Автор |
Съобщение |
The.Rampage.Rado
|
|
|
|
Заглавие: ЗА или ПРОТИВ "resetването" на форума Публикувано на: 08 Авг 2009 21:24
Здравейте PCM team. Пиша тая темичка ей така да видя дали сте мислили за това дали трябва да се ресетне форума, да се направят едни нови елементарни правила и тези правила да се следят за в бъдеще от един по-голям екип. Идеята ми дойде днес четяйки поредната искренно тъпа тема на няколко явно "подбрани" юзера в Общия форум. Имаше и трити мнения и др. неща, които явно показват, че модераторите не могат да смогнат (а и мисля, че няма нужда да го правят 24/7) на спама във форума... Идеята ми е: ресет (т.е. всичко (може би без творческия) да замине, да се направи нова структура на форумите и екипа, нови правила къде къде по-стриктни от към обиди на всякакво естество помежду 10-19 годишни и тези правила да се спазват поне от части. Защото в момента форума е много грозен, дисфункционален и определено пречи на останалата част от новия ви проект стартиран тази година. А ако се замислите вие правите този сайт най-вече за хората, които пишат тук. Ако не се създаде отново едно PCM общество както беше да кажем преди 5 години според мен няма да отидат на добре нещата... Ще се радвам на креативни постове и НИКАКЪВ спам от така-тези-иначе-толкова-богати-на-черепно-съдържимо юзъри. Мерси! Ще се радвам и на някакъв отговор от шефовете на сайта, ако не съм много нагъл... Пак мерси! T.R.R.
___________________________________ KusLink.com - скъси си... линка! www.rampagesport.eu - магазин за волейбол, хокей на трева и разни други
|
|
|
|
|
denik
|
Дидко Бандитко |
|
В момента играе: No man's sky
|
|
Заглавие: Re: ЗА или ПРОТИВ "resetването" на форума Публикувано на: 08 Авг 2009 21:30
Милиони пъти е било предлагано повечко хора да се грижат за форума, но очевидно това не влиза в плановете на екипа. И в такъв случай дори и да се ресетне форума, той за нула време ще се напълни със същите буламачи, ако няма кой да насмогва с контролирането на всичкия този спам.
Форумът е голям, въпреки че е само с 4 секции. Други форуми от такъв ранг (с доста посетители онлайн) имат значително по-голям брой модератори, където контролът е стриктен и са едни приятни местенца за разпускане или намиране на полезна информация. А тук е местенце за изливане на селяния и цигания (в голямата си част, не изцяло).
С две думи - подкрепям Радо.
едит: ако стане някога това ресетване, махнете и посткаунта, защото някои хора ще се впуснат в стремглава битка за достигането на първото по брой на постове място и ще стане една свинщина...
едит2: понеже много се вживях в идеята на Радо, дори предлагам който е зарибен, да си сложи и линк към темата в подписа :>
___________________________________ [02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel [02:11:19] Алминатора: che imam leka forma [02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
|
|
|
|
|
Дади
|
|
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
|
|
Заглавие: Re: ЗА или ПРОТИВ "resetването" на форума Публикувано на: 08 Авг 2009 21:38
Ама . . . на мен не ми се пишеше по тая тема и щях да оставя да виси, но не! Требеше отделен топиц да се стори >.> ПРОТИВ. Причини - бол. Първо - нищо няма да се получи като се ресетне форума. Ок, затрива се всички, премахват се всички акаунти. И какво? Форумните нубета пак ще са си тук, щот' половината от тях са отрепки, които се смятат за интересни като пишат глупости във интернет. Тия са били банвани по ник/айпи и въпреки това се връщали да си серат лайната. И един рестарт на форума ще ги спре? Пф. Другите са просто тъпи и няма как да ги промениш, при тях времето някой ден ще си каже думата. Второ - еби му майката. мен ми харесва форума. Харесва ми Хамелеона с педофилските изцепки, групата японофили с техните си изцепки, форчан меметата (the game, ваш'та кожица) и целият спам. 'Га четем форумово се кефим, оти 'се нещо фън ще се намери, било то поредната псувня на Дист към някой тъпак, било то някое меме изровено от нета или някое дебилно линкче. Или просто някой дебил, който се смята за интересен. Пък тъпаците - само мен ли ми доставя удоволствие да псувам ретарди онлайн? Цъкнем една фифа, ступат ме с бъгави голове и вместо да си удрям главата в стената идвам тука, изреждам три реда псвуни на първия срещнат нюфаг и изведнъж ми става по-леко. Четвърто и съвсем сериозно - вие за Живота, Вселената и Всичко останало ли искате да си говорите? Ми, еби му майката, ГОВОРЕТЕ СИ, бе, ДЕЕБА. Радо, направи една свястна тема и ако тя наистина е такава ще се намерят хора, които да пишат в нея. Пък тия, които те дразнят - има една опция за "Врагове", която не ти показва мненията на избрани от теб усери - ползвай я. Все едно и в момента няма дискусии, все едно всичките читави юзъри са изчезнали. Ми, не е така. Още са си тук и си пишат. Може би просто са намерили нещо по-смислено от това да обсъждат Битието в онлайн форум?
