Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: MMORPG Gameplay ?
Публикувано на: 26 Май 2009 23:09

Ще ми се да попитам хората, който са по запознати със MMORPG жанра , дали основния Gameplay във тези игри е гриндене на пари ? Имам предвит ... след сички, MMORPG който съм играл (Dekaron , Talisman Online , WoW , Mu/Zu Online и още няколко, които вече не им помна името) стигам до извода, че всичко опира до едно единствено нещо .... Grind ! Гледам че много хора го харесват това (Азиатците като начало). Каде е FuN-а във гринденето ? Каде е удоволствието от убиване на едно и също NPC отново и отново ? Аз нормално почна ли да го права заспивам след 20 минути пред клавиатурата или ми убива тотално желанието за игра . Бая други хора биха направили същото (Геимъри нормално). Единственото MMORPG което съм играл и не съм виждал подобен елемент като основа (Гринд) е Warhammer Online . И сега се чуда .... това ли е единствената черна овца във MMORPG жанра ?

Профил

Супер Марио или Смърт
Аватар
Заглавие: Re: MMORPG Gameplay ?
Публикувано на: 26 Май 2009 23:22

EVE, GW, UO(в добър сървър, тя най-вече), но във всичките някакъв елемент на grind-а.

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Май 2009 01:15

Ами след WoW - да. Общо взето игрите, които се опитват да я имитират се опират на Grind. Все пак има такива, в които е по-важен story progression-a, или самото удоволствие от битките. Като "различно" мморпг мога да препоръчам The Chronicles of Spellborn, Lunia, Ghost X, Shin Megami Tensei: Imagine, Warrior Epic. Но и те могат да бъдат обвинени в гринд. Честно казано винаги ще си мислиш, че има Grind ако играеш играта за да станеш lvl 80 по-бързо. Важно е когато почваш някаква игра да намираш какво да правиш в нея, което да ти е интересно. Да контактуваш с хората, да се заглеждаш в историята, в пейзажите, в архитектурата. Да опознаеш света. Общо взето е хубаво да пътуваш насам-натам, да видиш местата, където можеш да отидеш, когато станеш по-силен. Веднъж като направиш това ще имаш цел, за която да се бориш и гринденето ще е доста по-приятно, отколкото само като седиш в area-та, предназначена за твоя level герой и биеш гадове.

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Публикувано на: 27 Май 2009 02:46

Което ми напомня, Сен.. какво стана с онова БГ ММО?? Върви ли прогреса? :)

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Публикувано на: 27 Май 2009 08:49

Аз затова винаги съм мразел скучното и адски лесно PvE и съм се ориентирал към PvP-то.

http://en.wikipedia.org/wiki/Autism

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 27 Май 2009 10:34

The Chameleon написа:
Което ми напомня, Сен.. какво стана с онова БГ ММО?? Върви ли прогреса? :)

Earthrise ли? Нямам никаква представа.

Профил

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 27 Май 2009 10:58

Относно Earthrise: интервю в четири части

Иначе, SeigarX, играл ли си The Lord of the Rings: Online?
Макар и като цяло тя да спада към по-класическите ММО-та тип УоУ, акцентът при нея е най-вече върху изследването и изпълняването на сравнително оригинални като замисъл куестове (някои даже я определят като ММо-то с най-интересни куестове, така че...). Почети малко за нея или направо си изтегли трайл-а, мисля, че ще ти допадне.

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Май 2009 11:49

Относно Earthrise - в много от международните сайтове я нареждат като едно от най-обещаващите ММОта. Искрено се надявам очакванията да се сбъднат, та дори и да бъдат надминати. Но за съжаление има много време, докато излезе играта.

