно. То е GF 8400GS, ако е от значение.
The.Rampage.Rado

Мнение от The.Rampage.Rado »

Тва е така "смешния" проблем с разлепената рам - носиш я на сервиза, диагностицират, дават ти нова.. Готово..

Почти нищо не можеш да направиш, ако нямаш гаранция, но ти като имаш си свиркаш...
KusLink.com - скъси си... линка! :) www.rampagesport.eu - магазин за волейбол, хокей на трева и разни други
Аватар
Niko216
В момента играе: Цамбуркане в морето :DDD

Мнение от Niko216 »

botlik3 написа:В гаранция е и има 2 лепенки, затова не смея да пипам... Предполагах, че може да е от видеото, но се надявах, че няма да е толкова сериозно. То е GF 8400GS, ако е от значение.

Всичко може да се прецака, така че не от значение.
Can't just say I'm good - I'm the best.
Публикувай отговор