___________________________________ "Properly read, the Bible is the most potent force for atheism ever conceived." — Isaac Asimov.
|
|
|
|
|
The.Rampage.Rado
|
|
|
|
Заглавие: Re: ЗА или ПРОТИВ "resetването" на форума Публикувано на: 08 Авг 2009 21:46
Класически отговор...
Грешно си ме разбрал... (да ти имам аватара...), не искам да споря с някой дървен философ тук, искам като влезна да има с кой да си кажеш 2 реда без да дойдат 2ма след това да оводнят темата...
А това, че като "псуваш форумни ритарди" и ти олеква си е изцяло твоя грижа, бате... Слабо ни касае нас, че не можеш да играеш Фифо
___________________________________ KusLink.com - скъси си... линка! www.rampagesport.eu - магазин за волейбол, хокей на трева и разни други
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: ЗА или ПРОТИВ "resetването" на форума Публикувано на: 08 Авг 2009 21:54
Аз не съм точно за, но не съм и против ресетване. От скоро съм във форума и мисълта ми е, че и да се ресетне за мен няма да е някаква загуба. Обаче и аз съм на мнение, че трябва да се махне това с постовете и че ако се ресетне сапамери пак ще си има. Също така и екипа трябва да се по стегнат. БТВ Радо е прав за "оводняването" на темите. Спомних си за моята тема за бара.
|
|
|
|
|
denik
|
Дидко Бандитко |
|
|
|
Заглавие: Re: ЗА или ПРОТИВ "resetването" на форума Публикувано на: 08 Авг 2009 21:58
Не трябва да се страхуваме/те от една по-груба мярка като ресетването. Чистото начало винаги е по-добро. А от екипа да не се притесняват за спад в импресиите на ден - със сигурност голяма част от сегашната аудитория ще остане и след евентуална промяна. По-скоро много от свестните потребители вече отебаха този форум, точно заради нещата описани в постовете на Радо и Дади (нищо че споделят две различни мнения)
___________________________________ [02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel [02:11:19] Алминатора: che imam leka forma [02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: ЗА или ПРОТИВ "resetването" на форума Публикувано на: 08 Авг 2009 23:17
Все ми е тая, каквото можах, направих. Ясно е, че още 8-9 години ще си бъде така + доста хора ще продължат все така да си правят регистрация за без нищо, ли тук-там някой пост, други от преди години имат, я се вяснат, я не, тъй като И ЗА ТЯХ ( и за мен ) е ясно, че *културните* хора се броят на пръстите на едната ръка. Всеки втори, дори и първи... си abuse-ва. Ми евала, харесва се на екипа, харесва се на повечето users => това е перфектното място из всички български уеб форуми за подобни неща. Това е то, европейски форум, 'ма български. Евала за успехът му, а форумът все така ще си губи хорица, после не се чудете, ще били отишли в други "BG гейм сайтове" и свързани с такава тематика. Просто сигурно щото там *културните* са в пъти... не по-малко, а повече, и то хиляди. И дори да не е гейм изцяло, а просто свързан IT или нещо друго, но имащ секция за игри. ЕДИН КИРЛИВ amxmodx/cs-info ли какви бяха, дето за най-тъпият CS най-вече пишат, не пишат abuse . Смятай за какво си говорим просто. Преплитането е пълна - в боламач форум, но културно. Тук - официален, титулуван форум, но пълен с abuse . Парадокс. Поредната българска ра'ота. Ако всичките тези неща завършваха отзад с ".de", не само, че отдавна нямаше да съществува този форум, но и сайт, а отдавна щеше да бъде премахнат и затрит. Силни думи, ама дайде да видим ".de game форум" с над 80% abuse posts !? Ще има ли такива links ? В едни кирливи руски сайтове, свързани с AMX, No-Steam, Steam и т.