Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: WOW, Jedi Academi
Заглавие: Оценките в хардуер?
Публикувано на: 21 Апр 2009 09:36

Не знам дали е излизала статия в която да сте коментирали как тествате и оценявате хардуера. Но аз съм невероятно объркан от оценките. Чета суперлативи за някой хардуер и след това не откривам никакво съответствие между текста и оценките. Да не говоря че има оценки които въобще не разбирам защо е необходимо да ги има. Примерно отварям видеокарти. И виждам най-слабата карта на пазара в момента - примерно 9800 - има оценка 1 за уникалност, защото имала SLI, в същото време най-мощната карта на пазара HD4870X2 има оценка 0, защото нямала нищо уникално. Как тази оценка уникалност помага в избора ни дали да купиме някакъв хардуер? Та за какво е тази тема, ами молба. Моля направете така че да разбираме оценките.
Ако се чудите как, ами не знам. Сменете ако трябва начина на оценяване. Дайте повече подробности за това как сте ги тествали, дайте сравнение в таблици между всички карти които сте тествали. Сложете някаква точкова система която да показва видима разлика между моделите. Ползвайте резултати от световно известни тестове, като 3Dmark примерно. За да може човек у дома да повтори теста със собствения си компютър и да реши дали закупуване на подобен модул би му осмислило инвестицията.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com