LOTRO - съгласен съм с Моридин. Като цяло играта е направена така, че историята да те завладее. Една от малкото игри, които могат да накарат играча да чете съдържанието на куеста, а не просто да трепе мобове. За това и прогреса в играта е по-бавен от много други игри. В WoW си чукнал максималния 80лвл дооста по-бързо, отколкото 60лвл в LOTRO. Множество мини историйки, драми, забавни моменти. Естествено, присъстват и малоумните куестове от типа - убий 14 прилепа. Според мен това е неизбежно на този етап от развитието на ММОтата.
Като сериозни минуси на играта мога да изтъкна мудната комбат система и липсата на PvP(не говоря за щуротията PvMP).
В играта не се налага гринд, куестовете покриват експа от 1-60. А пък да поциклиш в някоя инстанция за някой сет... това също е неизбежно, в която и да е игра.

SeigarX написа:
Единственото MMORPG което съм играл и не съм виждал подобен елемент като основа (Гринд) е Warhammer Online . И сега се чуда .... това ли е единствената черна овца във MMORPG жанра ?

Хохохо нямало гринд ли? До кой левъл си стигал? В случая не е гринд на мобове, а е гринд на сценарии :lol:. T4 e ужас.

Профил

Публикувано на: 27 Май 2009 12:18

Gipo написа:
Хохохо нямало гринд ли? До кой левъл си стигал? В случая не е гринд на мобове, а е гринд на сценарии :lol:. T4 e ужас.

Разликата при Warhammer Online гринда, е че не е срещу един и същ Mob , там се смеляте играчи и то не си сам а сте нормално от 50 до 200 души (Т3-4 Keeps), което е определено по фън от колкото да соло Mobs. Иначе съм 40 Rank Chosen но наскоро почнах нови герои за да вида другата част от Gameplay-а на играта (Marauder/Zelot) . Интересното във Warhammer, е че дори истанциите не са досадни както във WoW (1-2 часа траш примерно).Там истанциите са простички (Както и попринцип трябва да са)
4 Моба - Бос
5 Моба - Бос
6 Моба - Бос и тн.
Mythic са се опитали да си държат на думата до колкото могат и почти са убили скучния гринд (Или поне са го модифицирали да бъде по фън).

Иначе мерси за препоръката. LOTRO бих го пробвал веднага след като ми изтече Warhammer картата. :wink:

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Май 2009 13:02

Е не знам, единствената игра, в която съм гриндил кажи речи на един и същи моб/спот повече от 10 минути, е Lineage 2 :). Ама тя пък е коренно различно ММО от европейските и американските си събратя.

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Публикувано на: 27 Май 2009 13:39

Мерси, а дано...! :D

--

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

но с големо съ̀рце
Аватар
В момента играе: A dance with rogues
Публикувано на: 27 Май 2009 15:16

Gipo написа:
Е не знам, единствената игра, в която съм гриндил кажи речи на един и същи моб/спот повече от 10 минути, е Lineage 2 :). Ама тя пък е коренно различно ММО от европейските и американските си събратя.

От 70lvl + сигурно гриндите едни мобове по месеци :D

Профил Skype

Футболен разбирач
Аватар
В момента играе: Football Manager 2007
Pro Evolution Soccer 2013
Публикувано на: 27 Май 2009 16:29

Аз също върло подкрепям Лотро!Наистина интересни куестове,вярно пак има простащини,но играта е направена с любов!

Офтопик(до Сентри):Абе Кроникълс оф Спелборн не беше ли платена игра?
А и малко инфо ако може... :IMNOOB:

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Май 2009 17:57

След 10ти level е платена, но началната зона си е безплатна за зарибяване. Аз още не съм стигнал lvl 10, но вече съм се запасил с достатъчно acclaim points за първия месец, а пък след това ще видим.

Профил

Аватар
В момента играе: квото тръгва на лаптопа
Публикувано на: 27 Май 2009 18:51

Ще ме зарибите пак да почна уоу, мама ви мръсна. :x
:lol:

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 28 Май 2009 21:08

kakvo wow be, nie tuk si govorim za qki igri :D.
P.s. Sorry za latinicata

Профил

Публикувано на: 28 Май 2009 21:41

Gipo написа:
kakvo wow be, nie tuk si govorim za qki igri :D.
P.s. Sorry za latinicata
Добре го каза :wink:

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com