н. бомащина, дето не само руснаци пишат, но и англичани, има си отредени секции, всичко спретнато, туй-онуй, ама напишеш ли нещо накриво, отлиташ. При 3 нарушения ли колко бяха, бананче. В тракерите пък да не говорим. Камоли в най-недостъпните такива, с invites, ходене по мъките и т.н. Ако случайно получиш invite, не само да си поддържаш акаунта, не само да влизаш, но и пак изречеш ли нещо накриво, отлиташ. В друг пък, руски, само за това, че пишеш на latinica, отлиташ . За Китай май е излишно да пиша, знаете си ги комунягите, каквото правитеството, такова и по-надолу, някой да не си мисли, че е по-добре . Радвайте се, че тук е България, че го има този форум и че SO FAR можете да си abuse-вате, клеветите, залагате капанчета, пишете простотийки, spam posts, flood, etc. При това СТРАШНО МНОГО трябва да се радвата, че чак да се удряте дупенцето в тавана . Има нещо, което пропуснах. На форум статистиката можеше да се вдига единствено от реклама му в списанието ( на сайта, от там и на форума ). Защото НЕ малко хора нямат още компютри, камоли интернет, а четяха списанието. А потенциалните такива, които са си закупили, със сигурност са си рекли да видят този прочут сайт, а после и форум, какво има в него, какво се дискутира и т.н. Е, като го няма И списанието вече... и тези "люде" са изпуснати. Остават другите, чрез ads по други сайтове, подписченца, PMs по чатовете, etc, но и те са на привършване. Допълнително Google b0t-а така хубаво си index-ира нещата, че още от Google като търсят хората и видят abuse, да се "залъжат" и да влезнат за какво иде реч. 1 се излъже, 9 - не. А това "бързо" и "навременно" отговаряне в темите от "екипа", с тяхното невлизане от години на половината от тях, става още по-кофти положението ( да, има накъде повече надолу, някой да не си мисли, че няма накъде повече ). То напишеш нещо, отговор... Питаш нещо, отговор... Напишеш нещо за оправяне, обновяване, f!x-ване и т.н. - я след някой друг месец, я не ( повече клони към второто, нормално ). Т.е. поддръжката и тя е страхотна и "на ниво". Чакам сега някой да се заяде за нещо, че "не било баш така/дрън-дрън-дрън" и да му изтупам доста links + screenshots за да се убеди, понеже явно не му увира главата. Общо взето нищо ново и неясно не пиша. Накрая... та... за какво reset -ване ставаше въпрос
|
|
|
|
|
Side
|
|
|
|
Заглавие: Re: ЗА или ПРОТИВ "resetването" на форума Публикувано на: 09 Авг 2009 12:49
И изобщо какъв е смисъла да се рества??????
___________________________________ rome will burn when it's time has come ottoman tribes fate away the social cults empower puppet men leaving me to pull the strings
|
|
|
|
|
Stoqn
|
|
|
|
Заглавие: Re: ЗА или ПРОТИВ "resetването" на форума Публикувано на: 09 Авг 2009 14:31
Против
|
|
|
|
|
Dexter
|
Футболен разбирач |
|
В момента играе: Football Manager 2007 Pro Evolution Soccer 2013
|
|
Заглавие: Re: ЗА или ПРОТИВ "resetването" на форума Публикувано на: 09 Авг 2009 17:48
Напълно против, предвид това, че чара на форума е флейминга и ояждането на нюфаговете!!!
___________________________________ WeAreGettingClose
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: ЗА или ПРОТИВ "resetването" на форума Публикувано на: 09 Авг 2009 19:17
Цитат: Форумните нубета пак ще са си тук, щот' половината от тях са отрепки, които се смятат за интересни като пишат глупости във интернет. Тия са били банвани по ник/айпи и въпреки това се връщали да си серат лайната. А сега по темата: Шерифе,както обикновено не мога да разбера за какво говориш.Толкова ли ти е трудно да използваш българския? Вижте сега,можете да обвинявате мен ако щете,че форума е в такова състояние,но и вие също пишете тук нали? Форума е станал толкова "траш" не заради "форумните нубета",а защото винаги си е бил такъв.Откакто пиша тук (вече 4 години) абсолютно всяка тема се е превръщала в офтопик след първите 3 поста.Е сега някой може да каже "ами ти,Алминаторе,ти си я превръщал в офтопик!",да ама не.Aз не мога сам да пиша в една тема 10-15,че и повече поста,нормално е да ми трябва и помощ А тази помощ в 90% от случаите се е състояла не от хората,които се регнаха след като списанието мина онлайн,а от Дади,Чамо,Деник,Ледник,Нокти,Кире,Дист,Стийл и не знам още кои стари пушки.Защото никога не съм виждал txc или оня 10-годишния да пишат мнения по 120 реда на тема "имало ли е някога расистки изказвания в речите на Волен Сидеров",но пък виж това от Ледник си беше ежедневие.И то в тема как баба отглежда коз в градинката си. Така че,момци,преди да обвинявате teh newfags,погледнете 2-3 години назад И честно да си призная,на мен този офтопик не ми пречи.В дискусиите,които едно време се получаваха често,винаги съм успявал да понауча нещо ново.Което пък ме навежда на мисълта,че се радвам,че съм имал възможността да общувам с такива ерудирани и интелигентни хора като вас Мир.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: ЗА или ПРОТИВ "resetването" на форума Публикувано на: 10 Авг 2009 11:36
бях написал едно дълго мнение но като се замислиш няма смисъл щом форума от толкова време не се е променил едва ли сега ще тръгнат да правят такива промени като ресетване и налагане на правилата по строго
|
|
|
|
|
shub niggurat
|
|
|
|
Заглавие: Re: ЗА или ПРОТИВ "resetването" на форума Публикувано на: 10 Авг 2009 13:12
Против съм, щото из форумните архиви има много специални и култови теми. А Радо влиза веднъж в годината ( ако само чете , без да пише - да ме извинява ) , и решава, че форума бил мръсен и требе се чисти. Е, не става така. Шерифа пък само се пъне да оправя нещо и да дава акъл. Я му не четем постовете, де.
Съгласен съм с форумнио враг номер 1 - оркестър Паладин ! От как съм тука ( 2004-та ) сме водили дискусии за кажи-речи всичко. Да, имаше СМИСЛЕНИ теми едно време, но всичко се изчерпа. Старите пушки си се знаем и си пием ракията често на една маса , не ни е нужен форума за СМИСЛЕНИ и философски дискусии. А още по-старите пушки им е през оная ралта за сайта, списанието и форума. Верно е, че форумо не е длъжен да е поле за изява на дебилната ни простотия, но с ресване нищо нема да се промени. По-добре направо целио форум да се закрие, връъ му го. Или да остане сал специализирания , щото само той е свързан с идеята на списанието.
___________________________________ джумерки
|
|
|
|
|
DJ Cat
|
|
|
|
Заглавие: Re: ЗА или ПРОТИВ "resetването" на форума Публикувано на: 10 Авг 2009 13:47
Swiftblade написа: Напълно против, предвид това, че чара на форума е флейминга и ояждането на нюфаговете!!! Докато има юзъри като този, и да се ресетва,и да не се ресетва ще си е все същото. Някои просто са си тъпи копелета и се правят на интересни,естествено идват други още по-тъпи копелета да ги хранят и става буламач.И на фона на простотията от по-малките на години и акъл (л)юзъри идва някой свестен човек,търсещ помощ,за игра,филм,музика,хардуер или каквото и да е,и никой не го забелязва,защото гледа да затапи другия и да оспами,за да имитира другите в форума.Просто няма как да стане така,докато гледате какво правят The Chameleon,Active,Dady,denik, ще забравя някого сигурно...Просто на моменти всеки се лигави и му писва(както дади спомена в случая) и си излива хайтщината тук или пуска безмислени постове.Но в крайна сметка,тези хора могат да участват в сериозни дискусии,да обсъждат игри,филми,музика или каквото и да е нормално,да пишат смислени постове и така нататък.Но ресет няма да оправи нищо докато има споменатите тъпи копелета като Човек,Тоз олигофрен отгоре и общо взето не ми се мисли то е пълно и с някакви нови членове постоянно,които пробват как вървят лафовете в форумите,за да ги използват наживо.Та накратко трябва да се сформира едно къмюнити.. П.С Ако се направи ресет,ще дам една сполучлива идея,която може да се взаимства от другите форуми.Много добре сте направили,нови раздели,но ако правите Ресет,просто задължително слагате,един ГОЛЯМ РАЗДЕЛ """КОФА"""(или Recycle Bin Там всеки да си пуска простотиите
|
|
|
|
|
Dexter
|
Футболен разбирач |
|
|
|
Заглавие: Re: ЗА или ПРОТИВ "resetването" на форума Публикувано на: 10 Авг 2009 14:08
Тъпо копеле си ти! И то много! Слушай ме, господинчо-аз не съм форумен трол(е не както Алми) и не ояждам всеки срещнат, още по-малко пък да осирам теми и още по-рядко да съм офтопик. Ресетване на форума не му трябва-ти също не си необходим на форума, а и не почвай да ми изнасяш лекция за троловете и т.н. щото и ти много често се "разлигавяш"(чете се псуваш и ояждаш наред), така че въобще не си човека, който да казва какъв съм, как да се държа, кого да ояждам и кого не и подобни дрънканици-STFU! О и още нещо-деба и анти-"лапешкото" настроение-от какъв зор ще казваш, че малките носят простотия? А бе? Откъде си толкова сигурен, че съм простак и т.н.? Не обвинявай без да си станал свидетел! И още едно нещо-групата на тъпите копелета като мен, човек, Пеги и т.н. се допълва достойно и от теб, келеш такъв!
|
|
|
|
|
DJ Cat
|
|
|
|
Заглавие: Re: ЗА или ПРОТИВ "resetването" на форума Публикувано на: 10 Авг 2009 14:26
Господинчо? Момче ти сам се вписа в тази група с последното си изречение,а в предишните редове се оправдаваше. Нямаш какво да напишеш,затова не се пробвай,ето затова говоря.Стига сме спамили,да не усираме и тази тема.Виж какво съм ти цитирал в горния ми пост и после се прави на света вода ненапита.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: ЗА или ПРОТИВ "resetването" на форума Публикувано на: 10 Авг 2009 15:36
Абе, малоумници - темата ли не прочетохте, за какво става въпрос ли не схванахте, че почнахте веднага да се псувате? И НЕ ми отговаряйте, за бога. Он - твърдо за по-строги правила. Виждал съм форуми, в които дори теми със съмнително/офтопик съдържание веднага се заключват. Някои хора могат и да се кефят на ламерщината, ама мен ме заболява главата като гледам 12 годишните как се псуват във всяка тема с неграмотни постове.
___________________________________ Стилян.
http://en.wikipedia.org/wiki/Autism
|
|
|
|
|
Dexter
|
Футболен разбирач |
|
|
|
Заглавие: Re: ЗА или ПРОТИВ "resetването" на форума Публикувано на: 10 Авг 2009 16:03
DJ Cat написа: Господинчо? Момче ти сам се вписа в тази група с последното си изречение,а в предишните редове се оправдаваше. Нямаш какво да напишеш,затова не се пробвай,ето затова говоря.Стига сме спамили,да не усираме и тази тема.Виж какво съм ти цитирал в горния ми пост и после се прави на света вода ненапита. Мдаа...тъпичък си щом и от ирония не разбираш. Много добре знам какво съм написал, но да си ме видял да напиша пост изпълнен САМО и ЕДИНСТВЕНО с псувни? Мисля че няма такъв случай.Чарът е, че можеш да го направиш безнаказано, а това понякога се налага. А за осиране на темата-вече я осрахме, не се безпокой.
|
|
|
|
|
denik
|
Дидко Бандитко |
|
|
|
Заглавие: Re: ЗА или ПРОТИВ "resetването" на форума Публикувано на: 10 Авг 2009 17:46
Ahriman написа: Абе, малоумници - темата ли не прочетохте, за какво става въпрос ли не схванахте, че почнахте веднага да се псувате? И НЕ ми отговаряйте, за бога. Он - твърдо за по-строги правила. Виждал съм форуми, в които дори теми със съмнително/офтопик съдържание веднага се заключват. Някои хора могат и да се кефят на ламерщината, ама мен ме заболява главата като гледам 12 годишните как се псуват във всяка тема с неграмотни постове. По-лошото е че го правят и 18-20 годишните
|
|
|
|
|
The.Rampage.Rado
|
|
|
|
Заглавие: Re: ЗА или ПРОТИВ "resetването" на форума Публикувано на: 10 Авг 2009 17:59
Кире_Гръчата написа: Против съм, щото из форумните архиви има много специални и култови теми. А Радо влиза веднъж в годината ( ако само чете , без да пише - да ме извинява ) , и решава, че форума бил мръсен и требе се чисти. Е, не става така. Шерифа пък само се пъне да оправя нещо и да дава акъл. Я му не четем постовете, де.
Съгласен съм с форумнио враг номер 1 - оркестър Паладин ! От как съм тука ( 2004-та ) сме водили дискусии за кажи-речи всичко. Да, имаше СМИСЛЕНИ теми едно време, но всичко се изчерпа. Старите пушки си се знаем и си пием ракията често на една маса , не ни е нужен форума за СМИСЛЕНИ и философски дискусии. А още по-старите пушки им е през оная ралта за сайта, списанието и форума. Верно е, че форумо не е длъжен да е поле за изява на дебилната ни простотия, но с ресване нищо нема да се промени. По-добре направо целио форум да се закрие, връъ му го. Или да остане сал специализирания , щото само той е свързан с идеята на списанието. Аз влизам може би всеки ден, ти че не ми виждаш малкото отговори, или пък че не искам да пиша във всяка разводнена тема това мисля няма смисъл да го коментирам... И пак казвам форума не е древногръцки такъв, в който да се решават жизненоважни моменти от живота ни и т.н. Идеята е като влезнеш тук да ти е приятно, да има 10 теми, да прочетеш нещо смешно, да си научил нещо полезно, да излезнеш. НЕ да чета 20 мнения под ред хранилка за некакви аниме порно герои или за това колко било готино да оправяш наборки (на по 13) ма нищо, че си по девствен от неупотребяван презерватив... Просто е тъпо. И не - няма смисъл да има само един форум (специализиран, или както са сега - Игри и Спец.), творческия преди се радваше на едно 15-20% от постовете, в общия имаше готини теми, предложенията както винаги са умрели. Но идеята е да има контрол... Някои хора го разбраха мнението ми за рес като брутален рестарт на всичко, ми кво ще правят тея с по 5к поста, пак ли трябва да ги пишат? Бааа... Не, идеята ми е да се изчистят последните теми от преди 1 месец примерно, който е насрал да гризне банана и да заминава. Да се пренапишат едни грамотни правила и да има едни 3-4 човека, които да влизат за по 1 час на ден да забършат някое мнение или да изтрият на някой порно аватара. За да може пак да има още едно място в нета където да си полафиш с некви хора за некви неща... каквито и да били те... А, че the core си се събира там на по ракия-две - още по-добре, винаги е хубаво да си намериш нови приятели. Защо да не направите така, че както вие сте си намерили по един-двама следващото поколение и на него да му е приятно да дойде тук и да си намери с кой да разжули примерно втория старец. Или не, трябва всичко да е простотия и лайна?! Не трябва и много скоро ще го разберете, щот като станете на по 20 живота така ще ви хване, че няма да можете да си кажете тъпотиите.... Сметайте... ЖЖЖЖЖЖЖЖЖц
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|